25 май 2019 66

Як приготувати соковиті рибні котлети з фаршу хека

Котлети з рибного фаршу хека відрізняються своєю ніжністю, легкістю і середньої калорійністю. Приготувати таке чудове страву не складе праці.

Рецепт рибних котлет на сковороді
Інгредієнти Кількість
цибулю - 1 шт.
м'якуш багета - 150 г
яйце - 1 шт.
хек - 800 г
сіль, спеції - за смаком
масло рослинне - для обсмажування
морква - 1 шт.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал
  1. За необхідності тушки хека розморозити, помити і промокнути серветками;
  2. Кожну рибину розрізаємо вздовж хребта і відокремлюємо м'якоть зі шкірою;
  3. Гострим ножем зрізаємо рибне м'ясо з шкіри, а з хребта соскабливаем ложкою;
  4. Багетні м'якуш розмочити у воді;
  5. Риб'яче філе покласти в блендер разом з віджатим від вологи хлібобулочним виробом;
  6. Перемелений фарш перекладаємо в зручну ємність;
  7. Овочі вийняти з зовнішньої оболонки, вимити;
  8. До легкої м'якості пасерувати подрібнений кубиками цибулю і натерту моркву;
  9. Постигла піджаркою заправляємо фарш, вбивши яйце і присмачивши спеціями;
  10. Вимішуємо руками до щільної однорідності;
  11. Підігріваємо сковороду з маслом, формуючи котлети, викладаємо їх на дно;
  12. Обсмажуємо на середньому вогні по 2 хвилини з кожного боку, надаючи рум'яного кольору кірки.

Соковиті котлети з риби хек під соусом в духовці

  • часник – 4 зуб.;
  • булочка «Студентська» — 2 шт.;
  • яйце;
  • рибне філе (хека) – 1 кг;
  • цукор – 20 г;
  • масло – 35 мл;
  • цибулина (велика);
  • молоко – 200 мл;
  • мускатника насіння (натерте) – 0,5 ч. л.;
  • майонез – 2 ст. л.;
  • перець подрібнений – 5 м;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • фреш ½ лимона;
  • сіль – 20 р.

Час: 65 хвилин.

Калорії: 128,3.

  1. Залийте булочки молоком і дочекайтеся розм'якшення;
  2. Пасеруйте подрібнений кубиками цибулю;
  3. Пропустити рибне філе через м'ясорубку, додавши віджатий м'якуш і очищені часникові зубці;
  4. Отриманий фарш з хека доповніть яйцем, остиглої цибулевої піджаркою, заготовленими прянощами і рясно вимісіть;
  5. Збризнувши руки маслом, скачайте приплюснуті кульки потрібного розміру;
  6. Форму застеляємо пергаментом, промазуємо маслом;
  7. Поверх розміщуємо котлети, змастивши кожну соусом з майонезу, лимонного фрешу і сметани;
  8. 150°С повинно бути в духовці, куди поміщаємо заготовки у формі на 45 хвилин.

Салат з гарбуза — скоро осінь, і варто обов'язково спробувати це блюдо.

Візьміть на замітку класичний рецепт паски — незважаючи на те, що їх дуже багато, це класика завжди надзвичайно смачно.

Читайте як приготувати смажені лисички зі сметаною. Рецепт у нашій статті.

Рибні котлети з фаршу хека в мультиварці

  • кусень хліба (білого) – 2 шт.;
  • хек (філе) – 500 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • 1 яйце;
  • масло вершкове – 2 ст. л.;
  • панірувальні сухарі;
  • сіль, прянощі;
  • олія – 15 мл

Час: 55 хвилин.

Калорії: 156,4.

  1. Філе хека перетворіть у фарш, скориставшись блендером або м'ясорубкою;
  2. Розм'яклий у воді м'якушка хліба відіжміть з вологи і помістіть до рибної субстанції;
  3. Обмажте сковорідку вершковим маслом і злегка подзолотите нашатковану цибулю;
  4. Вершково-цибулевої піджаркою доповніть фарш, присолите і вбийте яйце, здобріть прянощами;
  5. Суміш енергійно вимішайте і сформуйте невеликі грудочки;
  6. Обсипте панірувальними сухарями котлети, які викладіть в чашу мультиварки, не забувши полити її маслом;
  7. Режим «Випічка», для кожної сторони по 20 хвилин і готово.

Дієтичний варіант страви в пароварці

  • яйце;
  • кріп – ½ пучка;
  • філе хека – 700 г;
  • висівки – 60 г;
  • часник – 2 зуб.;
  • м'ята – 3 листочка;
  • цибулина;
  • улюблені прянощі.

Час: 60 хвилин.

Калорії: 92,8.

  1. Занурити в чашу блендера рибне філе, зелень кропу яйце, м'яту і злегка подрібнену цибулю;
  2. Перетерти до фаршеобразного стану;
  3. Присмачити бажаними прянощами, присолити і замішати висівки;
  4. Після ретельного вимішування залиште фарш в спокої на 20 хвилин, висівки повинні набрякнути;
  5. Скачати овальні кульки і розмістити їх в пароварочном контейнері;
  6. Півгодини пропарювати тощо під закритою кришкою.

Котлети з хека і сиру

  • морква;
  • м'якоть хека – 1 кг;
  • батон – 120 г;
  • яйце;
  • молоко – ½ ст.;
  • манка (обвалювати);
  • олія (для смаження);
  • сіль і вподобані спеції;
  • сир – 120 г;
  • цибуля.

Час: 35 хвилин.

Калорії: 111,5.

  1. У тепле молоко занурте скибки батона і почекайте розм'якшення;
  2. М'ясорубкою скористатися для рубки риб'ячого філе;
  3. Перекручуємо з м'якоттю також очищену моркву, подрібнену цибулю і розм'яклий м'якоть батона;
  4. Замішайте фарш з додаванням спецій, солі, сиру і яйця;
  5. Сформуйте рибні оладки, обвалявши їх у манці;
  6. Кожну сторону доводьте до рум'яного кольору на сковороді, взбрызнутой маслом на помірному вогні.

Рекомендації шеф-кухарів

  • не нехтуйте додаванням цибулі фарш. Подрібнений такий інгредієнт принесе додаткову соковитість;
  • подрібнюючи рибне філе в м'ясорубці, використовуйте решітку з великими отворами. Це забезпечує збереження соку;
  • ще один невеликий секрет ніжності готового страви: замішуючи фарш, введіть в нього трохи розтовченого сала;
  • під час формування заготовок рибна субстанція липне до рук? Змочіть їх злегка в олії або занурте у воду;
  • так само, як і м'ясний фарш хека варто відбивати, випускаючи надлишки повітря.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: