Як приготувати торт «Міккі Маус» своїми руками
Для дітей торт – це головне частування на дитячому дні народження. Крім того, що він повинен бути смачним, ще він неодмінно повинен бути красивим. Величезний захват у маленького іменинника та його гостей зможуть викликати мультяшні герої. Вони можуть бути на тарілках, склянках, ковпачках, прапорцях і, звичайно, на торті.
Практично діти всього світу знають і дуже люблять забавного мишеняти, придуманого Уолтом Діснеєм, Міккі Мауса та його подружку Мінні, тому торт, прикрашений цими героями, припаде до смаку маленьким ласунам.
Декор у стилі Міккі Маус може бути виконаний як з мастики, так і з крему. Нижче наведені рецепти приготування мастики і крему, а також опису самого процесу виготовлення і прикраси торта. Вони допоможуть навіть не зовсім досвідченої мами-кондитеру, спекти торт на день народження улюбленої донечки чи синочка.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
зефіру маршмеллоу - | 200 г |
цукрової пудри - | 500 г |
соку лимона - | 1 чайна ложка |
вершкового масла - | 1 чайна ложка |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 384 Ккал |
Розглянемо найбільш прості рецепти мастики з мінімальним набором інгредієнтів і не потребують тривалого готування. Це мастика з маршмеллоу і на основі згущеного молока.
Хід роботи:
- В каструлю або глибоку миску покласти зефір, вершкове масло і влити лимонний сік. Потім поставити посудину з цими інгредієнтами на парову баню;
- Коли маршмеллоу почнуть танути, почати порціями всипати цукрову пудру і вимісити грудочку густої однорідної маси, яка буде нагадувати пластилін.
Для мастики на згущеному молоці необхідно взяти:
- 210 г згущеного молока;
- 165 г цукрової пудри;
- 150 г сухого молока;
- 2 чайні ложки лимонного соку.
Щоб замісити мастику за цим рецептом, теж піде не більше півгодини.
Калорійність – 390,2 ккал/100 р.
Процес приготування:
- Цукрову пудру і сухе молоко потрібно змішати разом і просіяти кілька разів через сито. Це зробить суху суміш більш однорідною;
- Потім змішати рідкі інгредієнти і всипати в них суху складову. Все добре вимішати круглий клубочок.
Мастику, приготовлену і по першому, і по другому рецептами, потрібно обернути харчовою плівкою і дати їй ніч вилежатися в холодильнику. Тільки після цього з нею можна працювати.
Для декору в стилі Міккі Мауса знадобиться мастика декількох кольорів: світлий (бежева або біла), червона або рожева темна (чорна або шоколадна).
Пофарбувати мастику найпростіше гелієвими барвниками, але якщо їх немає або немає бажання додавати в торт інгредієнти зі складним хімічним складом, можна скористатися натуральними барвниками. Бежевий колір дасть сік моркви, рожевий або червоний – буряковий або вишневий сік. Шоколадний колір можна отримати, якщо ввести до складу мастики розтоплений шоколад.
Рецепт торта з героями Уолта Діснея з мастики
Отже, для бісквітних коржів потрібні:
- 7 курячих яєць;
- 200 г цукрового піску;
- 130 г борошна;
- 30 г крохмалю;
- 10 г ванільного цукру.
Торт під мастику потрібно буде вирівнювати, тому потрібен щільний крем. Це може бути масляний з цукровою пудрою, масляний зі згущеним молоком або сирно-масляний. Останній варіант більш кращий, оскільки він не такий жирний, як інші, а сир корисний для дітей.
Для крему знадобляться:
- 500 г жирного сиру;
- 250 г якісного вершкового масла;
- 200 г цукрової пудри (її кількість можна збільшити або зменшити залежно від того, наскільки кислуватим буде сир).
Також в кремову начинку між коржами можна покласти сезонні фрукти.
Підготовку до дня народження слід почати завчасно, за два дні до свята потрібно ввечері спекти коржі, приготувати крем, мастику і окремі елементи декору, а вже наступного дня приступати до складання і прикраси. В цілому на всі процеси може знадобитися від 36 до 48 годин.
Калорійність бісквітного торта 281,5 ккал/100 р.
Хід роботи:
- Міксером на високій швидкості збити білки семи яєць до м'яких піків, а в іншому посуді збити жовтки з цукром (ванільним в тому числі) теж на високій швидкості;
- Зменшити швидкість збивання і акуратно всипати до збитим жовтків просіяне борошно з крохмалем;
- Коли маса стане однорідною вимикати міксер, взяти силіконову лопатку і обережно перемішуючи знизу вгору вмішати в тісто білки;
- Дно рознімної форми застелити пергаментом, боки нічим не змащувати, викласти тісто і випікати 40 хвилин при 180 градусах;
- Готового бісквіту дати охолонути в духовці при відкритих дверцятах, потім ножем акуратно пройтися з боків форми, щоб відокремити бісквіт. Дістати корж, оберніть його харчовою плівкою і прибрати на ніч у холодильник, щоб в подальшому коржі не кришилися при нарізуванні;
- Для крему збити блендером сир, а міксером м'яке масло з цукровою пудрою:
- Потім до маслу порціями викладати сир, продовжуючи збивати міксером. Готовий крем теж повинен провести ніч на нижній полиці в холодильнику, щоб стабілізуватися;
- На наступний день кільце рознімної форми вистелити харчовою плівкою і встановити на підкладку або рознос. Бісквіт розрізати на 2-3 коржа. Укладати коржі в кільце, перешаровуючи їх кремом і фруктами. Останній корж можна придавити пресом і відправити торт на 3-4 години в холодильник;
- Потім зняти кільце з торта, покрити його кремом зверху і з боків, вирівнюючи всі кондитерським широким шпателем або ножем, змоченим у холодній воді. Потім знову на годину в холод, а після вже можна приступати до декорування;
Декор у стилі Міккі Мауса з мастики можна зробити кількома способами:
- Випекти звичайний круглий торт, обтягнути його мастикою або вирівняти кремом і прикрасити фігурками Міккі Мауса та/або Мінні Маус;
- Спекти торт у формі голови мультяшного мишеняти;
- Прикрасити торт картинкою з Міккі Маусом, виготовленої з мастики.
Щоб зробити прикрасу за першим варіантом, потрібно завчасно приготувати фігурку мишеняти і інші деталі декору з мастики, щоб вони встигли трохи підсохнути і не деформувалися при установці на торт.
Ті, хто не впевнений у своїх скульпторских здібностях, можуть спочатку потренуватися і спробувати зліпити Міккі Мауса разом з дитиною з пластиліну. Якщо результат влаштує, тоді потрібно запастися світлою й темною і червоної мастикою і починати ліпити вже з неї.
Для другого варіанту – у вигляді голови Міккі Мауса потрібно спекти основу з одного великого кола і двох менших. Для цього знадобиться дві порції тіста. Це будуть голова і вуха мишеняти. Потім з'єднати всі деталі воєдино, трохи підріза вуха в місці з'єднання з головою, щоб вони щільно прилягали. Потім обтягнути коржі мастикою і прикрасити додатковими елементами декору.
Наприклад, різнобарвними кружечками, зірочками, сердечками та іншим.
Для картинки з мастики потрібно знайти і роздрукувати картинку Міккі або Мінні Маус. Потім малюнок розрізається на окремі фрагменти, які виконані одним кольором. Потім за цим шаблоном вирізають частини картини з розкатаної тонко мастики відповідного кольору і з'єднуються на торті в кольорову мастичную картинку.
Працюючи з мастикою потрібно пам'ятати про те, що для подпыла столу і мастики, щоб вона не прилипала до качалку і рук, використовується крохмаль.
Залишки крохмалю згодом видаляються м'якою кистю, а мастика на готовому торті змащується горілкою. Це додасть їй блиск. За алкоголь не варто переживати, до подачі на стіл він встигне випаруватися.
Як готувати торт «Міккі Маус» з крему своїми руками
Для кремового декору можна також спекти торт за своїм улюбленим рецептом, а можна спробувати щось нове, наприклад, коржі «Молочна дівчинка». Для них знадобиться:
- 380 г згущеного молока;
- 2 курячих яйця;
- 20 г розпушувача для тіста (можна замінити гашеного содою);
- 160 г борошна.
Крем для вирівнювання і перемазки коржів підійде найпростіший з збитих вершків, для якого потрібні:
- 500 мл жирних вершків (не менше 33%);
- 150 г цукрової пудри.
В прошарок цього торта теж можна покласти фрукти.
Випічка коржів, збивання торта і його збірка займуть не більше 1 години, а от процес декорування може зайняти в два рази більше часу, в залежності від обраної складності.
Калорійність 100 г цього торта буде дорівнює 310,8 кілокалорій.
Послідовність дій:
- З допомогою ручного міксера або віночка змішати всі інгредієнти для коржів. Має вийти тісто як густа сметана;
- На аркуші пергаменту намалювати коло діаметром від 16 до 20 см. В його центр покласти дві столові ложки тіста і розмазати його до країв, щоб вийшов круг;
- Таким чином спекти 10-12 коржів в духовці при температурі 180-200 градусів;
- Для крему вимити і знежирити лимонним соком (або розчином лимонної кислоти) миску і віночок міксера. Вершки теж повинні бути крижаними;
- На високій швидкості збити холодні вершки, потроху додаючи цукрову пудру. Через 10-15 хвилин крем буде готовий.
- Перемазати коржі кремом, додати в прошарок фрукти. Вирівняти боки і верх, а після цього можна приступати до декорування.
Торт з крему в стилі Міккі Маус можна також виготовити у вигляді голови мишеняти або зробити зверху кремову картинку.
Торт у вигляді голови готується так само, як і мастиковий його варіант, тільки потім він не обтягується мастикою, а прикрашається кремом. Для цього на заготівлі темним, бежевим і червоним (язичок Міккі Мауса або бантик на голові у Мінні) потрібно намалювати мордочку мишеняти.
А щоб зробити кремову картинку, спочатку потрібно роздрукувати відповідне зображення на папері, вставити його в файл, який слід продезінфікувати горілкою.
Розплавити на водяній бані або в мікрохвильовій печі шоколад або кондитерську глазур, перекласти її в корнетик з пергаменту, і рідким шоколадом намалювати на файлі контури малюнка.
Підготовлений малюнок відправити на 10-15 хвилин у холодильник, а потім перекласти шоколадом вниз на вирівняну кремом торт. Акуратно зняти файл, щоб контури малюнка залишилися на торті. Після цього осаджуючи крем різних кольорів з кондитерського мішка, розфарбувати картинку.
Як прикрасити торт у вигляді мультяшного персонажа
Прикрашаючи торт для дитячого свята, не варто забувати про те, що дівчаткам більше подобатися подружка Міккі Мауса – мишка Мінні. І більш доречно використовувати для декору дівочі кольори: рожевий, бежевий, світлі відтінки зеленого, жовтого та інших.
Для прикраси торта на день народження хлопчика варто віддавати перевагу більш насиченим відтінками жовтого, зеленого, червоного і синього. Хлопчаки будуть більше ради Міккі Маусу, ніж його подружці.
Якщо торт готується для дні народження хлопчика і дівчинки (наприклад, двійнят), то можна умовно поділити його на дві половини, виконавши декор кожної мальчишечьем і дівочому стилі, а можна виконати торт в одному нейтральному стилі, але з фігурками Міккі і Мінні.
Але вибираючи, як прикрасити торт, варто не забути порадитися з дитиною і дізнатися, чого ж хоче сам іменинник. Тільки при цьому умові вийде влаштувати дитині незабутнє свято.