Скільки часу варити куряче серце до готовності
Дешевим варіантом заміни м'яса є курячі сердечка, в яких містяться — тваринний білок, вітаміни, мінеральні солі. Даний субпродукт корисний і смачний, поєднується з багатьма іншими продуктами.
Він володіє низькою калорійністю. Особам, які страждають анемією і захворюваннями серцево-судинної або нервової системи, бажано споживати цей субпродукт.
Даний продукт дозволяє урізноманітнити щоденне меню, приготувати перші та другі страви, а також салати і шашлики. Краще готувати їх свіжими, інакше кров, що знаходиться в сердечках може зіпсуватися.
Приготування не складе великої праці, готувати їх легко і швидко. Приготувавши правильно — вийде недороге, корисне блюдо.
Як господині варять курячі сердечка в каструлі
Отже, як і скільки часу варити куряче серце на плиті:
- Беремо сердечка, очищаємо їх від плівок, видаляємо кров, судини;
- Ріжемо навпіл;
- Розміщуємо їх в каструлю з попередньо закипілої води, не накриваючи кришкою, варити на середньому вогні до повторного закипання;
- Потім зливаємо воду, сердечка скидаємо в друшляк;
- Знову поміщаємо субпродукт в каструлю і заливаємо, ледь прикривши холодною водою;
- Закрити кришкою і варити (20 хв), помішуючи і знімаючи піну, до готовності;
- За 10 хв до готовності посолити і покласти за смаком спеції.
Як і скільки варити субпродукти в мультиварці
В мультиварці можна приготувати сердечка в томатному, сметанному, сирному соусі, а також можна їх посмажити або приготувати суп.
Приготування субпродукту в мультиварці:
- Промити, видалити судини та кров, подрібнити;
- Поставити програму в мультиварці «Випічка» або «Мультиповар» при 160С;
- Залити водою, довести до кипіння;
- Видалити піну і готувати 30 хв при закритій кришці;
- За 5 хв до готовності посолити, поперчити, покласти лавровий лист;
- Далі приготувати гарнір і соус по вашому смаку.
Вживати дане блюдо добре з крупами і макаронними виробами або картоплею, а також з овочами.
Рецепт каші з сочевиці — візьміть на замітку рецепти цього смачного і корисного страви.Читайте як приготувати ароматну юшку з яйцем — незвично і ситно.
Спробуйте приготувати салат «Білі ночі» — вишукана закуска з сиром і овочами. Рецепт тут.
Варимо в пароварці
Особам, які дотримуються правильного харчування, підходить даний процес приготування сердечок.
Приготування в пароварці:
- Промити, видалити кров, судини;
- Покласти сердечка в чашу, солимо, кладемо спеції на сіточку;
- Включаємо пароварку на 30 хв і готуємо;
- В цей час готуємо вибраний вами гарнір.
Куряча печінка
У цьому продукті містяться речовини, які благотворно впливають на наш організм. Гарною прикрасою будь-якого столу стане правильно приготоване блюдо з курячої печінки. Смакові якості, вид, корисність залежать від того, скільки варити печінку.
Вибираючи печінка в магазині, зверніть увагу на термін придатності, зовнішній вигляд повинен бути коричнево-червоний колір), упаковку.
Як і скільки часу варити курячу печінку:
- Промити холодною, проточною водою;
- Очистити від жиру, режим на необхідні порції;
- Набираємо 0,5 від обсягу каструлі води і доводимо до кипіння;
- Варимо 15 хв і дістаємо;
- Солимо;
- Перевіряємо готовність ножем або зубочисткою (зварена, якщо при проколюванні – прозорий сік).
Готову печінку має рожевий колір і не має кривавих згустків. Даний продукт можна тушкувати з овочами, використовувати підливи, соуси.
Найбільш корисним є варена печінка з зеленню.
Курячі шлунки варять від 15 до 40 хв. Це залежить від віку птиці, чим молодше птах, тим швидше варяться курячі шлуночки. Ступінь готовності (м'якості) можна визначити, діставши шлуночок і розрізавши його.
Корисні поради
Бульйон, в якому варилися сердечка, добре підходить для приготування супів, каш.
Для приготування ніжною курячої печінки необхідно попередньо її замочити на 30 хв в холодному молоці.
Неприємний аромат курячих шлуночків можна видалити, додавши у воду при варінні зірочку гвоздики або лимонну цедру.