19 июнь 2019 2 828

Які гарячі страви можна приготувати з свинини

Незважаючи на те, що свинина не відноситься до дієтичного м'яса і набагато жирніше, ніж корисна яловичина, вона неймовірно популярна серед господинь. Її готують на будь-яке свято, так і по буднях вона часто буває на столі. Причина цього – підвищена жирність, що при приготуванні робить м'ясо неймовірно соковитим.

Використовують свинину для приготування багатьох страв, як перше, так і друге. Це м'ясо дуже просте в приготуванні і не вимагає особливих зусиль. Все що потрібно господині – це хороший і докладний рецепт!

Тому ми пропонуємо вашій увазі рецепти, які докладно описують, як готувати смачні гарячі страви з свинини на сковороді в духовці і в такий популярної кухонної техніки, як мультиварка.

Відбивні «Ніжні»
Інгредієнти Кількість
вирізка свиняча - ½ Кг
олія для обсмажування - 60 мл
молоко - стакан
борошно - 70 г
цукор - 10 г
яйце - 1 шт.
сіль - 10 г
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 251 Ккал

Швидкий і економний спосіб приготувати смачну страву на вечерю, зробивши 10-15 відбивних з півкілограма сирого м'яса. Вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру і стануть відмінним варіантом для святкового обіду.

  1. М'ясо порізати на тонкі шматочки. Краще всього брати для відбивних корейку, де менше жиру;
  2. Відбити кожен шматок так, щоб вийшла тонка відбивна. Щоб не забруднити все навколо, м'ясо помістити в пакет;
  3. У тарілці змішати спеції із цукром;
  4. Кожну відбивну обваляти в спеціях або просто вологою рукою брати їх і намазувати на шматки;
  5. Відбивні помістити в скляну ємність. Влити туди ж молоко так, щоб воно покрило відбивні;
  6. Залишити маринуватися в молоці. Якщо час дозволяє, то хоча б на півгодини, а якщо ні, вистачить і 1 - хвилин;
  7. Просякуючись молоком, відбивні стають ніжними і більш соковитими;
  8. Яйце збити разом з дрібкою солі і перцю. А поруч помістити тарілку з борошном;
  9. Відбивні по черзі обвалювати в борошні та яйці;
  10. Розжарити масло на сковороді і смажити відбивні до рум'яної скоринки.
  11. При бажанні, готову страву прикрасити тертим сиром або зеленню.

Свинина по-чоловічому

Швидкий рецепт свинини на сковороді не залишить байдужим нікого. А чоловіки зможуть порадувати своїх дружин швидким вечерею, який вони самі приготують без додаткових зусиль.

Склад:

  • м'ясо – 600 гр;
  • цибулина ріпчаста;
  • лимонна й оцтова кислота – по ½ ст. л;
  • прянощі.

Необхідний час: 3 години.

Калорії: 275.

  1. М'ясо обмити, зрізати шматки жиру і нарізати на порційні шматочки. Не варто різати занадто товсто, інакше воно буде погано прожариваться;
  2. Кільцями порізати цибулю;
  3. М'ясо помістити в глибоку посуд, кинути туди ж цибулю, прянощі і масло з оцтом. Вичавити з лимона сік і все добре перемішати;
  4. Маринувати в холодильнику протягом 2,5 годин;
  5. Сковорідку просушити на середньому вогні і нагріти;
  6. Обсмажувати під кришкою 20 хвилин. Вогонь повинен бути середнім, щоб м'ясо не згоріло.

Торт «Кіндер Сюрприз» — здивуйте свою дитину, такого подарунка він навряд чи чекає!

Як варити кисіль із замороженої журавлини — смачний і корисний напій з ягід.

Читайте як запекти райдужну форель в духовці в нашій статті.

Свинина по-корейськи «Хе»

Це блюдо дуже популярно в Кореї. Воно готується дуже гострим, але оскільки жінки зазвичай не люблять гостре так сильно як чоловіки, то перець в це блюдо слід додавати виходячи з того, хто буде їсти його.

Продукти:

  • масло – 40 мл;
  • соєвий соус — 1 ст. л;
  • свинячий ошийок — 400 гр;
  • цибулина;
  • морква нашаткована – 1 ст.;
  • оцет — 3 ст. л;
  • зелень, приправа до смаку.

Витрачений час: 25 хвилин.

Калорії: 240.

  1. М'ясо добре помити і видалити жир, кістки і жилки;
  2. Нарізати тонкими смужками упоперек волокон;
  3. М'ясо викласти на заздалегідь прогріту сковороду (розігріти половину масла), присалить і випарити вологу, для цього смажити до готовності на великому вогні і постійно заважати;
  4. Моркву заздалегідь натерти на тертці;
  5. Дрібно покришити цибулю і змішати його з морквою;
  6. Додати зелень з сіллю за смаком;
  7. Овочі перемішати з м'ясом, додати до нього соєвий соус, всі спеції, оцет і добре все перемішати;
  8. Налити в сковороду залишки масла так, щоб воно покрило дно і нагрівати його до появи білого димку;
  9. Вилити киплячу олію до м'яса з овочами і знову ретельно перемішати.

Гаряче зі свинини в духовці

Свинина чудово виходить і на сковороді, і в духовці, але завдяки властивостям останньої м'ясо виходить настільки ніжне, що з ним не може зрівнятися ні корисна яловичина, ні дієтична курка.

Гречана каша в горщику зі свининою

Просте та поживна страва давно стало популярним, завдяки швидкому приготуванню. Гречана каша в поєднанні з м'яким і соковитим м'ясом чудово підійде на обід або вечерю. Завдяки приготування страви в горщиках, а це значить м'яку теплову обробку, всі продукти зберігають свої корисні властивості.

Продукти:

  • цибулина.;
  • півкілограма свинини;
  • вершкове масло – 1 ст. л;
  • крупа – 3 ст.;
  • сіль за смаком;
  • бульйон – 2 ст.

Витрачений час:1 год.

Калорії: 315.

  1. Свинину заздалегідь підготувати, а безпосередньо перед приготуванням дрібно порубати;
  2. Горщики заздалегідь помити і на дно викласти м'ясо;
  3. Цибулину нарізати кільцями і викласти на м'ясо зверху;
  4. Покласти в горщики по лавровому листу;
  5. Гречку перебрати і помити;
  6. Викласти кашу по горщикам з урахуванням того, що зварена каша збільшується в об'ємі;
  7. Якщо немає бульйону, можна використовувати звичайний окріп;
  8. Залити бульйон або окріп в горщики, посолити і накрити горщики кришками;
  9. Помістити все в духовку і тримати там годину, при температурі приготування 180-190 градусів;
  10. Подаючи, гречану кашу заправити вершковим маслом.

Свинина по-степовому

Альтернативною назвою цій страві може служити «Свинина " під шубою», оскільки м'ясо запікається в духовці саме під шубою, смачною і насиченою. Це блюдо дуже схоже на м'ясо по-французьки.

Продукти:

  • м'ясо -0,7 кг;
  • майонез — 20 гр;
  • борошно — 30 гр;
  • цибуля – 1 шт.;
  • грецький йогурт – 1 ст.;
  • яйця — 2 шт.;
  • картопляні бульби — 2 шт.;
  • сіль, перець за смаком.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність: 356 ккал.

  1. М'ясо розділити на відбивні, які ретельно відбити до рівних і тонких відбивних;
  2. Картоплю очистити від шкірки і сирої подрібнити з допомогою терки;
  3. Цибулю разом із зеленню дрібно нашаткувати;
  4. Змішати овочі разом, додати до них сіль і трохи перцю, яйця і майонез з борошном. Все добре перемішати;
  5. Підігріти сковороду;
  6. Відбивні занурювати в отриманий кляр і смажити на сковороді, акуратно перевертаючи до появи рум'яної скоринки;
  7. Викласти відбивні на деко, який попередньо застелити фольгою або папером для випічки;
  8. Залити відбивні йогуртом (можна замінити вершками) і випікати їх в духовці 7-10 хвилин.

Гарячі страви з свинини в мультиварці

Мультиварка – це чудовий агрегат, який дозволить не тільки приготувати смачні блюда, але і корисні, оскільки її термічна обробка менш «агресивна», ніж обсмажування на плиті.

Свиняче раксо

Це національне іспанське блюдо, яке готується з великою кількістю спецій і виходить неймовірно пікантним. Готувати соус до м'яса не потрібно – раксо складається з м'яса і соусу.

Склад:

  • філейна частина свині — 0,8 кг
  • томатна паста — 2 ст. л;
  • сметана — 1 ст.;
  • оливкова олія — 3 ст. л;
  • спеції — по 1 ч. л.

Необхідний час: 35 хвилин.

Калорії: 249.

  1. М'ясо обсушити вафельним рушником і подрібнити довгими тонкими брусочками;
  2. У мисці змішати томатну пасту зі сметаною й усіма спеціями. Рекомендується використовувати паприку, прованські трави, коріандр;
  3. У каструлю мультиварки налити олію і встановити режим «Смаження»;
  4. Перші 5 хвилин дати підігрітися маслу. Потім виставити час 20 хвилин і кинути м'ясо;
  5. Обсмажити м'ясо до рум'яності, періодично перемішуючи;
  6. Після обжарювання м'яса, влити до нього заздалегідь приготований соус і переставити режим «Гасіння», виставивши таймер – 8 хвилин;
  7. В оригінальному рецепті використовують і червоне сухе вино, яке вливають після гасіння і дають м'яса настоятися в ньому. Однак, якщо страва призначене для всієї родини, то вино не варто вливати. На багатьох мультиварках «Підігрів» включається автоматично після закінчення приготування і дозволяє зберігати страву гарячою, тому, швидше за все, додатково виставляти нічого не доведеться.

Свинячий рулет в мультиварці

Рулет зі свинини нагадує за смаком буженину, але набагато смачніше, адже він приготований в домашніх умовах за допомогою мультиварки.

Продукти:

  • рулька – 1,5 кг;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • лаврушка;
  • сіль – ½ ч. л.

Необхідний час: 150 хвилин.

Калорії: 294.

  1. Рульку замочити на півгодини в прохолодній воді і поскоблить її шкіру ножем;
  2. По всій довжині гомілки зробити надріз і акуратно видалити кістку;
  3. Злегка відбити м'ясо молоточком для м'яса;
  4. Присмачити все м'ясо спеціями;
  5. Любителі гострого можуть обмазати м'ясо ще і подрібненим часником;
  6. Отримане пряне м'ясо згорнути в рулет дуже туго і перемотати суворою ниткою або шпагатом;
  7. У ємність з-під мультиварки викласти цибульне лушпиння, яку заздалегідь зняти з лука і промити, і лавровий лист разом з пучкою солі;
  8. Цибульні кільця викласти поверх лушпиння;
  9. Викласти рулет і влити в миску воду так, щоб вона повністю покрила м'ясо;
  10. На режимі «Гасіння» готувати рулет 150 хвилин;
  11. Викласти гарячий рулет і дати йому охолонути, спочатку в кімнаті, а потім в холодильнику;
  12. Видалити нитки і нарізати рулет як звичайне холодне м'ясо.

Покроковий рецепт гарячого копчення свинини в домашніх умовах

Отримати копчену свинину можна, використовуючи або гарячий метод, або холодний. Різниця цих методів лише в термінах приготування (холодне копчення набагато більш тривалий процес) і інвентарі, адже для гарячого копчення потрібно коптильня. Її можна купити або зробити самостійно. Копчена свинина, приготовлена з цього незвичайного рецептом в подібній коптильні, буде знищуватися у величезних кількостях і з неймовірною швидкістю.

Інгредієнти:

  • свинина (краще всього підійде окіст) 3 кг;
  • сіль поварена – 10 ст. л;
  • віскі – 30 мл;
  • мед – 120 мл;
  • гірчичні зерна – 2 ст. л;
  • суміш перців – 1 ст. л.

Час приготування: маринування – 2-4 доби, копчення – 1-2 години.

Калорійність: 304 калорій.

  1. Краще всього використовувати спеції в зернах і при використанні потовкти їх, але якщо такої можливості немає, то гірчицю слід взяти французьку в зернах, а перець будь-по смаку;
  2. Мед можна замінити кленовим сиропом або будь-яким іншим сиропом, перемішати зі спеціями і віскі;
  3. Свинину вимити, видалити зайві шматки жиру;
  4. Викласти м'ясо в великий пакет, випустити повітря і, щільно зав'язавши, покласти в холодильник;
  5. Маринувати м'ясо необхідно від 2 до 4 доби, так маринад проникне в саму глибину м'яса і при копченні продукт швидше приготується і буде соковитіше. Не варто забувати м'ясо в маринаді періодично перевертати;
  6. Через три дні м'ясо витягнути з пакету і розділити на дві частини;
  7. Видалити залишилися гірчичні зерна і викласти м'ясо на решітку в коптильні. Якщо коптильня замість решітки має гаки, то м'ясо треба підвішувати на них так, щоб шматки не торкалися один до одного;
  8. Час копчення завжди залежить від 2 факторів: виду і потужності коптильні і розміру м'ясних шматків. В середньому на копчення 3-х кілограмового окосту йде до 2 годин;
  9. На дно коптильні помістити тирса від вільхи, вишні або яблуні;
  10. Тирса не повинні горіти, інакше м'ясо вийде гірким. Деревина повинна тліти;
  11. Готовність продукту перевіряють просто на смак;
  12. Готове м'ясо нарізати на шматки і подавати до столу.

Слід пам'ятати, що м'ясо гарячого копчення не призначений для тривалого зберігання. Максимум його термін придатності – 2 діб у холодильнику. А ось свинина холодного копчення може перебувати в прохолодному місці до 7 місяців. Тому варто заздалегідь визначитися з передбачуваним терміном зберігання і вибирати спосіб копчення, виходячи з цього.

Що ще почитати: