22 май 2019 15 423

Скільки часу варити куряче серце до готовності

Дешевим варіантом заміни м'яса є курячі сердечка, в яких містяться — тваринний білок, вітаміни, мінеральні солі. Даний субпродукт корисний і смачний, поєднується з багатьма іншими продуктами.

Він володіє низькою калорійністю. Особам, які страждають анемією і захворюваннями серцево-судинної або нервової системи, бажано споживати цей субпродукт.

Даний продукт дозволяє урізноманітнити щоденне меню, приготувати перші та другі страви, а також салати і шашлики. Краще готувати їх свіжими, інакше кров, що знаходиться в сердечках може зіпсуватися.

Приготування не складе великої праці, готувати їх легко і швидко. Приготувавши правильно — вийде недороге, корисне блюдо.

Як господині варять курячі сердечка в каструлі

Отже, як і скільки часу варити куряче серце на плиті:

  1. Беремо сердечка, очищаємо їх від плівок, видаляємо кров, судини;
  2. Ріжемо навпіл;
  3. Розміщуємо їх в каструлю з попередньо закипілої води, не накриваючи кришкою, варити на середньому вогні до повторного закипання;
  4. Потім зливаємо воду, сердечка скидаємо в друшляк;
  5. Знову поміщаємо субпродукт в каструлю і заливаємо, ледь прикривши холодною водою;
  6. Закрити кришкою і варити (20 хв), помішуючи і знімаючи піну, до готовності;
  7. За 10 хв до готовності посолити і покласти за смаком спеції.

Як і скільки варити субпродукти в мультиварці

В мультиварці можна приготувати сердечка в томатному, сметанному, сирному соусі, а також можна їх посмажити або приготувати суп.

Приготування субпродукту в мультиварці:

  1. Промити, видалити судини та кров, подрібнити;
  2. Поставити програму в мультиварці «Випічка» або «Мультиповар» при 160С;
  3. Залити водою, довести до кипіння;
  4. Видалити піну і готувати 30 хв при закритій кришці;
  5. За 5 хв до готовності посолити, поперчити, покласти лавровий лист;
  6. Далі приготувати гарнір і соус по вашому смаку.

Вживати дане блюдо добре з крупами і макаронними виробами або картоплею, а також з овочами.

Рецепт каші з сочевиці — візьміть на замітку рецепти цього смачного і корисного страви.Читайте як приготувати ароматну юшку з яйцем — незвично і ситно.

Спробуйте приготувати салат «Білі ночі» — вишукана закуска з сиром і овочами. Рецепт тут.

Варимо в пароварці

Особам, які дотримуються правильного харчування, підходить даний процес приготування сердечок.

Приготування в пароварці:

  1. Промити, видалити кров, судини;
  2. Покласти сердечка в чашу, солимо, кладемо спеції на сіточку;
  3. Включаємо пароварку на 30 хв і готуємо;
  4. В цей час готуємо вибраний вами гарнір.

Куряча печінка

У цьому продукті містяться речовини, які благотворно впливають на наш організм. Гарною прикрасою будь-якого столу стане правильно приготоване блюдо з курячої печінки. Смакові якості, вид, корисність залежать від того, скільки варити печінку.

Вибираючи печінка в магазині, зверніть увагу на термін придатності, зовнішній вигляд повинен бути коричнево-червоний колір), упаковку.

Як і скільки часу варити курячу печінку:

  1. Промити холодною, проточною водою;
  2. Очистити від жиру, режим на необхідні порції;
  3. Набираємо 0,5 від обсягу каструлі води і доводимо до кипіння;
  4. Варимо 15 хв і дістаємо;
  5. Солимо;
  6. Перевіряємо готовність ножем або зубочисткою (зварена, якщо при проколюванні – прозорий сік).

Готову печінку має рожевий колір і не має кривавих згустків. Даний продукт можна тушкувати з овочами, використовувати підливи, соуси.

Найбільш корисним є варена печінка з зеленню.

Курячі шлунки варять від 15 до 40 хв. Це залежить від віку птиці, чим молодше птах, тим швидше варяться курячі шлуночки. Ступінь готовності (м'якості) можна визначити, діставши шлуночок і розрізавши його.

Корисні поради

Бульйон, в якому варилися сердечка, добре підходить для приготування супів, каш.

Для приготування ніжною курячої печінки необхідно попередньо її замочити на 30 хв в холодному молоці.

Неприємний аромат курячих шлуночків можна видалити, додавши у воду при варінні зірочку гвоздики або лимонну цедру.

Що ще почитати: