23 апрель 2019 31 860

Як приготувати пишні оладки на сметані

Ми всі звикли вважати, що оладки в основному готуються з кефіру або дріжджів. Але виявляється їх можна готувати ще й на сметані. На основі сметани вони виходять дуже пишними, повітряними і смачними. Ці оладки просто тануть у роті.

А якщо їх змастити варенням, медом або згущеним молоком, так це взагалі буде повне блаженство. Це ласощі буде відмінним варіантом на десерт до ранкової кави або чаю. Так як же зробити цю випічку?

Пропонуємо розглянути кілька способів приготування цих ласощів.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
сметани - стакан
яєць - 2 штуки
цукру або цукрової пудри - півсклянки
борошна - півкілограма
масла вершкового - 100 грам
харчової соди - 1 маленька ложечка
солі - щіпка
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Як готується:

Сметану викладаємо в глибоку ємність, додаємо до неї соду, сіль і розмішуємо;

Далі невеликими порціями засипаємо половину борошна і перемішуємо. Повинна вийти суміш без грудочок з однорідною структурою;

Курячі яйця звільняємо від шкаралупи, викладаємо в невелику чашку і збиваємо;

Переливаємо збиті яйця в рідке тісто, засипаємо ще трохи борошна і розмішуємо до однорідної структури;

На сковорідку викладаємо шматочок вершкового масла, ставимо на вогонь і прогріваємо;

Як тільки масло стане рідким, викладаємо ложкою на сковороду тісто і обсмажуємо коржі з двох боків до рум'яного кольору. Не занадто довго, інакше оладки підгорять;

Викладаємо млинці на тарілку і подаємо на стіл з джемом, медом, сметаною.

Оладки на кислій сметані

Що потрібно для готування:

  • 500 грам борошна вищого ґатунку:
  • Рослинна олія;
  • Кисла сметана – 250 мл;
  • Цукровий пісок – 2 великих ложок;
  • Одне куряче яйце;
  • Харчова сода – ½ маленької ложечки;
  • Сіль – щіпка;
  • Пакетик ваніліну.

Тривалість приготування – 30-40 хвилин.

Калорійність – 210.

Як зробити:

  1. У миску викладаємо куряче яйце, засипаємо до нього цукровий пісок і сіль. Все збиваємо вінчиком або ложкою до однорідного стану;
  2. Потім додаємо кислу сметану, ванілін, харчову соду і знову розмішуємо;
  3. Борошно просіваємо через сито і додаємо невеликими порціями в рідку суміш. Обов'язково перемішуйте, щоб розбити всі грудки;
  4. Повинна вийти рідка суміш з однорідною структурою;
  5. На сковорідку з чавунної основи наливаємо рослинне масло, прогріваємо на невеликому вогні;
  6. Ложкою викладаємо рідке тісто на розігріту олію і смажимо з обох боків до золотистого відтінку;
  7. Готові оладки кладемо на тарілку і подаємо з варенням, згущеним молоком або медом.

Випікаємо оладки на сметанному тесті без яєць

Нам знадобиться наступне:

  • Сметана – 150 мл;
  • 150 мл кефіру або молока;
  • 3 великі ложки цукрового піску;
  • Пшеничне борошно – 6 великих ложок;
  • Щіпка харчової соди;
  • Трохи солі;
  • Рослинне масло.

Час приготування – 20-30 хвилин.

Калорійність – 230.

Переходимо до готування:

  1. У глибоку чашку виливаємо кефір і кладемо сметану, перемішуємо;
  2. Потім засипаємо туди соду і прибираємо в тепле місце на 10-15 хвилин;
  3. Після цього висипаємо цукровий пісок, сіль і розмішуємо ложкою;
  4. Борошно просіваємо і засипаємо невеликими порціями в рідку суміш. Все перемішуємо, але не занадто довго. Якщо будуть грудочки, то нехай залишаються;
  5. Жаровню з товстим дном ставимо на плиту, наливаємо олію, запалюємо вогонь і розігріваємо;
  6. На розпечене масло викладаємо ложкою рідке тісто і обсмажуємо коржі з двох сторін. Готові оладки повинні вийти золотистого кольору;
  7. Готові оладки викладаємо на тарілку. Якщо вони вийдуть занадто жирне, то їх можна покласти на паперову серветку, щоб все зайве масло з них скло;
  8. Особливо смачними вони виходять, якщо перед подачею їх полити медом або джемом.

Шпроти в домашніх умовах з різних видів риби. Ви пробували шпроти з мойви або річкової риби? Обов'язково спробуйте, це смачно!

Процес виготовлення сыровяленной ковбаси не так складний, спробуйте приготувати вдома цю закуску. Найцікавіші рецепти.

Рецепт найніжнішої індички у вершковому соусі. Приготуйте це диво!

Яблучно-сметанні оладки

Складові компоненти:

  • 350 грам борошна;
  • Цукровий пісок – 1 склянка;
  • Склянка сметани;
  • Одне яблуко;
  • 2 курячого яйця;
  • ½ Чайної ложки харчової соди;
  • Щіпка солі;
  • Пакетик ваніліну;
  • Рослинне масло.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 140.

Процес приготування:

  1. З яблука чистимо шкірку і розрізаємо на дві частини. Виймаємо все насіння разом з розетками;
  2. Протираємо на дрібній тертці яблуко. Весь віджимаємо зайвий сік;
  3. Потім в глибоку чашку наливаємо сметану, розбиваємо туди яйця і розмішуємо;
  4. Далі засипаємо цукровий пісок, соду, сіль і ванілін. Розмішуємо до однорідного стану;
  5. Після цього невеликими частинами засипаємо борошно і заважаємо ложкою;
  6. Наприкінці в рідке тісто викладаємо протерті яблука і розмішуємо. Повинно вийти рідке тісто з грудочками з яблучної стружки;
  7. Ставимо На вогонь сковорідку, наливаємо масло і розжарюємо;
  8. На гаряче масло наливаємо тісто невеликими порціями і обсмажуємо коржі з двох боків до рум'яності;
  9. Готові оладки викладаємо на плоску тарілку і поливаємо медом або згущеним молоком.

Солодкі млинці з шматочками бананів

Компоненти, які будуть потрібні:

  • 250 мл сметани;
  • Масло вершкове шматочок на 50 грам;
  • 350 грам пшеничного борошна;
  • 3 курячого яйця;
  • Банан – 2 штуки;
  • Цукровий пісок – півсклянки;
  • Щіпка харчової соди;
  • Рослинне масло.

Час приготування – 30 хвилин.

Харчова цінність – 230 Кл.

Як робиться:

  1. Банани очищаємо і ріжемо на великі шматочки;
  2. Потім в миску викладаємо сметану, шматочки бананів і перемішуємо. Можна використовувати блендер, тоді банани повністю розійдуться;
  3. Борошно з'єднати з вершковим маслом і перемішати;
  4. Потім до борошна потрібно додати курячі яйця, цукровий пісок, соду і розмішати;
  5. В кінці викладаємо суміш сметани і бананів і все перемішуємо до однорідного стану;
  6. Розігріваємо олію на сковороді і викладаємо туди ложкою рідке тісто;
  7. Круглі оладки обсмажуємо з двох сторін до золотистого кольору і викладаємо на тарілку.

Секрети приготування

  • Тісто повинно мати середню консистенцію — не занадто рідку, але і не сильно густу. На пательні оладки не повинні розтікатися;
  • Після того як тісто буде готове, воно повинно постояти хвилин 20-30. Це зробить оладки більш пишними і м'якими;
  • Для того щоб десерт мав приємний аромат, в тісто можна додати трохи ваніліну;
  • Також в основу можна класти різні наповнювачі – родзинки, горіхи, шматочки фруктів, ягоди.

Оладки на сметані потрібно обов'язково зробити. Адже цей десерт не залишить нікого байдужим. Який він смачний у поєднанні зі згущеним молоком, варенням або медом, та просто смакота. Обов'язково приготуйте його і будьте впевнені, ваші близькі будуть від нього в захваті!

Що ще почитати: