Які гарячі страви можна приготувати з свинини
Незважаючи на те, що свинина не відноситься до дієтичного м'яса і набагато жирніше, ніж корисна яловичина, вона неймовірно популярна серед господинь. Її готують на будь-яке свято, так і по буднях вона часто буває на столі. Причина цього – підвищена жирність, що при приготуванні робить м'ясо неймовірно соковитим.
Використовують свинину для приготування багатьох страв, як перше, так і друге. Це м'ясо дуже просте в приготуванні і не вимагає особливих зусиль. Все що потрібно господині – це хороший і докладний рецепт!
Тому ми пропонуємо вашій увазі рецепти, які докладно описують, як готувати смачні гарячі страви з свинини на сковороді в духовці і в такий популярної кухонної техніки, як мультиварка.
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| вирізка свиняча - | ½ Кг | 
| олія для обсмажування - | 60 мл | 
| молоко - | стакан | 
| борошно - | 70 г | 
| цукор - | 10 г | 
| яйце - | 1 шт. | 
| сіль - | 10 г | 
| Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 251 Ккал | 
Швидкий і економний спосіб приготувати смачну страву на вечерю, зробивши 10-15 відбивних з півкілограма сирого м'яса. Вони чудово підійдуть до будь-якого гарніру і стануть відмінним варіантом для святкового обіду.
- М'ясо порізати на тонкі шматочки. Краще всього брати для відбивних корейку, де менше жиру;
 - Відбити кожен шматок так, щоб вийшла тонка відбивна. Щоб не забруднити все навколо, м'ясо помістити в пакет;
 - У тарілці змішати спеції із цукром;
 - Кожну відбивну обваляти в спеціях або просто вологою рукою брати їх і намазувати на шматки;
 - Відбивні помістити в скляну ємність. Влити туди ж молоко так, щоб воно покрило відбивні;
 - Залишити маринуватися в молоці. Якщо час дозволяє, то хоча б на півгодини, а якщо ні, вистачить і 1 - хвилин;
 - Просякуючись молоком, відбивні стають ніжними і більш соковитими;
 - Яйце збити разом з дрібкою солі і перцю. А поруч помістити тарілку з борошном;
 - Відбивні по черзі обвалювати в борошні та яйці;
 - Розжарити масло на сковороді і смажити відбивні до рум'яної скоринки.
 - При бажанні, готову страву прикрасити тертим сиром або зеленню.
 
Свинина по-чоловічому
Швидкий рецепт свинини на сковороді не залишить байдужим нікого. А чоловіки зможуть порадувати своїх дружин швидким вечерею, який вони самі приготують без додаткових зусиль.
Склад:
- м'ясо – 600 гр;
 - цибулина ріпчаста;
 - лимонна й оцтова кислота – по ½ ст. л;
 - прянощі.
 
Необхідний час: 3 години.
Калорії: 275.
- М'ясо обмити, зрізати шматки жиру і нарізати на порційні шматочки. Не варто різати занадто товсто, інакше воно буде погано прожариваться;
 - Кільцями порізати цибулю;
 - М'ясо помістити в глибоку посуд, кинути туди ж цибулю, прянощі і масло з оцтом. Вичавити з лимона сік і все добре перемішати;
 - Маринувати в холодильнику протягом 2,5 годин;
 - Сковорідку просушити на середньому вогні і нагріти;
 - Обсмажувати під кришкою 20 хвилин. Вогонь повинен бути середнім, щоб м'ясо не згоріло.
 
Торт «Кіндер Сюрприз» — здивуйте свою дитину, такого подарунка він навряд чи чекає!
Як варити кисіль із замороженої журавлини — смачний і корисний напій з ягід.
Читайте як запекти райдужну форель в духовці в нашій статті.
Свинина по-корейськи «Хе»
Це блюдо дуже популярно в Кореї. Воно готується дуже гострим, але оскільки жінки зазвичай не люблять гостре так сильно як чоловіки, то перець в це блюдо слід додавати виходячи з того, хто буде їсти його.
Продукти:
- масло – 40 мл;
 - соєвий соус — 1 ст. л;
 - свинячий ошийок — 400 гр;
 - цибулина;
 - морква нашаткована – 1 ст.;
 - оцет — 3 ст. л;
 - зелень, приправа до смаку.
 
Витрачений час: 25 хвилин.
Калорії: 240.
- М'ясо добре помити і видалити жир, кістки і жилки;
 - Нарізати тонкими смужками упоперек волокон;
 - М'ясо викласти на заздалегідь прогріту сковороду (розігріти половину масла), присалить і випарити вологу, для цього смажити до готовності на великому вогні і постійно заважати;
 - Моркву заздалегідь натерти на тертці;
 - Дрібно покришити цибулю і змішати його з морквою;
 - Додати зелень з сіллю за смаком;
 - Овочі перемішати з м'ясом, додати до нього соєвий соус, всі спеції, оцет і добре все перемішати;
 - Налити в сковороду залишки масла так, щоб воно покрило дно і нагрівати його до появи білого димку;
 - Вилити киплячу олію до м'яса з овочами і знову ретельно перемішати.
 
Гаряче зі свинини в духовці
Свинина чудово виходить і на сковороді, і в духовці, але завдяки властивостям останньої м'ясо виходить настільки ніжне, що з ним не може зрівнятися ні корисна яловичина, ні дієтична курка.
Гречана каша в горщику зі свининою
Просте та поживна страва давно стало популярним, завдяки швидкому приготуванню. Гречана каша в поєднанні з м'яким і соковитим м'ясом чудово підійде на обід або вечерю. Завдяки приготування страви в горщиках, а це значить м'яку теплову обробку, всі продукти зберігають свої корисні властивості.
Продукти:
- цибулина.;
 - півкілограма свинини;
 - вершкове масло – 1 ст. л;
 - крупа – 3 ст.;
 - сіль за смаком;
 - бульйон – 2 ст.
 
Витрачений час:1 год.
Калорії: 315.
- Свинину заздалегідь підготувати, а безпосередньо перед приготуванням дрібно порубати;
 - Горщики заздалегідь помити і на дно викласти м'ясо;
 - Цибулину нарізати кільцями і викласти на м'ясо зверху;
 - Покласти в горщики по лавровому листу;
 - Гречку перебрати і помити;
 - Викласти кашу по горщикам з урахуванням того, що зварена каша збільшується в об'ємі;
 - Якщо немає бульйону, можна використовувати звичайний окріп;
 - Залити бульйон або окріп в горщики, посолити і накрити горщики кришками;
 - Помістити все в духовку і тримати там годину, при температурі приготування 180-190 градусів;
 - Подаючи, гречану кашу заправити вершковим маслом.
 
Свинина по-степовому
Альтернативною назвою цій страві може служити «Свинина " під шубою», оскільки м'ясо запікається в духовці саме під шубою, смачною і насиченою. Це блюдо дуже схоже на м'ясо по-французьки.
Продукти:
- м'ясо -0,7 кг;
 - майонез — 20 гр;
 - борошно — 30 гр;
 - цибуля – 1 шт.;
 - грецький йогурт – 1 ст.;
 - яйця — 2 шт.;
 - картопляні бульби — 2 шт.;
 - сіль, перець за смаком.
 
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність: 356 ккал.
- М'ясо розділити на відбивні, які ретельно відбити до рівних і тонких відбивних; 

 - Картоплю очистити від шкірки і сирої подрібнити з допомогою терки; 

 - Цибулю разом із зеленню дрібно нашаткувати; 

 - Змішати овочі разом, додати до них сіль і трохи перцю, яйця і майонез з борошном. Все добре перемішати; 

 - Підігріти сковороду;
 - Відбивні занурювати в отриманий кляр і смажити на сковороді, акуратно перевертаючи до появи рум'яної скоринки; 

 - Викласти відбивні на деко, який попередньо застелити фольгою або папером для випічки; 

 - Залити відбивні йогуртом (можна замінити вершками) і випікати їх в духовці 7-10 хвилин. 

 
Гарячі страви з свинини в мультиварці
Мультиварка – це чудовий агрегат, який дозволить не тільки приготувати смачні блюда, але і корисні, оскільки її термічна обробка менш «агресивна», ніж обсмажування на плиті.
Свиняче раксо
Це національне іспанське блюдо, яке готується з великою кількістю спецій і виходить неймовірно пікантним. Готувати соус до м'яса не потрібно – раксо складається з м'яса і соусу.
Склад:
- філейна частина свині — 0,8 кг
 - томатна паста — 2 ст. л;
 - сметана — 1 ст.;
 - оливкова олія — 3 ст. л;
 - спеції — по 1 ч. л.
 
Необхідний час: 35 хвилин.
Калорії: 249.
- М'ясо обсушити вафельним рушником і подрібнити довгими тонкими брусочками;
 - У мисці змішати томатну пасту зі сметаною й усіма спеціями. Рекомендується використовувати паприку, прованські трави, коріандр;
 - У каструлю мультиварки налити олію і встановити режим «Смаження»;
 - Перші 5 хвилин дати підігрітися маслу. Потім виставити час 20 хвилин і кинути м'ясо;
 - Обсмажити м'ясо до рум'яності, періодично перемішуючи;
 - Після обжарювання м'яса, влити до нього заздалегідь приготований соус і переставити режим «Гасіння», виставивши таймер – 8 хвилин;
 - В оригінальному рецепті використовують і червоне сухе вино, яке вливають після гасіння і дають м'яса настоятися в ньому. Однак, якщо страва призначене для всієї родини, то вино не варто вливати. На багатьох мультиварках «Підігрів» включається автоматично після закінчення приготування і дозволяє зберігати страву гарячою, тому, швидше за все, додатково виставляти нічого не доведеться.
 
Свинячий рулет в мультиварці
Рулет зі свинини нагадує за смаком буженину, але набагато смачніше, адже він приготований в домашніх умовах за допомогою мультиварки.
Продукти:
- рулька – 1,5 кг;
 - цибуля ріпчаста – 2 шт.;
 - лаврушка;
 - сіль – ½ ч. л.
 
Необхідний час: 150 хвилин.
Калорії: 294.
- Рульку замочити на півгодини в прохолодній воді і поскоблить її шкіру ножем;
 - По всій довжині гомілки зробити надріз і акуратно видалити кістку;
 - Злегка відбити м'ясо молоточком для м'яса;
 - Присмачити все м'ясо спеціями;
 - Любителі гострого можуть обмазати м'ясо ще і подрібненим часником;
 - Отримане пряне м'ясо згорнути в рулет дуже туго і перемотати суворою ниткою або шпагатом;
 - У ємність з-під мультиварки викласти цибульне лушпиння, яку заздалегідь зняти з лука і промити, і лавровий лист разом з пучкою солі;
 - Цибульні кільця викласти поверх лушпиння;
 - Викласти рулет і влити в миску воду так, щоб вона повністю покрила м'ясо;
 - На режимі «Гасіння» готувати рулет 150 хвилин;
 - Викласти гарячий рулет і дати йому охолонути, спочатку в кімнаті, а потім в холодильнику;
 - Видалити нитки і нарізати рулет як звичайне холодне м'ясо.
 
Покроковий рецепт гарячого копчення свинини в домашніх умовах
Отримати копчену свинину можна, використовуючи або гарячий метод, або холодний. Різниця цих методів лише в термінах приготування (холодне копчення набагато більш тривалий процес) і інвентарі, адже для гарячого копчення потрібно коптильня. Її можна купити або зробити самостійно. Копчена свинина, приготовлена з цього незвичайного рецептом в подібній коптильні, буде знищуватися у величезних кількостях і з неймовірною швидкістю.
Інгредієнти:
- свинина (краще всього підійде окіст) 3 кг;
 - сіль поварена – 10 ст. л;
 - віскі – 30 мл;
 - мед – 120 мл;
 - гірчичні зерна – 2 ст. л;
 - суміш перців – 1 ст. л.
 
Час приготування: маринування – 2-4 доби, копчення – 1-2 години.
Калорійність: 304 калорій.
- Краще всього використовувати спеції в зернах і при використанні потовкти їх, але якщо такої можливості немає, то гірчицю слід взяти французьку в зернах, а перець будь-по смаку;
 - Мед можна замінити кленовим сиропом або будь-яким іншим сиропом, перемішати зі спеціями і віскі;
 - Свинину вимити, видалити зайві шматки жиру;
 - Викласти м'ясо в великий пакет, випустити повітря і, щільно зав'язавши, покласти в холодильник;
 - Маринувати м'ясо необхідно від 2 до 4 доби, так маринад проникне в саму глибину м'яса і при копченні продукт швидше приготується і буде соковитіше. Не варто забувати м'ясо в маринаді періодично перевертати;
 - Через три дні м'ясо витягнути з пакету і розділити на дві частини;
 - Видалити залишилися гірчичні зерна і викласти м'ясо на решітку в коптильні. Якщо коптильня замість решітки має гаки, то м'ясо треба підвішувати на них так, щоб шматки не торкалися один до одного;
 - Час копчення завжди залежить від 2 факторів: виду і потужності коптильні і розміру м'ясних шматків. В середньому на копчення 3-х кілограмового окосту йде до 2 годин;
 - На дно коптильні помістити тирса від вільхи, вишні або яблуні;
 - Тирса не повинні горіти, інакше м'ясо вийде гірким. Деревина повинна тліти;
 - Готовність продукту перевіряють просто на смак;
 - Готове м'ясо нарізати на шматки і подавати до столу.
 
Слід пам'ятати, що м'ясо гарячого копчення не призначений для тривалого зберігання. Максимум його термін придатності – 2 діб у холодильнику. А ось свинина холодного копчення може перебувати в прохолодному місці до 7 місяців. Тому варто заздалегідь визначитися з передбачуваним терміном зберігання і вибирати спосіб копчення, виходячи з цього.










