11 апрель 2019 1 886

Як приготувати цвітну капусту в панірувальних сухарях

Найчастіше цвітну капусту обсмажують у збитих яйцях. Тим не менш дуже смачним виходить цей овоч, приготований в сухарях. Про те, як приготувати такі подібні страви, розказано в цій статті.

Покрокове опис самого простого рецепту
Інгредієнти Кількість
суцвіття - 0,75 кг
яйця - 3 шт.
паніровка з подрібнених сухарів - 1 пачка (100 г)
олія рафінована - для смаження
сіль - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 127 Ккал

Найпростіший спосіб готувати кучерявий капусту — це обсмажувати на сковороді. Цей метод вимагає найменшої кількості витраченого часу і зусиль.

Як готувати цвітну капусту в сухарях:

  1. Основний інгредієнт розламати на дрібні частини, покласти в окріп, заздалегідь додавши в неї трохи солі. Варити 10 хвилин;
  2. Варені шматочки остудити;
  3. В розбиті яйця додати сіль, за бажанням додати інші спеції;
  4. В іншу посудину висипати панірування;
  5. На сковороді розігріти олію;
  6. Кожне суцвіття вмочати в яєчну суміш і, запанировав, поміщати на сковороду;
  7. Обсмажувати, перевертаючи кілька разів до отримання золотистого кольору.

Щоб у готовому вигляді шматочки були ще смачніше і красивіше, в паніровку можна додати столову ложку сушеної зелені кропу. Тоді порційні шматочки придбають приємний аромат і злегка зелений відтінок.

Рецепт цвітної капусти з сиром в духовці

Приготування капусти в духовці під сиром дозволить зберегти їй всю ніжність і легкість свого смаку. Готувати її за цим рецептом краще невеликими партіями, так як строки зберігання складають всього один день.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сир твердий 0,400 кг
сіль
паніровка з сухарів 0,100 кг
суцвіття 0,600 кг
яйця 3 шт
масло вершкове 0,020 кг

Для приготування знадобиться 50 хвилин.

Одна порція 100 г буде містити калорії в розмірі близько 160 одиниць.

Як готувати:

  1. Головний інгредієнт розібрати на невеликі частини, відварити, а потім остудити. Киплячу воду слід злегка посолити, а процес варіння не повинен перевищувати 10 хвилин;
  2. Твердий сир подрібнити з допомогою терки;
  3. Змастити стінки і дно вогнетривкої форми для запікання олією;
  4. Яйця збити разом з сіллю і перцем;
  5. Кожну частину капустяного овоча вмочати в яєчну суміш, потім обваляти в паніровці, і викладати у форму;
  6. Після кожного капустяного шару в форму поміщати трохи сиру. Потім форму слід помістити в духовку на термін 20 хвилин.

Подавати цю запіканку слід у тій же формі, в якій вона запеклася.

Суп з курячих сердечок — простий рецепт, який готується дуже просто.

Добірка рецептів салатів з червоної капусти — це корисні страви, які чудово підійдуть для дієтичного харчування.

Як приготувати антрекот на кісточці читайте тут.

Цвітна капуста в сухарях в мультиварці

Готуючи суцвіття в мультиварці, їх також потрібно перевертати під час обсмажування. Крім того, не можна викладати продукт в декілька шарів, потрібно давати кожному шматочку можливість добре просмажиться.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
суцвіття 0,650 кг
яйця 3 шт
паніровка з сухарів 1 пачка вагою в 100 г
сіль
олія рафінована 1 ст. л.

60 хвилин займе приготування цієї страви за вказаною рецептом.

155 калорій буде міститися в стандартної порції (розмір — 100 г).

Як приготувати смажену цвітну капусту в панірувальних сухарях і яйці в мультиварці:

  1. У киплячій воді зварити овочі, попередньо розділені на частини;
  2. Відварений продукт остудити;
  3. Яйця розмішати з сіллю і перцем;
  4. У чашу мультиварки вилити масло, включити режим «Смаження»;
  5. Кожен шматочок вмочати в яєчну суміш, а потім обвалювати в паніровці;
  6. Викладати їх можна тільки в один шар;
  7. Після обсмажування першої партії вийняти її з мультиварки, і повторювати вищеописані дії, поки продукти не закінчаться.

Ось такими способами можна приготувати цвітну капусту, використовуючи панірування. Слід зазначити, що остання повинна бути сухою, розсипчастою і хорошої якості.

Що ще почитати: