17 апрель 2019 770

Як приготувати салат «Кавунова часточка»

Салат «Кавунова часточка» — це не тільки смачне і ситне блюдо, але ще і дуже красиве. Його можна готувати по святах або кожен день, в кожному разі гості та домочадці будуть дивуватися кулінарним умінь господині.

Незважаючи на те, що зовні страва може виглядати дуже дивно, готується воно дуже легко і просто. Нижче буде розглянуто класичний рецепт такого салату, в якому буде використовуватися куряче м'ясо.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Куряче філе - 400 г
Свіжі томати - 3 шт.
Свіжий огірок великий - 1 шт.
Сир твердих сортів - 150 г
Маслини - кілька штук для оформлення
Яйце куряче - 3 шт.
Майонез, перець, сіль - все за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Покрокове приготування:

  • спочатку необхідно підготувати куряче філе: його необхідно відварити до повної готовності, це займе близько 30-ти хвилин;
  • тим же часом необхідно відварити яйця;
  • варене куряче м'ясо необхідно поділити на волокна або порізати на дрібні шматочки;
  • варені яйця остудити і перетерти на крупній тертці;
  • томати необхідно поділити на часточки, а м'якоть прибрати в сторону, в даному рецепті вона не згодиться;
  • твердий сир натерти на крупній тертці;
  • огірок також перетерти на тертці і викласти в миску, попередньо посоливши його. Він повинен виділити вологи, яку далі необхідно буде злити;
  • подрібнену курку потрібно викласти на велику плоску тарілку у вигляді часточки кавуна (формою півмісяця);
  • курку покрити тонким шаром майонезу;
  • наступним шаром викладається терте яйце, його можна підсолити і поперчити;
  • наступним шаром викласти тертий сир, який також покривається майонезом, але лівий край повинен залишатися непокритими, так як він буде грати роль білого обідка кавуна;
  • обідок присипається залишилися сиром;
  • на шар майонезу викласти часточки томату, при цьому сирна облямівка залишається недоторканою;
  • лівий край «кавунової часточки» необхідно викласти огіркової стружкою, попередньо відокремленою від вологи.

Готовий салат залишиться тільки прикрасити половинками маслин, які будуть виконувати роль кавунових кісточок.

Салат «Кавунова часточка» з печерицями

Класичний рецепт цього салату можна доповнити таким інгредієнтом, як печериці, від цього він стане ще смачніше й ситніше, також тут знадобляться наступні продукти:

Продукти Необхідна кількість
Куряче філе 0,5 кг
Печериці 0,5 кг
Яйця курячі 3 шт
Томати 2 шт
Огірки 2 шт
Твердий сир 50 гр
Маслини кілька шт
Цибуля ріпчаста 1 шт
Майонез 300 гр
Перець, сіль за смаком

Готується такий салат 1 годину 20 хвилин. Калорійність страви складе близько 350 ккал на 100 гр продукт, так як майонезу тут буде трохи більше.

Як готувати:

  • курка і курячі яйця відварюють до готовності;
  • печериці нарізати на невеликі шматочки і обсмажуються на сковороді до повного випаровування рідини;
  • до майже прожареним грибів необхідно додати дрібно нарізану цибулю, все це добре посолити і обсмажити до готовності;
  • яйця, твердий сир і великий огірок перетерти на крупній тертці, томати і курку дрібно нарізати;
  • готові інгредієнти викладаються у вигляді півкола на велике плоске блюдо таким чином, щоб край майбутнього салату, де буде кірка з огірка, був трохи вище;
  • спочатку викладається куряче м'ясо, покривається тонким шаром майонезу;
  • на курку викладаються гриби з цибулею, які також покриваються майонезом;
  • яєчну стружку викладати на гриби, їх також потрібно змастити майонезом;
  • край салату викладається тертим огірком, тут же формується тонка смужка з сиру (уздовж огіркового шару);
  • салат покривається томатами і прикрашається кількома нарізаними маслинами.

За бажанням томати можна замінити на червоний болгарський перець, але тоді сам салат стане менш соковитим.

Печеня з свинини в мультиварці готується просто і швидко, просто дотримуйтесь підказок.

Читайте, як зробити домашній сир з молока і кефіру в нашій статті.

Яловича печінка смажена з цибулею може бути як доповненням до гарніру або окремим блюдом, так і начинки для пирога. Рецепт приготування ніжного м'яса читайте тут.

«Кавуновий» салат з болгарським перцем і зеленню

Деякі господині замінюють огірок на суміш зеленого перцю і зелені, і від цього сам рецепт нітрохи не програє класичного варіанту. Що тут також знадобиться:

Інгредієнти Потрібну кількість
Філе курки 400 гр
Сир твердий 100 гр
Перець болгарський (зелений, червоний) з 1-ї шт
Томат 1 шт
Цибуля ріпчаста 1 шт
Кріп кілька гілочок
Майонез 100 гр
Сіль за смаком

Час приготування займе не більш 1 години. Такий варіант салату буде самим низькокалорійним – близько 100 ккал на 100 гр.

Покроковий рецепт:

  • як і зазвичай, першою справою необхідно відварити курку і яйця;
  • зелений болгарський ріжеться дрібними кубиками;
  • кріп необхідно подрібнити;
  • томат і червоний перець також порізати на кубики;
  • цибулина дрібно шинкуется;
  • на страви у вигляді півмісяця викладається куряче м'ясо, покривається тонкою сіткою майонезу;
  • потім викладається шаром цибулю, а на цибулю – терте яйце, яке також покривається тонкими смужками майонезу;
  • тертий на дрібній тертці сир викладається щільним верхнім шаром;
  • тепер необхідно оформити зовнішній край салату: для цього нарізаний зелений перець змішується з кропом і викладається уздовж зовнішнього краю своєрідного скибочки кавуна;
  • потім на шар сиру необхідно викласти перемішані разом томат і червоний перець;
  • завершальним етапом буде прикраса салату часточками маслин.

Поради по приготуванню

У деяких рецептах не вказується відділення томатної м'якоті від самих томатів, проте це все ж рекомендується робити, так як сік помідор може зіпсувати страву.

Якщо в рецепті використовується огірок, його також варто позбавляти від зайвої вологи, потримавши його присолене в окремій мисці.

Щоб зробити блюдо менш калорійним, рекомендується використовувати легкий майонез, але найкраще змішувати половину зазначеного в рецепті майонезу зі сметаною в рівних пропорціях.

Яйце для салату «Кавунова часточка» необов'язково терти на тертці, його можна просто порізати на дрібні кубики.

Якщо в рецепті присутні інгредієнти, які необхідно пасерувати, то їх бажано підсолювати в процесі обжарювання, тоді страва буде більш насиченим смаком.

Що ще почитати: