24 апрель 2019 25

Як приготувати ескалоп з свинини

Ескалоп з свинини – це вирізка свинячого м'яса без кісток. Вона смажиться на олії на сковороді без використання панірувальної суміші. Здається, начебто що тут такого складного, придбав м'якоть свинячого м'яса і посмажив.

Однак це зовсім не так! Для початку потрібно вибрати відповідну м'ясо, адже для готування цієї страви підходять не всі частини свинини. Крім цього, під час приготування є деякі важливі нюанси, які обов'язково потрібно дотримуватися.

Як раз про те, як зробити ескалоп з свинини в домашніх умовах, ми вам детально розповімо.

Що таке ескалоп і як вибрати для нього м'ясо

Ескалоп з французької мови перекладається як горіхова шкаралупа. Це порівняння виникло із-за зовнішнього вигляду м'яса, який вона набуває після обсмажування. Під час смаження воно трохи зіщулюється, на поверхні з'являється скоринка, яка з вигляду схожа на шкаралупу волоського горіха.

Для ескалопи можна використовувати будь-яке м'ясо, головне, щоб це була вирізка без єдиної кісточки. Для приготування цієї страви використовується рівний шматок. Добре підходить м'ясо з ниркової частини, в цьому місці воно більш ніжне і соковите.

Перед тим як почати обсмажувати, його потрібно гарненько відбити, щоб воно краще обжарилось. Але варто пам'ятати, що ніякої попередньої підготовки у вигляді маринування, панірування не потрібно.

Для ескалопи варто вибирати м'ясо в охолодженому вигляді з максимальною свіжістю. Воно повинно мати невелику кількість прожилок, а краще всього, щоб їх зовсім не було. Попередньо його можна розрізати на невеликі шматочки товщиною не більше 2 див.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
Свинячої вирізки - 600 грам
соняшникової олії в рафінованому вигляді - 120 мл
солі - на свій смак
чорного перцю в молотом вигляді - пару щіпок
прованських трав - пару щіпок
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 290 Ккал

Приступаємо до приготування свинячого ескалопи на сковороді:

  1. Свиняче м'ясо потрібно ретельно змити прохолодною водою, протерти паперовим рушником і розрізати на шматочки поперек волокон з розміром товщини не більше 1 см;
  2. Потім викладаємо шматочки м'яса на поверхню обробної дошки, прикриваємо харчовою плівкою, відбиваємо кулінарним молоком, але не занадто довго;
  3. Після відбивання шматки повинні стати товщиною близько 0,5 см;
  4. Ставимо сковороду на плиту, підливаємо рослинне масло і прогріваємо. Можна використовувати сковорідку-гриль, після обсмажування на ній на поверхні шматочків проступить гарний візерунок;
  5. Викладаємо ескалопи на прогріте масло. Їх слід розміщувати так, щоб між ними була невелика відстань, не варто класти їх занадто близько один до одного;
  6. Смажимо все на одній стороні протягом 3 хвилин;
  7. Поки одна сторона обсмажується, обсипаємо м'ясо сіллю, перцем і травами;
  8. Після цього перевертаємо на інший бік, посипаємо сіллю, спеціями і обсмажуємо на іншій стороні протягом 3 хвилин;
  9. Після цього викладаємо м'ясо на тарілку і подаємо на стіл. Перетримувати на вогні занадто довго не варто, інакше воно стане сухим.

Ескалоп з свинини з грибами

Які компоненти потрібно підготувати:

  • Свиняче м'ясо, корейка – 500 грам;
  • Шампіньйони – 300 грам;
  • Кріп, петрушка – 6-7 гілочок;
  • 4 середніх помідора;
  • Томатна паста – 1 велика ложка;
  • Олія оливкова;
  • Сіль і мелений чорний перець за бажанням.

Час готування – 1 годину.

Скільки калорій в 100 грамах – 320 ккал.

Процес приготування:

  1. Корейку необхідно добре сполоснути в прохолодній воді, протерти паперовим рушником від зайвої води;
  2. Потім нарізаємо невеликими скибочками упоперек волокон з товщиною близько 1 см;
  3. Обсипаємо кожен шар сіллю і перцем з усіх сторін;
  4. Наливаємо на сковорідку оливкову олію, прогріваємо і викладаємо скибочки м'яса;
  5. Обсмажуємо ескалопи з кожного боку до утворення рум'яної скоринки;
  6. Викладаємо їх на тарілку;
  7. Тим часом гриби промиваємо, викладаємо в посудину з водою, ставимо на плиту, підсолюємо і відварюємо до готовності, приблизно 20 хвилин;
  8. У сковороду, на якій обсмажувалося м'ясо, викладаємо томатну пасту, наливаємо трохи грибного відвару і тушкуємо все до кипіння;
  9. Помідори промиваємо, нарізаємо невеликими кружечками;
  10. Викладаємо у поливання ескалопи, кладемо до них кружечки помідорів;
  11. Все тушкується близько 7 хвилин. Після цього викладаємо все на тарілки, поливають томатним соусом;
  12. Зверху викладаємо відварені гриби і посипаємо дрібно посіченою зеленню. Ескалоп з свинини з грибами готовий до подачі на стіл!

Рецепт приготування страви по-міланськи

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • 500 грам свинячої вирізки, ниркова частина;
  • 1 ст. ложка борошна;
  • Одне куряче яйце і 1 жовток;
  • 70 грам солодкого печива;
  • 1 ч. ложка солі;
  • Мелена солодка паприка – 1 маленька ложечка;
  • 1 маленька ложка приправи каррі;
  • ½ Ч. ложки меленого чорного перцю;
  • Трохи сушеної зелені;
  • Рослинна олія;
  • Невеликий шматочок вершкового масла.

Тривалість готування – 50-60 хвилин.

Рівень калорійності в 100 грамах – 320 ккал.

Як приготувати ескалоп з свинини по-міланськи:

  1. Для початку промиваємо вирізку в прохолодній воді, обтираем паперовими серветками від зайвої вологи;
  2. Шматок м'яса розрізаємо впоперек волокон на невеликі скибочки. Товщина кожного шматочка повинна становити не більше 1 см;
  3. Викладаємо шматочки на поверхню робочого столу, закрийте харчовою плівкою і відбиваємо за допомогою кулінарного молотка. Відбиваємо не сильно, розмір товщини повинен стати не менш 0,5 см;
  4. Потім змішуємо борошно з сіллю, паприкою, каррі, меленим чорним перцем і сушеної зеленню. У цій суміші обвалюємо кожен шматочок м'яса;
  5. Далі розбиваємо куряче яйце, додаємо ще один жовток і добре збиваємо;
    Солодке печиво подрібнюємо до дрібної крихти;
  6. Потім кожен шматочок у збите яйце і обсипаємо крихтою меленого печива;
  7. На жаровню підливаємо рослинне масло, ставимо на плиту і прогріваємо;
  8. На розігріте масло викладаємо скибочки і обсмажуємо з кожної сторони протягом 5 хвилин;
  9. Потім розтоплюємо вершкове масло;
  10. Готові ескалопи з свинини викладаємо на тарілку, поливаємо розтопленим маслом і подаємо на стіл.

Ескалоп з свинини з помідорами і сиром в духовці

Що буде потрібно для готування:

  • 600 грам м'якоті свинячого м'яса;
  • 2 головки ріпчастої цибулі;
  • 3 помідори;
  • Скибочка сиру на 150 грам;
  • 6 великих ложок сметани або майонезу;
  • 1 велика ложка рослинної олії;
  • Щіпка солі;
  • Щіпка чорного перцю;
  • Трохи сушених трав;
  • 2-3 часникових зубця на свій розсуд.

Час приготування – 1 година 30 хвилин.

Яка калорійність на 100 грам – 250 ккал.

Як готувати смачний ескалоп в духовці:

  1. Першим ділом промиваємо м'якоть під прохолодною водою, обтираем паперовими серветками і розрізаємо на шматочки поперек волокон. Товщина кожного скибочки повинна становити близько 4-5 мм;
  2. Викладаємо шматочки на обробну дошку, накриваємо харчовою плівкою і трохи відбиваємо;
  3. Форму для запікання змащуємо олією і викладаємо на неї шматочки м'яса на невеликій відстані один від одного;
  4. Потім скибочки посипаємо сіллю, чорним перцем. При бажанні можна додати суміш пряних трав для м'яса;
  5. Цибулю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо тонкими кільцями. Цибульні кільця викладаємо зверху м'яса;
  6. Поливаємо ескалопи половиною сметаною або майонезом. Це додасть додатковий аромат і соковитість;
  7. Помідори нарізаємо тонкими кружечками, викладаємо зверху у вигляді шару, посипаємо невеликою кількістю солі, спецій, сушеної зелені;
  8. Очищаємо часник від шкірки, нарізаємо дрібними шматочками або пропускаємо через прес;
  9. Змішуємо сметану з часником і викладаємо поверх помідорів;
  10. Сирний шматочок натираємо теркою з дрібними зубцями;
  11. Викладаємо протертий сир поверх овочів у вигляді шару;
  12. Розігріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди форму з усіма компонентами на 40 хвилин;
  13. Після того, як на поверхні утворюється рум'яна кірочка, частування готове;
  14. Перед тим, як подавати ескалоп з свинини з помідорами і сиром, можна прикрасити страву невеликою кількістю посіченою свіжої зелені.

Пиріжки в духовці з картоплею — приготуйте їх за нашим рецептом, вам обов'язково сподобається.

Грибний суп з білих сушених грибів — ви такого точно ще не пробували. Рецепт тут.

Сирна запіканка з родзинками в мультиварці — смачний і простий рецепт дієтичної випічки.

Секрети приготування

  • Бажано попередньо скибочки м'яса відбити, але не дуже сильно. Інакше з них може вийти весь сік, і вони вийдуть занадто жорсткими;
  • Обсмажувати ескалопи потрібно в добре прогрітому олії;
  • Під час обжарювання сковорода повинна бути відкрита, під закритою кришкою м'ясо вийде пареним;
  • Небажано ескалопи занадто довго смажити, достатньо щоб з них не йшла кров. Якщо перетримати м'ясо на вогні, з нього вийде вага сік, і воно буде сухим;
  • Щоб ескалоп під час обсмажування не деформувався, перед обсмажуванням необхідно на поверхні м'яса зробити поздовжні неглибокі надрізи ножем;
  • Скибочки можна попередньо натерти сіллю, спеціями і залишити полежати протягом 30 хвилин. За цей час м'ясо просочиться ароматами приправ.

Ескалоп з свинини, приготований в домашніх умовах на сковороді або в духовці, звичайно, відрізняється від оригіналу, але він виходить дуже смачним. Його можна подавати до різних основних страв. Він відмінно поєднується з картоплею або рисом. Також можна зробити окремо томатний або вершковий соус, вони додадуть м'ясу ще більш оригінальний смак.

Що ще почитати: