11 апрель 2019 9 219

Як приготувати рулет з лаваша з сьомгою

Холодну закуску з лаваша і червоної риби приготувати досить просто. Можна це зробити напередодні торжества, щоб рулет з лаваша з сьомгою просочився, або спонтанно, відразу на стіл неочікуваною гостям.

Ніякої складності ні, головне мати необхідні продукти. Тільки варто загострити свою увагу на виборі головного компонента – сьомги. Адже від якості риби в цілому залежить смак отриманого страви.

Під час покупки філе риби в упаковці зверніть увагу на його колір: занадто червоний, кидається в очі свідчить про присутності барвників. Але й занадто білястий вид теж не підійде, значить заготівлю зробили з перемерзлого сировини.

Зрізи повинні бути рівними, не рваними, це говорить про несвіжості сьомги або неправильної засолюванні. Часто за красивим верхнім шаром філе внизу ховаються обрізки з плавників і черевця, відразу це перевірити неможливо, так як упаковка запаяна.

У цьому випадку варто запам'ятати виробника і надалі не купувати його продукцію. У складі, зазначеному на етикетці, крім риби й солі, більше нічого не повинно бути.

До складу рулету зазвичай додають самі сполучаються з червоною рибою продукти – це вершковий сир, помідори, огірки, шпинат, сирний сир і різні соуси.
Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
сьомга - 200 г
масло - 100 г
лаваш - 1 шт
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 226 Ккал

Обридлі бутерброди на урочистому столі завжди можна замінити альтернативним лавашем з червоною рибою і вершковим домашнім маслом. Тим більше такі прості продукти легко знайти на прилавках гастроному.

Перевага цієї закуски в тому, що рибу і олію можна самостійно приготувати. Купити цілу свіжу сьомгу, обробити її, витягти всі кістки, скласти в контейнер, рясно посипати сіллю і залишити в прохолодне місце на кілька днів.

При всьому цьому ви заощадите свої кошти, а з голови і нутрощів можна зварити чудову юшку. Але можна піти легшим шляхом і купити готове слабосолене філе.

Повністю розмотує вірменський лаваш, рясно, не шкодуючи промазуємо його розм'якшеним маслом. Зверху хаотично розкидаємо рвані шматочки риби. Туго загортаємо заготівлю і поміщаємо в пакет, кладемо в холодильник на п'ятнадцять хвилин.

Можна почати відразу нарізати, але виникнуть труднощі, краї почнуть рватися. А якщо трохи почекати – труднощів не виникне, рулет вже просочиться.

Рулет з лаваша з сьомгою і вершковим сиром

Окрім відмінного смаку ця ситна закуска дуже красиво виглядає на фуршетному столі. При вигляді шматочків рулету відразу виникає апетит і бажання його з'їсти. В м'який вершковий сир можна додати улюблену свіжу зелень, від цього він тільки виграє.

Склад:

  • червона риба (сьомга) – 300 г;
  • м'який сир — 1 упаковка;
  • лаваш – 1 шт.;
  • кріп – 50 г;
  • сир – 150 р.

Час приготування: 30 хвилин.

Енергетична цінність: 232 Ккал/100 р.

Прополіскуємо зелень в холодній воді. Розкладаємо на паперовому рушнику просохнути. Викладаємо сир в маленьку піалу, зверху додаємо подрібнений кріп, ретельно все перемішуємо.

Витягаємо стейк риби з упаковки, гострим ножем беремо за край шкірки і одним швидким рухом руки зрізаємо її з м'якоті. Пінцетом акуратно виймаємо всі кістки і нарізаємо на невеликі шматочки.

Розмотує лаваш, ложкою промазуємо вершковою начинкою.

Робити це нелегко: сир буде скочуватися, доведеться докласти зусиль і проявити терпіння.

Зверху розподіляємо сьомгу.

Щільно згортаємо заготівлю, обгортаємо харчовою плівкою, щоб не було щілин і занурюємо в морозилку на двадцять хвилин.

Розмотує, викладаємо на дошку і нарізаємо на порційні шматочки товщиною п'ятнадцять міліметрів. Красиво розподіляємо на блюді і ставимо на стіл.

Рулет з лаваша з рибою і огірком

Закуска з червоної риби з м'яким сиром і свіжим огірочком буде смачною закускою як на перший день торжества, так і на другий. Єдине питання, чи залишиться він на продовження свята.

Склад:

  • огірок – 2 шт.;
  • риба (сьомга) – 250 г;
  • лаваш – 1 шт.;
  • петрушка – 30 г;
  • сир – 150 р.

Приготування: 25 хвилин.

Енергетична цінність: 229 Ккал/100 р.

Овочі миємо, відрізаємо кінці і шаткуємо на довгі тонкі смужки. Петрушку промиваємо стряхиваем і подрібнюємо на кухонній дошці. Рибу розбираємо на пласти вздовж, потім упоперек на бруски і після цього – на невеликі кубики.

Розмотує лаваш, рясно промазуємо сумішшю м'якого плавленого сиру з петрушкою, особливу увагу треба приділити краях, щоб не залишилися сухими. Зверху в довільному порядку накладаємо січену рибу і смужки огірка.

Починаючи від краю, щоб начинка не випадали, формуємо тугий рулон. Поміщаємо в харчовій кульок і кладемо в прохолодне місце на десять хвилин. Витягаємо, шаткуємо і викладаємо на тарілку, застелене зеленим салатом.

Рулет з лаваша під часниковим соусом

Любителям гостренького ця закуска з червоної риби з пікантним часниковим соусом обов'язково припаде до смаку. І різноманітить шикарний стіл з достатком їжі.

Склад:

  • червона риба (сьомга) – 270 г;
  • томат – 2 шт.;
  • сир – 170 г;
  • часник – 2 шт.;
  • фермерська сметана – 100 г;
  • домашній майонез – 3 ст. л.;
  • салат зелений – 4 шт.;
  • лаваш – 2 шт.

Час приготування: 40 хвилин.

Енергетична цінність: 324 Ккал/100 р.

Помиті помідори шаткуємо на слайсы. В піалі змішуємо домашній майонез, фермерську густу сметану і подрібнені зубчики часнику.

Розгортаємо перший лаваш, наносимо на нього сир широким ножем, їм робити це зручніше, ніж ложкою. Поверх розкладаємо рвані шматочки зеленого салату, потім скибочки січеною сьомги.

Розмотує ще один лист лаваша і кладемо його на перший з начинкою, злегка придавлюємо і намазуємо його часниковим соусом, поверх розкладаємо помідори.

Всю конструкцію акуратно починаємо згортати, намагаючись щоб не рвалися шари лаваша і начинка не випадала. Він вийде досить товстим в діаметрі. Обмотуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Через півгодини дістаємо і нарізаємо впоперек на шматки.

Пиріжки з капустою в духовці — хороше і просте блюдо, випічка на кожен день.

Читайте як приготувати рулет із свинячої очеревини — це страва коштує того, щоб його спробувати, навіть якщо це шкідливо.

Картопля з шампіньйонами — блюдо на кожен день. Рецепти на нашому порталі.

Запечений рулет з лаваша з червоною рибою і сиром

Рулет з червоною рибою смачний не тільки у свіжому вигляді, запечений в електродуховці – теж відмінне блюдо на закуску.

Склад:

  • яйця – 2 шт.;
  • сир – 220 г;
  • філе сьомги – 300 г;
  • лаваш – 2 шт.;
  • домашній майонез – 5 ст. л.

Приготування: 35 хвилин.

Енергетична цінність: 298 Ккал/100 р.

Свежезасоленную рибу нарізаємо на бруски. Яйця відварюємо в просоленої воді. Розгортаємо лаваш, змащуємо товстим шаром самостійно приготовленого майонезу. На нього кладемо шар риби, нарубані кубики яйця і на завершення – тертий сир. Замотуємо тугий довгий рулет, щоб не розвертався.

Відриваємо довгий шар фольги, складаємо удвічі для більшої герметичності, по центру кладемо напівфабрикат з лаваша. Звертаємо як цукерку, щоб не було просвітів, і відправляємо запікатися в раніше прогріту електродуховку на п'ятнадцять хвилин.

Витягаємо, кладемо на рушник і даємо повністю охолонути, після цього розриваємо фольгу і нарізаємо на середні шматки.

Поради досвідчених кулінарів

  1. Одне з головних правил приготування рулету з лаваша з сьомгою – це дати йому просочитися в холодильнику. В ідеалі він повинен провести ніч у прохолодному місці, так всі продукти з'єднаються за смаком і просочаться;
  2. Обов'язково обертайте рулет в плівку, так він не насититься сторонніми ароматами з холодильника і буде мати потрібну форму;
  3. Перед нарізанням закуски озбройтеся дуже гострим ножем, змоченим у воді, так буде ідеальний зріз, вміст не буде вивалюватися;
  4. Для рулету годиться саме вірменський тонкий лаваш;
  5. Якщо ваш стіл накритий на вулиці, закуска з лаваша швидко обвітритися і почне кришитися, але варто збризнути її теплою водою – все відразу прийде в норму;
  6. Не обов'язково перечитувати купу рецептів приготування цієї страви, насправді в рулет підійдуть абсолютно всі продукти, які є у вас в холодильнику. Це одна з переваг такої закуски;
  7. Якщо у вас не виявилося вершкового сиру, його можна помітити жирним домашнім сиром, смак вийде не гірше;
  8. Сир можна притрусити сіллю, чорним або червоним перцем, так вийде більш пікантно;
  9. Сьомгу можна замінити будь-червоної безкісткової рибою;
  10. Крім петрушки і кропу, в начинку можна покласти гілочки базиліка, розмарину, зеленої цибулі або рукколу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: