06 март 2019 2 223

Як приготувати відбивні з фаршу на сковороді і в духовці

Соковиті і апетитні відбивні можна приготувати з фаршу. Краще всього використовувати саморобний фарш. Бажано, щоб на м'ясі трохи був присутній жирок. Він зробить волокна м'яса м'якше при смаженні. Тоді відбивні будуть соковитими.

Рецепт відбивних з фаршу на сковороді

Биточки з фаршу нічим не поступаються звичайним отбивным. Перед тим, як смажити, фарш потрібно розмішати і відбити для додання еластичності. Смажити краще на великому вогні, не використовуючи кришку. Це допоможе утворити скоринку, яка буде зберігати сік і жир. Необхідні інгредієнти:

  • фарш (індичка) – 500 г;
  • яйця курні – 4 шт.;
  • рослинна олія – 6 ст. л.;
  • борошно – 5 ст. л.;
  • 3 щіпки солі;
  • перець запашний мелений – 2 щіпки.

Тривалість приготування – 1,5 години. Калорійність 100 г страви становить близько 100 ккал.

Фарш рекомендується робити густішим. Досить його присолити, поперчити, адже відбивні не повинні мати схожість з котлетами.

Наступний крок – розділити м'ясну масу на невеликі кульки. Знадобляться дві ємності.

В одній потрібно збити яйця, підсолити. В іншу, більш глибоку ємність потрібно помістити борошно. М'ясний кулька береться вологими долонями.

Потрібно сформувати биточек завтовшки не менше півсантиметра і опустити в борошно.

Запанированный з усіх боків шматочок потрібно вмочити в збиті яйця. Можна приступати до смаження.

Відбивні з курячого фаршу в клярі з кунжутом

Курячі відбивні можуть бути дуже смачними, немов з телятини. Для цього потрібно лише слідувати правилам готування. Необхідні компоненти:

  • філе курки – 500 г;
  • 2 яйця;
  • борошно – 150 г;
  • 70 мл рослинного масла;
  • часник – 2 зубчики;
  • кунжут – 3-4 ст. л.;
  • по дрібці солі, чорного перцю.

Тривалість приготування – 35 хвилин. Калорійність – близько 85 ккал/100 р.

Для фаршу краще всього придбати філе курячої грудки. Для відбивних знадобиться зробити шматочки товщиною приблизно 1-1,5 см. Ніжна структура курячого м'яса не вимагає відбивання. Рекомендується зробити надрізи з двох сторін на кожному з шматочків у вигляді решітки. Це дозволить добре просмажити м'ясо, зберігши його соковитість і пишність.

Биточки потрібно посолити і поперчити з усіх боків, а потім скласти один поверх іншого. Між ними потрібно прокласти порізаний на шматочки часник, залишити на кілька хвилин для повного насичення м'яса часниковим ароматом. У цей час потрібно збити віночком підсолені курячі яйця в мисці, приготувати ємність з борошном.

Тепер можна ставити сковороду з маслом на вогонь. Відбивні слід попередньо обтрусити від шматочків часнику. Кожен биточек умочують в кляр, потім у борошно і починають смажити. Щоб кляр не прилипав до дна сковороди, вона повинна бути добре розігріта. Для обжарювання кожної зі сторін майбутньої відбивною знадобиться близько 2-х хвилин.

Підсмаживши всі відбивні, можна зайнятися кунжутом. Його висипають на суху сковороду і смажать до золотистого кольору при постійному помішуванні. Тепер можна викладати відбивні на кунжут в сковороді і знову обсмажувати по 1 хвилині на кожну з сторін. Вогонь повинен бути маленьким, щоб насіння не пригоріли. Покрите насінням м'ясо акуратно прибирають зі сковороди. Оригінальне, смачне блюдо готове!

Відбивна з фаршу в паніровці зі спеціями і часником

Прекрасний рецепт для швидкого приготування обіду. Фарш повинен бути достатньо густим.

  • м'ясний фарш (баранина, курка) – 500 г;
  • одне яйце куряче;
  • борошно – 2 ст. л.;
  • панірувальні сухарі – 3 ст. л.;
  • сіль, паприка, часник сушений, перець, трави – за смаком.

Тривалість приготування – близько 1 години. Калорійність 100 г страви – близько 170 ккал.

Краще всього використовувати саморобний фарш, прокрутивши м'ясо через м'ясорубку. Крім солі і перцю більше нічого додавати не потрібно, щоб не отримати звичайні котлети. Фарш поділяють на 6 шматочків і формують з нього заготовки відбивних, товщиною не менше 1 див. щоб уникнути прилипання фаршу обробну дошку присипають борошном.

В одній ємності готують збите і підсолене яйце, а в іншій – борошно, а третю потрібно наповнити панірувальними сухарями з приправами. Кожен з биточків з допомогою лопатки мачає спочатку в борошні, потім – в клярі.

Залишається обваляти їх у панірувальних сухарях і натиснути обжарку з обох сторін. Отримавши рум'яну скоринку на одній стороні, шматочок перевертають на інший бік і накривають кришкою. Вогонь повинен бути середнім. Після готовності можна знімати пробу.

Круасани з готового, листкового тіста — простий рецепт вишуканої французької випічки, яка стала кулінарним символом Парижа.

Цікаві та незвичайні рецепти макаронів з сосисками тут.

Під час дієти так хочеться чогось смачненького, тому ми підготували цілу колекцію смачних смузі, які не завдадуть шкоди вашій талії.

Ледачі відбивні з фаршу з сиром в духовці

Цей французький рецепт дуже популярний і простий. Необхідні інгредієнти:

  • курячі грудки – 4 шт.;
  • сир – 100 г;
  • головка цибулі;
  • 1 пачка помідорів черрі;
  • часник – 3 зубчики;
  • 2 ст. л. бальзамічного оцту;
  • 2 ст. л. олії (оливкової);
  • сушений базилік – ½ ч. л.;
  • сіль, чорний мелений перець.

Тривалість приготування – близько 1 години. Калорійність 100 г страви – близько 140 ккал.

Першим кроком буде обсмажування цибулі дрібно порубаного в 1 ст. л. масла. Після того, як цибуля стане золотистою, можна знімати з вогню. Тепер потрібно підготувати всі компоненти. Вимиті помідори черрі розрізають навпіл, тонко нарізають сир. В окремій ємності готується суміш з бальзамічного оцту, базиліка, дрібно порізаного часнику.

Можна братися за приготування відбивних. Тонко нарізані курячі грудки відбиваються. Тепер їх потрібно посолити, поперчити. Можна викладати їх на деко з маслом. Відбивні поливають оцтової сумішшю, покривають підготовленими помідорами, цибулею, сиром.

Духовку розігрівають до 180 градусів, випікання проводиться протягом півгодини. Страва подається з гарячим овочевим гарніром.

Відбивні з фаршу смачні навіть в холодному вигляді. Приготування їх не представляє особливої складності. Їх можна зробити навіть для святкового столу.

Що ще почитати: