25 июнь 2019 1 538

Як спекти шоколадний пиріг з сирними кульками

Тістечка, пироги, торти і ще ціле безліч кондитерських шедеврів можна винайти з такого солодкого і неймовірно смачного продукту, як шоколад. Кондитери безперервно експериментують, ліплять все нові і нові шедеври, додають сир, сухофрукти, білкові, желейні, масляні креми.

А найголовніше, що все це можна втілити в життя на звичайній домашньої кухні, не будучи професіоналом. Потрібно лише активувати свою фантазію і задіяти кулінарні здібності. Чудова випічка буде радувати око і смакові рецептори.

Варто відзначити, що є велика різниця між шоколадними пирогами, один з яких приготовлений на какао-порошку, а другий — на натуральному чорному шоколаді. Ці два інгредієнти можна скомбінувати п'ятдесят на п'ятдесят, або додати до одному з них каву.

Для сирних кульок краще використовувати знежирений сир з домішкою ваніліну, кураги або родзинок.

Деякі любителі білого шоколаду кладуть у випічку саме його, ця солодкість не менш затребувана в пекарському справі, ніж чорний чи молочний.

Покроковий рецепт випічки
Інгредієнти Кількість
Борошно - 3 скл.
Цукор - 300 г
Яйця - 3 шт.
Молоко - 3,5 скл.
Вершкове масло - 100 г
Масло (звичайне) рослинна - 2 ст. л.
Стружка кокосова - 2 ст. л.
Какао - 6 ст. л.
Ваніль - 1 упаковка
Шоколад - 1 плитка
Вода - 1.5 стак.
Сир - 500 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 313 Ккал
Одна з умов отримання смачного пирога — правильний підбір продуктів. В даному виконанні пирога дуже важливий шоколад. Краще брати перевірену марку або спробувати його перед покупкою. Справжній шоколад швидко розчиняється після попадання в рот – це самий головний показник натуральності.

Пропускаємо через електром'ясорубку сир, додаємо ванілін, одне яйце і три ложки борошна з кокосовою стружкою. Вимішуємо до гомогенного стану, змоченими руками формуємо однакові по діаметру кулі і викладаємо на плоске блюдо. Відправляємо охолонути, поки готується друга основа.

Перебиваємо 250 грамів цукру з рештою охолодженими яйцями. Вливаємо розтоплений шоколад, один склянку підігрітого молока, масло рослинне і партіями – протрушенную борошно. Коли досягається повна однорідність маси, вливаємо один стакан тільки закипілої води. Швидко все перемішуємо.

Промазуємо деко рослинним маслом і застеляємо калькою. Зверху накладаємо сирні кульки. Заливаємо рідким шоколадним тестом.

Активуємо електродуховку на 190 °С. Занурюємо пиріг запікатися на півгодини.

З'єднуємо залишився молоко, воду, какао і п'ять столових ложок цукру. Ставимо на конфорку і варимо глазур сім хвилин, постійно помішуючи. Даємо охолонути і рубаємо масло вершкове. Витягаємо пиріг, гарячим виймаємо з форми, перекладаємо на спеціальний піддон і рясно заливаємо глазур'ю з шоколаду.

Читайте як приготувати кекс в мікрохвильовці. Це просто і надзвичайно смачно.

Один з найпростіших десертів на кожен день є прості пишні оладки на сметані. Читайте як правильно приготувати це блюдо.

Як правильно робити начинку з картоплі з грибами, читайте покроковий рецепт тут.

Як спекти пиріг з сирним «Рафаелло» в мультиварці

Для випікання потрібні фактично ті ж продукти, що і для приготування в електродуховці, але час перебування на кухні знизиться на півгодини. Не потрібно буде перемивати гори посуду, досить закинути всі компоненти, включити агрегат і дивитися кіно, очікуючи завершення випічки.

Компоненти:

  • Борошно-250 г;
  • Цукор – 200 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Стружка кокоса – 2 ст. л.;
  • Олія (не спред) вершкове – 100 г;
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.;
  • Ванілін – 1 ч. л.;
  • Какао – 2 ст. л;
  • Розпушувач – 1 ч. л.

Час приготування – дві години.

Калорійність даного страви складе 350 Ккал/ 100 р.

Перетерши сир через сито, вбиваємо яйце, додаємо ванілін і стружку кокоса.

Все змішуємо і ліпимо однакові невеликі кульки розміром не більше горіха. Якщо маса пристає до рук, змочіть їх водою. Занурте охолодитися.

Розтоплюємо масло і какао в залізній мисці на мінімальному вогні.

Охолоджені яйця перебиваємо з цукром за допомогою заглибного блендера до стійкої піни, вливаємо тонким струменем масло з какао.

Не зупиняючи процесу, всипаємо потроху протрушенную борошно, врешті – пекарський порошок.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Активуємо агрегат на функцію випічки. На промазанное рослинним маслом дно приладу викладаємо сирні кульки, заливаємо шоколадною масою і випікаємо півтори години.

По завершенні виймаємо пиріг, посипаємо кокосовою стружкою, заливаємо глазур'ю або промазуємо згущеним молоком і джемом.

Рецепт шоколадної випічки з сиром та курагою

Кондитери-кулінари вирішили трохи переформатирвать пиріг з сирними кульками і способом експериментів і помилок створили ще один шедевр цієї випічки з курагою. Сухофрукти дуже корисні для роботи серця, а в комплексі з домашнім сиром взагалі являють собою джерело цінних речовин.

Компоненти:

  • Борошно – 400 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Курага – 50 г;
  • Кокосова стружка – 2 ст. л.;
  • Ванілін – 1 упаковка;
  • Цукор – 300 г;
  • Сир – 300 г;
  • Олія (не спред) вершкове – 100 г;
  • Шоколад чорний – 1 плитка;
  • Очищена Вода – 1 стакан.

На приготування потрібно півтори години.

Калорійність – 300 Ккал / 100 р.

Збиваємо в білу піну одне холодне яйце, цукор і ванілін. Не поспішаючи підсипаємо протрушенную борошно з содою. Розтоплюємо в мікрохвильовці шоколад і вливаємо в рідку гомогенну суміш тесту. Попередньо закипятив, вливаємо воду і швидко перемішуємо.

Сир протираємо виделкою, додаємо яйце і дві ложки цукру. Курагу заливаємо теплою водою. Залишаємо розпаритися, зливаємо воду і розкладаємо на паперових кухонних рушниках, щоб відійшла зайва волога. Шаткуємо соломкою і з'єднуємо з сирною масою. Ліпимо мокрими руками кульки. Охолоджуємо півгодини.

Беремо велику форму для кексу, рясно перемазываем дно вершковим маслом і виливаємо шоколадне рідке тісто. Зверху закидаємо сирні кульки, які потонуть під своєю вагою. Включаємо електродуховку на 200 °С. Занурюємо випікатися пиріг на півгодини. Витягаємо і відразу накриваємо рушником, після остигання знімаємо і, перевернувши догори дном, вивалюємо пиріг на блюдо.

Посипаємо рясно кокосовою стружкою, тертим білим шоколадом, колотими горішками або сумішшю всього відразу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: