Як зробити торт «Наполеон» частим гостем застілля
Одним з атрибутів, як свята, так і буденного чаювання, незмінно є торт. Кулінарний шедевр з оформленням, продуманим особисто вами, з інгредієнтами, улюбленими найбільше, і виготовлений своїми руками — такий торт здатний порадувати всіх присутніх в день «Х», запам'ятається надовго, і не залишить байдужим ні маленьких ласунів, ні досвідчених гурманів.
Добре відомий усім торт «Наполеон» є класикою кулінарного жанру, для його створення буде потрібно додати дещицю певних зусиль і часу, тому не кожна господиня вибирає цей варіант десерту.
Запропоновані варіанти рецепту «Наполеона» з готового тіста, стануть в нагоді всім, хто обмежений у часі, але бажає бачити тортик на своєму столі.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
напівфабрикат готового листкового тіста - | 1 кг |
натуральне молоко - | 1 л |
яйце курки - | 4 шт. |
цукор - | 350 г |
борошно з пшениці - | 3 ст. ложки |
масло вершкове - | 250 г |
ванілін - | 1 пакетик |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 380 Ккал |
Приготування основи
Заздалегідь розморожене листкове тісто розрізати на пласти, в кількості 12-16 штук, враховуючи розмір дека або блюда. Нарізані частини розкачати в коржі розміром товщини 3 або 4 мм.
На дно підноса постелити кулінарний пергамент або силіконовий килимок для запікання, викласти заготовку. Проколоти тісто виделкою по периметру, щоб уникнути здуття. Випікати в духовці при температурі 200С, кожен корж близько 5 хвилин, до золотистого кольору.
Залишилися після розкочування обрізки тіста, знадобляться в подальшому для обсипання торта, спекти в духовці аналогічним способом.
Приготування заварного крему
У чашу з високими стінками розбити яйця, додати склянку молока, ванілін і цукор, ретельно розтерти інгредієнти за допомогою віночка або міксера. Продовжуючи збивання, ввести муку, уникаючи утворення грудочок. Збивати, поки не вийде однорідна маса, схожа з консистенцією густої сметани.
Залишилося молоко вилити в каструлю з товстим дном розігріти на плиті, не доводячи до кипіння. У підігріте молоко вилити збиту яєчно-молочну масу, і регулярно помішуючи виделкою або вінчиком, не допускаючи грудкування, довести до готовності, поки маса не загусне.
Зняти посуд з вогню, остудити до теплого стану. Заздалегідь підготувати вершкове масло, збивши його міксером у пишну піну. В масло дозовано ввести остиглу суміш, також збити.
Приготування заварного крему важливо не поспішати, і проводити змішування інгредієнтів поетапно малими порціями, ретельно розтирати. В іншому випадку крем розшарується на складові, що неприпустимо.
Збірка торта
Спечені коржі розташувати один на інший, намазуючи кожен заварним кремом. Завершальний корж і боки торта також рясно змащувати. Залишки спеченого листкового тіста подрібнити за допомогою блендера або терки, отриманої обсипати крихтою торт з усіх боків. Торт готовий!
Для досягнення кращого результату, можна вдатися до таких хитрощів:
- використовувати напівфабрикат листкового тіста не піддавався повторному розморожуванні-заморожуванню;
- для випікання коржів використовувати деко з пергаментом, без додавання жирів;
- перед подачею на стіл, готового торта рекомендована витримка в холодному місці, тривалістю від однієї години, це дозволить коржам сильніше просочитися кремом і уникнути сухості.
На основі цього класичного рецепту можна готувати «Наполеон» з додаванням різних компонентів, керуючись особистими смаковими пристрастями. Торт можна доповнити фруктами, ягодами, горіхами, згущеним молоком та іншими продуктами по своєму смаку.
Читайте як приготувати вишуканий люля кебаб з баранини в духовці або на мангалі.
Навчіться готувати неймовірно смачний суп харчо з яловичини з м'ясом і прянощами.
Як приготувати соковиті курячі ніжки в мультиварці. Це блюдо можна подавати як окремо так і як доповнення до будь-якого гарніру.
Як зробити швидкий «Наполеон» зі згущеним молоком
Необхідні інгредієнти для одного виробу:
- напівфабрикат без дріжджового листкового тіста – 1 кг;
- цукор – 50 гр;
- вершкове масло – 200 гр;
- молоко згущене – 400 гр;
- вершки підвищеної жирності – 250 мл
Час приготування: випікання – 45 хвилин, витримка в холодильнику — від 1 години. Калорійність: 440 Ккал на 100 гр.
Приготування основи
Коржі для швидкого «Наполеона» отримують за схемою класичного рецепту. Нарізані пласти готового листкового тіста випікаються в духовці з температурою 200С, близько 5 хвилин кожен. Додатково заготовлюється тісто на обсипання.
Приготування крему
Крем із згущеним молоком легкий у приготуванні, і цей процес займає набагато менше часу, ніж отримання заварного крему. В глибокій чаші збити міксером вершки і цукор, м'яке вершкове масло змішати зі згущеним молоком, також розтерти. З'єднати збиті вершки з отриманим мусом, перемішати до одноманітної маси. Крем готовий!
Збірка торта
Не відрізняється від виконання класичного «Наполеона»: коржі обмазані кремом перекладаються між собою, промащуються з усіх сторін, і обсипаються крихтою.
Приготований за цим рецептом торт відрізняється підвищеною калорійністю і вмістом жирів, зате припаде до смаку всім справжнім ласунам.
Ледачий «Наполеон» з готового листкового тіста з полуницею
Необхідні інгредієнти для одного виробу:
- листкове бездріжджове тісто – 750 гр;
- цукор – 150 гр;
- масло вершкове – 200 гр;
- молоко згущене – 400 гр;
- вершки 32% жирності – 200 мл;
- полуниця свіжа – 350 гр;
- м'ята – 2-3 гілочки.
Час приготування: випікання – 45 хвилин, витримка в холодильнику – від 30 хвилин. Калорійність: 400 Ккал на 100 гр.
Приготування основи
Для кращого розуміння, можна вивчити представлений вище рецепт класичного «Наполеона», тут же викладено короткий опис.
Розморожене і нарізане тісто випікати у формі пластів, до золотистого кольору в духовці з температурою 200С, близько 5 хвилин. Готові коржі вийняти і остудити.
Приготування крему
Вершки збити міксером, додавши цукор. Масло розм'якшити, додати згущене молоко, перемішати до однорідної маси. В отриману суміш ввести збиті раніше вершки і ще раз перемішати.
Збірка торта
Промити плоди полуниці, видалити плодоніжки. Більшу частину ягід нарізати пластинками, залишивши кілька штук для прикраси верхнього шару торта.
Коржі укладати послідовно, роблячи прошарку з крему, з додаванням полуниці. Рясно промазати верхівку і боки торта, обсипати крихтою, прикрасити рештою ягодами. Прибрати в холодне місце для витримки.
Перед подачею на стіл прикрасити верхній шар гілочками м'яти. Приємного апетиту!
Як приготувати «Наполеон» з готового листкового тіста з маскарпоне і лікером
Коли хочеться відійти від звичок і випробувати щось нове і вишукане, господиням на озброєння знадобиться наступний рецепт.
Необхідні інгредієнти для одного виробу:
- готове листкове тісто – 500 гр;
- цукор – 130 гр;
- молоко — 200 мл;
- жовток яйця — 6 шт.;
- сир Маскарпоне – 50 гр;
- борошно з пшениці, сіяна – 3 ст. ложки;
- лікер – 50 мл;
- мигдальні пелюстки – 1 упаковка.
Час приготування: випікання – 1 год, витримка в холодильнику – 2 години. Калорійність: 415 Ккал на 100 гр.
Приготування основи
Заготовити коржі за рецептом класичного торта «Наполеон».
Приготування крему
Використовуємо за основу рецепт традиційного заварного крему. У приготовлений і охолоджений до температури трохи вище кімнатної крем, додати сир Маскарпоне і лікер. Ретельно перемішати, допускається легке збивання виделкою або вінчиком.
Збірка торта
Коржі послідовно скласти між собою, прошарувати частиною заварного крему, не чіпаючи верхній шар і боки торта. Витримати в холодильнику не менше 2 годин, після чого обмазати торт залишилися кремом зі всіх сторін, і обсипати мигдалевими пелюстками.
Вийшов торт «Наполеон» з готового листкового тіста володіє підвищеною ніжністю і ароматом, і буде гідно оцінений всіма присутніми за столом.
Використовуючи запропоновані вище рецепти, будь-яка господарка зможе порадувати і здивувати своїх гостей, адже завдяки їх простоті і ясності, приготування торта «Наполеон» більше не є важким завданням. А це означає, що тепер цей смачний продукт можна буде подавати на стіл набагато частіше, витрачаючи при цьому незначна кількість часу і сил!