23 март 2019 141

Як приготувати смачний суп з свинини на обід

Свинячий бульйон нічим не гірше курячого або яловичого. Він наваристий, смачний і поживний. На його основі можна приготувати найрізноманітніші супи і всі вони вийдуть дуже апетитними. Пропонуємо це перевірити відразу на декількох рецептах!

Найпростіший рецепт
Інгредієнти Кількість
картоплин - 6 шт.
квасолі - 160 р
свинини - 270 г
моркви - 1 шт.
масла рослинного - 25 мл
води - 1200 мл
лука - 1 шт.
петрушки - 25 г
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 67 Ккал

Як приготувати смачний суп з свинини:

  1. Спочатку потрібно замочити квасолю у холодній воді хоча б на дві години;
  2. Потім її потрібно залити новою водою. Поварити кілька хвилин, воду замінити на нову і продовжити варити;
  3. Свинину промити і порізати на невеликі шматочки, додати до квасолі. Обидва інгредієнта зварити до напівготовності, приблизно півгодини;
  4. Піну, яка з'явилася під час закипання, ложкою потрібно зняти;
  5. Очищену від шкірки картоплю нарізати на кубики. Додати її до решти продуктів і варити десять хвилин. Посолити;
  6. Цибулю вимити, почистити і нашаткувати;
  7. Очистити моркву від шкірки і нарізати її соломкою;
  8. Часник почистити, дрібно порубати. Зелень вимити і нашаткувати;
  9. На рослинному маслі в сковороді обсмажити моркву і цибулю, вони повинні стати м'якими;
  10. Потім коренеплоди додати в суп;
  11. Додати цибулю і часник в каструлю, за бажанням можна покласти лист лавра і перець горохом;
  12. Проварити ще протягом семи хвилин – і можна подавати.

Як зварити смачний суп з свинини на кісточці з вермішеллю

  • 3200 мл води;
  • 270 г м'яса на кістці;
  • 1 морква;
  • 4 картоплини;
  • 180 г вермішелі;
  • 1 цибулина;
  • 2 листків лавра.

Час готування – 1 год 30 хв.

Калорійність на сто грам – 39 ккал.

Порядок дій:

  1. М'ясо вимити і поставити варитися хвилин на сорок цілим шматком. З'явилася зібрати піну ложкою;
  2. Всі коренеплоди почистити від шкірки. Картоплю нарізати маленькими кубиками і зварити до готовності, моркву слід натерти, а цибулю подрібнити ножем;
  3. Цибулю і моркву відправити на сковороду і обсмажити чотири хвилини на маслі;
  4. Додати в сковороду листи лавра та інші приправи, перемішати, вимкнути плиту;
  5. Дістати м'ясо і, коли вона трохи охолоне, зрізати все м'ясо. Можна трохи залишити на кістки, якщо хто-то любить так є;
  6. Шматочки м'яса покласти назад в каструлю, але тепер вже з картоплею;
  7. Сюди ж додати вермішель і весь вміст сковороди;
  8. Додати сіль, проварити протягом п'яти хвилин і вимкнути плиту.

Рецепт супу зі свинячої рулькою і вугром

  • 1 свиняча рулька;
  • 90 г замороженого зеленого гороху;
  • 2 моркви;
  • 90 г сушених груш;
  • 0,5 шт кореня селери;
  • 120 г сушених яблук;
  • 3 яйця;
  • 1 цибуля-порей;
  • 2 копчених вугра;
  • 60 г вершкового масла;
  • 140 г чорносливу;
  • 180 г борошна;
  • 3 г мускатного горіха;
  • 220 мл молока.

Час приготування – 2 год 50 хв.

Калорійність на сто грам – 191 ккал.

Порядок дій:

  1. Рульку залити п'ятьма літрами води, поставити варитися на години дві. Додати сіль, знімати піну. Потім бульйон процідити через марлю;
  2. Всі сухофрукти потрібно залити холодною водою, щоб вони набубнявіли;
  3. Рівними кубиками порізати очищені корінь селери і моркву, а ось цибуля-порей потрібно нарізати півкільцями;
  4. Всі ці овочі перемішати між собою на сковороді, обсмажити на олії кілька хвилин;
  5. У вугра прибрати скелет, а м'ясо порізати великими шматками;
  6. Змішати в окремому сотейнику молоко і масло вершкове. Коли вони майже закиплять, їх потрібно почати заважати віночком і частинами додавати борошно;
  7. Після цього додати яйця і мускатний горіх, інтенсивно перемішувати. Посолити і приправити;
  8. Перекласти В бульйон овочі зі сковороди, горох і сухофрукти. Останні потрібно витягнути з води, звичайно. Суп приправити, покласти м'ясо вугра;
  9. З тіста потрібно формувати галушки з допомогою двох ложок. Після цього проварити суп ще двадцять хвилин. Подавати з січеною петрушкою.

Солянка зі свининою та оливками

  • 180 г сосисок;
  • 2 цибулини;
  • 1 пачка сметани 22%;
  • 180 г варено-копченої свинячої грудинки;
  • 15 г томатної пасти;
  • 4 солоних огірка;
  • 180 г варено-копченої свинячої шийки;
  • 15 мл топленого масла;
  • 80 г оливок каламата;
  • 1 морква;
  • 2 лимона.

Час готування – 1 ч.

Калорійність на сто грам – 138 ккал.

Порядок дій:

  1. У велику каструлю налити багато води;
  2. Відкрити банку з оливками (обов'язково з кісточками), рідина злити, самі плоди покласти в каструлю;
  3. Звільнити цибулину від лушпиння і теж відправити у воду. Можна покласти штук сім перців горохом;
  4. Сосиски звільнити від плівки, порізати кружечками і обсмажити на топленому маслі. Після цього перекласти в каструлю до інших продуктів;
  5. Всі свинячі частини теж відправити варитися;
  6. Другу цибулину теж очистити і порубати;
  7. Солоні огірки нарізати тонкими брусочками. Разом з цибулею їх потрібно обсмажити на тій же сковороді, де нудилися сосиски;
  8. Коли на сильному вогні цибулю стане золотим, сюди потрібно додати томатну пасту, постійно заважати дві хвилини і весь вміст сковороди перекласти в каструлю;
  9. Моркву очистити і дуже дрібно порізати кубиками. Сковороду, де смажилися продукти в томатній пасті, потрібно помити і в ній обсмажити моркву;
  10. З супу зняти жир, після цього перекласти моркву до загальної маси, приправити;
  11. Залишити варитися суп на півгодини, потім вимкнути;
  12. Лимон порізати дуже тонкими часточками;
  13. Зелену цибулю і пучок кінзи дрібно порубати, це за бажанням;
  14. Порційно розлити суп, в кожну тарілку додати сметану, лимонні часточки, зелень.

Снерт зі свинячим окостом

  • 4 копчених сосиски;
  • 1 свинячий окіст;
  • 1 морква;
  • 90 г бекону;
  • 1 стебло селери;
  • 2 картоплини;
  • 460 г гороху;
  • 1 корінь селери;
  • 2 цибулини;
  • 2 цибулі-порею.

Час приготування – 2 ч.

Калорійність на сто грам – 176 ккал.

Порядок дій:

  1. Горох слід промити під струменем холодної води;
  2. Смужки бекону потрібно розрізати на кілька частин;
  3. Обидва інгредієнта разом з окостом покласти в каструлю і залити водою, перенести на плиту;
  4. Довести до кипіння, за допомогою шумівки зняти піну;
  5. Потім злити Воду, замінити інший і знову повернути на вогонь;
  6. Корінь селери, картоплю і моркву, вже очищені від шкірки, потрібно нарізати кубиками;
  7. Вимитий цибуля порей подрібнити півкільцями;
  8. Всі чотири інгредієнти додати в каструлю і варити приблизно півтори години, поки горох не стане м'яким;
  9. Витягнути м'ясо, зняти з нього оболонку і прибрати кістка, решту порізати шматочками і повернути в суп;
  10. Сосиски порізати на кружечки і додати до решти продуктів. Приправити. Подавати з чорним хлібом.

Суп з курячої грудки — ситний бульйон, який швидко відновлює сили і до того ж легкий.

Як приготувати святкову свинину з чорносливом читайте в нашій статті.

Салат з крабовим м'ясом — другий за популярністю після олів'є. Існує кілька варіантів цієї страви, ми для вас зібрали самі смачні.

Традиційний мінестроне

  • 1 морква;
  • 1 свиняча нога;
  • 1 цибуля-порей;
  • 130 г бекону;
  • 140 г квасолі;
  • 1 гілочка розмарину;
  • 900 р картоплі;
  • 1 пучок шпинату;
  • 2 листків лавра;
  • 2 цукіні;
  • 240 г гарбуза;
  • 1 стебло селери;
  • 1 цибулина;
  • 40 г пармезану;
  • 2 шт гвоздики;
  • 1 пучок петрушки.

Час готування – 3 ч.

Калорійність на сто грам – 83 ккал.

Порядок дій:

  1. Квасолю попередньо потрібно замочити годин на вісім. Після цього промити і поставити варитися, а у воду додати гвоздику. Ще можна чорний перець;
  2. Бекон дрібно порізати і на сухій сковороді обсмажити його;
  3. Ріпчасту цибулю нашаткувати і додати до бекону;
  4. Цибуля порей та селеру подрібнити на кубики такого ж розміру і теж додати в сковороду, перемішати;
  5. Коли продукти стали м'якими, до них бажано додати часник. Протушкувати ще пару хвилин;
  6. Весь вміст додати до квасолі, розмішати. Коли закипить, вогонь зробити мінімальний;
  7. Сюди ж додати скоринку від пармезану і, якщо є, шкірку бекону;
  8. Гарбуз очистити від насіння і шкірки. М'якоть слід нарізати кубиками;
  9. Картоплю почистити і такими ж кубиками подрібнити, з морквою процес повторити;
  10. Всі три продукти додати в суп;
  11. Цукіні нарізати невеликими шматочками, покласти в каструлю в останню чергу. Не очищати від шкірки, достатньо її вимити;
  12. Додати гілочку розмарину або чебрецю. Приправити улюбленими спеціями;
  13. Варити суп приблизно годину, щоб всі овочі були розварені;
  14. Вимиті шпинат і петрушку подрібнити і кинути у вже готовий суп. А ось гілочки зелені, шкірку від бекону і корочку пармезану витягнути;
  15. При бажанні, всі інгредієнти можна перебити в пюре. Подавати з тертим пармезаном зверху, його потрібно натирати кожному в тарілку окремо.

М'ятний гороховий суп з копченою рулькою

  • 1 пачка сметани;
  • 60 г м'яти;
  • 4200 мл курячого бульйону;
  • 470 г замороженого зеленого гороху;
  • 470 г гороху;
  • 45 мл рослинного масла;
  • 1 свиняча рулька копчена;
  • 4 моркви;
  • 4 цибулини;
  • 60 мл червоного винного оцту;
  • 4 стебла цибулі-порею.

Час приготування – 2 год 45 хв.

Калорійність на сто грам – 55 ккал.

Порядок дій:

  1. Морква, порей і ріпчасту цибулю очистити і дрібно порубати;
  2. У сотейник налити трохи олії і в ньому протягом трьох хвилин пасерувати всі три продукту. Їх обов'язково потрібно посолити;
  3. Потім закрити сотейник кришкою, вогонь зробити самий маленький. Тушкувати ще півгодини;
  4. Далі влити курячий бульйон і покласти в сотейник рульку, варити ще хвилин сорок. Потім остудити;
  5. Коли суп охолов, в нього потрібно покласти спочатку сушений горох. Варити ще годину, додавши ще солі і оцет;
  6. Рульку витягнути і м'ясо порізати на кубики;
  7. Зелений горох пробланшировать в воді сіллю пару хвилин;
  8. Подавати суп із зеленим горохом, сметаною, м'ясом і дрібно посіченою митої м'ятою.

Підказки досвідчених кухарів

Свинячий бульйон можна варити практично на будь-якої частини туші. Найчастіше варять на рульки або нозі: коштує вона недорого, а суп виходить дуже наваристим. Не дарма з неї роблять холодець. Піну завжди треба знімати. Якщо вона опустилася на дно, то потрібно в суп влити склянку холодної води. Це підніме піну наверх і її можна буде прибрати.

Якщо варити бульйон на копченому м'ясі, то і сам суп набуває аромату і смаку копченостей. Приправ тоді потрібно набагато менше. Якщо бульйон вариться на грудинці чи іншої м'якої частини, то до неї можна додати пряні трави. Наприклад, базилік або чебрець. Бажано брати свіжі гілочки, які потім можна викинути, але і сушений варіант підійде.

Один з варіантів додавання свинини в суп – обсмажити її. Тобто як зазвичай готується гуляш. Обсмажені шматочки м'яса, особливо в паприці, надають супу особливі нотки. Спецій тоді можна майже не додавати. М'яса найчастіше вистачає всього сорок хвилин варіння, більш твердим частинам потрібно близько півтора годин.

Смачних супів з свинини дуже багато. У них завжди багато овочів, так як м'ясо поєднується практично з будь-якими продуктами. Будь це український борщ або італійський мінестроне, свинячий бульйон легко піддається експериментів.

Що ще почитати: