08 апрель 2019 2 704

Оригінальні фото-ідеї і рецепти тортів для чоловіків

Складно собі уявити свято, а особливо день народження, без смачного й оригінального тортика. Торти на будь-який смак продаються в кожному супермаркеті.

Однак жоден магазинний торт не принесе стільки приємних емоцій обдаровуваному, як торт, зроблений спеціально для нього, з урахуванням смакових переваг, а у випадку з тортами з мастики навіть з урахуванням професії, інтересів і хобі, які віртуозно втілюються в съедобном і солодкому вигляді. Такі торти не залишать байдужими навіть дорослих чоловіків, а не тільки діточок.

Торти для чоловіків: фото

Пропонуємо вам кілька ідей, які ви можете використовувати, готуючи торт для свого чоловіка:

Рецепт торта для чоловіка на день народження
Інгредієнти Кількість
Маргарин (або масло вершкове) - 250 г
Яйця (залежно від розміру) - 5-6 шт.
Цукор - 150-170 г
Розпушувач - 1,5-2 ч. л.
Борошно - 200-220 г
Какао-порошок - 4 ст. л.
Згущене молоко - 1 банку
Масло вершкове - 200-220 г
Волоські горіхи - 200-220 г
Масло вершкове для глазурі - 70-80 г
Какао-порошок для глазурі - 4 ст. л.
Цукор для глазурі - 4 ст. л.
Молоко для глазурі - 2 ст. л.
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 420 Ккал

Якщо немає часу і можливостей для приготування шедевра з мастики, можна зробити нескладний і смачний торт для близького чоловіка у вигляді серця.

Етапи приготування.

Міксером збити яйця. Не зупиняючи міксер повільно ввести цукор. Збивати потрібно до густини суміші;

Змішати какао з розпушувачем, ввести їх до яєць;

Борошно і маргарин (вершкове масло) розтерти до крихт в окремій ємності;

З'єднати вміст обох ємностей. Гарненько перемішати;

Приготувати форму для запікання, викласти вийшло густе тісто. Відправити в духовку (200) на півгодини;

Готовий корж дістати з духовки, викласти його дощечку і розрізати, щоб швидше охолонув;

Поки основа торта остигає, приступити до приготування крему;

Масло вершкове (мяке) з'єднати зі згущеним молоком. Збивати, поки не вийде ніжний і однорідний крем;

Остиглий корж розламати руками на невеликі шматочки;

Подрібнити волоські горіхи. ¼ Частину відкласти для прикраси торта;

Перекласти у велику миску шматочки коржа, крем і волоські горіхи. Ретельно перемішати;

З отриманої маси сформувати форму серця;

Для приготування глазурі в каструльці змішати масло, цукор, какао і молоко. Розігріваючи на вогонь, довести до кипіння;

Залити глазур'ю серце;

Зверху посипати волоськими горіхами;

На кілька годин відправити тортик в холодильник.

Звичайні інгредієнти і оригінальне оформлення роблять цей тортик відмінним подарунком для близьких чоловіків (коханого, чоловіка, сина, батька).

Як запекти червону рибу в духовці у фользі, візьміть на замітку смачний рецепт дієтичного харчування.

Консерви з дрібної риби — як приготувати в домашніх умовах, читайте самі смачні рецепти.

Запечена у фользі скумбрія. Це смачна риба, яку можна включити в дієтичне меню, читайте рецепти.

Торт з мастики для чоловіків

Торти з мастики дозволяють втілити найрізноманітніші бажання і задуми. За допомогою мастики можна створювати різні фігурки, прикраси. Мастика дозволяє врахувати у створенні торта захоплення, хобі, професію того, кому призначається частування.

Мастику можна придбати в готовому вигляді, можна приготувати своїми руками. Важливо перед приготуванням мати в голові чітку картинку тортика, який вийде в результаті. Все інше справа техніки і досвіду. Якщо ж працювати з мастикою доведеться вперше, рекомендується потренуватися з її використанням заздалегідь, щоб перші невдачі не затьмарили підготовку до свята.

У цьому рецепті описано універсальний вид торта для чоловіка у вигляді сорочки з краваткою. Таке частування можна запропонувати не тільки дуже близьким чоловікам, але і другу або колезі.

Інгредієнти:

Для виготовлення мастики Гелеві барвники;

Сухе молоко – 290-300 гр.;

Цукрова пудра – 310-320 гр.;

Згущене молоко – 1 банка;

Картопляний крохмаль – за необхідності.

Для коржа Яйця – 5-6 шт.;

Цукор – 170-180 гр.;

Борошно — 180 - 190 гр.;

Розпушувач – 1-1,5 ч. л.;

Сіль.

Для начинки Сир (6-9%) – 450 гр.;

Масло вершкове – 40-50 гр.;

Цукрова пудра – 320-330 гр.;

Цукор ванільний – 1,5-2 ч. л.;

Шоколад (бажано гіркий) – 180 гр.;

Свіжа полуниця – 250-300 гр.

Час приготування: від 2 до 2,5 години.

Калорійність: приблизно 350 ккал.

Етапи приготування.

  1. Взяти охолоджені яйця, відокремити жовтки;
  2. До жовтків ввести приблизно половину цукру. Збивати ретельно, поки не розчиниться цукор;
  3. Окремо збити білки, додавши до них дрібку солі. У процесі збивання до білків поступово вводимо половину цукру. Продовжувати збивати до піків;
  4. З'єднати білки з жовтками;
  5. Борошно просіяти. Додати розпушувач;
  6. Включити духовку;
  7. Ввести муку до яєчної суміші. Необхідно поступово вводити, вмішуючи борошно ложкою або лопаткою без використання міксера;
  8. Підготувати форму для запікання. Акуратно викласти в неї отриману однорідну масу. Вирівняти, щоб готовий корж вийшов рівним;
  9. Поставити форму в духовку (190-200) на 30-40 хвилин;
  10. Гарненько перемішати в глибокій ємності сухе молоко і пудру;
  11. Додати згущене молоко, вимісити ложкою до однорідного стану;
  12. Продовжити вимішування руками протягом пари хвилин;
  13. Перекласти на обробну дошку, посипану пудрою. Продовжити вимішування. В результаті мастика має відлипати від рук;
  14. Для зменшення липкості мастики можна використовувати картопляний крохмаль. Вплутувати його в тісто до отримання потрібного стану;
  15. Скачати мастику в кулю, обернути плівкою і на півгодини залишити (без холодильника);
  16. Сир збити з ванільним цукром (ваніліном) і розм'якшеним маслом. Повинна вийти однорідна маса;
  17. Просіяти цукрову пудру. Вмішати її в сир ложкою, потім збивати міксером до гладкої консистенції;
  18. Натерти на тертці шоколадку;
  19. Помити полуницю, порізати тонкими пластинками;
  20. Готової бісквітної основі дати охолонути і розділити ножем на дві частини;
  21. Промазати нижню половину бісквіта половиною сирного крему. Посипати шоколадом і укласти пластинки полуниці;
  22. Покласти зверху другу половину коржа. Змастити зверху кремом;
  23. При створенні торта у вигляді сорочки фарбувати основну частину мастики не треба, адже біла сорочка – це класика. Фарбувати потрібно невеликі частини для краватки і прикрас;
  24. Розкачати мастику рівним шаром, акуратно накрити торт і вирівняти;
  25. Зробити викрійку на папері коміра, краватки і планки з гудзиками, щоб ці частини були пропорційні основі торта;
  26. Додати викрійку до мастики, і вирізати потрібні деталі. Викласти на торт у відповідності з задумом.

Ідеї мастикових тортів можуть бути абсолютно різноманітними. Якщо планується щось оригінальне і незвичайне, слід малювати ескізи на папері, щоб у процесі роботи з тортом діяти чітко за планом.

Індивідуальний і запам'ятовується тортик служить прекрасним подарунком будь-якій людині. При відсутності оригінальних ідей подарунка колезі, начальнику або близьким чоловікам, торт стане прекрасною альтернативою. В ньому можна виразити індивідуальність людини, візуально відобразити побажання та мрії. Можна проявити свою фантазію або скористатися готовими ідеями. Оригінальні торти для чоловіків служать прекрасним доказом фрази – «Найкращий подарунок – це подарунок, зроблений своїми руками».

Що ще почитати: