27 май 2019 9 074

Як приготувати ніжні рибні котлети з сьомги

Сьомга відноситься до найбільш смачним, цінних і, звичайно ж, популярних видів червоної риби. Крім відмінних смакових якостей, не можна не згадати про її користь і поживністю. Одним словом, сьомга – це, по праву, приголомшлива «королівська» риба.

В даний час червону рибу можна без проблем придбати як в замороженому, так і в охолодженому вигляді, а якщо пощастить – то навіть свіжу.

В даній підбірці ми з вами розглянемо приготування такого чудового блюда, як котлети з сьомги. Готуються вони досить швидко і просто. Ви не повірите, але для приготування настільки ніжних і пікантних котлет у вас піде мінімальна кількість часу і інгредієнтів!

Для доведення їх до готовності достатньо всього кілька хвилин теплової обробки. Котлети з сьомги готуються кількома способами: звичним обсмажуванням на сковороді, запікання в духовій шафі і більш дієтичний варіант – варіння на пару.

Дані котлети можна готувати як з рубленого м'яса, так і з рибного фаршу. Для приготування можна придбати цілу тушку сьомги, і розібрати її на частини: стейки для обжарювання, голову на юшку, а хвіст, черевця і обрізки – на котлети.

Але якщо немає можливості придбати цілісну тушку, можна істотно заощадити, купивши безпосередньо обрізки, хвости і черевця цієї чудової риби, до речі, вони в магазинах зустрічаються набагато частіше, ніж цілісна рибіна. З них можна приготувати виду фаршу для котлет: рубаний і мелений.

Обидва варіанти ми розглянемо нижче. Якщо ви вирішите використовувати вже готовий покупної фарш, пам'ятайте про те, що його якості істотно нижче того, який готується самостійно.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
філе сьомги - 1 кг
ріпчаста цибуля - 3 шт.
заморожений спред - 60 г
морська сіль - за смаком
білий мелений перець - за смаком
куряче яйце - 1 шт.
білі панірувальні сухарі - 300 г
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 165 Ккал

Приготування котлет з фаршу сьомги:

  1. Охолоджене рибне філе пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою;
  2. Слідом подрібніть цибулю і додайте до перемеленої рибі;
  3. Приправте приготований фарш щіпка морської солі і білого перцю. Додайте куряче яйце. Вимісіть до однорідності;
  4. Заморожений спред наріжте кубиками середньої величини;
  5. Широку піалу наповніть білими сухарями;
  6. Руки змочити в холодній воді, наберіть невелику кількість фаршу, в центр покладіть шматочок замороженого спреду. Сформуйте котлети, таким чином, щоб спред опинився всередині;
  7. Обваляйте кожну котлетку в сухарях і обсмажте по 3-4 хвилини з кожного боку в розпеченому рослинному маслі. Сковороду в момент обсмажування накривати кришкою не варто;
  8. Ніжні ароматні котлети з делікатесної червоної риби готові. Їх, в пору, подавати до святкового столу. Відмінним доповненням послужить білий соус «Тартар».

Рубані котлети з червоної риби з зеленню

Інгредієнти:

  • обрізки сьомги (філе) – 300 г;
  • зелень петрушки – 30 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • часникові часточки – 2 шт.;
  • панірувальні сухарі – 110 г;
  • соєвий соус – 10 мл;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • перець білий мелений;
  • сіль морська;
  • кунжутне насіння – 2,5 ч. л.;
  • сметана – 2 ст. л.;
  • зелень кропу.

Тривалість приготування: 20 хв.

Енергетична цінність на 100 г: 167 кКал.

Покрокове опис:

  1. Для приготування рубленого фаршу необхідно нарізати обрізки рибного філе нарізати невеликими шматочками;
  2. Потім додати до них дрібно нарубані зелень петрушки, цибулю і часник;
  3. Далі необхідно ввести соєвий соус і половину лимонного соку;
  4. Заправте все морською сіллю, меленим білим перцем і кунжутним насінням;
  5. У самому кінці, безпосередньо у фарш, необхідно додати панірувальні сухарі. Вимісіть масу до однорідного розподілу інгредієнтів;
  6. Сковороду наповніть невеликою кількістю рослинної олії (без запаху) і гарненько розжарте. Потім набирайте за допомогою столової ложки приготований фарш і викладайте у вигляді невеликих оладок в киплячу олію. Обсмажуються дані котлети досить швидко – по 5 хвилин з кожного боку, до зарум'янювання;
  7. Готові ароматні рубані котлети з м'яса червоної риби і зелені подаються до столу в поєднанні з пікантним білим соусом. Для його приготування вам необхідно з'єднати сметану, половину лимонного соку і подрібнену зелень кропу. За смаком можна додати в соус трохи суміші духмяних перців і щіпку солі. Приємного апетиту!

Рибні котлети з сьомги з манкою в духовці

Складові:

  • філе червоної риби – 0,5 кг;
  • манна крупа – 2 ст. л.;
  • заморожене вершкове масло – 50 г;
  • салатний цибуля – 1 шт.;
  • суміш спецій «Для риби» — ½ упаковки;
  • сіль морська;
  • суміш перців;
  • зелень кінзи.

Тривалість приготування: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 170.

Поетапне опис приготування:

  1. Охолоджене філе червоної риби наріжте за допомогою гострого ножа на дрібні шматочки;
  2. Салатну цибулину наріжте, як можна дрібніше;
  3. З'єднайте подрібнену рибу, цибулину і манну крупу. Вимісіть до однорідності;
  4. Потім введіть в приготовану масу нарубану зелень кінзи, суміш спецій, сіль і суміш перців. В самому кінці додається подрібнене вершкове масло. Ретельно вимісіть фарш і приберіть в прохолодне місце на 25-30 хвилин. Цього часу буде достатньо для того, щоб манна крупа, як слід, розбухла;
  5. Після закінчення зазначеного часу, сформуйте з приготованого фаршу невеликі круглі котлетки. Викладіть їх на застелений пергаментом деко і випікайте протягом 20 хвилин. Температурний режим 1800С;
  6. Дані котлети чудово поєднуються з картопляним пюре і свіжими овочами.

Голубці з молодої капусти — секрети приготування цієї страви.

Кекс з сиру з родзинками — декілька дивовижних рецептів, які варто спробувати.

Рецепт смачного крему зі згущеного молока і масла тут. Спробуйте використовувати цей крем для своєї випічки.

Оригінальний рецепт від Юлії Висоцької

Інгредієнти для приготування:

  • сьомга (шматок філе) – 500 г;
  • хлібний м'якуш – 2 шматочки;
  • яйце – 1 шт.;
  • шпинат – пучок;
  • незбиране молоко – 75 мл;
  • петрушка, кріп – по 2 гілочки;
  • перець, сіль.

Тривалість приготування: 25 хв.

Харчова цінність на 100 г: 164 кКал.

Приготування:

  1. Рибу пропустити через м'ясорубку;
  2. Хлібний м'якуш залийте молоком, розімніть, а потім додайте до фаршу;
  3. Туди ж слідом відправте свіже яйце;
  4. Гілочки петрушки і кропу дрібно нарубаєте, і додайте до решти інгредієнтів;
  5. Заправте по смаку перцем і дрібною сіллю;
  6. З приготованого фаршу сформуйте невеликі круглі котлетки і укладіть їх в один ряд в пароварку (на нижній ярус). На верхньому ярусі розкладіть листи шпинату. Готуйте котлети протягом 20 хвилин, але через перші 10 хвилин – обов'язково видаліть шпинат. В іншому випадку він перетвориться в непривабливу масу;
  7. Готові котлети з сьомги подаються до столу в гарячому вигляді. Гарніруються шпинатом.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: