08 май 2019 43

Як смачно приготувати тушковані кабачки з картоплею

Картоплю і кабачки сьогодні користуються величезною популярністю у багатьох кулінарів. З них можна приготувати величезну кількість різноманітних і дуже смачних дієтичних страв, які сподобаються всім членам сім'ї. Тушковані овочі – страва, в якому міститься не дуже багато калорій і при цьому воно поживне і корисне.

Тушковані кабачки з картоплею
Інгредієнти Кількість
картоплі - 6 штук
кабачка - 4 штуки
моркви - 2 штуки
солі і перцю - за смаком
цибулин - 2 штуки
рослинної олії - 60 мілілітрів
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 56 Ккал
Із самих простих і поширених овочів, завжди можна приготувати блюдо, яке не залишить байдужим жодного людини. Для цього необхідно лише трішки часу і бажання.

Для приготування тушкованих овочів можна використовувати різний посуд, але краще всього вибирати каструлі з товстим дном або чавунні казани, які забезпечать рівномірне нагрівання страви. Розглянемо покроковий рецепт приготування страви.

  1. Цибуля чиститься, миється, ріжеться невеликими кубиками, моркву натирається на дрібній тертці і все обсмажується на маслі;
  2. Кабачки ретельно миють, нарізають маленькими брусочками, потім смажать до золотистого відтінку разом з іншими овочами;
  3. Коли кабачки підсмажаться, в казанок, додати нарізану кубиками картоплю, долити трохи води і тушкувати все 30 хвилин під кришкою;
  4. Помідори помити, видалити з них шкірку, порізати невеликими шматочками і додати до овочів, все посолити, поперчити, добре перемішати і потримати на вогні ще 5 хвилин.

Готову страву виходить ніжним, смачним і соковитим. При бажанні, під час подачі на стіл, овочі можна посипати порізаною зеленню.

Кабачки тушковані з куркою

З простих та звичайних продуктів можна приготувати не тільки повсякденну їжу, але і справжні шедеври. Курка, тушкована з картоплею і кабачками – не тільки смачна страва, але ще й корисне. Його можна поставити на святковий стіл та почастувати улюблених гостей.

Інгредієнти:

  • 640 грам курячих гомілок;
  • 0,4 кілограма картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 2 кабачка;
  • 2 помідори;
  • 2 морквини;
  • рослинна олія;
  • зелена цибуля;
  • петрушка;
  • сіль;
  • перець;
  • 2 лаврових листа;
  • сушений базилік.

Час приготування страви: 65 хвилин.

Калорійність на 100 г: 85 ккал.

Готувати цю страву найкраще з гомілок, але якщо в холодильнику є грудка, то вона також підійде. М'ясо птиці дуже ніжне і дієтичне, а разом з тушкованими овочами вона виходить дуже соковитою.

  1. Гомілки добре миються, просушуються від зайвої вологи, перчатся, солятся, присипаються сухим базиліком і смажать на олії до утворення рум'яної скоринки;
  2. До м'яса викладається порізану кубиками цибулю, натерта морква і все готується 4 хвилини, потім додати 0,5 літра води, посолити, поперчити і тушкувати 15 хвилин;
  3. Додати порізаний невеликими брусочками картоплю, лаврове листя, налити ще трохи води, щоб вона трохи накривала вміст каструльки, готувати 15 хвилин;
  4. Кабачки і помідори помити, нарізати кубиками, викласти до овочів – варити 20 хвилин.
  5. За 2 хвилини до готовності покласти перець, сіль, свіжу зелень.

Після приготування страви потрібно дати 10 хвилин, щоб воно трохи настоялося. Насолоджуватися смаком цієї страви краще всього разом з овочевими салатами, свіжим хлібом, різними соліннями і маринадами.

Шашлик з кролика — читайте як приготувати ніжний шашлик, в якому не так багато калорій.

Читайте як готувати смачні печериці на грилі. Ми пропонуємо вам альтернативу м'ясної страви, яка чудово впишеться в раціон вегетариацев.

Як зробити смачне морозиво з банана читайте в нашій статті.

Овочеве рагу з кабачків, капусти, картоплі

Багато жінок замислюються над тим, що приготувати на сніданок, обід і вечерю. Тушковані овочі – це не тільки смачне, але ще і корисну страву, в якому міститься величезна кількість корисних вітамінів і мікроелементів для людського організму.

Інгредієнти:

  • 0, 5 кг картоплі;
  • 200 грам капусти;
  • 2 маленьких кабачка;
  • 200 грам перцю болгарського;
  • 4 помідора;
  • сіль;
  • мелений перець;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • рослинне масло – 50 грам;
  • морква– 1 штука;
  • свіжа зелень;
  • 2 столові ложки томатної пасти.

Час приготування страви: 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 60 ккал.

  1. Овочі помити, почистити, цибулю нарізати півкільцями, моркву – кубиками і обсмажити на сковорідці на рослинній олії;
  2. Кабачки порізати брусочками, перець соломкою, викласти все на сковорідку і тушкувати 7 хвилин, потім додати нашатковану капусту;
  3. Картоплю нарізати скибочками, помідори обшпарити окропом, зняти з них шкірку і порізати кубиками і викласти до овочів, перемішати;
  4. В 1 склянці води розвести томатну пасту, додати сіль, перець і вилити на блюдо, готувати 25 хвилин;
  5. В кінці приготування дрібно порізати часник і покласти в страву, добре перемішати і зняти з вогню.

Тушковані овочі готуються дуже просто і легко з доступних продуктів. Така страва сподобається і дорослим, і діткам.

Як згасити овочі з м'ясом в мультиварці

Приготувати ситний, корисний і при цьому смачне блюдо виходить далеко не у всіх господинь. Правильне і здорове харчування не всім подобається, але тушковані овочі з м'ясом – страву, від якої не зможе відмовитися жодна людина.

Інгредієнти:

  • 2 лаврових листа;
  • 0,5 кілограма картоплі;
  • 3 зубчики часнику;
  • 2 кабачка;
  • 3 помідори;
  • сіль;
  • перець;
  • 250 грам моркви;
  • 1 цибулина.

Час приготування страви: 2 години.

Калорійність на 100 г: 80 ккал.

Мультиварка – незамінна помічниця на кухні у кожної жінки. З її допомогою сніданки та вечері готуються швидко і без зайвих клопотів.

  1. М'ясо ріжеться шматочками і обсмажується 10 хвилин в мультиварці на режимі «Випічка»;
  2. У чашу додається натерта морква, порізана цибуля і перець, все готується ще 10 хвилин в тому ж режимі;
  3. До овочів додати порізані брусочками кабачки, картопля, помідори, спеції, сіль за смаком, добре перемішати і включити на 1,5 години режим «гасіння».

Готового блюда дати настоятися, потім розкласти по тарілочках і присипати свіжою зеленню за смаком.

Поради досвідчених кулінарів

Перед приготуванням будь-яких страв всі овочі потрібно обов'язково добре помити, видалити непотрібні елементи і тільки потім вже починати їх готувати. Щоб блюдо було не тільки корисним, але ще мало привабливий зовнішній вигляд, краще всього нарізати всі інгредієнти однаковими шматочками.

Гасити овочі потрібно на невеликому вогні, щоб вони готувалися, але при цьому не сильно кипіли – тоді страва буде більш смачним. Для готування, необхідно вибирати тільки молоді кабачки, у яких міститься набагато більше корисних мікроелементів та вітамінів.

Що ще почитати: