Як швидко і смачно приготувати пангасіус в клярі
Пангасіус — досить популярна і недорога риба на сьогоднішній день. Пропонуємо вам зануритися в світ кляру для сьогоднішнього продукту. Шість варіантів тесту на будь-який смак і колір.
Критерії вибору риби
На сьогоднішній день в супермаркетах досить складно знайти не те, щоб свіжого пангасіуса, а навіть цілу тушку в замороженому вигляді. Найчастіше це вже філе і обов'язково заморожене.
Але якщо вам все ж вдалося знайти охолоджене філе, то пам'ятайте, що його колір повинен бути ніжно-рожевим, без плям, переходів інші відтінки і інших дефектів.
Якщо натиснути на свіжу (!) рибу, вм'ятина пропаде швидше, ніж ви встигнете прибрати палець. Якщо ж їй на це потрібно кілька секунд, то ситуація сумна і вас намагаються обдурити, намагаючись продати вам вже розморожений, а можливо і не раз, продукт.
Жовтий відтінок філе або червоний скаже про те, що м'ясо лежить давно і вже почало псуватися. Таке філе краще не купувати навіть собакам.
Чим більше шматочки, тим вони жирніші. Запам'ятайте це і вибирайте таке філе, яке доведеться вам за смаком. Якщо хочете низькокалорійний варіант, беріть маленькі шматочки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молока - | 230 мл |
борошна - | 220 г |
філе пангасіуса - | 550 г |
рослинної олії - | 160 р |
яєць - | 3 шт. |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 233 Ккал |
Як приготувати пангасіус в клярі:
- Краще брати охолоджене філе, але якщо риба заморожена, то її треба попередньо вийняти на друшляк, щоб зайва вода могла стікати;
- Перевірити її на наявність шкірки і кісток, якщо потрібно витягнути і зрізати;
- Нарізати філе порційно, натерти спеціями за смаком;
- Прибрати шматочки в холодильник на тридцять хвилин;
- Яйця збити, додати молоко і перемішати;
- Дати трохи солі, борошно і довести до однорідності;
- Масло влити в сковорідку, прогріти його на сильному вогні;
- Вогонь зменшити і дістати скибочки з холодильника;
- Вмочати кожен шматочок в кляр і викладати у фритюр;
- Смажити рум'яного кольору і діставати лопаткою або щипцями.
Філе пангасіуса в сирному клярі на сковороді
- 650 г пангасіуса;
- 50 г майонезу;
- 120 г сиру;
- 2 яйця;
- 180 мл рослинного масла;
- 1 г солі;
- 80 г борошна.
Час на підготовку – 30 хвилин.
Калорійність – 285 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Рибу розморозити, якщо в цьому є необхідність;
- Нарізати невеликими шматочками і посолити;
- Яйця збити, додати до них майонез, перемішати;
- Додати борошно, знову ретельно поєднати;
- Сир натерти на тертці і додати в майбутній кляр, змішати;
- Сковорідку розігріти вже з маслом, зменшити вогонь;
- Обваляти кожен шматочок риби в тесті, викладати відразу в масло;
- Смажити до готовності і викладати на серветки, щоб прибрати зайве масло.
Як приготувати рибу в цибульному клярі
- 30 мл майонезу;
- 420 г риби;
- 30 г борошна;
- 1 яйце;
- 1 цибулина.
Час на приготування – 25 хвилин.
Калорійність – 131 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Якщо потрібно, рибу розморозити, але над мискою в друшляку;
- Порізати її шматочками і посолити, прибрати ненадовго;
- Цибулю почистити, вимити його і подрібнити в пюре. Це можна зробити за допомогою терки або заглибного блендера;
- До цибулі додати майонез, яйце, довести масу до однорідності;
- Далі всипати борошно, спеції за смаком і знову добре перемішати всі інгредієнти;
- Помістити шматочки в кляр і залишити на десять хвилин;
- Нагріти сковорідку з олією, викласти скибочки і смажити з двох боків до готовності під кришкою.
Філе пангасіуса в пивному клярі на сковороді
- 1 лимон;
- 180 мл рослинного масла;
- 200 + 40 р борошна;
- 1100 р пангасіуса;
- 280 мл пива;
- 5 г солі;
- 1 яйце.
Час приготування – 2 години і 45 хвилин.
Калорійність – 184 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Рибу розморозити і нарізати шматочками, обсушити сухими серветками;
- Приправити філе спеціями і відставити;
- Лимон вимити і нарізати кільцями, викласти їх на скибочки пангасіуса;
- Накрити тарілкою і залишити на дві години маринуватися, можна прибрати в холодильник;
- Борошно (більшу частину пустити в миску через сито, додати яйце, розмішати;
- Частинами влити пиво, постійно перемішуючи масу, щоб уникнути грудок;
- Посолити кляр і відставити;
- У залишках борошна обваляти шматочки, потім з усіх боків обваляти в тесті;
- Нагріти сковорідку з олією, викласти їх і смажити до готовності.
Тушкована риба з овочами — ситне повсякденне блюдо, яке приготувати дуже легко.
Тушкована квасоля рецепт з покроковими фото і рекомендаціями досвідчених кулінарів.
як приготувати круасани з шоколадом читайте в нашій статті.
Рибка в апельсиновому клярі з кунжутом
- 850 г філе пангасіуса;
- 260 г борошна;
- 230 мл соку апельсина;
- 1 уп. кунжуту;
- 140 мл рослинного масла;
- 1 апельсин.
Час на приготування – 35 хвилин.
Калорійність – 208 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Рибне філе розморозити, якщо потрібно і зачистити від кісточок;
- Порізати порційними шматочками і приправити спеціями за смаком;
- Ми використовували сіль, естрагон, розмарин і майоран, натерли ними рибу;
- Прибрати рибку в бік і зайнятися кляром: пропустити борошно через сито в миску;
- Частинами влити сік, замішуючи однорідну масу, схожу на тісто;
- Апельсин вимити, зняти з нього цедру з допомогою терки або ножа;
- Додати його в тісто, перемішати;
- Посолити і опустити в нього всі шматочки риби «з головою»;
- Розжарити олію у сковороді, зменшити вогонь до мінімального;
- Взяти шматочок риби, обсипати його кунжутом і відправити в масло;
- Смажити до золотистого кольору і потім відразу перемістити на серветки, щоб прибрати зайве масло.
Філе пангасіуса в клярі, запечене в духовці
- 1 яйце;
- 900 р пангасіуса;
- 40 р борошна;
- 60 г сухарів.
Час на підготовку – 55 хвилин.
Калорійність – 117 ккал/100 р.
Як приготувати:
- Продукт порізати скибочками, приправити спеціями за смаком і прибрати на двадцять хвилин;
- Борошно пропустити через сито в невелику ємність;
- Збити яйце в іншій ємності на третю насипати сухарі;
- Шматочки риби обваляти в борошні, потім в яйці і сухарях;
- Повторити процес з усіма шматочками;
- Духовку прогріти до 200 за Цельсієм;
- Викласти скибочки на деко і відправити в духовку на п'ятнадцять хвилин.
Корисні поради
Якщо ваш тісто виходить дуже рідким, додайте в нього трохи борошна і доведіть до необхідної консистенції. Якщо надто густий, то можна додати води, яєць або соку, як, приміром, в останньому рецепті.
Щоб тісто вийшло жовтим, можна готувати його тільки на жовтках або ж додати декілька грам куркуми в склад, добре перемішати.
Пангасіус в клярі – це шалено смачне блюдо, в яке неможливо не закохатися. Тільки уявіть: хрустка ароматна кірочка розкриває соковиту, ніжну серединку. Це смакота!