Як вибрати приготувати і прикрасити торт на день народження дівчинці
Діти люблять, щоб їх день народження був радісним, барвистим, яскравим і, головне, запам'ятовується подією. Тому необхідно оформити все яскраво і красиво, це стосується і меню. Велику увагу варто приділити десерту. Якщо намічається день народження у дівчинки, то варто придумати оригінальний дизайн торта. Звичайно, його можна замовити у досвідчених кондитерів. Але іноді можна виконати його самостійно і цілком красиво.
Торт на день народження дівчинці: найцікавіші ідеї
Торт на день народження у дівчинки вважається найважливішим компонентом святкового столу. Адже всі діти просто обожнюють солодощі, включаючи і торти. Адже важливо не тільки щоб торт був смачним, ароматним, але він повинен бути красиво оформлений.
Вони пропонують найрізноманітніший дизайн цієї випічки – різні тварини, герої з мультфільмів, барби, феї, Ельза з мультфільму «Холодне серце», Рапунцель, різні палаци з баштами, різні атрибути дівчаток – бантики, сердечка, торти у формі ягоди або квітів.
Але для того щоб легше було вибрати підходящий варіант, обов'язково потрібно подивитися фото, краще заздалегідь дізнатися про бажання своєї дитини. Якою б торт вона хотіла, з якими героями і в якому кольорі.
Рецепти
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
для коржів: - | |
молока - | 160 мл |
яєць - | 4 шт. |
какао-порошку - | 2 великі ложки |
масла вершкового - | 250 грам |
борошна - | 1,5 склянки |
розпушувача - | 2,5 маленької ложки |
цукрового піску - | неповний стакан |
для просочення: - | |
вишневого сиропу - | 4 великі ложки |
сік грейпфрута - | ½ Склянки |
для крему: - | |
вершків з жирністю 33 % - | 300 мл |
згущеного молока - | 180 мл |
персиків - | 2 шт. |
для крему під мастику: - | |
вершкового масла - | 180 грам |
згущеного молока - | 180 грам |
для оформлення: - | |
мастики харчової - | 600 грам |
барвника - | 2 грами |
кондитерських виробів - | 50 грам |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 280 Ккал |
Як будемо готувати:
- Для початку потрібно підготувати бісквітну основу для майбутнього торта;
- Заздалегідь виймаємо з холодильника вершкове масло, яйця, молоко;
- Розм'якшене вершкове масло викладаємо в миску, засипаємо цукровий пісок, все добре розтираємо до однорідності;
- Далі по одному додаємо куряче яйце і все інтенсивно вимішуємо, краще всього використовувати міксер, за допомогою нього можна зробити повітряну ідеально перемішану основу;
- Молоко слід підігріти до теплого стану;
- Борошно просіваємо і з'єднуємо з какао-порошком і розпушувачем;
- Далі засипаємо половину борошняної суміші і вимішуємо;
- Після борошна заливаємо молоко і знову добре перемішуємо;
- В кінці висипаємо решту борошна і знову інтенсивно вимішуємо тісто;
- Для готування слід використовувати дві форми різного діаметру – 12 см і 20 см;
- Змащуємо поверхню форм маслом і викладаємо тісто;
- Прогріваємо Духовку до 160 градусів і прибираємо туди форми з тістом;
- Запікаємо все в протягом 1 години;
- Після того як всі спечеться, виймаємо з духовки, готові коржі витягуємо з форм і залишаємо постояти при кімнатній температурі 8 годин;
- Далі меленький корж розрізаємо вздовж на три частини, а великий на 4;
- Змішуємо сік з сиропом вишні, ця суміш буде потрібна для просочення;
- Персики будемо використовувати для прошарку, їх слід промити й нарізати тонкими шматочками;
- Для крему будемо використовувати згущене молоко і вершки;
- Вершки зі згущеним молоком збиваємо до стійкої піни;
- Потім приступаємо до складання спідниці ляльки. Все збираємо за типом піраміди;
- Початку йде великий корж, змащуємо його просоченням, далі кремом і викладаємо шматочки персиків;
- Потім викладаються коржі трохи меншого діаметру, можна злегка зрізати краї і також змащується;
- Після того як широка частина буде зібрана, також робимо меншу верхню частину;
- З решти залишків обрізків бісквіта, згущеного молока, вершкового масла слід зробити розгладжуючий крем;
- У блендер викладаємо шматочки бісквіта і ретельно його перемелюємо;
- Пересипаємо крихту в чашку;
- Вершкове масло викладаємо в блендер, також виливаємо туди згущене молоко;
- Всі компоненти знову збиваємо до пухкої структури;
- В половину крему викладаємо шматочки бісквіта і розмішуємо;
- Цією сумішшю розрівнюємо торт з усіх боків;
- Далі змащуємо все залишками крему без бісквіта;
- Прибираємо торт в холодне місце на кілька годин;
- Тим часом виймаємо з коробки ляльку, промиваємо, протираємо спиртом і знову споліскують. Загортаємо в харчову плівку;
- Мастику слід пофарбувати в потрібний відтінок;
- Бажано за добу з мастики приготувати різні квіточки з мастики і кондитерських бусинок і дати їм час просохнути;
- Далі з декору і мастики робимо ліф і одягаємо ляльку, щоб він прилип ляльку можна змочити водою;
- Далі виймаємо торт, у середині робимо ножем отвір і вставляємо туди ляльку;
- Потім виконуємо з мастики нижню спідницю. Можна нижній край зробити з білої мастики, а все інше з іншого кольору;
- Зверху також можна зробити початок спідниці з білої мастики;
- Додатково прикрашаємо краю спідниці і середину квіточками;
- Прикрашаємо та оформляємо сукню на свій розсуд і на свій смак;
- Після того як все буде готово, торт можна прибрати в холодильник ще на 1 годину.
Торт «Hello Kitty»
Інгредієнти для торта:
- 8 яєць;
- півкілограма цукрового піску;
- борошно – 2 склянки;
- 2 маленькі ложки розпушувача;
- 130 грам вершкового масла;
- 2 великих склянки цукрової пудри;
- щіпка солі;
- ванільний порошок – ½ ч. ложки;
- 100 мл жирних вершків;
- чорний шоколад – 50 грам;
- різні харчові барвники – рожевий, жовтий.
Готувати будемо 2 години, калорійність – 320 ккал.
Приступаємо до приготування:
- В першу чергу робимо бісквітну основу. Розбиваємо яйця, поділяємо білки і білки;
- Цукровий пісок ділимо на 2 частини;
- До жовтків і білків додаємо цукровий пісок;
- Жовтки і білки окремо збиваємо міксером;
- Після цього за допомогою великої ложки з'єднуємо обидві суміші;
- Борошно необхідно просіяти кілька разів, додаємо до неї розпушувач і перемішуємо;
- Потім повільно всипаємо борошно з розпушувачем в яєчну суміш;
- Інтенсивно замішуємо тісто до утворення рівномірної структури;
- Форми для запікання змащуємо маслом, присипаємо сухарями;
- Викладаємо тісто у форми, все вийде 2 коржа;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди форми з основою;
- Запікаємо коржі протягом 30 хвилин;
- Після цього виймаємо, остуджуємо і витягаємо з форми коржі;
- З одного коржа слід вирізати голову кішечки Хелло Кітті;
- Для того щоб її вирізати, краще попередньо роздрукувати малюнок більшого формату під розмір коржа, прикласти її і акуратно вирізати ножем;
- Далі приступаємо до приготування крему. Викладаємо в чашку розм'якшене вершкове масло і інтенсивно збиваємо міксером;
- Засипаємо цукрову пудру і знову збиваємо;
- Після цього додаємо ванілін, сіль і заливаємо вершки. Все збиваємо до рівномірної структури;
- Відокремлюємо третю частину крему і наносимо її в рожевий колір;
- Перший корж змащуємо кремом. Краї прикрашаємо, для цього слід використовувати кондитерський шприц з насадкою «відкрита або закрита зірка»;
- Набираємо в шприц крем і наносимо крем з боків;
- Корж викладаємо у формі голови і викладаємо її поверх коржа;
- Поверхню і боки верхнього коржа прикрашаємо кремом з шприца;
- Вирізаємо бантик з паперу і вкладаємо його зверху збоку і наносимо на нього рожевий крем;
- Також рожевим кремом прикрашаємо корж, на якому лежить голова кішечки;
- Далі розтоплюємо шоколад і робимо з нього очі, вуса і маленький кружечок для носа;
- Як тільки шоколад застигне, ніс фарбуємо жовтим кольором;
- Прибираємо торт в холодильник на 3-4 години.
Збірний торт з цукерок
Для готування будуть потрібні наступні елементи:
- різні цукерки чи шоколадки;
- серветки з паперової основи жовтого та оранжевого кольору;
- ножиці;
- картон;
- скотч;
- спиця;
- степлер;
- пістолет для клею.
На приготування у нас піде – 1-2 години.
Як потрібно буде робити:
- З картону слід вирізати два кола з діаметром на свій розсуд, оптимальним буде 20 див. Також вирізаємо смужку з шириною 7 см і завдовжки по периметру кола;
- Всі компоненти склеюємо між собою за допомогою скотча;
- По периметру каркаса наклеюємо квадратні цукерки;
- Зверху на каркас серветку кладемо оранжевого кольору;
- Далі також робимо другий ярус, тільки меншого діаметра – 9 см, ширина смужки повинна бути 4 см;
- Обертаємо верхній ярус серветкою помаранчевого кольору і приклеюємо його наверх нижнього ярусу прямо в центрі;
- Навколо верхнього ярусу приклеюємо двосторонній скотч і на нього по периметру каркаса приклеюємо цукерки;
- Далі за допомогою спиці виконуємо елементи декору для нижнього ярусу. Беремо серветки жовтого кольору, скручуємо їх спицею до половини і виходять гарні оборки;
- Кілька воланів викладаємо на нижній ярус;
- Далі робимо з серветок квітки. Для цього складаємо три серветки різного кольору, вирізаємо коло і скріплюємо в середині степлером;
- Верхній шар серветок піднімаємо і формуємо квітка, також піднімаємо інші шари і робимо пишна квітка;
- Робимо ще 3 таких квітки;
- Викладаємо квітки на верхнє підставу і приклеюємо на двосторонній скотч;
- В квіточки викладаємо цукерки і наш торт готовий.
Як красиво прикрасити дитячий торт для дівчинки
Щоб торт вийшов красивим і яскравим потрібно його правильно декорувати, для прикраси можна використовувати кілька порад:
- фігурки з мастики. Мастика це відмінний матеріал, з якого можна зробити різні фігури, з неї можна зліпити героїв з мультиків, різні сердечка, бантики, квіточки;
- на поверхні торта можна зробити напис білковим кремом з барвником. Для цього можна використовувати кондитерський шприц;
- додатково можна додати ягоду малини, полуниці, діти дуже люблять цю ягоду;
- не забудьте встановити свічки, адже все-таки цей торт використовується для дня народження.
Ростбіф з яловичини класичний рецепт з фото і покроковими підказками.
Спробуйте цікавий рецепт салату «Шапка Мономаха» з гранатом. Кислинка фрукта надає салату особливий смак.
Як приготувати суп з фрикадельками з курячого фаршу читайте в нашій статті.
Поради батькам
- якщо ви робите торт самі, то обов'язково виконуйте все строго за рецептурою;
- не забудьте прикрасити випічку, щоб дитина запам'ятала її надовго;
- краще всього використовувати для випікання роз'ємні форми, з них можна буде легко вийняти коржі, не пошкодивши;
- обов'язково заздалегідь дізнайтеся у дитини, який би їй хотілося торт на день народження, як він повинен бути прикрашений, це набагато полегшить ваше завдання.
Що пропонують майстри-кондитери
Якщо ви хочете здивувати своє чадо і вибрати для дівчинки красивий, яскравий і барвистий торт, то в цій справі варто скористатися варіантами випічки, яку пропонують досвідчені майстри-кондитери. Якраз на фото нижче можна побачити різновиди такої випічки, призначеної для дівчаток:
Торт на день народження дівчинки повинен бути центральним частуванням, тому що діти завжди чекають його з нетерпінням. Обов'язково прикладіть максимум зусиль і приготуйте цю випічку не тільки смачною, але і красивою. А наші рецепти допоможуть вам впоратися з цим завданням!