12 апрель 2019 7 250

Прості рецепти салатів із зелених помідорів на зиму

Осінь і літо радують нас своїми прекрасними плодами: фруктами, овочами, ягодами. Харчуючись корисною і смачною їжею в цей час, ми підтримуємо і зміцнюємо своє здоров'я. Але завжди пам'ятаємо, що попереду зима, коли ми будемо їсти те, що встигнемо заготовити протягом осені.

Є багато відомих рецептів і часто публікуються все нові й нові, однак є такі види заготовок, які не відразу приходять в голову. При цьому, вони є не тільки дуже смачними, але і в той же час дуже корисними.

Одним з таких видів є заготовки салатів із зелених, а не тільки червоних і стиглих помідорів на зиму. Подивимося, як їх можна приготувати.

Салати із зелених помідорів на зиму: рецепти найсмачніших заготовок

«Фарби осені»

Іноді восени зелені помідори просто не встигають дозріти. В цю пору року вже не вистачає тепла і сонячного світла для цього. Але це не дає приводу переживати. Вони також зможуть прикрасити ваш зимовий стіл.

Взагалі кажучи, саме використання їх для консервації — це порівняно маловідомий вид консервування. Однак, незважаючи на це, існує велика різноманітність таких страв.

В якості такого прикладу можна навести помідори в маринаді, солоні помідори або дивовижної краси і смаку салати, приготовані з зелених помідорів.

Салат із зелених помідорів «Фарби осені» на зиму не тільки ароматний і смачний, але і здатний радувати своїми яскравими фарбами. Як-то в холодний зимовий вечір до вас повернеться розкішний букет осінніх смаків і фарб.

Розповімо тепер про інгредієнти, з яких готують цей салат.

Зауважимо відразу, що зазначений вага може ставитися як до очищеним, так і до неочищеним овочів. У цьому рецепті ми вказуємо вага для очищених овочів. Кількість інгредієнтів розрахована на те, щоб отримати на виході 5 кілограмів салату із зелених помідорів на зиму.
  • Зелені помідори — взяти 2 кілограми;
  • Ріпчасту звичайний лук — потрібен один кілограм;
  • Кухонна сіль — дві ст. ложки;
  • Цукор — потрібно чотири ст. ложки;
  • Олія соняшникова або інше рослинне — 250 мг;
  • Перець болгарський солодкий — взяти 1 кілограм;
  • Морквина — буде потрібно 0,5 кг;
  • Оцет девятипроцентный — вісім столових ложок;
  • Половина літра води.

Розповімо про те, як правильно приготувати цю заготовку:

  1. Починаємо з того, що всі використовувані для приготування овочі потрібно помити;
  2. Перець проходить у нас додаткову обробку, його треба розрізати вздовж, вичистити насіння і плодоніжку і ще раз ретельно помити;
  3. Перець потрібно нарізати соломкою;
  4. Тепер приступаємо до роботи з морквою, її потрібно акуратно почистити, потім натерти на крупній тертці;
  5. Почистимо цибулю, після цього нарізаємо його півкільцями;
  6. Помідори спочатку розрізаємо навпіл, після цього видаляємо білу плодоніжку, потім нарізаємо їх на шматочки і викладаємо на блюдо;
  7. У каструлю потрібно налити олії і поставити на вогонь, розігріваємо олію до тієї пори, поки воно не розжариться;
  8. Після цього висипаємо в каструлю лук і прожарюємо його на невеликому вогні, робимо це до того, поки він не придбає прозорість;
  9. Після цього в каструлю додаємо заздалегідь приготовані овочі, ретельно розмішуємо перець, моркву і помідори, після цього отриману суміш накриваємо кришкою і доводимо на середньому вогні до кипіння;
  10. Потім робимо вогонь слабким і на ньому тушкуємо вийшло блюдо протягом п'яти хвилин;
  11. Тепер додаємо сіль, цукор, а також потрібну кількість води, після цього ретельно перемішуємо і знову доводимо до стану кипіння;
  12. На невеликому вогні варимо 10 хвилин;
  13. Потім приправляємо блюдо оцтом, кип'ятимо ще хоча б дві хвилини;
  14. Розкладаємо смачний салат із зелених помідорів в попередньо простерилізовані банки, після цього закочує їх;
  15. Потім перевертаємо і залишаємо так на добу (поки повністю не охолонуть);
  16. Зберігаємо консервацію в темному і прохолодному місці до того моменту, коли дістанемо її і насолодитись прекрасним осіннім смаком і ароматом цього чудового блюда.

З морквою і часником

Салат, зроблений із зелених помідорів, з морквою і часником припаде до смаку любителям більш гострих салатів на зиму. Однією з його особливостей є те, що начинка тут кладе всередину кожного помідора.

Список необхідних інгредієнтів:

  • Зелені помідори невеликого розміру — 1 кілограм;
  • Часник — 6 зубчиків;
  • Петрушка — двісті грамів;
  • Морква — 100 грам;
  • Гострий перець — 1 стручок.

Інгредієнти для приготування розсолу:

  • Літр води;
  • Столова ложка кухонної солі з гіркою;
  • Запашного перцю беремо 7 горошин;
  • Лаврове листя — 3 штуки;
  • Парасольки кропу — 60 грамів.

Розповімо про те, як приготувати такий салат із зелених помідорів на зиму:

  1. Почнемо з приготування помідорів, помийте їх і зріжте капелюшок;
  2. Виймаємо частково серединку помідора;
  3. Моркву потрібно почистити, помити і натерти на крупній тертці;
  4. Часник чистимо, миємо й нарізаємо тонкими пластинами;
  5. Мій гіркий перець, нарізаємо його тонкими кільцями;
  6. Петрушку ретельно миємо, потім її потрібно дрібно порубати;
  7. Всі згадані тут інгредієнти потрібно скласти в одну миску і ретельно перемішати;
  8. Тепер готуємо розсіл, спочатку кип'ятимо воду;
  9. Додаємо в закипілу воду необхідні інгредієнти (запашний горошок, сіль, лавровий лист і кріп);
  10. Розсіл кип'ятимо п'ять хвилин і даємо охолонути, видаляємо горошок і лавровий лист;
  11. В помідори кладемо приготовлену начинку;
  12. Акуратно кладемо помідори в емальовану каструлю і вставляємо між ними парасольки кропу з розсолу, наливаємо розсіл;
  13. Зверху ставимо тарілку і вантаж (робимо гніт), розсіл повинен повністю покривати помідори;
  14. Витримуємо від п'яти до семи днів;
  15. Готову страву розкладаємо в банки під капронові кришки і зберігати в прохолодному місці.
Дізнайтеся ще, як маринувати кабачки на зиму по-домашньому, і поповните запаси своїх заготовок нової консервацією.

Любите малосольні огірочки і хочете їх поїсти прямо зараз? Немає проблем! Ось рецепти моментального їх приготування в пакеті. Всього 5 хвилин і можна насолоджуватися хрусткими огірками!

Рецепти варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини читайте тут. Тепер варити варення стало набагато простіше і швидше!

Капустяний салат з зеленими помідорами

Капуста здатна відмінно поєднуватися з солоними помідорами.

Список інгредієнтів для цього салату на зиму:

  • Два болгарських перцю;
  • Дві цибулини;
  • Кілограм капусти;
  • Зелених помідорів — один кілограм;
  • Сіль поварена — 30 грамів;
  • Чорний перець — 5-10 горошин;
  • Сто грамів цукру;
  • Девятипроцентного оцту потрібно 120 мілілітрів.

Процес приготування смачної заготовки із зелених помідорів:

  1. Капусту чистимо від верхніх листків і шаткуємо;
  2. Болгарський перець миємо, чистимо від плодоніжки і насіння, потім нарізаємо смужками;
  3. Цибулю почистити, помити і дрібно покришити;
  4. Помідори нарізати. Всі овочі змішати в одній мисці і солимо;
  5. Покласти в емальовану каструлю і ставимо під гніт;
  6. Залишаємо на десять годин;
  7. Зливаємо наявний сік і додаємо прянощі, оцет і цукор;
  8. Ставимо на вогонь, доводимо до закипання і кип'ятимо десять хвилин;
  9. Поставте салат в банки і стерилізуйте їх (12 хв. – пів-літрові і 20 хв. — літрові);
  10. Загорніть кришками, укутайте в ковдру і дайте охолонути.

Корисні поради

Коли відбираємо помідори для консервації рівні за розміром, це не лише додає їм більш приємний вигляд, але і робить час їх бланшування приблизно однаковим.

Томати містять речовини, які знижують вірогідність ракових захворювань.

Для деяких людей цей овоч може викликати алергійну реакцію.

Дрібні плоди томатів використовувати не рекомендується через що міститься в них солонина, рекомендується використовувати плоди середніх розмірів або трохи більше.

Рекомендується перед обробкою помістити томати в солону воду на кілька годин, це допоможе позбавити їх від солонина повністю.

Якщо в баночку з засолкою додати гілочку черемхи, вона продовжить термін зберігання салату і зробить його аромат більш цікавим.

Смак салатів із зелених помідорів на зиму поєднує свою незвичайність, особливий смак і високу корисність. Все це не буде зайвим для зимового столу.

Що ще почитати: