04 апрель 2019 2 759

Як приготувати шніцель з фаршу на сковороді і в духовці

Страви з м'ясного фаршу вже давно завоювали любов, визнання і популярність серед величезної кількості людей. До таких належать: пельмені, котлети, шніцелі, фрикадельки, зрази і багато іншого. Сьогодні ми з вами поговоримо про приготуванні м'ясних шніцелів. Їх часто помилково плутають з котлетами. Однак, відмінність між цими двома, здавалося б, схожими стравами все ж є.

Шніцель має злегка плескату, овальну форму. Перед обсмажуванням їх обов'язково панірують у сухарях або ж змочують у льєзоні (для зв'язки інгредієнтів). Так само, у складі шніцелів не присутній хліб, картоплю та інші добавки, використовувані при виготовленні котлетного фаршу.

М'ясний шніцель – це справжня прикраса, як повсякденного, так і святкового столу. Його можна подавати в доповненні до абсолютно будь-яким гарнірів: картоплі, макаронних виробів, бобових і овочів.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
свинина (вирізка) - 0,7 кг
курячі яйця - 2 шт.
незбиране молоко - 125 мл
білі панірувальні сухарі - 125 г
кам'яна сіль - 1 ч. л.
суміш мелених перців - 1 ч. л.
соняшникова олія - для обсмажування
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 107 Ккал

Як приготувати шніцель зі свинячого фаршу:

  1. Свинячу вирізку умийтесь, осушіть паперовими рушниками, а потім подрібніть за допомогою м'ясорубки. Рекомендовано, щоб на вирізці були присутні жирові включення (у невеликій кількості);
  2. Приправте свинячий фарш сіллю і сумішшю мелених перців, ретельно вимісіть і відбийте про робочу поверхню або ж про краї миски, в якій готувався фарш. Відбитий фарш повинен добре тримати форму і не розвалюватися;
  3. Далі приготуйте льєзон: збийте за допомогою виделки курячі яйця, а потім влийте до них молоко;
  4. В окрему тарілку насипте панірувальні сухарі;
  5. Візьміть частина приготовленого свинячого фаршу і сформуйте з нього подовжену овальну корж товщиною не більше 10 мм;
  6. Занурте приготовану заготовку в льєзон, а потім обваляйте в паніровці;
  7. Ті ж дії і повторіть з рештою фаршем;
  8. Обсмажуйте запаніровані шніцелі в киплячому маслі до утворення скоринки апетитною хрусткою (по 2-3 хвилини з кожної сторони);
  9. Готові шніцелі з свинячого фаршу подавайте до столу, доповнюючи свіжими овочами і улюбленим гарніром.

Як приготувати шніцель з курячого фаршу на сковороді

Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 кг;
  • несолоне свиняче сало – 0,35 кг;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 3 шт.;
  • часникові часточки – 3 шт.;
  • кам'яна сіль;
  • суміш чорного і запашного мелених перців – 1,5 ч. л.;
  • борошно пшеничне – 100 г;
  • сухарі панірувальні – 100 г;
  • рослинне масло – для обсмажування.

Тривалість готування: 60 хв

Енергетична цінність на 100 г: 140 кКал.

Покрокове опис:

  1. Куряче філе і свіже свиняче сало наріжте невеликими шматочками, а потім пропустіть через м'ясорубку з дрібною решіткою. Слідом відправте цибулини і часникові часточки;
  2. Приправте подрібнений курячий фарш сіллю, сумішшю духмяних перців, вимішайте і добре відбийте про стіл;
  3. З відбитого курячого фаршу сформуйте коржі, кілька нагадують шайбу;
  4. Обваляйте сформовані вироби в борошні, потім умочіть їх у збитих яйцях і, в останню чергу, запаніруйте в білих сухарях;
  5. Запаніровані шніцелі обсмажуйте в киплячому рослинному маслі до появи характерної золотистої скоринки, а потім, виклавши на блюдо, подавайте до столу. В додаток можна поставити пряний журавлинний соус – він додасть готовим курячим шницелям особливої пікантності та вишуканості.

Візьміть на замітку смачний рецепт супу харчо з свинини.

Смузі з сиром і бананом — ситний і корисний перекус, під час дієти.

Курка з шампіньйонами в сметані на сковороді — цей рецепт підійде до будь-якого гарніру, читайте докладніше у нашій статті.

Шніцель з фаршу з яйцем в духовці

Складові:

  • свинячий фарш – 0,45 кг;
  • сир твердих сортів – 0,1 кг;
  • салатний цибуля – 1 шт.;
  • кухонна крупнокаменная сіль;
  • мелений перець;
  • яйця курячі – 5 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • сухарі панірувальні – 100 р.

Тривалість приготування: 50 хв.

Кількість кКал на 100 г: 127 кКал.

Поетапне опис приготування:

  1. Свинячий фарш з'єднайте з дрібно нарубаним цибулею, пропущеним через прес часником і 1 курячим яйцем. Додайте за смаком сіль і мелений перець. Вимісити фарш до однорідності, відбийте і відставте в сторону;
  2. Сир натріть на дрібній тертці і помістіть в окрему піалу;
  3. З приготованого свинячого фаршу сформуйте 4 довгасті коржики, надаючи їм овальну форму. Потім у кожній з них зробіть невелике заглиблення (форма виробу повинна нагадувати човник);
  4. Щедро посипте кожен шніцель подрібненими сухарями, потім кожне поглиблення покрийте «сирної подушкою». Поверх сиру вбийте по 1 курячому яйцю;
  5. Сформовані вироби покладіть на змащений маслом деко і відправте на 20-25 хвилин у розігріту до 1900З духову шафу;
  6. Шніцелі, запечені з сиром і яйцем, подаються до столу в гарячому вигляді. Блюдо виходить досить об'ємним і ситним, а тому цілком може виступати в якості самостійного, що не вимагає ніяких доповнень.

Нотатки шеф-кухарів

М'ясо для приготування шніцелів краще купувати цілісним шматком, ніж у вигляді готового фаршу. Таким чином, ви будете впевнені в його якості, а так само зможете самостійно регулювати величину його подрібнення і співвідношення додавання сала. Так як фарш для шніцелів готується лише з м'яса (без додавання картоплі та інших «котлетних» добавок) – дуже важливо, щоб він був відмінної якості.

Для того щоб готові вироби виходили більш ніжними і повітряними, фарш в процесі його приготування, необхідно як можна сильніше відбивати. Для цього його необхідно з силою кидати об стіл або іншу робочу поверхню.

Що ще почитати: