11 июнь 2019 1 795

Як швидко приготувати торт на сковороді

Напередодні урочистого заходу зазвичай ми ламаємо голову над тим, який же торт спекти і, найголовніше, як викроїти час на його приготування. Адже ця процедура досить складна і відповідальна.

В якості одного із варіантів можна розглянути рецепти тортів, коржі для яких готують на сковороді. Вони дуже швидкі і легкі у виконанні, але варті уваги за свої смакові якості, і при цьому не вимагають великих знань в кулінарії.

Сирний торт на сковороді: покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Сир нежирний - 600 г
Яйця - 4 шт.
Цукор - 1 склянка
Борошно - 400 г
Розпушувач - 1 упаковка
Молоко - 0.5 ст.
Вершкове (не спред) олія - 200 г
Ванілін - 1 упаковка
Крохмаль - 3 ст. л.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 266 Ккал
Легкий і ніжний сирний торт, який може собі дозволити навіть гість, хто дотримується дієти.

Сир пропускаємо через електром'ясорубку. Цукор перебиваємо з половиною охолоджених яєць. Коли вийде пружна маса, акуратно вмішуємо м'який сир і додаємо по трохи протрушенную борошно, а в кінці – розпушувач. Тісто вийде туге і круте.

Ділимо його на шість частин. Розкачуємо його в коржі, проколюємо довільно виделкою, щоб при запіканні не здулися. Прогріваємо суху сковороду, кладемо по черзі і смажимо млинці. Даємо охолонути.

Змішуємо яйця, що залишилися, і цукор, додаємо ванілін і молоко. Ставимо на зажженую конфорку та, безперервно перемішуючи, варимо до густого крему. Краще використовувати посуд з досить товстим дном, щоб молочно-яєчна маса не пригоріла.

Знімаємо, даємо охолонути і рубаємо м'яке масло. Доводимо до однорідності і рясно промазуємо коржі. Прикрашаємо на свій розсуд тертим шоколадом, кокосовою стружкою або цукатами. Можна залишити і без прикрас.

Торт «Хвилинка» на сковороді

Дуже простий і легкий з смачним і корисним йогуртовим кремом торт можна приготувати навіть на дачі, де немає електродуховки, а тільки газова плита.

Компоненти:

  • Борошно – 450 г;
  • Йогурт натуральний – 200 мл;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 2 склянки;
  • Пекарський порошок – 1 упаковка;
  • Вершки – 150 мл;
  • Вершкове (не спред) масло – 150 г;
  • Ром – 3 склянки;
  • Цукрова пудра – 150 г;
  • Ванілін – 1 упаковка;
  • Горіхи – 100 г;
  • Какао боби – 50 г;
  • Плитка шоколаду – 1 шт.;
  • Сало свіже – 1 шматочок.

З'єднуємо охолоджені яйця зі свіжими вершками, цукром і розм'якшеним маслом. Все добре збиваємо. Коли маса стане гомогенної, всипаємо не поспішаючи протрушенную борошно і завершуємо процес розпушувачем. Занурюємо тісто в харчової контейнер і ставимо охолоджуватися.

Натуральний густий йогурт змішуємо з пудрою, ваніліном і ромом. Какао боби подрібнюємо в кавомолці. Додаємо в крем. Можна застосувати й звичайне какао, але смак буде зовсім інший.

Поділяємо тісто на дев'ять частин. Розкочуємо тонко, щоб форма була однаковою. Як лекала використовуйте звичайну тарілку. Сковороду змащуємо свіжим шматочком сала, краще нанизати на вилку, так зручніше. Смажимо коржі, попередньо проколів їх виделкою.

Остиглі коржі промазуємо кремом. У кожен шар додаємо горішки, зверху притрушиваем натертим шоколадом. Можна додати будь-яке варення – малинове або абрикосове – і чергувати з йогуртовим кремом. Виходить досить цікавий смак.

Торт «Наполеон» на сковороді

Всі ми звикли готувати торт «Наполеон» в електродуховці. Це дуже відповідальний, копітка праця. Часто ламаються тонкі коржі, крем виходить дуже рідкісним. І перш ніж дійти до бажаного результату, потрібно серйозно попотіти. Але є полегшений спосіб випікання – на сковороді. Процес приготування принесе тільки позитивні емоції.

Компоненти:

  • Борошно – 500 г;
  • Яйця – 5 шт.;
  • Вершки жирні – 250 мл;
  • Молоко – 1 л;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Цукор – 350 г;
  • Вершкове масло – 250 г;
  • Крохмаль – 3 ст. л.;
  • Сир – 300 р.

Сир пропускаємо через сито, додаємо охолоджені три яйця і розтоплене вершкове масло. Інгредієнти добре промешиваем і всипаємо один стакан цукру, збиваємо заглибним блендером. Коли крупинки повністю розчиняться, всипаємо протрушенную борошно і соду. Замішуємо щільне, не пристающее до рук тісто, обмотуємо харчовим кульком і відправляємо охолодитися.

Змішуємо холодне молоко та вершки, додаємо яйця і крохмаль. Промешиваем, щоб було без грудок. Ставимо на вогонь і додаємо залишки цукру. Варимо, періодично промешівая, до загустіння.

Виймаємо тісто, ділимо на десять частин і тонко-тонко розкочуємо (це важливо).

Хаотично наколюємо виделкою і смажимо на сухий (без масла) сковороді. Викладаємо стопкою на плоску тарілку.

Рясно промазуємо кремом і щільно придавлюємо кожен корж.

Зверху за бажанням притрушиваем арахісом або мигдалем, залишками раскрошившегося коржа.

Рецепт торта на сковороді зі згущеним молоком

Хочеться солоденького десерту, а часу на приготування практично немає? Можна спекти швидкий торт зі згущеним молоком на сковороді. Це буде смачно, корисно і набагато краще магазинних солодощів.

Компоненти:

  • Борошно – 350 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Згущене молоко – 1 банка;
  • Вершкове (не спред) масло – 150 г;
  • Арахіс смажений – 50 г;
  • Пекарський порошок – 1 упаковка;
  • Цукор – 200 г;
  • Молоко – 1 л;
  • Ванілін – 1 упаковка;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.

Відкриваємо згущене молоко, виливаємо в миску, додаємо два яйця. Всі промешиваем і потроху додаємо соду і протрушенную борошно. Замішуємо тісто. Ділимо на п'ять частин, розкачуємо за формою днища сковороди. Протикаємо коржі виделкою і смажимо. Викладаємо па блюдо, залишаємо остигати.

У чавунному казанку змішуємо яйця, що залишилися, ванілін, цукор, холодне молоко і крохмаль. Ставимо на конфорку варитися. Не забувайте помішувати: спочатку маса буде рідкою, але потім на очах стане густіти. Консистенція повинна бути, як у крутого киселя. Але не перетримайте, тому щоб ложка не стояла.

Арахіс подрібнюємо заглибним блендером. Промазуємо коржі заварним кремом і посипаємо, не шкодуючи, арахісом. Залишаємо просочитися.

Шашлик на кефірі з свинини має особливо ніжний смак — читайте всі варіанти цього соусу.

Печиво через м'ясорубку? Ви пробували таке? Читайте рецепт з фото і нашими рекомендаціями.

Рецепти фрикадельок з фаршу з підливою, рисом і овочами. Дивіться тут.

Рецепт медових коржів для торта на сковороді без згущеного молока

Всіма улюблений медовик можна приготувати в прискореному режимі – на сковороді. Смак його буде не гірше, ніж в електродуховці.

Компоненти:

  • Борошно – 500 г;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Пекарський порошок – 1 упаковка;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Мед рідкий – 4 ст. л.;
  • Сметана домашня – 600 мл;
  • Цукор – 200 г;
  • Масло соняшнику (звичайне раст.) – 2 ст. л.;
  • Цукор ванільний – 1 упаковка.

Добре перебиваємо яйця в кухонному комбайні. Коли вони побіліють, додаємо по трохи цукор, не припиняючи збивати. Заливаємо тонкою цівкою натуральний мед і масло рослинне. Додаємо соду, розпушувач і протрушенную борошно. Вийде густе тісто. Поділяємо його на вісім частин. Розкачуємо і, проколів виделкою, смажимо на сухій сковорідці з покриттям.

Охолоджену сметану до густого стану збиваємо з цукром. Дуже важливо, щоб кисломолочний продукт мав високий відсоток жирності, інакше крем не вийде. Якщо немає домашньої, потрібно за день до приготування торта сито застелити марлею і відкинути на нього сметану і придавити вантажем, щоб вийшла волога.

Промазуємо коржі сметанним кремом і залишаємо просочитися.

Торт на сковороді на кефірі

Швидкий торт на кефірі виручить вас, коли несподівано зібралися прийти гості. Продукти для цього десерту – найпростіші і завжди є під рукою.

Компоненти:

  • Борошно – 350 г;
  • Розпушувач – 1 упаковка;
  • Цукор – 150 г;
  • Какао – 2 ст. л.;
  • Кефір – 500 мл;
  • Ванілін – 1 упаковка;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Сіль – 1 ч. л.;
  • Вершки жирні – 300 мл;
  • Вершкове (не спред) масло – 100 р.

Змішайте яйця, м'яке масло вершкове і теплий кефір. Коли маса стане гомогенної, всипаємо цукор і ванілін. Продовжуючи процес, додаємо сіль і протрушенную борошно. Замішуємо густе тісто. Ділимо на п'ять частин, кожну тонко розкачуємо, обрізаємо краю потрібної форми і смажимо на добре прогрітій сковороді зі спеціальним покриттям. Не забудьте зробити проколи вилкою в коржиках.

Свіжі охолоджені вершки вливаємо в чашу блендера, збиваємо, починаючи з низьких обертів і поступово їх збільшуючи. Коли маса стане пружною, всипаємо потроху цукор, а краще цукрову пудру. Збиваємо і залишаємо охолонути.

Промазуємо кожен корж вершковим кремом. Не зайвим буде прикрасити зверху свіжою полуницею або покласти кілька ложок варення між коржів. Якщо її не виявилося під рукою – нічого страшного, відмінний торт повинен вийти і без цього.

Рекомендації кулінарів

  1. Коржі на сковороді потрібно випікати не довше двох хвилин, до появи пухирців, інакше вони вийдуть занадто сухими;
  2. У крем для торта замість картопляного крохмалю можна додати кукурудзяний або пшеничне борошно;
  3. Заварний крем повинен бути досить густим, щоб він не стек, а коржі добре просочилися;
  4. Між коржами можна покласти не тільки горіхи. Свіжі ягоди теж будуть доречні. Це додасть додаткової соковитості і кислинки випічці.

Після приготування торт краще залишити в теплі, а не відразу ж відправляти охолоджуватися. Так він буде м'якше.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: