20 май 2019 3 853

Як швидко приготувати рулет з лаваша з червоною рибою

Існує безліч цікавих закусок, які прикрасять повсякденний і святковий стіл. Один з найбільш простих і оригінальних способів приготування закусок – зробити рулет з лаваша з рибою.

Рулет, приготований з лаваша, стане відмінною знахідкою, якщо раптом несподівано нагрянуть гості. Його дуже легко зробити, начинка може бути абсолютно будь-який, але особливо смачною і ефектною стане начинка з червоною рибою.

На приготування рулету піде не більше півгодини. Тому поки гості будуть розташовуватися, можна встигнути зробити кілька видів.
Рецепт рулету з лаваша з червоною рибою
Інгредієнти Кількість
слабосоленої червоної риби - 0,3 кг
лаваша - 1 аркуш
плавленого сиру - 200 г
зелені - пучок
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 205 Ккал

Спосіб приготування:

  1. Розгорнути листи лаваша і змастити їх плавленим сиром;
  2. Зелень подрібнити;
  3. Від риби відокремити шкірку і кістки. Тонко нарізати пластинками;
  4. Пласти риби укласти на лаваш;
  5. Посипати зеленню і скачати в щільний рулет. Його загорнути в плівку для продуктів або целофановий пакет, і на 2-3 години поставити у холод.

Рулет готовий! Залишається перед подачею нарізати середніми шматочками і скласти на салатні листя.

Рулет з лаваша з фореллю

Можна приготувати ще один простий, але дуже незвичайний рулет з використанням лаваша, форелі і лимона, яким можна прикрасити святковий стіл.

Інгредієнти:

  • Тонкий лаваш;
  • Вершковий м'який сир – 0,2 кг;
  • 1 пучок зелені;
  • 30 мл соку лимона;
  • 30 гр цедри лимона;
  • Спеції.

Спосіб приготування:

    1. Зелень добре промити і дрібно нарубати;

    1. Лимон вимити і натерти поверхню лимона на дрібній тертці, не зачіпаючи м'якоть;
    2. Ложкою видавити лимонний сік;
    3. У мисці змішати зелень, плавлений сир, цедру лимона і його сік;
    4. Форель нарізати тонко пластами;

    1. Розгорнути лаваш змастити отриманою сумішшю з сиру і зелені;

  1. Викласти форель поверх сирної начинки і приправити спеціями.

Рулет туго згорнути і залишити так на 15 хвилин для просочення.

Нарізати товстими шматочками і скласти на салатні листя зрізом вгору. За бажанням, можна залишити трохи начинки і цедри лимона. Викласти на зріз сирну основу і зверху посипати цедрою.

Рулет з лаваша з сьомгою

Дуже ефектний рулет з ніжним поєднанням продуктів здивує будь-якого, навіть найвибагливішого гостя.

Інгредієнти:

  • 1000 гр сьомги;
  • Листи лаваша;
  • 0,2 кг твердого сиру;
  • Зелень;
  • 1,5 ст. л. лимонного соку;
  • 150 мл оливкової олії;
  • 30 гр гірчиці;
  • 15 гр меду;
  • Сухі трави (кмин, базилік та ін).

Спосіб приготування:

  1. Відокремити від кісточок та шкіри рибне філе, середніми пластинками нарізати його;
  2. Філе риби поперчити і посолити. Заправити соком лимона і влити оливкову олію;
  3. Помити і подрібнити зелень;
  4. Натерти дрібно на тертці сир;
  5. Зробити масляну заправку: з'єднати 35 мл соку лимона і 35 мл рослинного масла, додати гірчицю і мед. Все добре перемішати;
  6. Розкласти листя лаваша, змастити їх оливковою олією і зверху засипати зеленню. Поверх укласти інший аркуш;
  7. Відступивши від краю аркуша 3 см, викласти шматочки сьомги і посипати зеленню;
  8. Туго згорнути лаваш.

Наточеним ножем нарізати скибочки по 2 см і скласти на деко, застелений пергаментним папером. Полити рулети заправкою і поставити в розігріту до 185 градусів духовку на 15 хвилин. Рулет готовий! Подавати в гарячому або теплому вигляді.

Шурпа з баранини рецепт який варто спробувати.

Баклажани з сиром і часником це відмінна закуска! Рецепт.

Чим корисний кисіль з вівсяних пластівців? Читайте думка і рецепти.

Корисні поради

Для того щоб рибу тонко нарізати, її необхідно попередньо трохи заморозити.

Щоб мед легше було змішати з інгредієнтами, його слід розігріти на водяній бані.

Рулет буде легше різати, якщо його на 5 хвилин відправити в морозилку.

Будь-який вид рулету можна запікати в духовій шафі або мікрохвильовці, посипати натертим твердим сиром. Приємного апетиту і вдалого приготування!

Що ще почитати: