Як швидко приготувати крем зі згущеного молока і масла в домашніх умовах
В кулінарії дуже популярним продуктом є крем. Його незабутній смак робить солодощі улюбленим ласощами.
Найбільш поширеними складовими всіляких кремів для різних чудес кондитерського виробництва є вершкове масло і згущене молоко.
Цей дует утворює масу ніжною шовковистою структури, а при додаванні різних ароматизаторів, барвників, згущувачів — численні варіанти.
Пропорції двох основних складових у різних рецептах відрізняються, способів приготування теж багато. Ось деякі варіанти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
згущеного молока - | 1 банку |
вершкового масла - | 1 пачка |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 534 Ккал |
Спосіб приготування досить простий:
- У посуді з високими стінками розімніть масло і викладемо до нього згущене молоко;
- Взобьем міксером до густоти;
- Поставимо на «відпочинок» в холодильник, щоб маса при оздобленні виробів тримала форму.
Гідна заміна з вареного згущеного молока
Більш насиченим буде варіант з вареним згущеним молоком. Вона може бути покупна, а можна зварити самим.
Перевага другого варіанта в тому, що контролюючи час варіння в банку згущеного молока (1,5 — 2 години) можна домогтися необхідної консистенції продукту.
Інгредієнти:
- Варена згущене молоко — 350 гр;
- Масло вершкове — 200 гр;
- Ванілін.
Приготування:
-
- У глибокій чашці розм'якшене масло збиваємо до пишної маси;
-
- Не перериваючи процесу, починаємо потроху додавати другий інгредієнт;
-
- Ароматизируем ваніллю і ставимо охолоджуватися.
І вже, звичайно, він не знав, що ми підемо ще далі: з увареного з цукром молока зробимо варену згущенку, яка теж добре підходить для прикраси кондитерських виробів.
Заварний крем для традиційного Наполеона
Хороший заварний крем можна отримати при дотриманні деяких тонкощів його приготування:
- Краще готувати крем в каструлі з подвійним дном, в ній він буде прогріватися рівномірно;
- Помішувати треба дерев'яною ложкою;
- При помішуванні робити ложкою вісімки, щоб маса краще прогрівалася;
- Якщо заварювати його на водяній бані, він буде мати більш рівну консистенцію;
- Для заварювання краще брати тільки жовтки, так як білки можуть утворити грудочки;
- Густота кінцевого продукту залежить від кількості згущеного молока: чим менше, тим густіше;
- Готовність визначається тим, наскільки рівномірно маса обволікає ложку при помішуванні;
- Якщо пропустити крем крізь сито, він буде більш пишний;
- Відразу після приготування масу слід охолодити.
Слідуючи цим рекомендаціям, заваримо крем для торта Наполеон. Приготуємо продукти:
- Вершкове масло — 200 гр;
- Згущене молоко — 1 стакан;
- Цукрова пудра — 200 гр;
- Борошно (просеянная) — 4 ст. л.;
- Ванільний цукор — 0,5 ч. л.
Приготування:
- Борошно розведемо частиною згущеного молока, розбиваючи грудочки;
- Поставимо залишився молоко згущене на вогонь, додавши ваніль;
- Вводимо борошно, розведену в молоці;
- Помішуючи, залишимо на плиті до загустіння, потім прибираємо в холод хвилин на тридцять;
- В окремій мисці збиваємо міксером масло і пудру, з'єднуємо з остиглої масою, акуратно перемішуючи.
Торт Наполеон так само можна зробити і з іншими варіантами прошарку.
Прикраса тортів білковим кремом в домашніх умовах — дивіться як це роблять професіонали!
Як зробити бісквітний торт з фруктами і сметанним кремом, читайте наші поради.
Крем заварний класичний рецепт від Юлії Висоцької. Читайте секрети кулінара.
Швидкий крем зі згущеного молока і масла для готових коржів
З магазинних коржів торт можна зробити хвилин за 15-20. Швидкий крем не тільки додасть смак, але і красивий зовнішній вигляд. Секрет в чергуванні ароматних прошарків світлого і темного кольору. Для даного ласощі візьмемо:
- Масло вершкове — 1 пачка;
- Молоко згущене — 1 банка;
- Какао — 1 ст. л.
Приготування:
- Приготовлений звичайним способом крем ділимо навпіл;
- Одну частину подкрасим какао;
- При промазування готових коржів чергуємо кольору.
Володіючи чудовими смаковими якостями, цей крем дозволить з готових коржів зробити такий торт, який не поступиться творіння кондитера-професіонала.
Смачний крем за 2 хвилини, дивіться як зробити:
Корисні поради
- Додавши коньяк в крем, отримаємо присмак волоських горіхів;
- Зробити масу менш солодкою можна, додавши в неї лимонний сік;
- Як ароматизатори підуть банан, горіхи, кокосова стружка, кава;
- Якщо залишився крем, можна додати ягід або тертого шоколаду і подати як десерт;
- Якщо заморозити масу, що залишилася, вийде смачне домашнє морозиво.
Переваги крему зі згущеного молока і масла очевидні – простота приготування, неповторний казковий смак і доступність продуктів. Готуйте із задоволенням!