22 март 2019 818

Покрокові рецепти приготування салатів з минтая

Завдяки великій кількості корисних елементів у складі філе минтая, а також невеликий калорійності, ця риба є бажаним продуктом на столі. Страви у вигляді салатів з минтая корисні для серця і судин, щитоподібної залози, шкіри. Крім того, вони володіють чудовими смаковими властивостями.

Щоб порадувати гостей, потрібно надати їм вибір з різних видів салатів. Є кілька рецептів, які варті вашої уваги.

Рецепт швидкого салату з минтая
Інгредієнти Кількість
минтая - півкілограма
молока - 2 ст.
суміші майонезу зі сметаною - 3 ст. л.
лука - пара головок
морквин - 1 шт.
оливкової олії - 1 ст. л.
петрушки, кропу, солі - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Такий салат з вареного минтая на швидку руку підійде навіть до святкового столу. Незважаючи на легкість, швидкість приготування, страва виходить смачним і поживним.

Морква відварюють в мундирі. Після розморожування та промивання в проточній воді рибу слід нарізати шматками. Близько 20 хвилин минтай відварюють в молоці, а потім залишають остуджуватися в ньому ж. Охолоджений варений минтай виймають з молока, відділяють філе і роблять нарізку дрібними шматочками. В цей же час можна зробити обсмажування цибулі, порізаного кільцями, в оливковій олії. Тепер потрібно взяти салатницю і приступити до укладання шарів:

  • нарізане рибне філе;
  • суміш майонезу і сметани;
  • крупно натерта відварена морква;
  • знову майонезно-сметанний шар;
  • обсмажену цибулю;
  • останній шар – суміш майонезу і сметани, прикрашена подрібненою свіжою зеленню.

Страва не повинна бути прісним, потрібно підсолювати рибу і моркву під час варіння. Можна додати різноманітних спецій. Прекрасно відтіняють смак риби лист лавра, цибулю, перець різних видів, петрушка, селера, розмарин, шафран.

Листковий салат з риби

Перелік інгредієнтів:

  • 400 г минтая;
  • пара яєць;
  • 2 картоплини;
  • середнього розміру цибулина – 1 шт.;
  • кріп, сіль, перець, а також майонез – за смаком.

Салат вийде ніжним, об'ємним, при цьому приготування його не забирає багато часу, всього близько 40 хвилин. Калорійність складає близько 100 ккал на 100 р.

Необхідно поставити варити всі основні інгредієнти. Варені яйця треба охолодити, вийняти жовтки. Остиглий картоплю в мундирі очищають, нарізають кубиками. Зварену в підсоленій воді минтай охолоджують, відокремлюють від кісток, потім дрібно ріжуть. Залишається укласти компоненти пластами, роблячи між кожними з них прошарок з майонезу:

  • риба з подрібненим кропом;
  • картопля;
  • подрібнену цибулю;
  • дрібно посічені білки;
  • натерті жовтки яєць.

Салатний цибулю і кріп надають страві пікантності.

Салат з минтая з рисом

Інгредіентний склад:

  • філе – 320 г;
  • 120 г рису вареного;
  • пара томатів;
  • майонез провансаль 100 г;
  • червона цибулина – 1 шт.;
  • кінза, щавель, сіль, перець чорний.

Тривалість приготування страви – близько 40 хвилин. Калорійність складає близько 140 ккал на 100 р.

Відварену звичайним способом рис повинен бути розсипчастої консистенції. Його відкидають на друшляк, чекаючи повного стікання води. Філе минтая ділять на шматочки. Ошпарені окропом помідори очищають від шкірки і нарізають скибочками. Цибулю потрібно порізати кільцями. Зелень краще порвати руками, так як при різанні велика частина вітамінів зникає з виділяється соком. Залишається все перемішати, всипати спеції і зелень. Останнім додається майонез.

Салат з брокколі, минтая, тофу

Необхідні компоненти:

  • 250 г відвареного рибного філе;
  • 150 г тофу;
  • 300 г броколі;
  • одна морква;
  • 2 ст. л. рослинної олії;
  • 1 ст. л. соку лимона;
  • петрушка, перець, сіль – за смаком.

Процес приготування займає не більше 40 хвилин. Калорійність складає близько 120 ккал на 100 р.

Брокколі розбирають на суцвіття, відварюють у воді з додаванням солі. Зварену моркву очищають після охолодження і роблять нарізку соломкою. Варене філе минтая ріжуть довгастими шматочками, зрошують лимонним соком. Тофу нарізати шматочками квадратної форми. Всі компоненти змішують, додаючи рослинну олію, приправи. Вимиті гілочки петрушки використовуються як прикраси.

Екзотичний салат з манго — рецепти з фото і покроковими підказками від досвідчених кулінарів.

Спробуйте приготувати свинину зі стручковою квасолею — страва виходить дуже ситним і в той же час готується воно досить просто.

Просту курку можна приготувати дуже незвично, якщо попередньо замаринувати його в червоному вині. Рецепт тут.

Класичний рецепт

Печінка тріски є дуже корисним субпродуктом, рекомендованим лікарями для заповнення найважливіших амінокислот, відновлення зору, зміцнення серця і судин, усунення симптомів анемії. У кулінарії печінка тріски вважається делікатесом. Рецепт приготування салату з печінки минтая не представляє складності, а смакові властивості порадують всіх домочадців.

Інгредієнти:

  • консервована печінка – 1 банка (250 г);
  • 5 курячих яєць;
  • цибулина – 1 шт.;
  • пір'я зеленої цибулі, сіль.

Приготування займе близько півгодини. Поживна цінність 100 г приготованого блюда – 90 ккал.

Для початку потрібно поставити варити яйця. Поки вони варяться, можна зайнятися нарізкою ріпчастої цибулі. Якщо цибульний смак з якихось причин не подобається, можна обшпарити його окропом або залити лимонним соком. Це пом'якшить його гостроту.

Також нарізають зелений лук, залишаючи частину пір'я для створення прикраси майбутнього страви. Білки встигли зваритися і охололих яєць потрібно подрібнити на тертці, або скористатися для цього ножем.

Відразу відокремлюють невелику кількість подрібнених білків для оформлення салату. Печінка розминають за допомогою виделки або блендера, щоб додати страві ніжності. Тепер потрібно змішати білки з печінкою.

Жовтки розминають, розтираючи їх з подрібненою цибулею. Рекомендується полити їх 2-3 ст. л. масла з консервів. Всі отримані суміші з'єднуються і ретельно перемішуються між собою. При бажанні можна злегка посолити. Залишається привнести родзинку у вигляді прикраси страви залишилися подрібненими білками яєць, цибульними стрілками.

Листковий салат з консервованої печінкою минтая

Цей кулінарний рецепт чудово підходить для прихильників збалансованого харчування. Необхідні продукти:

  • печінка – 200 г;
  • 4 курячих яйця;
  • 3 томата;
  • одна цибулина;
  • оливки – 300 г;
  • один лимон;
  • пір'я зеленої цибулі, часник, кріп, запашний перець, сіль – за смаком.

Створення листкового салату по цьому рецепту займе не більше 40 хвилин. Блюдо просте в приготуванні, не вимагає використання майонезу. Поживна цінність 100 г приготованого блюда – близько 73 ккал, при цьому воно досить ситне і дуже смачне.

Можна почати з томатів, розділивши кожен з них на 4 скибочки і очистивши їх від шкірки. Насіння потрібно вийняти, але не викидати. Вони знадобляться для соусу. Томати нарізують сантиметровими кубиками.

Після цього потрібно присипати їх сіллю, перцем, подрібненим зеленою цибулею, видавленим часником. Трохи більш дрібними кубиками нарізати цибулю, сбрызгивается соком лимона для додання хрусткого ефекту.

Оливки потрібно нарізати у вигляді гуртків. Томати, цибулю і оливки перемішуються. Печінка тріски злегка віджимають в паперовому рушнику, прибираючи надлишки масла, а потім нарізають кубиками. Під час всіх цих маніпуляцій можна встигнути зварити круто яйця і охолодити їх.

Після того, як всі компоненти готові, пора починати створювати багатошарове блюдо. Салатницю для краси можна вистелити листям салату. Дно покривають першим шаром суміші з оливок, помідорів і цибулі. Другим шаром укладають порізану печінку. Тепер потрібно розрізати навпіл яйця. Жовтки двох яєць залишити для соусу, решта – розкришити. Цей шар насипають поверх печінки.

Залишилося приготувати легкий соус. Насіння помідорів змішують з рештою яєчними жовтками. Потім суміш заливають оливковою олією, додаючи сік лимона і сіль. Консистенція збитого в блендері соусу-заправки повинна бути як у майонезу. Приготовленим соусом заливають салат. Можна пригощатися!

Корисні поради

Приготування рибних страв, зокрема салатів з минтая, стає простіше при дотриманні деяких правил і корисних порад. Деякі рекомендації для успішного приготування минтая:

  1. Консервовану печінка минтая потрібно перекладати у фарфоровий або скляний посуд відразу ж після розтину. Не варто зберігати рибні консерви відкритими навіть в холодильнику.
  2. При варінні минтая рекомендується додати корінь селери, петрушки, цибулю, спеції, можна огірковий розсіл. Це допомагає усунути характерний рибний запах.
  3. Щоб риба вийшла більш ніжною, при варінні додають у воду трохи молока.
  4. Якщо варити рибу в неглибокому посуді, розділивши на невеликі шматочки, то вона не розвалиться в процесі приготування. Також можна додавати у воду огірковий розсіл.
  5. Перед приготуванням минтай рекомендується потримати у воді з оцтом протягом декількох хвилин. Це зробить її більш соковитою, усуне запах.
  6. Не слід заморожувати минтай повторно. Рекомендується готувати його відразу після розморожування.
  7. Минтай здатний набувати й передавати аромат використовуваних овочів, спецій і трав.

Приготування наведених салатів дозволить смачно нагодувати домочадців, а також гостей. Немає потреби строго слідувати рецептом, можна пробувати додавати щось своє, адже процес приготування страв – це творчість.

Що ще почитати: