22 июнь 2019 2 100

Який простий торт приготувати швидко на кефірі

Всі кисломолочні продукти широко використовуються в кондитерському виробництві. Без сметани, сиру, йогурту, кефіру неможливо отримати смачною пухкої випічки. До всього іншого, ці продукти надають сприятливий вплив на мікрофлору кишечника.

Якщо взяти кисломолочні продукти за основу для тортів, пирогів і рогаликів, то тісто виходить м'якше, більш розсипчасті, ніж на воді.

Існує багато відомих і затребуваних тортів, тісто яких робиться на основі кефіру, і приготувати їх на домашній кухні не складе великої праці.

Простий рецепт торта на кефірі
Інгредієнти Кількість
Борошно - 400 г
Цукор - 200 г
Кефір - 0.5 л
Сода - 1 ч. л.
Яйце - 2 шт.
Масло вершкове - 250 г
Масло рослинне - 150 мл
Молоко - 6 ст. л.
Вода очищена - 6 ст. л.
Какао - 3 ст. л.
Ваніль - 1 упаковка
Вишні консервовані - 0.5 л
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Навіть маючи великий кулінарний досвід, не завжди є можливість і бажання випікати грандіозні шедеври та багатоярусні торти. Іноді виникає бажання приготувати щось просте і невибагливе.

Для цього завжди в записній книжці знайдеться рецепт торта на кефірі. Висота коржів на цьому тесті кожен раз дивує. Вони виходять, як бісквіт, але не вимагають великих зусиль.

Змішуємо нехолодну кефір із содою, залишаємо постояти до утворення бульбашок на поверхні. Вбиваємо яйця, додаємо ванілін, олію і все добре перемішуємо.

Структура коду кефіру тесту стане гомогенної, за трохи додаємо протрушенную борошно. Вимішуємо і залишаємо на півгодини. Активуємо електродуховку на 190 °С. Вистилаємо форму пергаментом. Після того як тісто відпочило, виливаємо.

Можна додатково змастити дно маслом вершковим, так корж швидше і без зусиль відійде від форми. Занурюємо випікатися на сорок хвилин.

Не варто часто заглядати на випічку – від надходження холодного повітря всередину електродуховки корж може впасти. Перевіряємо готовність натисканням лопаткою по центру. Якщо торт готовий, він повернеться до первісної форми. Не пробивайте зубочисткою, як це скрізь рекомендують.

В залізній мисці з'єднуємо молоко, какао, воду і три ложки цукру. Постійно помішуючи, варимо хвилин п'ять шоколадну глазур.

М'яке масло розрізаємо на шматки і збиваємо в пишну масу, додаємо цукор і продовжуємо процес. Коли крем готовий, ставимо охолодитися.

Вишні відкриваємо, окремо зливаємо сироп. Краще використовувати ягоди без кісточок.

Виймаємо торт, прикриваємо рушником і даємо охолонути. Поділяємо на три частини, просочуємо вишневим сиропом, але не сильно, щоб не перезволожити. Зверху довільно розкидаємо ягоди і рясно промазуємо вершковим кремом. Так збираємо весь торт. Заливаємо шоколадною глазур'ю і залишаємо просочитися.

Кефірний тісто для торта «Чорний принц»

Назва цього десерту пов'язана з давньою історією, яка з роками інтерпретувалася, додався вигадка і плітки, і істину знайти вже не вдасться. Але всі ми схильні вірити в казку і принців, і, вживаючи це блюдо, подумки уносимся від реальності.

Компоненти:

  • Борошно – 500 г;
  • Яйця – 3 шт.;
  • Цукор – 450 г;
  • Розпушувач – 1 упаковка;
  • Кефір – 450 мл;
  • Сметана – 600 мл;
  • Масло вершкове – 200 г;
  • Шоколад темний – 1 шт.;
  • Какао – 4 ст. л.

Час приготування: одну годину.

Калорійність: 350 Ккал/ 100 р.

Змішуємо спочатку рідкі інгредієнти: кефір та яйця. Потім – сухі: протрушенный пекарський порошок з борошном, половину цукру і какао. Поступово з'єднуємо, не поспішаючи промешівая всю масу, щоб какао і борошно перетворилися в однорідну масу, без сухих грудок.

Змащуємо спеціальну силіконову форму маслом. Включаємо електродуховку в режимі випічки (185 °С). Вливаємо рідке тісто і занурюємо на півгодини.

Перебиваємо заглибним блендером домашню сметану і цукор, додаємо розм'якшене масло і продовжуємо процес. Відправляємо охолодитися на півгодини.

Витягаємо випічку, відразу перевертаємо на рушник і залишаємо охолонути. За допомогою нитки розрізаємо на три частини, викладаючи кожен корж на блюдо промазуємо сметано-вершковим кремом. Зверху посипаємо натертим шоколадом.

Торт «Зебра» на кисляку

Звичайний торт на кефірі з додаванням какао викликає посмішку на обличчі маленьких ласунів. Адже він має незвичайні вензелі, що нагадують забарвлення дикої тварини – зебру, за що і отримав свою назву.

Компоненти:

  • Борошно – 350 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Цукор – 300 г;
  • Какао – 4 ст. л.;
  • Масло вершкове – 300 г;
  • Кефір – 400 мл;
  • Горіхи волоські – 100 р.
  • Сода харчова – 1 ч. л.;
  • Варена згущене молоко – 1 банка.

Час приготування: одну годину.

Калорійність: 190 Ккал/ 100 р.

В теплий кефір додаємо соду, перемішуємо і залишаємо на двадцять хвилин. Додаємо сто грамів цукру, охолоджені яйця і протрушенную борошно. Поділяємо тісто навпіл і в одну половину додаємо какао, ретельно промешиваем.

Включаємо електродуховку на 200 °С. Змащуємо форму масло і вливаємо темне тісто, зверху заливаємо світлим і довгою дерев'яною шпажкою довільно малюємо в рідкому тісті вензелі. Занурюємо готуватися на півгодини.

Перебиваємо згущене молоко з маслом, додаємо очищені і подрібнені горіхи злегка. Виймаємо торт, даємо охолонути і филейным ножем розрізаємо навпіл. Рясно промазуємо торт кремом і залишаємо просочитися.

Готувати вафельний торт зі згущеним молоком дуже просто. Тому можна додати фрукти, варення, горіхи або сухофрукти, щоб додати нові нотки в знайомий з дитинства тортик.

Рецепт шоколадного пирога з сирними кульками. Цей незвичайний десерт, хоч трохи довго готувати, але смак торта просто неймовірний.

Як приготувати запечені яблука з сиром у мікрохвильовці читайте в нашій статті.

Шоколадно-кефірний торт

Шоколадна випічка готується просто, достатньо в тісто додати порошок какао, краще — зроблений самостійно. А шоколадний торт з заварним кремом можна приготувати ввечері, і так за ніч він добре просочиться.

Компоненти:

  • Борошно – 600 г;
  • Какао боби (вірніше їх порошок) – 50 р;
  • Цукор – 300 г;
  • Олія соняшникова 100 мл;
  • Кефір – 450 мл;
  • Молоко – 0.5 л;
  • Масло вершкове – 150 г;
  • Крохмаль – 2 ст. л;
  • Ваніль – 1 упаковка;
  • Мигдаль – 100 г;
  • Яйця – 3 шт.

Час приготування: годину.

Калорійність: 320 Ккал/ 100 р.

Перебиваємо два охолоджених яйця з половиною цукру. Коли з'явиться біла густа структура, вливаємо кефір, олію соняшникову. Перемішуємо, невеликими партіями всипаємо протрушенные ваніль і борошно. Боби подрібнюємо в порошок в електрокавомолки. Додаємо в тісто.

Активуємо електродуховку на 190 °С. рідку масу Виливаємо на деко, устеленный калькою, і занурюємо випікатися на сорок хвилин. Бісквіт збільшиться втричі і буде мати пористу пухку структуру.

Молоко виливаємо в маленький чавунець, додаємо кукурудзяний крохмаль, ваніль і залишився яйце. Постійно перемішуючи, варимо заварний крем.

Коду рідина досить загусне, припиняємо процес і даємо охолонути. Додаємо масло і добре перемішуємо.

Поділяємо високий корж на три приблизно рівні частини, перемазываем заварним кремом, зверху притрушиваем злегка порубаним мигдалем.

Рецепт лепешняку на кислому молоці

Назва цього десерту говорить сама за себе, головний інгредієнт цієї випічки – манка. Його готують на сметані, натуральному йогурті або будь-якому кисломолочному продукті, що є під рукою, в тому числі і на кефірі.

Манник не такий примхливий в приготуванні, як бісквіт і завжди виходить.

Компоненти:

  • Манка – 2 склянки;
  • Кефір – 2 склянки;
  • Цукор – 300 г;
  • Кориця – 1 упаковка;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Сода харчова – 1 ч. л.;
  • Пудра – для посипання;
  • Спред – для змазування.

Час приготування: три години.

Калорійність – 350 Ккал/ 100 р.

На першому етапі заливаємо крупу кефіром кімнатної температури, ретельно перемішуємо і залишаємо на дві години. Щоб процес розбухання пройшов швидше, можна поставити масу на теплу батарею або занурити в йогуртницю.

Яйця перебиваємо з ваніллю і цукром, додаємо харчову соду.

Вводимо рідку суміш в кефірно-манну, не поспішаючи перемішуємо, щоб тісто мало гомогенну структуру.

Включаємо електродуховку на 200 °С. Притрушиваем форму манкою або промазуємо маслом.

Вливаємо тісто і занурюємо запікатися на півгодини. В основу можна додати сік або подрібнені сухофрукти, цукати, цедру – це за бажанням.

Витягаємо манник з електродуховки, перекладаємо на приготоване блюдо, накриваємо рушником і даємо охолонути.

Притрушиваем зверху пудрою і нарізаємо довільно на шматки.

Трохи рад

Для приготування торта краще використовувати кефір з найвищим відсотком жирності. Так випічка буде краще підніматися і мати приємний вершковий смак.

Класичний варіант торта «Чорний принц» готується з варенням або джемом (зазвичай застосовують смородиновий або з ожини).

Після приготування манник можна залити фруктовим сиропом, не витягуючи з форми, поки він добре не просочиться.

Пам'ятайте, якщо є в холодильнику кефір – з нього завжди можна зробити чудовий тортик.

Бажаємо вам натхнення і просто гарного настрою!

Що ще почитати: