Кілька смачних кулінарних рецептів риби в клярі
Майже будь-яке м'ясо, рибу, овочі або фрукти можна приготувати досить цікавим способом: вмочити в кляр, а після засмажити.
Смак виходить дивним.
Тепер залишилося з'ясувати — як зробити кляр для риби?
Про це читайте нижче.
Кляр і його різновиди
Традиційно під словом кляр розуміється рідке тісто, яке застосовується для обмакувания в нього продуктів перед процесом обсмажування.
Рецептів її приготування існує безліч, але, як правило, використовується молоко, яйце і борошно, які змішуються, а після доводяться до кремоподібного стану.
Таким чином, для того щоб приготувати яблука в клярі, до тесту належить додати дрібку солі і столову ложку цукру.
Тоді як роблячи страву, в основі якого буде м'ясо або риба, від додавання цукру доведеться відмовитися, доповнивши тісто половиною чайної ложки солі.
Додати до складу можна і перець, а також дрібно посічену зелену цибулю.
Відео ви зможете побачити найпростіший його рецепт:
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошно - | 3 столові ложки |
сіль - | за смаком |
яйця - | 2 шт. |
молоко - | ½ Склянки |
Час приготування: 5 хвилин | Калорійність на 100 грам: 165 Ккал |
- Починати приготування складу необхідно з яєць, які слід розбити в миску, слідом йде сіль і борошно.
- Спочатку суміш необхідно робити густий, поступово додаючи молоко, це дозволить виключити утворення грудок.
- Як тільки ви отримали рідку консистенцію, можна починати вмочати в ній шматочки риби.
Після трапези в майбутньому відповіддю на питання про те, як готувати рибу, буде , звичайно ж, — у клярі.
Процес готування виглядає наступним чином:
Рецепти смачної риби в різних клярах
При готуванні до кляру для риби можна додати зелень за особливим рецептом, тоді готове блюдо вийде не тільки смачним, але і красивим на зовнішній вигляд.
Для цього слід підготувати:
- яйце в кількості 5 штук;
- сіль за смаком;
- борошно – 2 ст. л.;
- молоко;
- зелень – 100 р.
Тісто слід починати готувати з нарізки зелені.
Після в мисці з'єднуються всі інгредієнти, за винятком рідини, в якості якої може виступити молоко або вода.
Її необхідно додавати по чуть-чуть, тоді вдасться контролювати консистенцію.
В останню чергу всипається зелень і все ретельно перемішується.
На сковороду наливають масло, включається вогонь, посуд підігрівається.
Після цього можна починати вмочати обрану і порізану скибочками рибу, укладаючи її для обжарювання.
Тісто вийде більш повітряним, якщо використовувати при його приготуванні пиво, застосовувати при цьому необхідно наступні складові:
- сіль у кількості третині чайної ложки;
- яйце – 3 штуки;
- 200 мл пива;
- борошно.
При цьому воду або молоко використовувати не потрібно, але зачиннення відбувається за тією ж технологією, як і подальше приготування риби в клярі.
Ще один алкогольний напій, який дозволить зробити філе риби в клярі, – вино, для рецепта будуть потрібні складові:
- одне яйце;
- сіль у кількості ½ чайної ложки;
- 2 столові ложки борошна;
- чверть склянки білого вина;
- червоний мелений перець на кінчику ножа.
Технологія приготування ідентична вищеописаною, всі інгредієнти з'єднуються між собою, а після використовуються для обмакувания.
Деякі нюанси
Тепер ви знаєте, як робити тісто для риби.
Для будь-якого з представлених варіантів можна використовувати майже всі сорти риби.
Переважніше застосовувати готове філе.
Якщо його не вдалося знайти, слід використовувати цілу тушку, почистити її, випатрати, видалити голову і хвіст, видалити кістки.
В кінці вона повинна бути ретельно промита під холодною проточною водою.
Після того як риба буде готова, її потрібно посолити і поперчити, для пікантності можна використовувати інші ароматні приправи.
Як посмажити рибу в клярі — справа індивідуальна.
Досягти потрібно красивою рум'яної скоринки.
До страви можна додати сир, це дозволить отримати неповторний смак.
Попередньо його потрібно натерти на тертці.
Рибу після натирання сіллю, перцем і спеціями необхідно змочити у збитому яйці, обваляти в сирі, розподіленому на столі або обробній дошці, а після вмочити в кляр.
При утрудненні в момент вибору риби можна схилити свій вибір у бік судака, він має неймовірну соковитість, яка не зникає навіть після обсмажування.
До речі, саме тісто дозволяє захистити скибочки риби від випарювання внутрішнього соку.
Корисні поради досвідчених кухарів
В залежності від того, якою має вийти скоринка: толстой і борошнистої або тонкої і хрусткою, можна приготувати кляр для риби різної консистенції.
У першому випадку він повинен бути густим, тоді як у другому – зовсім рідким.
При бажанні поєднувати рибу з пікантним смаком солодощі в кляр необхідно додати мед, тоді як якщо тушка попередньо була обсмажена з використанням спецій і солі, то в тісто можна і не додавати зовсім нічого, крім основних інгредієнтів, серед яких борошно, яйце і молоко.
Для отримання кислого смаку слід додати на етапі замішування суміші деяку кількість оцту або лимонної кислоти.
Краще всього, якщо обсмажування риби відбуватиметься у великій кількості олії, краще для цього використовувати фритюрницю.
Тоді навіть з густого тесту вдасться отримати шар з скоринкою.
Перед тим як приступати до обсмажуванню, в обов'язковому порядку необхідно добре розігріти сковороду або фритюрницю.
В іншому випадку кляр стане розтікатися на всі боки по сковороді, і вироби вийдуть не дуже красивими, бути може, навіть і несмачними.
Не варто зловживати і рекомендації з приводу того, що тісто повинне вийти рідким.
При такій умові навіть у добре розігрітому маслі воно теж не буде триматися на рибі.
Лимон — незамінний цитрусовий помічник для схуднення. Перевірте, чи підходить вам цей екзотичний фрукт.
За короткий час схуднути здається неможливо, але з правильним підходом все може вийти. Про швидкої дієти читайте тут.
У цій статті ви дізнаєтеся про корисні властивості скумбрії та способи її приготування.
Якщо ви зрозуміли, що допущена помилка при замішуванні тіста вже на перших шматочках, то масу можна доповнити борошном або водою/молоком.
Смажена риба в клярі може стати відмінним самостійним блюдом для будь-якого святкового столу.
Подавати її можна окремо або з гарніром, обраним за бажанням.
Відмінною прикрасою і холодною закускою стане свіжа зелень.
Її пучки можна красиво розкласти на тарілці разом з основним блюдом.
А зараз саме час трохи відпочити від читання і переглянути відео, в якому розкажуть цікаві факти про цю чудову страву: