20 апрель 2019 873

Як спекти хліб чіабата в хлібопічці

Чіабатта – це різновид італійського білого хліба. Вона має пористу та повітряної структурою, а зверху покрита хрусткою скоринкою. Приблизно з кінця 90-х років цей вид хліба поширився далеко за межі Італії.

В даний час це хлібобулочний виріб випікається в США і в країнах Європи. Тому кожній господині обов'язково потрібно мати в своїй скарбничці рецепт такого смачного хліба.

Рецепт чіабатти в хлібопічці Редмонд
Інгредієнти Кількість
борошна - 250 грам
води - стакан
дріжджів в сухому вигляді - 5-6 грам
цукру - пара пучок
солі - щіпка
оливкової олії - 5 мл
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 265 Ккал

Процедура правильного приготування:

  1. Насамперед виконується приготування опари. Для цього в скляну піалу треба засипати сухі дріжджі, підсипати солі, цукрового піску;
  2. Потім все заливаємо теплою водою і в кінці насипаємо борошно;
  3. На відміну від приготування звичайного хліба, опара для чіабатти не повинна стояти деякий час і набухати;
  4. Опару слід відразу ж розмішати міксером на максимальній швидкості. У результаті повинно вийти однорідне тісто, яке спокійно відходить від стінок ємності;
  5. Після цього тісто необхідно залишити постояти деякий час, щоб воно підійшло. Для цього накриваємо ємність рушником і залишаємо на 2-3 години;
  6. Після того як тісто підійде, на поверхню робочого столу слід насипати борошно;
  7. На борошно викладаємо тісто, вимішувати його більше не потрібно;
  8. Формуємо з тіста майбутній хліб. Справжня чіабатта виглядає у вигляді батона;
  9. Залишаємо основу трохи постояти, щоб вона знову підійшла;
  10. Змащуємо хлібопічку оливковою олією;
  11. Викладаємо в хлібопічку, виставляємо час-40 хвилин;
  12. Після того як чіабатта буде готова, її потрібно вийняти і залишити постояти до повного охолодження.

Хліб чіабата з замісом тіста в агрегаті Панасонік

Продукти для приготування італійської випічки:

  • 250 грам борошна;
  • вода – 150 мл;
  • 3-4 грам сухих дріжджів;
  • 1 ч. ложка солі;
  • 10 грам суміші спецій «Італійські трави»;
  • 1 ч. ложка подрібненого часнику в сухому вигляді;
  • 25-30 мл рослинного масла.

Час приготування – 3 години.

Харчова цінність – 275 ккал.

Як потрібно робити:

  1. В чашу хлібопічки слід засипати борошно, додаємо сіль, сухі дріжджі, італійські трави, часник сушений;
  2. Далі заливаємо все водою, включаємо прилад в режим замісу тіста і замішуємо тісто;
  3. Після того як тісто буде добре замішано, вимикаємо прилад і залишаємо основу постояти протягом двох годин;
  4. Після цього слід знову перемішати тісто;
  5. Потім потрібно акуратно вийняти тісто з чаші хлібопічки, прибрати ніж і змастити ємність рослинним маслом;
  6. Робимо з основи форму кулі або довгастого батона;
  7. Викладаємо основу в ємність хлібопічки, закриваємо;
  8. Після цього залишаємо тісто хвилин на 40, за цей період воно повинне добре підійти і збільшитися в два рази;
  9. Після цього на приладі слід вибрати програму «випічка» і час 30 хвилин;
  10. Рівень скоринки для чіабатти вибирати найкраще середній;
  11. Далі випікаємо хліб протягом зазначеного часу;
  12. Як тільки чіабатта буде готова, її слід вийняти, остудити і подавати до столу.

Рецепт фунчозы з куркою — просте і смачне блюдо, на кожен день.

Рецепт тушкованої печінки в сметані — відмінне доповнення до будь-якого гарніру.

Читайте як приготувати просту шарлотку з яблуками за класичним рецептом.

Рецепт хліба без глютену в хлібопічці Мулинекс

Продукти для приготування:

  • 250 грам борошна без глютену;
  • 2 великі ложки кукурудзяного борошна;
  • 5 грам дріжджів в сухому вигляді;
  • вода – 200 мл;
  • щіпка солі;
  • 25-30 мл рослинного масла.

Скільки потрібно готувати – 2-3 години.

Калорійність – 254 ккал.

Варіант приготування:

  1. Для початку необхідно замісити основу. У контейнер потрібно залити воду;
  2. Далі підсипаємо солі, сухих дріжджів, кукурудзяного борошна та борошна без глютену;
  3. Після цього поміщаємо контейнер у хлібопічку, ставимо режим № 2, також потрібно підібрати тип скоринки, яка повинна вийти в результаті;
  4. Натискаємо кнопку «Пуск-Зупинка» і залишаємо;
  5. Через 1 годину 20 хвилин потрібно відкрити хлібопічка і вийняти тісто;
  6. З тіста потрібно зробити два довгастих батона;
  7. Викладаємо чіабатту на піддон, промазуємо рослинним маслом;
  8. Поміщаємо піддон в хлібопічку, наживаємо кнопку «Пуск-Зупинка»
  9. Залишаємо випікатися протягом 35 хвилин;
  10. Готову чибатту виймаємо з хлібопічки, залишаємо трохи постояти, щоб хліб став теплим.

Як спекти «ліниву» чіабатту

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • 220 грам борошна;
  • борошно житнє – 40 грам;
  • дріжджі сухі – 1 маленька ложечка;
  • сироватка – 160 мл;
  • кілька дрібок солі;
  • 1,5 великої ложки оливкової олії.

Період приготування – 3 години.

Калорійність – 278 ккал.

Процес приготування:

  1. У ємність хлібопічки слід викласти компоненти – сухі дріжджі, борошно пшеничне, житнє борошно, сіль, олія оливкова;
  2. Всі інгредієнти в кінці заливаються сироваткою, яка має кімнатну температуру;
  3. Далі вибираємо режим «Випічка», скоринку вибираємо середню;
  4. Весь режим замішування, вистоювання, випікання буде тривати протягом 3 годин;
  5. Тому ця чіабата і називається ледачою, що всі продукти просто викладаються, а хлібопічка робить все сама;
  6. Після трьох годин можна виймати готову чиабату з хлібопічки;
  7. Після того як вона охолоне, її можна подавати на стіл.

Житнє чіабатта

Компоненти для приготування італійського хліба:

  • 110 грам пшеничного борошна;
  • 4 ст. ложки ржанной борошна;
  • вода – 300 мл;
  • ½ Ч. ложки дріжджів в сухому вигляді;
  • 3 великі ложки зернової суміші;
  • щіпка цукрового піску;
  • щіпка солі.

Період приготування – 2-3 години.

Калорійність – 251 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. У ємність хлібопічки заливаємо теплу воду засипаємо сухі дріжджі, сіль, цукор, зернову суміш;
  2. Далі додаємо два види борошна – пшеничне та житнє;
  3. Закриваємо хлібопічку, залишаємо тісто замішуватися і настоюватися протягом 80-100 хвилин;
  4. Після цього тісто можна перемішати ще раз;
  5. Після цього виймаємо тісто, формуємо з нього круглу або прямокутну форму;
  6. Потім змащуємо піддон рослинним маслом і викладаємо на нього чіабатту;
  7. Залишаємо трохи постояти, щоб чіабатта підійшла;
  8. Відправляємо в хлібопічку, залишаємо випікатися протягом 40 хвилин, вибираємо скоринку середню;
  9. Готову чіабатту виймаємо, охолоджуємо і подаємо на стіл.

Корисні поради

  • викладати всі компоненти в хлібопічка слід в правильній послідовності, це дозволить отримати підсумок справжній італійський хліб;
  • бажано перед випіканням основу змастити рослинним маслом. За рахунок цього виходить тонка хрустка скоринка;
  • зовсім не обов'язково замішувати тісто самостійно, цей процес може виконати хлібопічка;
  • основа для чіабатти повинна мати середню консистенцію – не сильно круте, але і не сильно рідку;
  • для запаху і пікантного смаку в тісто можна додати прянощі і спеції.

Якщо у вас є такий диво-прилад, як хлібопічка, то приготувати чіабатту не складе особливих труднощів, головне потрібно строго дотримуватися рецептуру приготування. Ця італійська випічка стане прекрасним доповненням до будь основних страв – каш, картоплі, супів, салатів, м'яса, риби. Хліб виходить дуже м'яким всередині і хрустким зовні. А його аромат наповнить все приміщення, тому бажаючі його покуштувати будуть з нетерпінням чекати, коли ця випічка готова.

Що ще почитати: