23 апрель 2019 2 820

Як приготувати курячі відбивні з сиром

Відбивні – особливий спосіб приготування м'яса, яке при цьому стає м'яким, тане в роті. Курячі відбивні з сиром можна готувати по-різному, про що й піде мова в даній статті.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Куряче м'ясо - 500 г
Сир - 100 г
Сіль і перець - за смаком
Рослинна олія - 2 столові ложки
Куркума - 1 чайна ложка
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 160 Ккал

Отже, у вас є куряче філе, але робити котлети неохота, запікати замало, а їсти хочеться. Ось такий варіант, коли здавалося б нічого, можна приготувати смачний обід чи вечерю.

Злегка відбиваємо м'ясо, посипаємо куркумою , важливо простежити, щоб воно подкрасилось в жовтий колір. Потім викладаємо на розігріту сковорідку, обсмажуємо з двох сторін на сильному вогні.

Після цього натерти сир поверх м'яса і накрити кришкою, збавивши вогонь на мінімум. Таким чином м'ясо треба протомитися близько 15-20 хвилин, щоб воно доготовилось всередині і сир розтікся по ньому.

Рецепт курячою відбивною з сиром і помідорами

  1. Куряче філе – 400 г;
  2. Сир твердий – 100 г;
  3. Томати свіжі – 1-2 шт.;
  4. Цибуля ріпчаста – 1 головка;
  5. Сіль і перець – за смаком;
  6. Рослинне масло – щоб злегка покрила дно сковороди.

Час приготування – 50 хвилин. Калорійність — 167 ккал.

Спочатку м'ясо промивається, його потрібно злегка відбити, оскільки куряче філе і так досить м'яке, а при зусиллі його можна просто зіпсувати.

Далі нарізати цибулю кільцями і томати плоскими шматочками. На сковороду з гарячим рослинним маслом викладається м'ясо до золотистої скоринки обсмажується з двох сторін.

Коли воно буде готове, зменшити вогонь, поверх м'яса покласти цибулю, слідом томати, а зверху натерти сир, після чого накрити кришкою і настоювати протягом півгодини.

Коли помідори стануть м'якими, а сир розтечеться, — можна знімати і подавати, поки не охололо.

Відбивні з курячого філе з грибами і сиром

Гриби – відмінний продукт в поєднанні з чим завгодно, особливо з м'ясом. Приготувати гриби просто, але вони вимагають трохи більше часу, щоб бути м'якими і соковитими.

Продукти:

  1. Печериці/глива/лісові гриби – 300 г;
  2. Куряче філе – 500 г;
  3. Сир – 150 г;
  4. Рослинне масло – щоб злегка покрила дно сковороди;
  5. Сіль – за смаком;
  6. Перець – за смаком.

Час приготування: 1 годину 10 хвилин. Калорійність – 170 ккал.

На початку, при необхідності, потрібно помити гриби і почистити їх. Потім нарізати тонкими шматочками або довгими скибочками.

Отриману нарізку обсмажують на середньому вогні до появи легкої скоринки, не даючи грибів стати дуже м'якими. Після цього можна зайнятися м'ясом, відклавши гриби в сторону.

М'ясо помити і відбити, як вже говорилося, злегка. Обсмажувати можна в тому ж маслі, що і гриби – буде ароматнішим саме м'ясо. Обсмаживши його з двох сторін, м'ясо залишити на сковороді, додавши поверх нього грибні шматочки і натерти сир.

Все це залишається на сковороді під кришкою при самому низькому вогні і нудиться півгодини, поки гриби і сир не дійдуть до потрібного стану.

Курячі відбивні з ананасом та сиром у духовці

Цей знаменитий рецепт підкорив багато серця, однак приготувати таким чином курку зовсім нескладно. Для цього знадобиться:

  1. Куряче філе – 0,5 кг;
  2. Ананас з банки кільцями або свіжий, порізаний кільцями – 1 банку або еквівалент;
  3. Сир – 150 г;
  4. Куркума – пара чайних ложок;
  5. Цибуля ріпчаста – 4 шт.;
  6. Вершкове масло – 50 г;
  7. Яйця – 4 шт.

Час приготування – 40 хвилин. Калорійність – 170 ккал.

Як і завжди при роботі з м'ясом – спочатку його треба помити, а в даному випадку – ще й відбити, але не сильно. Далі шматочки м'яса викладаються деко, заздалегідь змащений маслом, і поверх них кладуть шматочки ананаса.

Зверху все посипається тертим сиром і ставлять у розігріту (180◦С) духовку, де запікається півгодини. Тим часом можна зайнятися підготовкою подачі страви, а саме – підсмажити яйця по одному і викласти на тарілки.

Також потрібно почистити і порізати цибулю кільцями, щоб на кожній тарілці сформувати невелику подушечку з лука.

Коли м'ясо буде готове, його потрібно викласти на цибулю і подати таким чином в супроводі маленької яєчні – така сервіровка явно порадує домашніх.

Як зробити красиві булочки з різних видів тіста читайте в нашій статті.

Як зробити сухарики в мікрохвильовці — візьміть на замітку кілька рецептів.

Вафельний торт зі згущеним молоком — простий рецепт, який під силу приготувати навіть дитині.

Кляр – хрустке додаток

Відбивні з курки в клярі з сиром – це неабиякий варіант приготування даної страви. Продукти:

  1. Куряча грудка або філе – 400 г;
  2. Твердий сир – 150 г;
  3. Яйця – 2 шт.;
  4. Майонез – 2 ст. л.;
  5. Борошно – 2 ст. л.;
  6. Хмелі-сунелі або будь-які спеції – за смаком;
  7. Сіль – за смаком;
  8. Перець – за смаком;
  9. Кріп – 1 пучок.

Час приготування — 50 хвилин. Калорійність – 200 ккал.

Спочатку готується тісто з яєць, майонезу, солі, спецій, кропу і борошна. В яйці розмішати спеції, майонез і кріп, а потім додавати борошно і ретельно розмішати, щоб не було грудок.

М'ясо потрібно злегка відбити, потім вмочити в кляр однією стороною і покласти на сковороду нею вниз. Далі натирається на тертці сир, яким посипати м'ясо, а зверху столовою ложкою налити кляр.

Все це під кришкою нудиться близько 30 хвилин. Прекрасно поєднується з будь-яким гарніром.

Даний рецепт можна трохи змінити шляхом додавання в список інгредієнтів панірувальних сухарів. Далі спосіб приготування йде подібним чином: м'ясо відбивається, змащується майонезом зі спеціями і залишається на десять хвилин.

На сковороді розігрівається масло, якого не повинно бути сильно мало. Підготувати для смаження тарілочку зі збитим яйцем і сухарями, потім послідовно вмочати в тому ж порядку, в якому перераховано.

Далі обсмажуються відбивні до скоринки, після чого на них зверху сир натирається. Після того, як під кришкою розтане сир, можна подавати.

Курячі грудки в фользі

Як альтернатива смаженою отбивным, можна приготувати куряче м'ясо в духовці у фользі. Для цього знадобиться:

  1. Куряче філе – 500 г;
  2. Спеції – за смаком;
  3. Сіль – за смаком;
  4. Сир – 150г;
  5. Помідори – 2-3 шт.;
  6. Перець солодкий – 2-3 шт.

Час приготування — 45 хвилин. Калорійність – 170 ккал.

М'ясо відбити, після чого в тарілку викласти і змішати спеції. Для любителів можна взяти ще майонез, але в даному випадку, все ж, краще обійтися без нього, тому що у фользі воді не буде куди вийти і м'ясо вийде дуже мокрим.

М'ясо обваляти в спеціях і залишити на десять хвилин настоятися, а потім викласти на аркуші фольги. Поки курка маринується, натираємо сир на крупній тертці і, коли м'ясо буде викладено, посипати трохи його.

Помідори і перець нарізати тонкими скибочками, викласти на м'ясо з сиром, що залишився сир висипати на овочі.

Далі відбивні загортаємо у фольгу, укладаємо на деко і відправляємо в розігріту (200◦С) духовку на півгодини. На виході вийде м'яке пропечене куряче м'ясо з сиром і овочами.

Кулінарні поради

Краще розігріти Духовку заздалегідь, щоб не втрачати час і не тримати продукти в очікуванні, адже овочі можуть рано пустити сік.

При обсмажуванні курячих відбивних з сиром на сковороді не треба багато масла – м'ясо стане жирним і не таким смачним. Краще трохи олії і під кришкою дати м'ясу пустити сік.

Сир можна брати будь-який з твердих сортів, щоб його було зручно натирати, так і смак буде досить привабливим.

Дуже важливо не розбити м'ясо при отбивании – його потрібно зробити м'якше, але воно не таке жорстке, як яловичина або баранина.

Для приготування відбивних за такими рецептами можна використовувати філе різних видів птахів, наприклад, індички.

Гриби можна використовувати різні. Якщо гриби лісові, то їх потрібно проварити протягом години, після чого обсмажити. Якщо їх структура занадто м'яка або слизова після обробки, то не варто їх брати взагалі. Печериці та гливи можна обсмажити без варіння.

Що ще почитати: