06 июнь 2019 18

Що приготувати з курки швидко і смачно щодня

Страви з курки займають досить вагоме місце в світовій кулінарії. Цей продукт так популярний за рахунок ніжного дієтичного м'яса, легкості приготування і невисокої собівартості. Її смажать, варять, запікають, роблять салати, різні начинки і багато іншого, на що здатна фантазія кулінарного майстра.

У деяких країнах курку подають у найурочистіші моменти. Так що ж цікавого можна приготувати з курки швидко і смачно? Відповіддю будуть рецепти нижче.

Куряча грудка під овочами з вершковим соусом
Інгредієнти Кількість
Куряче філе - 500 г
Борошно - 2 ст. л.
Вершкове масло - 100 г
Вершки - 100 мл
Сир - 200 г
Помідори - 3 шт.
Перець солодкий - 2 шт.
Цибуля біла - 2 шт.
Зелень - пучок
Сіль, спеції - за смаком
Нежирний Майонез - 50 мл
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 152 Ккал
Це блюдо дуже смачне і досить легкий у приготуванні, воно актуальне як для щоденного вечері, так і на відповідальні заходи. Овочі можна застосовувати будь-які.

Промивши і обсушивши куряче м'ясо, розділіть грудку навпіл. Покладіть в харчовій кульок і відбийте молотком. Посоліть, притрусіть спеціями і дайте промаринуватися.

На маленькій сковороді топите вершкове масло, протрусите через сито зверху борошно і зажарте безперервно помішуючи, близько 5 хвилин, влийте свіжі холодні вершки, всипте подрібнену зелень, протушкувати 3 хвилини.

Помивши і почистивши овочі, шаткуємо дрібними кубиками. Помідори можна попередньо окропити окропом, щоб злізла шкірка і було простіше.

Подрібнюємо сир на тертці. Викладаємо на жаровню м'ясо, зверху шарами підготовлені продукти: цибуля, помідори, перець, сир і закінчуємо сіткою з майонезу. поливаємо соусом вершковим маслом і запікаємо в духовій шафі 40 хвилин.

Котлети курячі з сиром в мультиварці на пару

Це блюдо, приготоване на пару, прекрасно підходить для раннього сніданку перед школою.

Компоненти:

  • Куряче м'ясо – 600 г;
  • Часник – 2 зубки;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Сир – 100 г;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Зелень – пучок;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Морква – 1 шт.;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Білий хліб – 2 шматка;
  • Молоко – 0.5 склянки;
  • Вода – 1 л.

Фарш краще виготовити в домашніх умовах, або придбати в гастрономі готовий. В нашому випадку використовується куряче філе, нашинковане на середні скибочки і пропущене два рази разом з часником через електром'ясорубку.

Очищаємо овочі і шаткуємо дрібною соломкою. Набираємо в ємність приладу олія рослинна, активуємо режим смаження і засмажуємо цибулю і моркву до прозорості.

Натертий сир з'єднуємо з помитою подрібненою зеленню і размякшим вершковим маслом. Хліб замочуємо в невеликій пластмасовій мисці молоко кімнатної температури.

У великій скляній мисці змішуємо курячий фарш, яйце, овочеву зажарку і розм'яклий хліб. Підсолюємо, притрушиваем за смаком меленим перцем і добре вимішуємо. Перемикаємо функцію на пар, встановлюємо спеціальну ємність.

В долоню беремо жменю фаршу, розрівнюємо, в середину ложкою накладаємо сирно-вершкову начинку, защепляем краю і формуємо овальну котлетку. За цим принципом ліпимо інші котлети. Занурюємо в прилад і готуємо близько 30 хвилин.

Курячий шніцель картопляної шубці

Набридли звичайні відбивні? Їх іноді готують в дещо іншому виконанні, додавши картопляну шкірку. Що вийшло в результаті страва не вимагає гарніру.

Компоненти:

  • Куряча грудина – 700 г;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Борошно – 3 ст. л.;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Рослинна олія – 150 мл;
  • Часник – 2 зубки;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Майонез – для змазування.

М'ясо вимиваємо і просушуємо паперовими кухонними рушниками. Розбираємо на кілька шніцелів гострим ножем. Обмотуємо плівкою і відбиваємо.

Очищаємо картоплю і цибулю, добре вимиваємо і натираємо на тертці. На дрібній – часник. В окремій невеликій піалі з'єднуємо борошно з яйцями, підсолюємо і збиваємо тісто виделкою. Додаємо натерті продукти.

У сотейник набираємо рослинне масло і прогріваємо. Відбивну підсолюємо, притрушиваем перцем і обвалюємо в картопляному клярі. Засмажуємо з обох сторін. Якщо ви любите засмажене хрустке м'ясо на цьому етапі і зупиняйтеся.

Далі можна скласти їх на деко, помазати зверху домашнім майонезом і занурити в духовку на 15 хвилин. У цьому випадку шніцелі будуть м'якше і ніжніше.

Салат з курячої печінки рецепти з фото і рекомендаціями.

Холодець з курячих лапок зварений в мультиварці виходить таким надзвичайно смачним якщо знати кілька секретів. Про це тут.

Користь і шкода курячих шлунків для організму. Як правильно готувати їх, рецепти.

Курка з овочами в духовці

Цілісна курка, приготована в духовці, може сміливо займати центральне місце на святковому столі. Молодий смажений картопля з овочами додасть їй відсутніх фарб.

Компоненти:

  • Картопля невелика – 2 кг;
  • Домашній бройлер – 3 кг;
  • Помідори черрі – 6 шт.;
  • Кефір – 200 мл;
  • Базилік – кілька гілочок;
  • Овочевий бульйон – 1 л;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Патисон – 1 шт.;
  • Часник – 3 зубки;
  • Розмарин – для прикраси;
  • Вода – 2 л;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Промиваємо і добре обсушуємо курячу тушку. Застосувавши фізичну силу, переламываем грудну клітку. Занурюємо в глибоку пластмасову миску, поливаємо кефіром і поміщаємо в холодильник на годину.

Очищаємо і моєму овочі. Набираємо воду в алюмінієву каструлю, ставимо на конфорку, кладемо варитися морква, одну цибулину і кілька картоплин.

Патисон поділяємо на кілька частин, картоплю залишаємо цілою. Виймаємо курку з кефіру маринаду, даємо добре просохнути. Викладаємо у велику скляну жаровню, обтираем скрізь сіллю і спеціями.

Всередину кладемо часник і залишився лук, з боків викладаємо патисон, картоплю, базилік. Заливаємо овочевим бульйоном, обтягуємо зверху щільно фольгою і занурюємо в прогрітий духовку на півтори години.

Хвилин за 10 до припинення процесу знімаємо фольгу, щоб блюдо придбало красивий яскравий відтінок. Перед подачею викладаємо розрізані навпіл черрі з гілочками розмарину.

Курячий жульєн з грибами

Жульєн – поширене блюдо європейської кухні. Воно соковите, ситне і смачне. Подають його в маленьких піали з чайною ложечкою.

Компоненти:

  • Куряче м'ясо – 450 г;
  • Печериці – 300 г;
  • Сир – 150 г;
  • Вершки – 120 мл;
  • Рослинне масло – 100 мл;
  • Вершкове масло – 100 г;
  • Борошно – 3 ст. л.;
  • Сіль, перець – за смаком;
  • Мускатний горіх – за смаком.

Куряче м'ясо проварюємо в очищеній солоній воді до напівготовності, 25 хвилин. Коли вода почне закипати, зніміть піну.

Остудіть м'ясо і наріжте кубиками, або дрібною соломкою на ваш розсуд.

Гриби помийте, якщо потрібно почистіть і наріжте тонкими слайсами. Налийте олія рослинна на сковороду. Цибулю очистіть і наріжте скибочками. Засмажуйте до прозорого кольору на олії.

Додайте гриби і перемішайте.

Коли випарується вода, протрусите зверху борошно, мускатний горіх, перець і сіль. Протушкувати кілька хвилин.

Розкладіть в маленькі кокотниці, залийте вершками, притрусіть натертим сиром і готуйте в духовій шафі, прогрітій до 180 ° С 20 хвилин.

Для цієї страви краще використовувати напівтверді сорти сиру, щоб він рівномірно расплавлялся по поверхні і утворювалась красива сирна скоринка.

Жульєн потрібно подавати виключно в гарячому вигляді.

Дякую за увагу. Готуйте із задоволенням!

Що ще почитати: