01 март 2019 1 365

Як швидко приготувати піцу на сковороді за 10 хвилин

Піца – це старовинне італійське блюдо, прототип якої з'явився ще у Древньому Римі. Це – борошняна коржик з накладеними зверху помідорами, сиром, зазвичай, моцарелою або маскарпоне, але це в класичному виконанні.

Це популярне блюдо: в будь-якому великому місті працює декілька послуг з доставки піци. Є багато варіацій і відхилень від класики: в піцу кладуть копченості, гриби, паприку, морепродукти, фарш, кукурудзу, маслини і оливки.

Так само часто відрізняється основа: товста, як пампушка, тоненька, як млинець, і щось середнє між ними. Але прийнято вважати, що тісто обов'язково повинно бути дріжджовим. Якщо ви готові витратити час на домашній кухні, вам вдасться втілити в життя цей шедевр.

Але бувають такі ситуації, коли хочеться зробити по-швидкому. Для таких випадків кулінари винайшли спрощений спосіб готування на сковороді, вимагає близько десяти хвилин. Робиться рідке тісто, зверху накладається відразу вся начинка і прожарюється на конфорці під герметично прикритою кришкою – так начинка і тісто добре пропечуться.

Як приготувати піцу на сковороді за 10 хвилин
Інгредієнти Кількість
Сметана - 3 ст. л.
Борошно - 7 ст. л.
Яйце - 1 шт.
Майонез - 3 ст. л.
Ковбаса - 150 г
Помідор - 2 шт.
Сир - 200 г
Свіжа зелень - пучок
Кетчуп - 2 ст. л.
Оливкова олія - 1 ст. л
Цибуля біла - 1 головка
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 237 Ккал
Буває кілька видів тіста для швидкої піци: з майонезом, молоком і борошном, яйцями і на сметані. Але яке б виконання ви не вибрали, доведеться суворо дотримуватися пропорції і дотримуватися технології приготування.

З'єднуємо разом домашній майонез, яйце, сметану. Коли консистенція буде однорідною, підсипаємо протрушенную борошно і замішуємо рідкісне як жижа тісто. Виливаємо все відразу на сковороду, прогріту з оливковою олією.

Зверху видавлюємо кетчуп і зворотною стороною вилки розподіляємо його як можна більш рівномірно по поверхні. Посипаємо нашатковану півкільцями білий цибулю. Якщо його немає, то замініть на зелений.

Ріпчасту не підійде через непомірного кількості гіркоти. Щільним шаром розкладаємо нарізану кубиками варену ковбасу. На неї нарізані півкільцями промиті помідори. Всі засипаємо товстим шаром тертого твердого сиру і накриваємо.

Коли побачите зарумянившиеся краї тіста і повністю розплавився сир, відключайте – піца готова.

Її можна не витягувати з сковороди, або навпаки, перекласти на велике блюдо. Готується вона досить швидко, але з'їдають її ще швидше.

Готуємо піцу без яєць

Буває, пізно ввечері маленькі дітлахи просять приготувати піцу, але часу на тривалу копітку роботу вже немає. Тоді, почитавши джерела, можна знайти швидкий рецепт, навіть без яєць.

Компоненти:

  • Сметана – 5 ст. л.;
  • Майонез – 4 ст. л.;
  • Борошно – 10 ст. л;
  • Сосиски – 6 шт;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Сир – 250 г;
  • Петрушка пучок;
  • Оливки – 0.5 банки;
  • Томатний соус – 3 ст. л.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 233 Ккал/ 100 р.

З'єднуємо сметану і домашній майонез, висипаємо відразу все борошно і віночком переколачиваем, щоб не було борошняних грудок. Виливаємо рідке тісто на холодну суху сковороду, запускаємо вогонь.

На поверхню тіста ложкою накладаємо томатний соус і розмазуємо його по поверхні. З сосисок знімаємо оболонку, нарізаємо середніми кільцями і відправляємо в сковороду. На них наваливаем гіркою товстими кільцями порізані помідори.

Наступні шари – розрізані навпіл оливки без кісточок і густий шар тертого сиру.

Зверху прикриваємо і готуємо на слабкому полум'ї десять хвилин. Коли тісто почне відставати і при проколюванні виделкою буде жорстким, можна сміливо знімати зі сковороди, притрусити петрушкою і нарізати шматками.

Рецепт швидкої піци з того, що є в холодильнику

Начинку в піцу можна класти будь-яку: гриби, солодкий перець, різні заправки, м'ясо, але до складу завжди повинна входити варена або напівкопчена ковбаса. Іноді її замінюють мисливськими ковбасками.

Компоненти:

  • Борошно – 6 ст. л.;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Майонез – 100 мл;
  • Сметана – 50 мл;
  • Мисливські ковбаски – 7 шт.;
  • Помідор – 1 шт.;
  • Солодкий перець – 1 шт.;
  • Пармезан – 200 г;
  • Краснодарський соус – 3 ст. л.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 248 Ккал/ 100 р.

Разом з'єднуємо збиті яйця, домашній майонез і сметану. Партіями підмішуємо борошно вищого сорту. Готове тісто виливаємо в глибоку сковороду. У рідку масу хаотично видавлюємо соус.

Далі шарами починаємо накладати підготовлені раніше продукти: мисливську ковбасу, порізану товстими кружальцями, на неї – помитий і почищений від насіння помідор, порізаний півкільцями перець і всі ці шари засипаємо товстим шаром тертого твердого сиру.

Накриваємо герметично кришкою і залишаємо готуватися на десять – дванадцять хвилин, щоб все блюдо добре пропеклося. За рахунок томату і сиру шари піци грунтовно склеятся і не будуть розпадатися. Але при викладанні потрібно бути обережними, оскільки це не дріжджова основа.

Вона не така щільна і може розірватися.

Рисова каша на молоці та воді може бути також смачною і корисною, якщо додати до них горіхи, сухофрукти або інші смаколики. Детальніше читайте за посиланням.

Торт з готових вафельних коржів і згущеного молока з додаванням різних сухофруктів, це дуже смачно і незвично. Торт зі згущеним молоком з вафельних коржів можна робити хоч кожен день — це просто, впорається навіть дитина.

Читайте просту добірку рецептів, як приготувати кролика зі сметаною в мультиварці. Читайте, як зробити смачна страва і що незвичайного можна приготувати. Рецепти тут.

Як за короткий час приготувати піцу з шинкою на кисляку

Буває ситуація, що духова шафа зламався, а смачної піци дуже хочеться. Тоді просто треба зробити її на сковороді, на якому кисломолочному продукті, який завжди знайдеться будинку.

Компоненти:

  • Кефір – 200 мл;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Гриби – 100 г;
  • Томатна паста – 3 ст. л;
  • Сода – 0.5 ч. л.;
  • Борошно – 7 ст. л.;
  • Сир – 250 г;
  • Маслини – 10 шт.;
  • Шинка – 200 р.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 221 Ккал/ 100 р.

Кефір розводимо з харчовою содою, вбиваємо яйце і підсипаємо борошно. Всю масу перемішуємо. Виливаємо на сковорідку і промазуємо шаром томатної пасти. До приготування піци моєму і смажимо на олії гриби. Накладаємо їх на тісто.

Шинку нарізаємо тонкими слайсами і розкладаємо наступним шаром. На неї кладемо навпіл перерізані маслини (краще відразу брати без кісточок). Покриваємо рясно тертим твердим сиром і прикриваємо кришкою готуватися на п'ятнадцять хвилин.

Якщо планується приготувати подвійну або потрійну порцію, краще готувати на кількох сковородах одночасно. Не потрібно в одну піцу навалювати подвійну порцію продуктів. Вона погано пропечеться і шари будуть розсипатися.

Картопляна піца швидкого приготування

Можна внести подвійне різноманітність у своє меню і приготувати піцу не в електродуховці, а на сковороді, замінивши борошняне тісто картопляним. Уявіть здивування ваших домочадців від такого шедевра.

Компоненти:

  • Борошно – 3 ст. л.;
  • Картопля – 5 шт.;
  • Яйце куряче – 1 шт.;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Куряче м'ясо – 200 г;
  • Сир – 200 г;
  • Кукурудза – 0.5 банки;
  • Шашличний кетчуп – 3 ст. л.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 189 Ккал/ 100 р.

Помитий і почищений картоплю натираємо, додаємо яйце і борошно. Все перемішуємо і викладаємо на прогріту сковороду з ущільненим дном. Поки основа пропікається з одного боку – це буквально п'ять хвилин – готуємо інші інгредієнти.

Відварене куряче м'ясо нарізаємо смужками, помідори – товстими півкільцями. Перевертаємо дерев'яною лопаткою картопляний млинець, промазуємо кетчупом.

На нього викладаємо по черзі м'ясо, помідори, кукурудзу і все засипаємо тертим сиром. Накриваємо обов'язково кришкою і готуємо всі разом десять – дванадцять хвилин.

Підказки кулінарів

  1. Якщо картопляне тісто вийшло занадто рідким, або відіжміть зайву вологу, або просто збільшіть дозу борошна або всипте крохмалю;
  2. У швидку піцу можна покласти мариновані гриби, це прискорить процес, на відміну від смажених;
  3. Цибулю можна промаринувати, тоді піде гіркоту, і він буде більш м'яким і смачним;
  4. Головна перевага будь-якої піци – це вироблення всіх залишків, які залежалися у вашому холодильнику. Саме такого принципу дотримуються італійські господині під час приготування цієї страви;
  5. Страва на сковороді готують також з фаршем з м'яса, але часу на це піде набагато більше;
  6. Обов'язково додайте свіжу зелень. Вона додасть додаткового смаку і аромату страви;
  7. В піцу швидкого приготування можна класти не тільки пармезан, але і інші сорти твердого та напівтвердого сиру: вони більш рівномірно розплавляються на поверхні страви;
  8. Не передержите піцу на вогні, інакше вона вийде сухий, весь сік випарується, а страва буде зіпсовано;
  9. У будь-якому випадку в якості соусу або компонентів для тіста краще застосовувати продукти, власноруч приготовані: майонез, сметану, кетчуп, різні соуси;
  10. Оливки і маслини будуть відмінним доповненням і непогано відтіняють смак піци. Але краще відразу брати їх без кісточок або взагалі з якоюсь начинкою;
  11. Якщо ви запланували приготувати швидку піцу з морепродуктів, то потрібно їх спочатку проварити кілька хвилин в окропі або взяти вже готовий коктейль в маслі.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: