03 май 2019 2 467

Як вибрати приготувати і прикрасити торт на день народження дівчинці

Діти люблять, щоб їх день народження був радісним, барвистим, яскравим і, головне, запам'ятовується подією. Тому необхідно оформити все яскраво і красиво, це стосується і меню. Велику увагу варто приділити десерту. Якщо намічається день народження у дівчинки, то варто придумати оригінальний дизайн торта. Звичайно, його можна замовити у досвідчених кондитерів. Але іноді можна виконати його самостійно і цілком красиво.

Торт на день народження дівчинці: найцікавіші ідеї

Торт на день народження у дівчинки вважається найважливішим компонентом святкового столу. Адже всі діти просто обожнюють солодощі, включаючи і торти. Адже важливо не тільки щоб торт був смачним, ароматним, але він повинен бути красиво оформлений.

Торт можна приготувати самостійно, головне — правильно все виконувати. Якщо ж вам здається цей процес складним, то тоді варто звернутися до майстрів-кондитерам, які зможуть приготувати справжній шедевр.

Вони пропонують найрізноманітніший дизайн цієї випічки – різні тварини, герої з мультфільмів, барби, феї, Ельза з мультфільму «Холодне серце», Рапунцель, різні палаци з баштами, різні атрибути дівчаток – бантики, сердечка, торти у формі ягоди або квітів.

Але для того щоб легше було вибрати підходящий варіант, обов'язково потрібно подивитися фото, краще заздалегідь дізнатися про бажання своєї дитини. Якою б торт вона хотіла, з якими героями і в якому кольорі.

Рецепти

Торт-лялька «Рожева принцеса»
Інгредієнти Кількість
для коржів: -
молока - 160 мл
яєць - 4 шт.
какао-порошку - 2 великі ложки
масла вершкового - 250 грам
борошна - 1,5 склянки
розпушувача - 2,5 маленької ложки
цукрового піску - неповний стакан
для просочення: -
вишневого сиропу - 4 великі ложки
сік грейпфрута - ½ Склянки
для крему: -
вершків з жирністю 33 % - 300 мл
згущеного молока - 180 мл
персиків - 2 шт.
для крему під мастику: -
вершкового масла - 180 грам
згущеного молока - 180 грам
для оформлення: -
мастики харчової - 600 грам
барвника - 2 грами
кондитерських виробів - 50 грам
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 280 Ккал

Як будемо готувати:

  1. Для початку потрібно підготувати бісквітну основу для майбутнього торта;
  2. Заздалегідь виймаємо з холодильника вершкове масло, яйця, молоко;
  3. Розм'якшене вершкове масло викладаємо в миску, засипаємо цукровий пісок, все добре розтираємо до однорідності;
  4. Далі по одному додаємо куряче яйце і все інтенсивно вимішуємо, краще всього використовувати міксер, за допомогою нього можна зробити повітряну ідеально перемішану основу;
  5. Молоко слід підігріти до теплого стану;
  6. Борошно просіваємо і з'єднуємо з какао-порошком і розпушувачем;
  7. Далі засипаємо половину борошняної суміші і вимішуємо;
  8. Після борошна заливаємо молоко і знову добре перемішуємо;
  9. В кінці висипаємо решту борошна і знову інтенсивно вимішуємо тісто;
  10. Для готування слід використовувати дві форми різного діаметру – 12 см і 20 см;
  11. Змащуємо поверхню форм маслом і викладаємо тісто;
  12. Прогріваємо Духовку до 160 градусів і прибираємо туди форми з тістом;
  13. Запікаємо все в протягом 1 години;
  14. Після того як всі спечеться, виймаємо з духовки, готові коржі витягуємо з форм і залишаємо постояти при кімнатній температурі 8 годин;
  15. Далі меленький корж розрізаємо вздовж на три частини, а великий на 4;
  16. Змішуємо сік з сиропом вишні, ця суміш буде потрібна для просочення;
  17. Персики будемо використовувати для прошарку, їх слід промити й нарізати тонкими шматочками;
  18. Для крему будемо використовувати згущене молоко і вершки;
  19. Вершки зі згущеним молоком збиваємо до стійкої піни;
  20. Потім приступаємо до складання спідниці ляльки. Все збираємо за типом піраміди;
  21. Початку йде великий корж, змащуємо його просоченням, далі кремом і викладаємо шматочки персиків;
  22. Потім викладаються коржі трохи меншого діаметру, можна злегка зрізати краї і також змащується;
  23. Після того як широка частина буде зібрана, також робимо меншу верхню частину;
  24. З решти залишків обрізків бісквіта, згущеного молока, вершкового масла слід зробити розгладжуючий крем;
  25. У блендер викладаємо шматочки бісквіта і ретельно його перемелюємо;
  26. Пересипаємо крихту в чашку;
  27. Вершкове масло викладаємо в блендер, також виливаємо туди згущене молоко;
  28. Всі компоненти знову збиваємо до пухкої структури;
  29. В половину крему викладаємо шматочки бісквіта і розмішуємо;
  30. Цією сумішшю розрівнюємо торт з усіх боків;
  31. Далі змащуємо все залишками крему без бісквіта;
  32. Прибираємо торт в холодне місце на кілька годин;
  33. Тим часом виймаємо з коробки ляльку, промиваємо, протираємо спиртом і знову споліскують. Загортаємо в харчову плівку;
  34. Мастику слід пофарбувати в потрібний відтінок;
  35. Бажано за добу з мастики приготувати різні квіточки з мастики і кондитерських бусинок і дати їм час просохнути;
  36. Далі з декору і мастики робимо ліф і одягаємо ляльку, щоб він прилип ляльку можна змочити водою;
  37. Далі виймаємо торт, у середині робимо ножем отвір і вставляємо туди ляльку;
  38. Потім виконуємо з мастики нижню спідницю. Можна нижній край зробити з білої мастики, а все інше з іншого кольору;
  39. Зверху також можна зробити початок спідниці з білої мастики;
  40. Додатково прикрашаємо краю спідниці і середину квіточками;
  41. Прикрашаємо та оформляємо сукню на свій розсуд і на свій смак;
  42. Після того як все буде готово, торт можна прибрати в холодильник ще на 1 годину.

Торт «Hello Kitty»

Інгредієнти для торта:

  • 8 яєць;
  • півкілограма цукрового піску;
  • борошно – 2 склянки;
  • 2 маленькі ложки розпушувача;
  • 130 грам вершкового масла;
  • 2 великих склянки цукрової пудри;
  • щіпка солі;
  • ванільний порошок – ½ ч. ложки;
  • 100 мл жирних вершків;
  • чорний шоколад – 50 грам;
  • різні харчові барвники – рожевий, жовтий.

Готувати будемо 2 години, калорійність – 320 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. В першу чергу робимо бісквітну основу. Розбиваємо яйця, поділяємо білки і білки;
  2. Цукровий пісок ділимо на 2 частини;
  3. До жовтків і білків додаємо цукровий пісок;
  4. Жовтки і білки окремо збиваємо міксером;
  5. Після цього за допомогою великої ложки з'єднуємо обидві суміші;
  6. Борошно необхідно просіяти кілька разів, додаємо до неї розпушувач і перемішуємо;
  7. Потім повільно всипаємо борошно з розпушувачем в яєчну суміш;
  8. Інтенсивно замішуємо тісто до утворення рівномірної структури;
  9. Форми для запікання змащуємо маслом, присипаємо сухарями;
  10. Викладаємо тісто у форми, все вийде 2 коржа;
  11. Прогріваємо духовку до 180 градусів і відправляємо туди форми з основою;
  12. Запікаємо коржі протягом 30 хвилин;
  13. Після цього виймаємо, остуджуємо і витягаємо з форми коржі;
  14. З одного коржа слід вирізати голову кішечки Хелло Кітті;
  15. Для того щоб її вирізати, краще попередньо роздрукувати малюнок більшого формату під розмір коржа, прикласти її і акуратно вирізати ножем;
  16. Далі приступаємо до приготування крему. Викладаємо в чашку розм'якшене вершкове масло і інтенсивно збиваємо міксером;
  17. Засипаємо цукрову пудру і знову збиваємо;
  18. Після цього додаємо ванілін, сіль і заливаємо вершки. Все збиваємо до рівномірної структури;
  19. Відокремлюємо третю частину крему і наносимо її в рожевий колір;
  20. Перший корж змащуємо кремом. Краї прикрашаємо, для цього слід використовувати кондитерський шприц з насадкою «відкрита або закрита зірка»;
  21. Набираємо в шприц крем і наносимо крем з боків;
  22. Корж викладаємо у формі голови і викладаємо її поверх коржа;
  23. Поверхню і боки верхнього коржа прикрашаємо кремом з шприца;
  24. Вирізаємо бантик з паперу і вкладаємо його зверху збоку і наносимо на нього рожевий крем;
  25. Також рожевим кремом прикрашаємо корж, на якому лежить голова кішечки;
  26. Далі розтоплюємо шоколад і робимо з нього очі, вуса і маленький кружечок для носа;
  27. Як тільки шоколад застигне, ніс фарбуємо жовтим кольором;
  28. Прибираємо торт в холодильник на 3-4 години.

Збірний торт з цукерок

Для готування будуть потрібні наступні елементи:

  • різні цукерки чи шоколадки;
  • серветки з паперової основи жовтого та оранжевого кольору;
  • ножиці;
  • картон;
  • скотч;
  • спиця;
  • степлер;
  • пістолет для клею.

На приготування у нас піде – 1-2 години.

Як потрібно буде робити:

  1. З картону слід вирізати два кола з діаметром на свій розсуд, оптимальним буде 20 див. Також вирізаємо смужку з шириною 7 см і завдовжки по периметру кола;
  2. Всі компоненти склеюємо між собою за допомогою скотча;
  3. По периметру каркаса наклеюємо квадратні цукерки;
  4. Зверху на каркас серветку кладемо оранжевого кольору;
  5. Далі також робимо другий ярус, тільки меншого діаметра – 9 см, ширина смужки повинна бути 4 см;
  6. Обертаємо верхній ярус серветкою помаранчевого кольору і приклеюємо його наверх нижнього ярусу прямо в центрі;
  7. Навколо верхнього ярусу приклеюємо двосторонній скотч і на нього по периметру каркаса приклеюємо цукерки;
  8. Далі за допомогою спиці виконуємо елементи декору для нижнього ярусу. Беремо серветки жовтого кольору, скручуємо їх спицею до половини і виходять гарні оборки;
  9. Кілька воланів викладаємо на нижній ярус;
  10. Далі робимо з серветок квітки. Для цього складаємо три серветки різного кольору, вирізаємо коло і скріплюємо в середині степлером;
  11. Верхній шар серветок піднімаємо і формуємо квітка, також піднімаємо інші шари і робимо пишна квітка;
  12. Робимо ще 3 таких квітки;
  13. Викладаємо квітки на верхнє підставу і приклеюємо на двосторонній скотч;
  14. В квіточки викладаємо цукерки і наш торт готовий.

Як красиво прикрасити дитячий торт для дівчинки

Щоб торт вийшов красивим і яскравим потрібно його правильно декорувати, для прикраси можна використовувати кілька порад:

  • фігурки з мастики. Мастика це відмінний матеріал, з якого можна зробити різні фігури, з неї можна зліпити героїв з мультиків, різні сердечка, бантики, квіточки;
  • на поверхні торта можна зробити напис білковим кремом з барвником. Для цього можна використовувати кондитерський шприц;
  • додатково можна додати ягоду малини, полуниці, діти дуже люблять цю ягоду;
  • не забудьте встановити свічки, адже все-таки цей торт використовується для дня народження.

Ростбіф з яловичини класичний рецепт з фото і покроковими підказками.

Спробуйте цікавий рецепт салату «Шапка Мономаха» з гранатом. Кислинка фрукта надає салату особливий смак.

Як приготувати суп з фрикадельками з курячого фаршу читайте в нашій статті.

Поради батькам

  • якщо ви робите торт самі, то обов'язково виконуйте все строго за рецептурою;
  • не забудьте прикрасити випічку, щоб дитина запам'ятала її надовго;
  • краще всього використовувати для випікання роз'ємні форми, з них можна буде легко вийняти коржі, не пошкодивши;
  • обов'язково заздалегідь дізнайтеся у дитини, який би їй хотілося торт на день народження, як він повинен бути прикрашений, це набагато полегшить ваше завдання.

Що пропонують майстри-кондитери

Якщо ви хочете здивувати своє чадо і вибрати для дівчинки красивий, яскравий і барвистий торт, то в цій справі варто скористатися варіантами випічки, яку пропонують досвідчені майстри-кондитери. Якраз на фото нижче можна побачити різновиди такої випічки, призначеної для дівчаток:

Торт на день народження дівчинки повинен бути центральним частуванням, тому що діти завжди чекають його з нетерпінням. Обов'язково прикладіть максимум зусиль і приготуйте цю випічку не тільки смачною, але і красивою. А наші рецепти допоможуть вам впоратися з цим завданням!

Що ще почитати: