14 июнь 2019 298

Як приготувати соковиті котлети з скумбрії

Рибні страви здавна зайняли почесне місце в кулінарії багатьох народів світу. Так як риба – це один з найбільш корисних продуктів, які містять у своєму складі велику кількість поживних і корисних для організму речовин.

У даній рубриці ми поговоримо про таку рибу, як скумбрія. Скумбрія має досить ніжне філе і володіє приємним смаком. Її можна готувати безліччю способів. До них відносяться: маринування, копчення, соління, смаження, запікання, тушкування. Так само з даного виду риби можна готувати перші страви і доповнення до других.

Сьогодні ми розглянемо приготування такої страви, як котлети зі скумбрії. Їх можна готувати, як з свіжомороженої, так і з консервованої риби в олії. Готуються вони досить швидко і просто. Рибні котлети з скумбрії відрізняються своєю ніжністю, соковитістю і незвичайним пікантним смаком. Їх рекомендується подавати до столу з овочевими салатами і свіжою зеленню, як доповнення до страв з картоплі.

Рецепт котлет з свіжомороженої скумбрії
Інгредієнти Кількість
скумбрія свіжоморожена - 3-4 шт.
картопля - 2 шт.
цибуля біла - 3 шт.
білий батон - 3 шматочка
молоко незбиране - 100 мл
морська сіль - за смаком
мелений білий перець - щіпка
часникові часточки - 2 шт.
яйця курячі - 2 шт.
білі панірувальні сухарі - 150 г
борошно пшеничне - 25 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 154 Ккал

Приготування:

  1. Тушки свіжомороженої риби необхідно попередньо розморозити. Потім вимити і обробити: відрізати голову і хвіст, зробити акуратний розріз вздовж хребта і відокремити його від філе – шкурку при цьому знімати не потрібно. Пропустіть філе скумбрії через м'ясорубку;
  2. Скибочки батона розмочіть у незбираному молоці, потім відіжміть їх від зайвої рідини і відправте в м'ясорубку, слідом за рибою;
  3. Очищений картопля натріть на тертці з дрібними зубами. Часник пропустіть через спеціальний прес або натріть на тертці. Цибулини дрібно наріжте і злегка обсмажте (тільки до м'якості – не до рум'яного кольору) на невеликій кількості рослинного масла;
  4. З'єднайте всі інгредієнти, додайте до них яйця, 1 ст. л. борошна, а так само щіпку морської солі і білого перцю. Вимісити фарш до однорідності і відбийте;
  5. Руки змочити в холодній воді і приступайте до формування невеликих округлих котлет. Після їх варто ретельно запанірувати в білих сухарях і обсмажити по 3-4 хвилини з кожного боку в киплячому рослинному маслі;
  6. Обсмажені котлети викладіть на паперові рушники – це необхідно для того, щоб видалити зайве масло;
  7. Котлети, приготовані з свіжої скумбрії виходять дуже соковитими і смачними. Подавайте їх до столу разом з відвареною картоплею і овочевим салатом.

Як приготувати смачні котлети з скумбрії читайте в нашій статті.

Спробуйте приготувати вишуканий десерт — груші у вині, рецепт який варто спробувати.

Неймовірні роли з крабовими паличками — чудова закуска, смачна і елегантна.

Котлети з консервованої скумбрії

Інгредієнти:

  • шліфований круглозернистий рис – 100 г;
  • скумбрія, консервована в маслі – 1 баночка;
  • білий ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • кукурудзяна борошно чи крупа дрібного помелу;
  • сіль, суміш перців.

Тривалість готування: 35 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 140 кКал.

Покрокове опис:

  1. Відкрийте баночку з консервованою рибою і ретельно розімніть її вміст за допомогою виделки;
  2. Рис промийте в декількох водах, а потім відваріть до готовності в злегка підсоленій воді. Вже відварений рис повинен мати досить в'язку консистенцію;
  3. Білий цибулю нашаткуйте, як можна дрібніше, а потім обсмажте до утворення легкої рум'яності;
  4. З'єднайте в широкій мисці: відварений рис, розім'яту скумбрію, підрум'янений цибулю і свіжі яйця. Додайте трохи солі, враховуючи, що риба і рис вже були присолены, а так само щіпку суміші духмяних перців. Вимісити фарш до однорідного розподілу всіх його складових інгредієнтів;
  5. За допомогою столової ложки, змоченою у холодній воді, наберіть приготований фарш, обваляйте отриману заготівку з усіх сторін в кукурудзяній муці. Якщо у вас немає в наявності кукурудзяного борошна, її можна замінити кукурудзяною крупою самого дрібного помелу;
  6. Запаніровані вироби обсмажте до утворення рум'яної хрусткої скоринки у великій кількості киплячої олії. Як правило, на це йде до 3 хвилин з кожного боку. Після обсмажування, для видалення надлишкової кількості масла, котлети необхідно промокнути одноразовими паперовими рушниками;
  7. Потім викладіть рибні котлети на блюдо і подавайте до столу. Їх можна подавати як самостійне блюдо, доповнивши лише свіжими овочами і білим соусом «Тартар».

Рибні котлети з картоплею в духовці — дуже смачно і ароматно

Складові:

  • скумбрія охолоджена – 1,5 кг;
  • картоплини – 3 шт.;
  • сир твердий «Пошехонський» — 200 г;
  • салатний цибулю – 2 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • морська сіль;
  • лимонний перець;
  • суміш «Прованські трави»;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • панірувальні сухарі.

Тривалість приготування: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 157.

Поетапне опис приготування:

  1. Підготуйте рибу. Відріжте голови, плавники і хвости. Після необхідно розпороти черевця і видалити нутрощі. Зробіть надрізи вздовж хребта і відокремте філе від кісток. Шкіру можна не знімати – вона м'яка;
  2. Пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою підготовлене рибне філе, цибулини, часникові зубки і картоплю;
  3. Сир натріть на тертці. Введіть його разом з яйцями у фарш. Приправте інгредієнти сіллю, лимонним перцем і щіпкою суміш прованських трав. Вимісити фарш до однорідності;
  4. Сформуйте з приготованого фаршу плоскі котлети, обваляйте їх у сухарях і викладіть в один ряд на застелений промасленим пергаментом деко. Випікайте вироби протягом 20-25 хвилин при 1800С.

Готуємо в мультиварці

Інгредієнти для приготування:

  • свіжа скумбрія – 2-3 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • хліб білий – 2 скибочки;
  • вершки – 75 мл;
  • куряче яйце – 1 шт.;
  • сіль;
  • часниковий перець;
  • борошно пшеничне – 1,5 ст. л.

Тривалість приготування: 40 хв.

Харчова цінність на 100 г: 147 кКал.

Приготування котлет з скумбрії в мультиварці:

  1. Тушки скумбрії обробіть на філе;
  2. Хліб замочіть в вершках;
  3. Цибулю наріжте на четвертинки;
  4. Пропустіть всі інгредієнти через м'ясорубку з дрібною решіткою;
  5. Додайте яйце, борошно, сіль і часниковий перець. Вимісіть;
  6. Сформуйте невеликі овальні котлетки і викладіть їх в один ряд на дно чаші мультиварки (змащене маслом);
  7. Закрийте каструлю кришкою, увімкніть режим «Смаження» і обсмажте по 10 хвилин з кожного боку.

Якщо при приготуванні рибного фаршу використовується рис, його (вже відварений) можна пропустити через м'ясорубку. Ця дія зробить структуру котлетного фаршу більш щільною.

Не формуйте котлети великого розміру. При перевертанні вони будуть розламуватися.

Що ще почитати: