07 июнь 2019 4 169

Торт на випускний в дитячому саду: тонкощі вибору, приголомшливі ідеї, фото

При організації випускного в дитячому саду потрібно продумати кожну деталь. Особливу увагу варто приділити вибору солодощів, а саме торту. Діти завжди з нетерпінням чекають закінчення урочистості, тому що наприкінці зазвичай настає чаювання з поїданням торта і інших солодощів.

Тому обов'язково необхідно зробити такий торт, щоб він надовго запам'ятався, а головне, щоб він сподобався всім діткам. Так, який торт повинен бути на випускному в дитячому садку? Давайте розглянемо його особливості, а також всю процедуру щодо його підготовки.

Тонкощі вибору торта на випускний в дитячому саду

Вибір торта для випускного в дитячий сад для дітей – це відповідальна справа, яка вимагає не тільки вибір інгредієнтів, але і підбір різних варіантів оформлення.

Але оскільки зазвичай ці десерти не готуються самостійно батьками, а робляться на замовлення, тому, замовляючи це ласощі, потрібно обговорити такі важливі умови:

  1. В першу чергу потрібно розрахувати вагу, який обговорюється з кондитером. Зазвичай вага визначає в залежності від кількості дітей;
  2. Основа торта. Важливо вирішити питання з чого буде зроблений цей десерт. Для дітей краще підходить основа з бісквітних коржів, вони повітряні і дуже м'які;
  3. Обов'язково обговорюється начинка. В якості начинки може використовуватися будь-який наповнювач. Наповнювач може бути фруктовий, шоколадний, йогуртовий, сирний;
  4. Не варто забувати про способи оформлення і дизайн торта. В якості оформлення можна підібрати різні варіанти, тут вибір не обмежений, великим попитом користується декор десертів з мастики. Мастика готується з цукрової пудри, води, желатину, лимонного соку, олії або гліцерину. Торт можна повністю покрити нею або з неї можна зробити різні фігурки.
Як спекти дієтичне корисне вівсяне печиво без борошна.

Сирна запіканка з рисом і родзинками — корисне блюдо з незвичайним смаком. Спробуйте його приготувати з нашими підказками.

Візьміть на замітку рецепт тонких мереживних млинці на кефірі.

Порційний або загальний?

При підготовці торта для випускного в дитячий сад часто виникає питання про порционности цього кондитерського продукту. Звичайно, порційний торт буде набагато зручніше. Це пояснюється тим, що його не потрібно буде розрізати на шматочки в приміщенні дитячого садка, це буде зроблено заздалегідь. Крім цього, всі шматочки будуть однакового розміру, тому діти не будуть ображені тим, що кому-то шматочок дістався більше, а комусь менше.

Якщо планується порційний десерт, то його можна зробити у формі сонечка або ромашки. Промінчики або пелюстки дістануться дітям, а середина квітки або сонечко вихователям і нянечкам. В цьому випадку ніхто не залишиться ображеним.

Якщо порційний торт планується робити самостійно, то тоді готування повинна виконуватися згідно з такими рекомендаціями:

  1. Для початку потрібно підібрати велику круглу форму, в якій потрібно буде спекти один великий корж;
  2. Після цього корж потрібно буде розрізати на дві частини;
  3. Потім на папері робимо заготовку майбутнього торта. На ній креслимо сонечко і промінчики торта;
  4. За допомогою трафарету спочатку вирізаємо саме сонечко — невелике коло;
  5. Потім частину розрізаємо на рівні шматочки;
  6. Далі все змащуємо кремом, складаємо в єдине ціле і декоруємо.

Якщо ж планується загальний торт, то на поверхні можна поставити мітки кремом, по яким будуть розрізатися порційні шматочки однакового розміру. Головне — цей варіант десерту красиво оформити, щоб він сподобався всім вихованцям дитячого садка.

Внутрішній зміст торт на випускний

Оскільки це ласощі робиться для дітей, особливу увагу варто приділити основі цієї випічки. Вона повинна бути якісною, все-таки це свято, а не привід для звернення в лікарню.

Основні вимоги для внутрішнього наповнення дитячих тортів:

  1. В якості основи краще використовувати бісквіт. Він подобається всім дітям, тому що дуже м'який і ніжний;
  2. Горіхи, родзинки, шматочки фруктів в торт повинні додаватися тільки після повного узгодження з усіма батьками;
  3. Також між коржами можна зробити прошарок з шоколадного, фруктового, сирного або йогуртового наповнювача;
  4. Зверху десерт потрібно гарно оформити, можна зробити марципанову табличку, на якій буде написано назву та номер групи.

Красиві дитячі торти на випускний в садку: оригінальні ідеї

Головне — треба красиво оформити це ласощі, тому що воно робиться для дітей і в першу чергу воно повинно викликати у них захоплення і радість. Тому можна скористатися різними оригінальними ідеями щодо оформлення цього кондитерського творіння:

  1. В даний час сучасним кондитерам під силу практично будь-які кулінарні, складні, дизайнерські творіння. Тому гарний паровозик з вагонами різних кольорів і залізниця на поверхні тортика буде для них не таким уже складним завданням. На вагонах можна написати імена вихованців, а над паровозиком можна зробити напис напрямку руху дитячий садок-школа;
  2. Ще одна оригінальна ідея оформлення — це розкрита книга. На одній стороні може бути написано вірш, а на іншій стороні можна розмістити смачні канцелярське приладдя;
  3. Красиво буде виглядати оформлення у вигляді корабля з вітрилом. На вітрилі можна написати прощальні слова або вірш, присвячений дитячому саду;
  4. Якщо торт володіє великими розмірами, то на його поверхні можна розмістити кулі різного кольору з іменами майбутніх першокласників, а знизу кульок можна зобразити яких-небудь звіряток;
  5. Досить незвично і красиво виглядають торти з портретами вихованців, з іменами і прізвищами. У результаті виходить торт з поверхнею, оформленої у вигляді загальної фотографії;
  6. Часто на поверхні дитячих тортів для випускного в дитячий сад роблять пісочницю і школу, а між ними зображують доріжку, яка веде дітей у світ знань;
  7. Дизайн торта можна оформити у вигляді різнокольорових кубиків, на яких можуть встановлюватися різні фігурки у вигляді звіряток, ляльок, машинок;
  8. Дизайн десерту для свята в дитячому саду можна оформити в стилі якогось мультика, але тільки якщо у хлопців є загальний улюблений мультик. Зазвичай цей варіант рідко використовується, тому що не завжди можна зійтися на єдиній думці.

Вибір торта для випускного в дитячий садок, звичайно, справа не з легких. Для початку потрібно все узгодити з батьками, вибрати вага, розмір, форму. Крім цього, особливе значення має оформлення. Оскільки це ласощі робиться для дітей, воно повинно бути красиво оформлене, щоб воно надовго запам'яталося дітям.

Що ще почитати: