13 апрель 2019 47

Перевірені рецепти пасок на Великдень, які завжди виходять

Не кожен відчуває себе професіоналом, якщо мова йде про приготуванні випічки. Але коли настає Великдень, бажання підтримати дух свята змушує шукати рецепти найбільш прості у виконанні і забезпечують прийнятний результат. Але навіщо задовольнятися малим, якщо є можливість порадувати свою сім'ю і близьких відмінними пасками?

Правильний рецепт для вдалих пасок на Великдень
Інгредієнти Кількість
молоко - 0,5 л
масло вершкове - 0,2 кг
дріжджі свіжі - 50 г
цукор - 0,3 кг
борошно - 1,5 кг
родзинки (можна замінити цукатами або горіхами) - 0,3 кг
яйце - 6 штук
ванільний цукор - 1 чайна ложка
Час приготування: 200 хвилин Калорійність на 100 грам: 327 Ккал

Рецепт пасок, які завжди виходять — це як раз те, що потрібно початківцям кулінарам і тим, хто відчуває себе не дуже впевнено, взаємодіючи з тестом і духовкою. Смак такого паски вразить будь-якого дегустатора, а ваше майстерність буде оцінено дуже високо.

Хід приготування:

  1. Заздалегідь витягнути всі необхідні продукти з холодильника (включаючи олію, яйця і молоко) щоб вони встигли розігрітися до кімнатної температури;
  2. Ізюм перебрати, видалити залишки черешків і вимочувати сухі ягоди в гарячій воді протягом чверті години (якщо використовується мигдаль, то потрібно заливати окропом і тримати трохи менше 5-ти хвилин);
  3. Воду з родзинок злити, видалити надлишки вологи, виклавши його на рушник, а після трохи обваляти ягоди в борошні;
  4. Трохи розігрітому молоці розчинити заготовлений запас дріжджів;
  5. В опару (молоко з дріжджами) додати 0,5 кг борошна і все ретельно вимісити;
  6. Отриману масу прибрати в тепле місце (проте ставити ємність на розігріту поверхню не можна – тепло повинно бути навколо);
  7. Посуд з тістом накрити і обмотати рушниками, через півгодини опара повинна збільшити свій обсяг в 2 рази;
  8. У ході вільного півгодини потрібно зайнятися яйцями: розділити білки і жовтки;
  9. Весь яєчний жовток розтерти зі звичайним і ванільним цукром (суміш повинна придбати білий колір);
  10. Щіпку солі з білками збити до утворення стійкої піни;
  11. У готову опару додати розтертий з цукром жовток;
  12. Масло, яке до цього часу повинно було грунтовно розм'якнути, теж потрібно додати в тісто і ще раз вимісити;
  13. Далі в загальний котел потрапляє білкова піна (знову потрібно буде все розмішати);
  14. Залишився кілограм борошна просіяти і по частинах додати у підсумкову масу, щоразу вимішуючи її;
  15. Присипати борошном робочу поверхню і викласти на стіл заготовку для пасок, замішувати від країв в середину;
  16. Готову масу перекласти в об'ємну каструлю, трохи присипати борошном і знову поставити в тепло, почекати поки вона гарненько підніметься (може знадобитися близько 50 хвилин);
  17. Набряклі змішати тісто з начинкою (родзинками) і знову помістити в тепло на 20 хвилин;
  18. Ємність із заготівлею під випічку витягти, в духовій шафі встановити температуру 100C;
  19. Підготувати форми для випікання: покрити маслом і застелити дно трохи промасленим пергаментом (наносити олію на борту не потрібно);
  20. Тісто викласти на робочу поверхню, з допомогою ножа розділити на необхідну кількість частин;
  21. Кожну частину обкатати руками, надаючи йому форму кулі, а потім акуратно покласти його у форму (шматочок повинен займати 1/3 ємності);
  22. Формочки виставити на деко і прикрити серветкою, почекати хвилин 10-15 (кульки повинні додати в обсязі) і після прибрати все в розігріту духовку;
  23. Ще через 10 хвилин змінити температурний режим до 180 — 190C і випікати до готовності (від 25 до 40 хвилин в залежності від розміру);
  24. Готову випічку витягти з духовки і дати їй трохи охолонути, а після на свій розсуд покрити глазур'ю або прикрасити якось інакше.

Рецепт паски в хлібопічці

Незрівнянні паски можна робити не тільки власноруч, але і за допомогою хлібопічки.

Інгредієнти:

  • борошно – 430 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • яйце – 2 штуки;
  • олія соняшникова – 40 г
  • дріжджі сухі – 2 г;
  • цукор – 160 г;
  • вершки – 70 мл;
  • сир (з високим відсотком жирності) – 0,25 кг;
  • родзинки – 0,2 кг;
  • подрібнений мигдаль, мускатний горіх – по 1 чайній ложці;
  • кориця, кардамон – по 1 чайній ложці;
  • сіль – 1 чайна ложка.

Час приготування: 130 хвилин.

Калорійність: 336 кКал.

Хід приготування:

  1. Всередині відерця змішати борошно з цукром (по 1 столовій ложці) і дріжджі з вершками;
  2. Почекати приблизно третину години, поки опара підійде;
  3. За цей час відокремити яєчні жовтки перетерти їх з цукром, а білки ретельно збити;
  4. Весь білок і жовток, разом з просіяним борошном, протертим сиром, рослинним і розтопленим вершковим маслом помістити в відерце;
  5. Запустити програму замісу, почекати 10-15 хвилин, вимкнути пристрій і включити заново;
  6. Коли розпочнеться другий заміс, додати прянощі, горіхи і родзинки;
  7. Дочекатися закінчення роботи хлібопічки, дати куличу трохи охолонути, а після витягти його з пристрою і прикрасити.

Здобне тісто для пирогів — кращі рецепти з нашої колекції.

Сендвіч з куркою — візьміть на замітку рецепти цієї простої і улюбленої закуски.

Рецепт оселедця по-корейськи внесе різноманітність в повсякденне меню. Особливо актуальним страва буде для тих, хто любить рибні страви.

Як правильно приготувати глазур

Глазур для паски може бути будь-який: цукрової, білкової, шоколадною. Проте другий варіант – класичний. Готувати білкову глазур просто, а на вигляд вона виходить дуже ошатною, особливо в поєднанні з кольоровою кондитерської посипкою.

Зазначеної кількості складових вистачає на значне число пасок, тому, якщо випічки зроблено небагато, то зазначені обсяги потрібно скоротити вдвічі.

Інгредієнти:

  • яєчний білок – 2 штуки;
  • цукровий пісок (пудра) – 1 склянка;
  • сіль – щіпка.

Час приготування: 10 – 15 хвилин.

Калорійність: 281 кКал.

Хід приготування:

  1. Білки охолодити, після змішати з сіллю і викласти в глибоку миску;
  2. Ретельно збивати білкову масу, поки вона не перетвориться в густу піну (почати повільно, поступово прискорюючись);
  3. Не припиняючи збивати піну, додати цукровий пісок, домогтися його повного розчинення;
  4. Готову глазур наносити на остиглі паски, додати кондитерську посипання і дати прикраси застигнути при кімнатній температурі.

Секрети випічки

Щоб зробити бездоганний великодній кекс досить дотримувати декілька нескладних рекомендацій:

  • заготовку для пасок не можна ставити там, де є протяги або холод (якщо є проблеми з опаленням, то можна помістити його в ледь розігріту духовку);
  • дріжджі можна використовувати тільки «живі» (єдина альтернатива – «активні» сухі дріжджі);
  • борошно слід просіяти кілька разів, насичуючи її киснем (завдяки цьому випічка стане пишною);
  • посуд для тіста повинна бути з високими бортами, щоб вмістити його, коли воно підніметься;
  • при випіканні духовку краще не відкривати, щоб паска не осел;
  • тісто для паски має бути м'яким і трохи текучим, хоча і не рідким;
  • цукрову глазур потрібно наносити кондитерської пензлем відразу після приготування, поки вона не застигла (так само швидко потрібно прикрашати посипкою).

Свято Великодня з такими пасками неодмінно запам'ятається, а ці рецепти полюбятся всій родині.

Що ще почитати: