01 март 2019 518

Що приготувати на день народження: добірка рецептів смачних страв

Іноді підготовка до свята займає багато часу і для готування складних святкових страв цього часу часто не вистачає.

Тому пропонуємо розглянути страви, які готуються швидко, але за смаком ні в чому не поступаються страв складних у приготуванні.

Що можна швидко приготувати на день народження: рецепти

Рулет "Сирний" з сьомгою
Інгредієнти Кількість
лаваша - один аркуш
слабосоленої сьомги - одна упаковка
плавленого сирка - дві упаковки
зелені - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 169 Ккал

Ця страва є досить нескладних в приготуванні. Сир і сьомга добре підходять один одному.

Ці інгредієнти підійдуть за смаком майже кожному. За бажанням це блюдо можна доповнити будь-якими інгредієнтами. Адже кулінарію можна віднести до такого виду мистецтва, яке ґрунтується на різних експериментах.

Приготування:

  1. Необхідний тільки тонкий лист лаваша. Товстий лист не підійде — з нього не вийде рулету. Потрібно розкласти його на харчову плівку і нанести товстий шар плавленого сирка;
  2. Потім по всій поверхні листа викласти дрібно нарізану сьомгу;
  3. Лист лаваша потрібно скрутити в трубочку. Після чого покласти одержаний рулет в холодильник і залишити хвилин на 27-30 хвилин, щоб він наситився;
  4. Коли рулет наситився, його потрібно акуратно нарізати і прикрасити зеленню. Блюдо готове.

Сирне «Рафаелло»

Приготування цієї закуски досить нехитре, незважаючи на це, вона дуже оригінальна і буде відмінно виглядати на кожному святковому столі. При приготуванні господиня заощадить велику кількість часу.

Інгредієнти:

  • 120 грам або чотири штуки плавленого сирка;
  • 200 грам мелених волоських горіхів;
  • 200 грам крабового мяса;
  • 150 грам майонезу;
  • 4 зубчики часнику;
  • Салатні листя.

Приготування:

  1. Плавлені сирки потрібно помістити на 25 хвилин в морозильну камеру, щоб вони трохи затверділи і їх зручно було натирати на тертці;
  2. Через 25 хвилин дістати з морозильної камери сирки натерти на крупній тертці;
  3. Перемішати сирки з горіхами і часником, пропущеним через землянку;
  4. Отриману масу скачати у маленькі кульки;
  5. На дрібній тертці натерти крабове м'ясо;
  6. Сирне «Рафаелло» обваляти в крабовою стружці;
  7. Викласти салатні листя на блюдо, покласти на них «Рафаелло». Блюдо готове.

Дивіться відео з ще одним варіантом сирних кульок:

Страви на гаряче

Гарячі страви є коронними на кожному святковому столі. І, найчастіше, господині намагаються справити хороше враження на гостей саме з допомогою оригінальних гарячих і ситних страв.

Ніжні відбивні

Дуже смачне блюдо і зовсім нескладне в приготуванні. Свинина дуже добре поєднується з томатами та сиром. Ці інгредієнти надають м'ясу особливого смаку.

Інгредієнти:

  • 450 грам м'яса свинини, бажано шийна частина (вибрати потрібне нежирну);
  • Два великих томата;
  • 450 грам грибів, бажано гливи;
  • 250 грам сиру Пармезан;
  • Велика цибулинна головка;
  • 300 грам майонезу (краще взяти оливковий);
  • Зелень;
  • Олія оливкова.

Приготування:

  1. Нарізати м'ясо на шматочки середньої товщини, відбити;
  2. Залити м'ясо майонезом, залишити насититися на пару годин;
  3. Натерти сир;
  4. Нарізати кільцями томати;
  5. Печериці обсмажити з цибулею (дрібно нарізаним);
  6. На деко, змащене оливковою олією, викласти м'ясо;
  7. На м'ясо викласти печериці з цибулею, потім томат, на томат — сир і майонез;
  8. Поставити отримані відбивні в духовку на температуру 180 градусів;
  9. Готові відбивні, після чого можна їх прикрасити зеленню.

Котлети «Ластівчине гніздо»

Дуже ніжне на смак блюдо. Чудово виглядатиме на святковому столі.

Інгредієнти:

  • 500 грам фаршу;
  • Батон — три скибочки;
  • Три зубчики часнику;
  • Пучок кропу;
  • Перець запашний мелений;
  • Два курячих яйця;
  • 150 грам майонезу;
  • 100 грам кетчупу;
  • Одна невелика цибулинна головка;
  • Один великий томат;
  • Один перець болгарський;
  • Оливкова олія;
  • 150 грам сиру (твердого).

Приготування:

  1. Батон замочити в молоці або воді;
  2. Додати до фаршу часник, кріп, запашний перець, яйця, подрібнений батон. Добре перемішати;
  3. На деко, змащене оливковою олією, викласти коржі, зроблені з фаршу;
  4. Нарізати сир, помідор, болгарський перець (кільцями);
  5. На м'ясну корж викладати такою черговістю: кетчуп, цибулю, томат, майонез, сир. Зверху покласти перець і злегка придавити таким чином, щоб начинка трохи увійшла до нього;
  6. Помістити в духовку на 180 градусів. Випікати 25 – 35 хвилин;
  7. Котлети викласти на блюдо, прикрасити кропом. Блюдо готове до подачі на святковий стіл.

Такі котлети різні господині готують по-різному. Нижче ми пропонуємо вам приготувати їх по-іншому рецептом.

Вийде дуже цікаво і святково:

Рецепти святкових закусок для колективу на роботі

Багато людей часто святкують свій день народження з робочим колективом. Якщо ви теж бажаєте розділити це свято з колегами по роботі, то вам будуть необхідні смачні і максимально нескладні страви.

Салат з червоною рибою в тарталетках

Такий салат дуже оригінальний. Він складається з класичних інгредієнтів, але всі вони улюблені багатьма.

Салат з червоною рибою в тарталетках підійде до святкового столу на природі або в офісі.

Інгредієнти:

  • Зелень;
  • 100 грам вершкового сиру;
  • 350 грам будь-якої червоної риби;
  • 150 грам майонезу;
  • 10 невеликих тарталеток.

Приготування:

  1. Нарізати рибу на шматочки;
  2. На крупній тертці натерти сир;
  3. Змішати сир і рибу, додати майонез і зелень;
  4. Отриманий салат викласти в тарталетки;
  5. Прикрасити гілочками зелені. Страву можна подавати на святковий стіл.

Фуршетна оселедець під шубою

Смачне і зручний у приготуванні блюдо. За смаковими якостями нагадує радянську оселедець під шубою. Дуже добре підійде для фуршету.

Інгредієнти:

  • Пучок зелені;
  • Філе оселедця солоне – 300 грам;
  • Одна велика буряк;
  • Майонез — за смаком;
  • Хліб.

Приготування:

  1. Філе оселедця порізати на скибочки;
  2. Відварити буряк і натерти на дрібній тертці;
  3. Нарізати хліб невеликими скибочками, змастити майонезом і зверху посипати зеленню;
  4. Зверху кладуть дрібно нарізану цибулю;
  5. Далі кладуть буряк, потім пару шматочків філе оселедця;
  6. Прикрасити зеленню.

А знаєте, найкращою закускою для того, щоб віднести на роботу і відсвяткувати свій день народження там, вважаються канапе. Чому найкращою? Та тому, що вони швидко робляться, їх виходить багато і донести до офісу можна без втрати естетичності і апетитного вигляду.

Ось тому до вашої уваги наступне відео:

Що смачного приготувати на день народження недорого?

Якщо сума, яку можна витратити на продукти для приготування святкових страв, обмежена, то на допомогу прийдуть смачні, але недорогі у приготуванні страви.

Торт з кабачка

Це блюдо досить дешеве в приготуванні. Воно буде відмінним варіантом не тільки для святкового столу, але і для сімейного недільного обіду.

Інгредієнти:

  • 900 грам або 1 кг кабачків, бажано жовтих;
  • Три сирих яйця;
  • Два варених яйця для прикраси;
  • П'ять ст. л. борошна;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ч. л. соди;
  • Два невеликих томата;
  • 250 грам твердого сиру;
  • Три зубчики часнику;
  • 200 грам майонезу;
  • Пучок зелені.

Приготування:

  1. Якщо кабачки старі, то треба очистити шкірку, а якщо молоді, то можна не очищати;
  2. Кабачки потерти на крупній тертці;
  3. У масу з кабачків додати борошно, три яйця, соду, гашену оцтом, сіль за смаком;
  4. Отриману масу потроху викладати на розігріту сковороду, щоб млинці вийшли. З двох боків обсмажити;
  5. Потерти на дрібну тертку сир;
  6. Змішати майонез з часником, попередньо пропущеним через землянку;
  7. Отримані кабачкові коржі змастити майонезом з часником, покласти нарізану тонкими кружечками помідор і посипати сиром;
  8. Викладати корж на корж;
  9. Останній корж змастити майонезом і посипати вареними тертими яйцями;
  10. Поставити вийшов торт в холодильник, щоб наситився;
  11. Прикрасити зеленню.

Смачна курочка в соусі

Страви з курки дуже часто прикрашають святковий стіл і підходять за смаком майже кожному.

Курку можна дуже смачно приготувати без особливих фінансових затрат. І вона завжди буде затребувана на святковому столі.

Інгредієнти:

  • Велика тушка курки приблизно на 2 кілограми;
  • 400 грам сметани;
  • Дві ст. л. яблучного оцту;
  • 500 грам цибулі (фіолетового, салатового);
  • Пучок зелені;
  • Оливкова олія;
  • Куркума.

Приготування:

  1. Тушку птиці потрібно нарізати невеликими скибочками, цибулю — тонкими кільцями;
  2. Поставити сковороду на невеликий вогонь, в неї налити оливкову олію, викласти курку;
  3. Перемішати цибулю, сметану і куркуму;
  4. У сковороду до курки влити яблучний оцет, після чого приготований соус;
  5. Накрити кришкою, тушкувати на невеликому вогні до готовності;
  6. Страва готова, перед подачею прикрасити зеленню.

Наступне відео про те, як приготувати ефектний салат на день народження:

Святкуємо на природі

Свято на природі — це завжди добре. Але страви для свята на природі в основному повинні бути приготовлені заздалегідь.

Головне — вони за смаковими якостями повинні бути відмінними і в гарячому, і в холодному вигляді.

Салат листковий з грибами, сиром і куркою

Відмінний салат для свята на природі. Смачний і дуже ситний.

Інгредієнти:

  • 250 грам твердого сиру;
  • 450 грам свіжих грибів (можна заморожені);
  • П'ять варених курячих яєць;
  • 250 грам майонезу;
  • Відварене куряче філе — 0,5 кг;
  • Чотири невеликі цибулини;
  • Пучок зелені;
  • Рослинна олія;
  • Сіль.

Ще рецепти закусок на швидку руку. Цікаві варіанти легких страв, які готуються швидко і просто.

Останнім часом така закуска, як тарталетки, набуває все більшу популярність. Якщо ви відносите себе до числа тих людей, яким вони подобаються, то ось стаття з рецептами. У вас точно вийде яскравий святковий стіл!

Святкуючи день народження на природі, частенько головним блюдом стає шашлик, особливо курячий. Пропонуємо вам тут почитати поради щодо вибору курячого м'яса для нього і дізнатися, в якому маринаді шашлик буде найсмачнішим.

Приготування:

  1. Цибуля відчистити від лушпиння і дрібно нарізати, пропассировать на невеликому вогні;
  2. У сковороду з цибулею додати відварені гриби і обсмажити;
  3. Сир нарізати тоненькою соломкою;
  4. Яйця потерти на крупній тертці;
  5. Відварити філе в підсоленій воді і нарізати соломкою;
  6. Викладати шарами:
  • I шар – нарізане соломкою куряче філе;
  • II шар – потерті яйця;
  • Змастити майонезом;
  • III шар – сир;
  • VI шар – цибулю з смаженими грибами;
  • Змастити майонезом;
  • V шар – сир, змішаний з яйцями;
  • Змастити майонезом, прикрасити зеленню.

Поставити салат в холодне місце для того, щоб наситився. Прикрасити зеленню. Блюдо готове до подачі.

Кальмари фаршировані сиром і томатом на грилі

Вишукане блюдо для свята на природі. Гості будуть приємно здивовані.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свіжоморожених тушок кальмарів;
  • 400 грам твердого сиру Пармезану;
  • Приправа для морепродуктів;
  • 6 невеликих томатів;
  • Зелень.

Приготування:

  1. Тушки кальмарів помити і очистити від пліви;
  2. Натерти приправою, посолити, залишити на кілька годин;
  3. Томати розрізати на четвертинки;
  4. Сир порізати на великі кубики;
  5. У кожну тушку кальмара кладемо кубик сиру, потім четвертинку томата;
  6. Викласти акуратно на решітку барбекю, випікати на вугіллі 25 хвилин;
  7. Запечені кальмари прикрасити зеленню.

Святкове меню для дітей

День народження дитини трохи відрізняється від дорослого. Все тому, що маленькі гості, найчастіше, вередливі. Потрібно приготувати такі страви, які будуть задовольняти всі вимоги дітей.

Фруктове морозиво

На дитячому святі це блюдо буде дуже актуальним. Адже всі діти люблять морозиво.

І особливо смачним воно буде на фруктовій основі. Якщо дитячий день народження влітку, то ця страва буде навіть незамінним.

Інгредієнти:

  • Чотири банана;
  • 400 грам полуниці;
  • Чотири ківі;
  • 400 грам вершкового морозива;
  • Листя м'яти.

Приготування:

  1. Всі фрукти подрібнити в блендері окремо;
  2. Викласти шарами: банан, полуниця, ківі, морозиво;
  3. Поставити в морозильну камеру;
  4. Прикрасити листочками м'яти;
  5. Блюдо готове.

Домашня піца «Мрія»

Вважається, що піца є шкідливим стравою, але якщо її приготувати в домашніх умовах з натуральних інгредієнтів, то шкода від неї буде мінімальним.

Всі діти люблять піцу. І на дитячому дні народження вона займе далеко не останнє місце.

Інгредієнти:

  • 300 грам борошна;
  • Одне куряче яйце;
  • Цукор;
  • Сода;
  • Сіль;
  • Два томата;
  • 200 мл кефіру;
  • 200 грам маринованих грибів;
  • 200 грам ковбаси;
  • Одна цибулинна головка;
  • Один болгарський перець;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 250 грам майонезу.

Приготування:

  1. Борошно потрібно просіяти;
  2. У посуд об'ємом 3 літри розбити яйце, додати цукор, сіль, соду;
  3. Додати борошно, кефір;
  4. Тісто треба вимісити;
  5. Тісто викласти на змащене соняшниковою олією деко;
  6. Викласти на тісто нарізані соломкою томати;
  7. Гриби потрібно обсмажити на невеликому вогні;
  8. Ковбасу нарізати соломкою;
  9. Перець теж нарізається соломкою;
  10. На тертці натерти сир;
  11. Кільцями порізати цибулю, обсмажити;
  12. На викладені на тісто томати кладуть гриби, цибулю, ковбаса, майонез, перець. Посипати зверху сиром;
  13. Запікати при температурі 180 градусів протягом 35 хвилин.
  14. Блюдо готове.

Яку страву приготувати на свято, господиня вирішує сама, виходячи з особистих переконань та смакових уподобань гостей. Ця стаття трохи допоможе визначитися з вибором страв для святкування дня народження.

Пропонуємо вам прекрасне відео, з якого ви дізнаєтеся, що ще можна приготувати дітям на святковий стіл з приводу дня народження, щоб їм не було нудно і животики не боліли:

Що ще почитати: