01 март 2019 43

Як спекти пиріг з сирною начинкою

Так як сир є смачним джерелом кальцію і білка, лікарі рекомендують включати продукт в наш щоденний раціон. Але ось діти особливо не шанують корисний продукт. Що робити, адже зростаючому організму необхідно отримувати потрібні вітаміни?

Вихід є! Достатньо знати кілька рецептів пирогів, в яких сир набуває зовсім інший смак, при цьому зберігаючи свою користь.

Рецепт на швидку руку
Інгредієнти Кількість
цукор - 75 г
картопляний крохмаль - 1 ст. л.
печиво топлене або молочне - 150 г
яйце - 1 шт.
цедра - за смаком
сир з середнім % жирності - 400 г
родзинки - 50 г
масло - 85 г
сметана 20% жирності - 150 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 г: 275 Ккал
Коли немає часу на приготування десерту до чаю, а гості вже на підході, завжди виручає випічка з категорії «на швидку руку». Цього разу здивувати близьких вам допоможе рецепт сирного пирога, на підготовку якого ви витратите мінімум зусиль, а від смаку отримаєте максимум задоволення.

Технологія приготування:

  1. Розігріти до 170С духову шафу;
  2. Сир перетерти і змішати з 50 г сметани. Яйце збити окремо і додати до сметано-сирною масою. Збити блендером до однорідності з додаванням цедри;
  3. Родзинки промити, відправити до сиру і перемішати;
  4. Печиво поламати руками і подрібнити у блендері;
  5. Змішати з залишилася сметаною і м'яким маслом до отримання тесту;
  6. Розкласти печиво на дно рознімної форми. По краях сформувати бортики висотою 4 см;
  7. На корж покласти сирну начинку і розрівняти;
  8. Випікати 30 хвилин.

Відкритий пиріг з сирно-яблучною начинкою

Ще один експеримент з сиром, але з додаванням яблук. Справжні ласощі для дітей: мінімум тесту – максимум начинки.

Рецептурні інгредієнти:

  • пудра – 2 ст. л.;
  • борошно просеянная – 250 г;
  • масло – 125 г;
  • солодкі яблука середнього розміру – 4 шт.;
  • вода дистильована – до 100 мл;
  • порошок кориці меленої – 1 щіпка;
  • сир – 200 г;
  • сік лимона;
  • цукор-пісок (дрібнокристалічний) – ½ склянки;
  • стакан волоських горіхів;
  • родзинки без хвостиків – 150 г;
  • яйця — 2 шт.

Час приготування: підготовка 20 хв + 45 хвилин випічка.

Калорійність на 100 г: 250 ккал.

Технологія приготування:

  1. Борошно з'єднати спочатку з пудрою, потім розім'яти до стану крихти з маслом. Вливаючи воду, замісити (але не довго) тісто;
  2. Горіхи подрібнити і змішати з родзинками;
  3. Сир збити з яйцями і змішати з попередніми інгредієнтами;
  4. Посипати корицею;
  5. Очищені від шкірки фрукти нарізати на скибочки товщиною в 3 мм. Відразу ж побризкати соком, вичавленим з лимона;
  6. Форму промазати маслом, розподілити пальцями тісто і сформувати бортики;
  7. Заповнити сирною начинкою і розрівняти;
  8. Зверху щільним віялом розкласти нарізані яблука;
  9. Випікати 45 хвилин при температурі 180С. Якщо фрукти почнуть підгоряти знизити вогонь або зменшити температуру.

Рецепт шоколадного пирога з сирними кульками

Дуже смачний, а головне ситний пиріг, який отримав визнання не тільки дорослих, але і дітей. У вологому шоколадному коржі таїться сюрприз у вигляді сирних кульок, завдяки яким виріб набуває унікальність. Особливий шарм надає випічці ніжна сметано-шоколадна глазур.

Рецептурні інгредієнти:

  • яйця – для тесту буде потрібно 4 шт. + 1 для кульок;
  • борошно просеянная – 200 г;
  • 9% сир – 1 упаковка;
  • картопляний крохмаль без гірки – 1 ст. л.;
  • розм'якшене при кімнатній t масло – 100 г;
  • сметана жирністю від 20% – 250 г (для глазурі потрібно 100 г);
  • велика щіпка харчової соди;
  • какао (бажано просіяти) – 30 г + 20 г для глазурі;
  • стружка кокоса – 50 г;
  • ванілін.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 г: 327 ккал.

Технологія приготування:

  1. У сир висипати ванілін, вбити яйце, всипати цукор і розтерти вилкою;
  2. Як тільки маса набуде однорідність всипати стружку і крохмаль. Знову заважати до однорідної консистенції;
  3. Отриману масу розподілити на частини і з кожної скачати кулі з розміром абрикос. За готовність відправити в морозилку і приступити до наступного етапу;
  4. Цукор і яйця збивати до того моменту, поки суміш не збільшиться вдвічі і не придбає кремовий відтінок;
  5. Додати сметану і ввести маргарин. Можна перемішати, а можна збити міксером. У будь-якому випадку маса повинна бути однорідною;
  6. Соду, какао і борошно об'єднати. Бажано кожен інгредієнт просіяти;
  7. Ввести порційно до яєчної суміші. У результаті отримати густе шоколадне тісто;
  8. Форму застелити папером, а краї змастити шматочком маргарину;
  9. На дно розкласти заморожені кульки з сиру. Зверху залити тестом;
  10. Випікати 40 хвилин при 180С;
  11. Поки випікається пиріг зайнятися глазур'ю;
  12. У сотейнику з'єднати цукор, какао і сметану. Довести на середньому вогні до кипіння;
  13. Після розчинення цукру на поверхні глазурі почнуть утворюватися великі бульбашки. Це означає, що вона готова;
  14. Злегка остудити і в теплому вигляді залити поверхню пирога.

Читайте як приготувати смачні млинці з грибами — ніжні, соковиті і дивовижні.

Сало, запечене в духовці — спробуйте приготувати цю закуску.

Медальйони з яловичини — навчитеся готувати це неймовірне блюдо, яке подається навіть у ресторанах.

Пісочна випічка з начинкою з сиру і вишні

Цей спосіб використання сиру прижився в багатьох сім'ях, а все тому, що смак його нагадує улюблені ласощі – чізкейк.

Рецептурні інгредієнти:

  • м'яке масло – 150 г;
  • пудра – ¾ склянки;
  • щіпка ваніліну;
  • вишня свіжа – 200 г (вага без кісточок);
  • борошно – 2 склянки;
  • щіпка дрібної солі;
  • яйце – 2 шт. (одне піде в начинку);
  • сир жирністю 9% — 300 г;
  • картопляний крохмаль без гірки – 1 ст. л.;
  • цукор (бажано дрібнокристалічний) – ½ склянки;
  • порошок розпушувача -1 ч. л.;
  • сметана жирністю від 20% – 150 р.

Час приготування: підготовка 20 хв + 40 хвилин випікання.

Калорійність на 100 г: 239 ккал.

Технологія приготування:

  1. Духовку розігріти до 200С;
  2. Масло розтерти з ваніліном і пудрою;
  3. Вбити яйце. Перемішати;
  4. Розпушувач, борошно і сіль просіяти в одну посуд через сито;
  5. Поступово всипати в масляну суміш сухі компоненти. Спочатку заміс робити ложкою, потім перейти до ручного способу;
  6. Накрити пакетом і відкласти в холодильник;
  7. Сир, яйце, цукор і сметану збити блендером;
  8. У ягід видалити кісточки;
  9. Розподілити охолоджене тісто по формі, не забувши про високі бортах;
  10. Вилити сирну заливку і акуратно розподілити по поверхні вишню;
  11. Випікати 40 хвилин.

При відсутності температурного режиму готовність визначати рум'яним бортикам.

Млинцевий пиріг з сиром

Млинцевий пиріг з начинкою-суфле із сиру стане прекрасним варіантом для сімейного недільного сніданку. Пиріг виходить в міру солодким, тому десертним його назвати не можна. Головним плюсом випічки є можливість заздалегідь приготувати млинці і тримати їх кілька днів в холодильнику.

Рецептурні інгредієнти:

  • готові тонкі млинці – 7 шт.;
  • яйця – 3 шт.;
  • сметана з високим % жирності – 2 ч. л.;
  • олія рафінована;
  • дрібнокристалічний цукор – 2 ч. л.;
  • сир з низьким % жирності – 0.5 кг;
  • масло бутербродне – 50 г;
  • велика щіпка солі.

Час приготування страви: підготовка 15 хвилин + 40 хвилин випікання.

Калорійність на 100 г: 213 ккал.

Технологія приготування:

  1. Масло розтопити в НВЧ-печі і остудити;
  2. Сіль, сир, цукор і яйця перемішати виделкою до однорідності;
  3. Влити олію. Перемішати;
  4. Форму змастити;
  5. Викласти перший млинець, покласти 2 ст. л. начинки і розподілити по поверхні рівним тонким шаром;
  6. Накрити млинчиком. Повторювати процес до останнього млинця;
  7. На завершальному етапі промазати поверхню і боки пирога залишилися сирним кремом;
  8. Випікати 40 хвилин при 180С;
  9. Млинцевий пиріг подають в теплому розрізаному вигляді.

Рецепт для мультиварки: пиріг з яблуками і домашнім сиром

Ніжна бісквітна шарлотка з сирною начинкою.

Рецептурні інгредієнти:

  • дрібні яйця – 5 шт.;
  • цукор – 2 мультистакана + 100 г для начинки;
  • масло, розм'якшене при кімнатній t– 50 г;
  • яблука солодкі — 5 шт.;
  • сир з високим % жирності – 300 г;
  • борошно просеянная – 1 стакан.

Час приготування: підготовка 20 хв + 1 година 15 хвилин на випікання.

Калорійність на 100 г: 176 ккал.

Технологія приготування:

  1. Сир перетерти з цукром і м'яким маслом;
  2. Яблука очистити і нарізати часточками;
  3. Яйця з цукром протягом 10 хвилин збити до виникнення пишних піків;
  4. Порційно вводити борошно і змішувати в одному напрямку за допомогою лопатки;
  5. Чашу змастити маслом;
  6. Влити 1/3 бісквітного тіста, розкласти половину яблук;
  7. Налити ще трохи тесту, розподілити сирну начинку;
  8. Влити залишки тіста, а зверху розкласти яблука;
  9. Готувати 65 хвилин в режимі «Випічка».

Корисні поради

  1. Для відкритого пирога з яблуками існує маленький секрет запобігає висиханню фруктів. Перед тим, як відправити виріб в духовку їх треба змащувати розтопленим маслом;
  2. Пісочний пиріг з сирною начинкою можна діставати з форми відразу ж після випічки. Виріб має повністю охолонути, інакше десерт розвалиться на шматки;
  3. Не варто збільшувати кількість цукру для тіста. Інгредієнт може підгоріти, і цей присмак миттєво вбере ніжний сир;
  4. Пироги з сиром і яблуком стануть більш пікантними, якщо фрукти злегка обсмажити в цукрі та олії;
  5. Для приготування «дорослої» випічки в начинку можна влити кілька столових ложок коньяку і додати пару зірочок ароматною гвоздики;
  6. Добре поєднуються з кисломолочним продуктом курага, банани, чорнослив, вершковий сир і червоні ягоди;
  7. Для любителів солодкого рекомендується не збільшувати кількість цукру, додати до сиру згущене молоко і полуничний джем;
  8. Ще один спосіб додати випічці пікантність – це всипати в начинку щіпку мускатного горіха. Але не захоплюйтеся, велика кількість прянощі здатне «знищити» смак. Тому дотримуйтесь міри.

Приємного чаювання з ароматною домашньою випічкою!

Що ще почитати: