Як спекти смачні коржики на сметані в домашніх умовах
Всім знайомий смак коржиків ще з дитинства. Це ароматна і дуже солодка випічка, яку можна було придбати в будь-якому магазині хлібобулочних виробів. Звичайно, і зараз це ласощі продається, але все-таки смак вже не порівняти з тими коржиками, які були кілька десятиліть тому. Але не все так погано, їх можна зробити самому, головне знати особливості приготування.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сметани - | 120 мл |
цукрового піску - | 100 грам |
меду - | 140 грам |
яєць - | 2 шт. |
рослинної олії - | 1 велика ложка |
борошна - | стакан |
харчової соди - | щіпка |
лимонного соку - | 1 велика ложка |
цедри апельсина - | 15 г |
солі кухонної - | невелика щіпка |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 265 Ккал |
Як потрібно готувати коржики на сметані зі смаком як у дитинстві:
- Курячі яйця розбити, відокремлюємо білки і жовтки;
- Жовтки кладемо в чашку, додаємо до них сметану і гарненько перемішуємо;
- Далі в суміш з жовтків і сметани потрібно всипати цукровий пісок, додаємо мед;
- Заливаємо трохи рослинного масла, підсипаємо сіль;
- Протираємо цедру з одного апельсина і викладаємо в чашку до інших компонентів;
- Всі компоненти потрібно розмішати за допомогою міксера;
- Харчову соду потрібно погасити соком лимона і заливаємо в суміш;
- Потім потрібно порціями всипати борошно, при цьому обов'язково розмішуємо;
- У результаті повинно вийти еластичне тісто з м'якою структурою, воно повинно трохи прилипати до рук;
- На робочий стіл потрібно насипати трохи борошна і кладемо на нього тісто;
- Розкачуємо з основи пласт товщиною не більше 1 см;
- За допомогою формочки або склянки з діаметром 6 см робимо з розкачаного шару коржики;
- На поверхню листа кладемо пергаментний папір;
- Викладаємо на пергамент коржики, верх потрібно змастити молоком і присипати цукром;
- Духова шафа прогрівається до 190 градусів, поміщаємо в неї деко з коржиками;
- Випікаємо протягом 10-15 хвилин;
- Після цього виймаємо деко, залишаємо трохи постояти, щоб випічка трохи охолола;
- Потім знімаємо коржики з поверхні пергаменту і подаємо до чаю.
Як спекти смачні домашні коржики на сметані і маргарині
Які компоненти потрібні для тіста:
- кілограм білого борошна вищого сорту;
- 3 курячих яйця;
- склянка жирної сметани;
- 180 грам маргарину для випічки;
- 300 грам цукрового піску;
- невеликий пакетик ванільного порошку;
- щіпка йодованої солі;
- ½ Ч. ложки харчової соди, яка попередньо погашена оцтом.
Час приготування: 1 годину 15 хвилин.
Калорійність – 280 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Курячі яйця розбиваємо і викладаємо в ємність;
- Додаємо до яєць сметану і додаємо цукровий пісок. Всі компоненти добре збиваємо до повного розчинення цукру;
- Потім всипаємо в сметанную суміш сіль, ванілін і додаємо гашену соду. Знову ретельно вимішуємо;
- Поки відставляємо сметанную суміш в бік і починаємо готувати другу частину;
- Маргарин краще попередньо вийняти з холодильника, щоб він розм'як. Викладаємо в чашку розм'якшений маргарин;
- Просіваємо борошно через сито і засипаємо до маргарину;
- Маргарин перетираємо з борошном до стану крихти;
- Потім з'єднуємо дві частини і замішуємо тісто. У результаті повинна вийти еластична основа з м'якою структурою;
- Посипаємо борошном поверхню столу, викладаємо тісто і розгортаємо в тонкий пласт з розміром товщини 0,7 см;
- Вирізаємо з пласта невеликі коржики спеціальної формочкою або широким склянкою;
- Деко змащуємо олією і викладаємо на нього коржики;
- Прогріваємо духову піч до 180-190 градусів і відправляємо туди деко;
- Випікаємо коржики протягом 35-45 хвилин;
- Потім виймаємо і залишаємо постояти деякий час, щоб випічка охолола;
- Перекладаємо коржики на тарілку і подаємо до чаю.
Секрети випічки
Існують свої секрети випікання чудових коржиків на сметані з дитинства в домашніх умовах:
- харчову соду можна замінити розпушувачем;
- борошно можна змішати з невеликою кількістю какао, тоді вийдуть шоколадні коржики;
- додатково при замішуванні тіста можна додати горіхи, родзинки, шматочки чорносливу або кураги;
- для вирізання коржиків з тіста можна використовувати різні формочки або широкий стакан;
- цукру додайте на свій розсуд, якщо ви любите щоб коржики були солодкими, то його можна насипати трохи більше, ніж зазначено в рецепті.
Смачні коржики на сметані, приготовлені в домашніх умовах, виходять просто відмінними. Головне — потрібно правильно замісити тісто, точно за рецептурою. Вони стануть прекрасним доповненням до чаю, соку, молока. Особливо це ласощі оцінять діти, їм ця випічка дуже сподобається, і вони точно попросять зробити її знову.