Як швидко приготувати смачну паску на Великдень
Нерідко господині відмовляються від самостійного приготування паски, вважаючи, що це тривалий і досить складний процес. Відкинути в цьому твердженні можна, взявши на озброєння рецепти повітряного і ніжного швидкого паски. Доступні інгредієнти і мінімальний час готування дозволяють створити вишукану випічку, здатну гідно прикрасити святковий стіл.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
борошна - | 800 г |
молока - | 600 мл |
масла вершкового масла (розтопленого) - | 120 г |
соди - | 1 ч. л. |
цукру ванільного - | 4 ч. л. |
цукрової пудри - | 240 г |
соку лимона - | 80 мл |
родзинок - | 100 г |
солі - | щіпка |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 300 Ккал |
Швидкий паску на Великдень — кращий спосіб порадувати домочадців і не провести, при цьому, цілий день на кухні. Одним з безпрограшних варіантів можна назвати рецепт, до якого не додаються дріжджі, зате входить харчова сода.
- Так як тісто готується максимально швидко, на першому етапі включається духовка (1800С);
- Ізюм залити теплою водою, жовтки відокремити від білків;
- Жовтки розтерти з пудрою і ароматним ваніліном, додати вершкове масло і тонкою цівкою влити лимонний сік;
- До борошна додати соду, влити підігріте до кімнатної температури молоко і добре перемішати. Інша борошно вводиться порціями при постійному помішуванні тесту;
- Додати до тесту розмочений і висушений за допомогою паперової серветки, присипаний борошном ізюм;
- Охолоджені білки збити з сіллю і обережно ввести в тісто;
- Наповнити тістом вистелені пергаментом формочки і відправити випікатися на 40-50 хвилин;
- Готові і остиглі паски полити глазур'ю, приготованої за будь-яким рецептом, і прикрасити за смаком.
Швидкий паску на Великдень на сухих дріжджах
Паска на сухих дріжджах — проста в приготуванні, повітряна і смачна здоба. Для святкової страви слід підготувати наступні інгредієнти:
- 160 мл молока;
- 14 гр сухих дріжджів;
- 800 гр борошна;
- 7 яєць;
- 100 гр цукрового піску;
- 240 гр вершкового масла;
- 5 ч. л. меду;
- 140 гр родзинок;
- ванілін і сіль — за смаком.
Час приготування паски: 2 години.
Калорійність випічки: 320 ккал/100 гр.
У теплому молоці розчинити мед, всипати дріжджі і 120 гр. просіяного борошна. Опару накрити плівкою і залишити в теплі на півгодини. Розтоплене масло з'єднати з яйцями (6 шт.), змішати з опарою, додати всі інші інгредієнти (борошно, щоб уникнути появи грудочок, всипається в останню чергу).
Тісто вимісити руками до стану, коли вона буде відставати від рук, залишити на півгодини. Збільшилася вдвічі тісто обім'яти і залишити ще раз підійти. Попередньо вистелені пергаментом форми заповнити тістом до половини, залишити на 15-25 хвилин. Краща температура для випічки пасок на сухих дріжджах — 1700С. Середній час випікання — 25-30 хвилин. Після того, як верхівка здоби схопиться, її слід змастити жовтком. Готову випічку злегка остудити у формі, вийняти і прикрасити по своєму смаку.
Читайте як приготувати ніжну сирну паску зі згущеним молоком, додайте горіхи або родзинки і отримаєте неймовірно смачний десерт.
Як готують шоколадні мафіни в мікрохвильовці читайте тут.
Дізнайтеся, як правильно приготувати гороховий суп з копчено куркою. Краща добірка рецептів.
Найсмачніший паска без дріжджів
Запашна паска може готуватися і без використання дріжджів. Для створення простого і смачного кулінарного шедевра знадобляться такі продукти:
- 500 гр борошна (просіяти);
- 300 гр цукрового піску;
- 250 гр масла (вершкового);
- 125 мл молока;
- 4 яйця;
- 10 гр розпушувача;
- 50 гр родзинок;
- 1 ст. л. масла для змащування форм;
- апельсинова і лимонна цедра, цукрова пудра для посипання кондитерська для прикраси пасок.
Час приготування пасок: 1 год.
Калорійність: 320 ккал/100 гр.
Масло розм'якшити при кімнатній температурі, розтерти з яйцями і цукром, додати борошно і розпушувач. Суміш перемішати, додати в неї молоко, промитий і висушений родзинки, цедру, ванілін.
Дно форми для випічки застелити пекарської папером, стінки змастити маслом і злегка присипати борошном. Заповнити їх тестом і помістити в розігріту до 1800С духовку. У середньому випічка по цьому рецепту випікається 40 хвилин. Ступінь готовності перевіряється дерев'яною зубочисткою. Прикрасити такий смачний і швидкий паску на Великдень без дріжджів можна цукровою пудрою або глазур'ю та кондитерської посипкою.
Рекомендації хазяєчкам
- Головною умовою, при якому тісто вийде пишним і повітряним — якісна і обов'язково просеянная борошно. Просіювання насичує її киснем, що дозволяє тесту легко підніматися;
- Щоб отримати паски красивого золотистого кольору, варто використовувати виключно свіжі домашні яйця;
- Визначити готовність тіста для паски можна, приклавши його до щоки. Тісто м'яке, еластичне і шовковиста? Значить, ви все зробили правильно, і здоба вийде повітряної;
- Важливо берегти тісто, яке піднімається, від протягів, шуму і поганого настрою;
- Смачну глазур для паски можна приготувати всього за кілька хвилин. Для цього достатньо змішати збитий білок з цукровою пудрою і кількома ложками лимонного соку;
- Розпушувач, що входить в рецепт паски, можна з легкістю замінити звичайною харчовою содою;
- Крім родзинок в тісто можна додати улюблені горіхи — мигдаль і фундук, курагу і цукати;
- Зробити випічку неймовірно ароматною і апетитною допоможуть розтерті в ступці насіння кардамону, мускатний горіх, кілька ложок коньяку або рому, в яких можна замочити додаються в тісто сухофрукти;
- Щоб уникнути підгоряння випічки в духовку можна помістити миску з водою;
- Глазур'ю поливаються тільки повністю остиглі паски. Це дозволяє уникнути неестетичного розтріскування прикраси;
- Зберігати готові паски слід у вистеленій рушником з натуральної тканини каструлі з кришкою. Такий спосіб гарантує свіжість випічки не менше 7-ми днів;
- Другий спосіб зберігання великодньої випічки полягає в оборачивании пасок папером.
Паски, приготовлені по швидкому рецептом, прикрасять святковий стіл і заощадять час господині. Ароматна, м'яка і ніжна випічка стане вашим коронною стравою на Великдень.