15 май 2019 2 924

Як смачно приготувати простий морквяний пиріг

Якщо ви раптом захотіли щось смачненьке і незвичайне або просто потішити своїх рідних, то морквяний пиріг буде відмінним варіантом. Готується ця випічка легко і дуже швидко. Приблизно через годину на вашому столі буде ароматний і апетитний пиріг із моркви.

Якщо ви не знаєте, як зробити це ласощі, пропонуємо розглянути кілька варіантів приготування.

Простий рецепт морквяного пирога
Інгредієнти Кількість
Морква - 3 штуки
Соняшникова олія без запаху - півсклянки
Цукор - півсклянки
Курячі яйця - 2 штуки
Борошно - стакан
Розпушувач - щіпка
Цукрова пудра - 50 грам
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 173 Ккал

Приготування:

Яйця слід розбити, відокремити від шкаралупи і викласти в невелику миску і засипаємо туди склянку цукрового піску. Можна звичайно взяти більше цукрового піску, але не варто. Тому що морква сама по собі солодка, і вона також додасть додаткову солодкість пирога;

Потім яйця з піском збиваємо віночком до появи піни. Цукровий пісок повинен розчинитися;

До суміші додається пів склянки соняшникової олії і змішати віночком;

Далі готуємо моркву. Для початку її очищаємо і добре промиваємо. Потім протираємо дрібної теркою і засипаємо в яєчно-масляну масу;

В кінці туди вводиться борошно і розпушувач;

Всі компоненти слід змішати до отримання рідкого тіста;

Після цього готуємо роз'ємну форму для запікання і заповнюємо її морквяним тестом;

У попередньо розігрітий шафа поміщаємо форму;

Випікати слід при 190 градусів протягом 35-40 хвилин;

Готовий пиріг витягаємо з форми, перекладаємо на плоску тарілку і посипаємо цукровою пудрою.

Як спекти простий морквяний пиріг на кефірі

Які інгредієнти потрібні:

  • Півкіло моркви;
  • 250 мл кефіру з середньою жирністю;
  • 4 курячих яйця;
  • 400 грам пшеничного борошна вищого сорту;
  • Півсклянки цукрового піску;
  • Шматочок вершкового масла;
  • Щіпка харчової соди;
  • Сухі спеції для аромату – кардамон, шафран, імбир, паприка солодка.

Приготування:

  1. У велику чашку наливаємо склянку кефіру і додаємо до нього цукровий пісок;
  2. Потім яйця розбиваємо і також кладемо в миску з кефіром і цукром. Все добре збиваємо вінчиком до розчинення цукрового піску;
  3. Слід просіяти борошно і повільно всипати в суміш з кефіру, цукру та яєць;
  4. Далі додаємо соду і спеції. Замішуємо тісто, воно повинно вийти рідким;
  5. Готуємо морква, очищаємо від шкірки і промиваємо. Протираємо дрібної теркою;
  6. Викладаємо моркву в і замішуємо тісто, ретельно розподіляючи морква по всій масі;
  7. Для випікання потрібно вогнетривка форма. Змащуємо її маслом і заливаємо тісто;
  8. Ставимо форму в попередньо розігріту духову шафу;
  9. Випікаємо пиріг при температурі 180-190 градусів протягом 30-40 хвилин;
  10. Готовий пиріг виймаємо з форми і перекладаємо на плоску тарілку.

Простий рецепт пісного морквяного пирога без яєць

Компоненти для приготування:

  • Цільнозернові пшеничне борошно – 1 склянка;
  • Звичайна борошно – 1 склянка;
  • Морквина – 3 штука;
  • 200 мл апельсинового соку;
  • Рослинне масло – пів склянки;
  • 120 мл соку на основі шипшини;
  • Родзинки – 100 грам;
  • Горіхи, фундук – пів склянки;
  • Цедра одного апельсина;
  • Щіпка соди;
  • Мелений імбир – 1 ч. ложка;
  • Кориця – 1 ч. ложка;
  • Мускатний горіх – ½ ч. ложки;
  • Кухонна сіль – щіпка.

Приготування:

  1. Для початку знімаємо цедру з апельсина, кладемо в чашку блендера і подрібнюємо;
  2. Далі очищаємо моркву від шкірки і протираємо на тертці або подрібнюємо у блендері;
  3. Горіхи також необхідно подрібнити в блендері;
  4. Всі компоненти викладаються по окремих чашках;
  5. Борошно слід змішати з содою, сіллю і сумішшю з сухих спецій;
  6. Після цього змішуємо в блендері суміш з соняшникової олії, апельсинового соку, шипшинового сиропу і цедри. Всі компоненти слід гарненько збити;
  7. Потім у цю суміш додаємо імбир, терту моркву і змішуємо;
  8. Засипаємо в рідку масу борошно і замішуємо рідке тісто;
  9. Додаємо туди промитий ізюм і горіхи;
  10. Форму для запікання слід змастити маслом і заливаємо туди морквяне тісто;
  11. Поміщаємо його в попередньо розігріту духовку і залишаємо запікатися;
  12. Випікати слід при температурі 180-190 градусів протягом 35-40 хвилин;
  13. Готовий пиріг виймаємо з форми на тарілку і розрізаємо на шматочки.

Тісто для вафель вафельниці за нашими рецептами.

Читайте як приготувати крем з манкою для торта для різних видів тіста.

Рецепт дієтичної запіканки із сиру — цікаве тісто і смачні начинки.

Простий рецепт морквяного пирога зі сметаною в мультиварці

Компоненти для приготування:

  • 2 морквини;
  • Один апельсин;
  • Склянка пшеничного борошна вищого сорту;
  • Цукровий пісок – 150 грам;
  • Щіпка харчової соди;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • Пакетик ваніліну;
  • 100 грам вершкового масла;
  • Фундук смажений – півсклянки;
  • 400 мл сметани;
  • 150 грам цукрової пудри;
  • 100 мл коньяку або рому.

Приготування:

  1. Моркву слід очистити, промити і протерти дрібної теркою;
  2. З апельсина слід зчистити цедру і протерти її на дрібній тертці. Змішуємо протерту моркву і цедрою;
  3. З м'якоті апельсина вичавлюємо сік;
  4. Потім яйця розбиваємо, відокремлюємо від шкаралупи і викладаємо в миску;
  5. Засипаємо до яєць цукровий пісок, ванілін і ретельно збиваємо міксером. Цукор повинен повністю розійтися;
  6. В яєчно-цукрову суміш заливаємо апельсиновий сік і перемішуємо вінчиком;
  7. Борошно слід просіяти і змішати з харчовою содою;
  8. Далі повільно засипаємо борошно з рідку масу з яєць і соку апельсина. Замішуємо рідке тісто;
  9. Фундук слід подрібнити в блендері і засипати в тісто. Також все перемішується;
  10. Наприкінці в тісто викладаємо протерту моркву з цедрою і ретельно перемішуємо;
  11. Форму мультиварки потрібно змастити маслом і вилити туди рідке морквяне тісто;
  12. Включаємо режим «випічка» і випікаємо протягом 45 хвилин;
  13. Поки пиріг випікається, робимо сметанний крем. Сметану збиваємо з цукровою пудрою і ваніліном. Ретельно перемішуємо ложкою;
  14. Потім додаємо туди трохи рому або коньяку і збиваємо міксером до пишної маси;
  15. Готовий пиріг слід розрізати впоперек на два коржі і промазати сметанним кремом. Верх також слід промазати кремом;
  16. Ставимо пиріг з кремом в холодильник на 4 години.

Корисні поради

  • Моркву слід протирати тільки на дрібній тертці – так вона дасть більше соку і рівномірно розподілиться по всьому тесту;
  • Перед запіканням на форму слід постелити пергаментний папір. Якщо паперу немає, то змастіть рослинною олією;
  • Готовність пирога можна перевірити сірником або зубочисткою. Її потрібно увіткнути в випічку, якщо на ній немає рідкого тесту, то значить пиріг готовий.

Морквяний пиріг — це дуже незвичайна випічка, але в теж час дуже смачна і ароматна. Вона відмінно скрасить будь сімейний вечерю і буде чудовим доповненням до чаю. Та й готувати її не так вже й складно!

Що ще почитати: