14 апрель 2019 7 049

Як спекти пухкий бісквіт на сметані

Домашня випічка завжди була і залишається чудовим ласощами. З нею навіть поряд не стоять магазинне печиво, тістечка та інші кондитерські вироби. Адже зроблений десерт своїми руками завжди виходить дуже смачним, а головне — натуральним і без всяких шкідливих добавок.

Приміром, такий ніжний і повітряний десерт, як бісквіт на сметані, можна з легкістю зробити вдома. А для готування потрібно не так вже й багато інгредієнтів. Звичайно, з приготуванням доведеться трохи повозитися, але воно цього варто.

Простий рецепт бісквіта на сметані
Інгредієнти Кількість
сметани з 35 % жирністю - 200 мл
яєць - 4 шт.
вершкового масла - 100 грам
цукрового піску - 180-200 грам
борошна - стакан
солі - трохи
розпушувача або харчової соди - ½ Ч. ложки
ванілі - щіпка
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 395 Ккал

Як готувати:

  1. Розбиваємо курячі яйця і поділяємо білки і жовтки. Викладаємо їх по окремих чашках;
  2. До білків додаємо сіль і розмішуємо міксером або віночком до пишної суміші;
  3. Далі засипаємо половину цукру. Засипаємо його повільно частини і постійно збиваємо. У результаті повинна вийти стійка піна. Відставляємо збиті білки в бік;

    1. До жовтків також додаємо сіль і збиваємо міксером до піни;
    2. Потім висипаємо половину цукру і знову все збиваємо міксером. Збиваємо до пишного, кремового складу;
    3. Вершкове масло викладаємо в невелику ємність, ставимо на плиту і розтоплюємо;
    4. Заливаємо рідке масло до жовтків і при цьому все збиваємо;

    1. Далі викладаємо в жовткову суміш сметану і перемішуємо вінчиком, міксер використовувати не потрібно;
    2. Борошно змішуємо з ваніліном і розпушувачем. Засипаємо в сметанную суміш з жовтками і розмішуємо віночком до однорідності, намагаємося розділяти всі грудочки;
    3. Далі викладаємо у густе тісто збиті білки. Кладемо їх частинами і перемішуємо дерев'яною лопаткою зверху вниз;

    1. У форму для запікання кладемо пергаментний папір, бажано щоб вона закривала поверхню форми до самих бортів;
    2. Бісквітне тісто викладаємо у форму рівномірним шаром, верх розрівнюємо;

  1. Прогріваємо духовку до 190 градусів і відправляємо запікатися на 40-45 хвилин;
  2. Готовий бісквіт збільшиться в розмірі майже вдвічі, тримаємо його хвилин 10-15 і акуратно виймаємо з форми.

Пишний сметанний бісквіт для торта

Що знадобиться:

  • 250 мл сметани;
  • Цукровий пісок – стакан;
  • Яйця курячі – 8 штук;
  • Шматочок вершкового масла на 30 грам;
  • Півкілограма борошна;
  • 0,5 ч. ложки харчової соди.

Скільки має готуватися ласощі – 1 годину 15 хвилин.

Вміст калорій в 100 грамах – 385.

Як робити:

  1. Розбиваємо яйця, поділяємо жовтки і білки. Білки відставляємо в сторону;
  2. У ємність з жовтками засипаємо цукровий пісок і розмішуємо міксером до пишної суміші з кремовим відтінком;
  3. Білки також збиваємо міксером до піни;
  4. В жовткову суміш кладемо сметану і перемішуємо до однорідності;
  5. Далі частинами засипаємо соду з борошном. Все розмішуємо до однорідності, щоб не було грудок;
  6. Викладаємо по частинах білкову суміш і розмішуємо до рівномірної структури;
  7. Форму для запікання змащуємо з усіх сторін вершковим маслом;
  8. Заливаємо рідке бісквітне тісто у форму, розрівнюємо верх;
  9. Прогріваємо духовку до 180 градусів і ставимо туди форму з тестом. Запікаємо бісквіт близько 45 хвилин;
  10. Готовий бісквіт тримаємо в духовці хвилин 15 і акуратно виймаємо з форми;
  11. Потім його можна розрізати впоперек на кілька коржів і змастити солодким кремом.

Який смачний крем приготувати для бісквіта з сметани?

Сметанний крем з желатином

Що буде потрібно:

  • 300 мл молока;
  • Сметана – 400 мл;
  • Фруктова есенція – 1 ч. ложка;
  • Півсклянки цукрового піску;
  • Пудра цукрова – 2 великі ложки;
  • 20 грам желатину.

Тривалість готування – 1 годину.

Скільки калорій – 320.

Як робити:

  1. Желатин кладемо в глибоку посуд, заливаємо холодним молоком і залишаємо на 40 хвилин, щоб желатин розпух;
  2. Далі ставимо на плиту і прогріваємо всю суміш. Обов'язково перемішуємо, щоб розчинилися всі гранули желатину;
  3. Желатинову суміш не доводимо до кипіння. Знімаємо її з плити і залишаємо остигати;
  4. Далі сметану кладемо в миску, засипаємо цукор-пісок, цукрову пудру і додаємо фруктову есенцію. Все збиваємо до рівномірної структури;
  5. Далі желатинову суміш з'єднайте зі сметаною, все збиваємо міксером до однорідності;
  6. Готовий крем потрібно прибрати на кілька годин у холодне місце, щоб він застиг. Потім його можна використовувати для змазування бісквітних коржів.

Солодкість, яка прийшла до нас з Азії — торт чак-чак рецепт з фото і рекомендаціями як зробити.

Надзвичайно смачний торт «Рафаелло» рецепт з маскарпоне, читайте як приготувати, пробуйте і насолоджуйтеся цим неземним смаком!

Торт «Рижик», знайомий з дитинства рецепт з покроковими фото і декількома варіаціями приготування, ви знайдете тут.

Ягідно-банановий сметанний крем

Які компоненти знадобляться:

  • Півлітра сметани з 35 %-ной жирністю;
  • Цукровий пісок – 1 склянка;
  • Полуниця або малина — 300 грам;
  • Банан – 2 штуки;
  • Щіпка ваніліну.

Період приготування – 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 280.

Як робити:

  1. Сметану викладаємо в блендер, додаємо до неї цукровий пісок і гарненько збиваємо;
  2. Далі полуницю або малину промиваємо і кладемо в ємність блендера. Якщо у вас немає блендера, то її можна розім'яти виделкою до стану пюре;
  3. Очищаємо банани, нарізаємо середніми скибочками і кладемо в блендер. Їх також можна розім'яти виделкою;
  4. Збиваємо всі інгредієнти рівномірно суміші, банани і ягоди потрібно перемолоти до однорідності;
  5. В кінці потрібно додати ванілін, перемішати — він додасть приємний аромат.

Корисні поради

  • Готовність випічки можна визначити двома способами: перший спосіб за допомогою сірника або зубочисткою, її потрібно увіткнути в будь-яке місце, якщо на ній не залишиться тесту, то бісквіт готовий. Другий спосіб – наверх бісквіта можна злегка надавити пальцем, якщо ямка відновлюється, то випічка повністю пропеклась;
  • Обов'язково борошно просеивайте. Після просіювання з неї буде видалено зайвий сміття, а також вона придбає пишність;
  • Якщо випічка погано виймається з форми, то форму можна поставити на мокрий рушник і залишити на деякий час;
  • У тісто можна додати трохи какао-порошку, тоді вийде шоколадний бісквіт на сметанною основі.
  • Додайте шматочки ягід і фруктів, тоді ваша випічка вийде красивою і з приємним смаком.

Бісквіт на сметані — це проста випічка, яка стане відмінним доповненням до чаю. Її можна робити хоч кожен день, тому що вона готується дуже швидко. Якщо бісквіт змастити смачним кремом, то він стане відмінною заміною для торта.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: