18 июнь 2019 1 082

Як смачно приготувати гречку по-купецькому в мультиварці

Як відомо, мультиварка є відмінним пристосуванням для приготування корисних і соковитих страв, будь то каша, суп або ж випічка. Сьогодні розглянемо етапи і способи приготування такого популярного і всім відомого страви, як гречка по-купецькому.

Рецепт ситної гречки по-купецькому в мультиварці зі свининою
Інгредієнти Кількість
Крупа гречки - 200 г
М'якоть свинини - 300 г
Морква середньої величини - 1 шт.
Цибулька - 1 головка
Масло соняшнику або оливкова - 4 ст. л.
Приправа з мускатного горіха - 0,5 ч. л
Суміш чорного і червоного перцю - 0,5 ч. л
Йодована сіль - за смаком
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 168 Ккал

Етапи приготування страви:

Підготуємо моркву і цибулю. Для цього овочі потрібно очистити, помити. Після цього цибулю нарізаємо кубиками, а моркву нашинкуем акуратною соломкою;

Наллємо на дно ємності мультиварочной машини масло і обсмажимо овочі. Даний процес здійснюємо в режимі «Смаження» не більше 10 хвилин при відкритій кришці;

Поки овочі обсмажуються необхідно підготувати свинину. М'ясо промиваємо, обсушуємо на паперовому рушнику і режим невеликими шматочками;

Додаємо підготовлене м'ясо до овочів і смажимо ще 10 хвилин, але вже при закритій кришці;

Поки смажиться свинина, потрібно підготувати гречану крупу. Її необхідно перебрати і трохи прожарити на сковороді. Гречку додаємо в каструлю і додаємо 4 склянки води;

Міняємо програму мультиварки на «Гасіння» і чекаємо закінчення строку її виконання.

До такої насиченої гречці радимо подавати відварну буряк і свіжий зелений горошок. Приємного апетиту!

Незвичайна на смак гречка по-купецькому з куркою в мультиварці «Поларіс»

Гречку можна сготовить не тільки з м'якоттю свинини, але і з більш дієтичним, курячим м'ясом. Смак такого блюда буде більш ніжним і витонченим.

Необхідно підготувати наступний набір продуктів:

  • 500 гр. гречки;
  • 300 гр. курячих грудок;
  • 300 гр. білих грибів (чудово підійдуть печериці);
  • 1 середня головка цибулі;
  • 1 невелика морковина;
  • 4 ст. л. олії соняшника;
  • 2 зубки часнику;
  • Запашний мелений перець;
  • Сіль.

Як приготувати смачне блюдо::

  1. Підготуємо м'ясо. Для цього його варто промити і обсушити. Після цього шаткуємо куряче філе довгими брусочками;
  2. Підготуємо овочі. Для цього очищаємо і моєму моркву і цибулю. Потім цибулю нарізаємо полукольцам, а моркву натираємо на крупній тертці;
  3. Гриби очищаємо від плівок і нарізаємо невеликими пластинками;
  4. Тепер приступимо до процесу приготування. На дно чаші мультиварки «Поларіс» виливаємо оливкова олія. Туди ж кладемо курку. Виставляємо режим «Смаження» і готуємо м'ясо при закритій кришці 20 хвилин. Температура приготування на цьому етапі становить 160 градусів;
  5. На наступному етапі готування додаємо в чашу по черзі цибулю, моркву і гриби. Приправляємо продукти сіллю і перцем;
  6. Потім по черзі кладемо цибулю і моркву. А після зміни кольору моркви – гриби;
  7. Підготовлену заздалегідь гречану крупу додаємо до м'яса і овочів. Всі продукти заливаємо трьома склянками води і вибираємо режим «Плов». При даному режимі час приготування гречки становить не більше 30 хвилин;
  8. Часник в блюдо додаємо за 2 хвилини до закінчення процесу приготування;
  9. Для того, щоб блюдо вийшло ніжніше і ароматнішою не поспішайте викладати його на тарілки. Рекомендується хвилин на 10 встановити режим «Підігрів» і ще трохи його потомити.

От і все. Приголомшлива гречка по-купецькому готова для подачі на стіл.

Блюдо по-купецькому з гречки з фаршем в мультиварці «Редмонд»

Чудове частування з гречки для всієї родини можна отримати, додавши в неї свино-яловичий фарш.

Отже, будуть потрібні такі складові страви:

  • 500 гр. свино-яловичого фаршу (в пропорції 1:1);
  • 250 гр. гречаної крупи;
  • Ріпчаста цибуля — одна велика головка;
  • Одна велика морквина;
  • 500 гр. гарячої води;
  • Приправа із суміші перців — червоного і чорного;
  • 3 ст. л. олії соняшника (але краще оливкова);
  • 1 ч. л. йодованої солі.

Основні етапи приготування страви:

  1. Підготуємо овочі. Очистимо і помиємо цибулю і моркву. Після цього цибулю дрібно шаткуємо, а моркву нарізаємо однаковими тонкими брусочками;
  2. Виставляємо на мультиварці «Редмонд» режим «Смаження» і пасеруємо овочі до готовності 5-10 хвилин;
  3. Далі скидаємо до овочів м'ясний фарш;
  4. Гарненько все перемішуємо і обсмажуємо в цьому ж режимі, розминаючи грудки. Обсмажуємо м'ясо при закритій кришці в цьому ж режимі не більше 25 хвилин;
  5. Потім додаємо до овочів і м'яса промиту і просушену гречану крупу. Приправляємо сіллю і спеціями і додаємо близько 2.5 склянок гарячої води;
  6. Виставляємо режим «Гасіння» і чекаємо закінчення виконання заданої програми.

Гречка по-купецькому готова. Можна сідати за стіл і насолоджуватися прекрасним і ніжним м'ясним блюдом.

Залишилася гречана каша? Не біда, приготуйте печінкові рецепт котлети з гречкою готуються швидко і просто.

Кращим гарніром до каші буде свинина або яловичина. Прочитайте як правильно приготувати м'ясо з підливою до гречки.

На перше приготуйте суп з гречкою. Це смачно і просто. Читайте рецепт.

Корисні поради

Хотілося б привести декілька корисних порад для справжніх господинь.

Для того щоб гречка з м'ясом вийшла насиченою і ніжною, замість теплої води в мультиварку найкраще наливати курячий або яловичий бульйон. Свинячий бульйон в даному випадку категорично не підходить із-за підвищеного вмісту в ньому жирів.

Курочку бажано обсмажувати першою, а вже потім додавати в мультиварочную ємність овочі.

Овочі в будь мультиварці обсмажуються тільки при відкритій кришці.

Що стосується кількості цибулі в страві, то при даному способі приготування його повинно бути побільше. Це необхідно для додання гречці пікантності і соковитості.

Основний етап приготування дивовижною гречки по-купецькому здійснюється при закритій кришці і без перемішування.

Гречку рекомендується вживати з печеним буряком або ж свіжим огірочком.

Що ще почитати: