Як смачно приготувати шашлик з курячих сердечок: рецепти з відео
Курячі сердечка – дієтичний, дуже приємний на смак і дуже корисний продукт, який в більшості випадків недооцінюється. Відкрити для себе різноманітність страв з цього субпродукту допоможуть рецепти, представлені в статті.
Курячі сердечка – субпродукт, який часто недооцінюється. Багато хто вважає їх недостатньо привабливими в естетичному і гастрономічному плані. Але цей непоказний з вигляду продукт можна приготувати різними способами, застосувавши різні техніки.
І після того, як ніжне ласощі розтане у роті, змушуючи радіти смакові рецептори, курячі сердечка назавжди увійдуть у список улюблених страв.
Одним з найбільш оригінальних і смачних видів приготування є шашлик із сердець.
Вибираємо і обробляємо сердечка перед приготуванням
- Свіжий продукт має насичений винний колір і щільну структуру;
- Краще не вибирати заморожений продукт, досить, що він буде охолодженим. А принісши додому, не варто засовувати їх у морозильну камеру, краще приготувати серця відразу;
- Перед приготуванням їх необхідно ретельно промити, вимиваючи кров. А після зрізати зайвий жир і плівки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Субпродукт (сердечка) - | півкіло |
Масло пісне рафінована - | 2 ст. л. |
Класичний Соус соєвий - | 2 ст. л. |
Лимонний сік (краще свіжовіджатий) - | 2 ст. л. |
Сіль, перець - | за смаком |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 Ккал |
Правильно підібраний маринад теж грає не останню роль для кінцевого результату. Просто посолити субпродукти буде недостатньо. Ідеальним є маринад із звичайного оцту і соєвого соусу (беруться в пропорції 1:1). Добре підкреслюють смак продукту різні спеції – імбир, орегано, перець мелений.
Дуже смачними виходять серця, замариновані в лимонно-соєвому маринаді.
Як замаринувати курячі сердечка для шашлику:
- Вимиті серця заливаємо соєвим соусом, соком і олією. Солимо, посипаємо перцем;
- Продукт маринується не менше 3-х годин;
- Сердечка нанизуємо на шпажки, щоб потім обсмажити на сковороді або на відкритому вогні, але тоді необхідно взяти металеві шампури.
Готуємо шашлик з курячих сердечок на сковорідці
Серця в томатному соусі
Необхідні інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Соус соєвий класичний – 25 мл;
- Паста томатна – 2 ст. л;
- Сіль, трави прованські – по чверті ложки;
- Масло пісне (оливкова або соняшникова) – 1 ст. л;
Послідовність приготування:
- Миємо й чистимо субпродукт;
- Змішуємо олію і соєвий соус, домішуємо пасту і всі спеції. Замочуємо субпродукт у маринаді години на 3;
- Надягаємо серця на шпажки з дерева і відправляємо на сковороду. Спершу треба обсмажити їх з усіх боків до утворення апетитного золотистого відтінку, а потім залишити на 4 хвилини дійти на слабкому вогні під закритою кришкою.
Серця в часниково-оливковій соусі
Необхідні інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Часник – пару зубчиків;
- Вода кип'ячена – 2 склянки;
- Сік лимонний – 2 ст. л;
- Масло пісне рафінована – за бажанням;
- Спеції — сіль, перець.
Послідовність приготування:
- Ретельно миємо та очищаємо субпродукт;
- Для маринаду часник подрібнюємо пресом або натираємо, змішуємо з сіллю. Потім розбавляємо водою, змішаною з лимонним соком. Можна додати ложку — дві олії;
- Заливаємо серця маринадом, накриваємо плівкою і залишаємо на 3 години;
- Одягаємо їх на шпажки з дерева і обсмажуємо на сковороді хвилин 7.
Як курячі крильця замаринувати для шашлику, щоб м'ясо залишалося соковитим і ніжним.
Як смачно замаринувати цибулю до шашлику, читайте наші рецепти.
Візьміть на замітку шашлик з баранини замаринований в соусі з ківі. Це дуже смачно!
Серця в імбирно-соєвому соусі
Необхідні інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Соус соєвий класичний – 1 ст. л;
- Імбирний корінь – 30 гр;
- Цибулина середня) – 1 шт;
- Оцет яблучний – 1,5 — 2 ст. л;
- Масло пісне рафінована – 4 ст. л;
- Суміш прованських трав, сіль, хмелі-сунелі.
Послідовність приготування:
- Починаємо з виготовлення імбирного соусу. Очищаємо корінь імбиру і цибулину. Подрібнюємо окремо в блендері. А потім збиваємо з оцтом, 2-ма ст. л. олії і 2-ма ст. л. води;
- Ретельно промиті та підготовлені серця заливаємо сумішшю з імбирного і соєвого соусу, додавши до них спеції;
- Маринувати потрібно 4 години;
- Підготовлений продукт нанизуємо на шпажки з дерева і обсмажуємо на сковороді з додаванням олії 10 хвилин.
Готуємо шашлик з сердечок в духовій шафі
Серця в соєво-медовому соусі на шпажках
Необхідні інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Мед квітковий – 1 ст. л;
- Класичний Соус соєвий – 2,5 ст. л;
- Оцет яблучний – 2,5 ст. л;
- Перець з сіллю – по чверті ст. л.
Послідовність приготування:
- Починаємо з маринування. Перемішуємо мед, соус, оцет і спеції в одній ємності;
- Промиті і почищені серця замариновываем на 3,5 години;
- Заздалегідь включаємо духовку, щоб нагріти його до 200°. На нижню позицію ставимо деко з водою;
- Підготовлені серця садимо на шпажки і розподіляємо по решітці, яка повинна знаходитися на середньому рівні;
- Таким чином запікаємо до 20 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка;
- Після цього акуратно виймаємо продукт і насолоджуємося.
Серця в лимонно-соєвому соусі з кунжутом
Необхідні інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Масло пісне олію (можна оливкове) – 2 — 3 ст. л;
- Класичний соус соєвий – 1 ст. л;
- Сік лимонний (краще свіжий) – 1 — 2 ст. л;
- Кунжутне насіння – 2 — 4 ст. л;
- Сіль, петрушка, прованські трави.
Послідовність приготування:
- Обробляємо і моєму сердечка;
- Маринуємо в соусі з включенням масла, соку лимона, спецій і кунжуту не менше 3-х годин;
- Розкладаємо на решітці в розігрітій духовці і запікаємо на малому вогні близько 15 хвилин.
Серця в медовому соусі з кетчупом
Необхідні інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Мед рідкий – 2,5 — 3 ст. л;
- Кетчуп не дуже гострий – 1 ст. л;
- Оцет столовий – 2,5 ст. л;
- Сіль;
- Цибулина – 1 шт.
Послідовність приготування:
-
- Моєму субпродукт і потім заливаємо підготовленим маринадом (суміш меду, кетчупу, оцту, солі);
-
- Після того, як вони годину маринувалися, дістаємо і нанизуємо на шпажки;
-
- Перекладаємо шашлички на решітку, змащену олією в розігрітій до 180° духовці;
- Запікаємо до 15-ти хвилин.
Готуємо шашлик з курячих сердечок на мангалі
Любителі проводити час на пікніках знають, що одні і ті ж рецепти шашликів часто набридають. У такому випадку можна спробувати приготувати на мангалі курячі сердечка. Наситившись димком, вони придбають незвичайний смак, який приємно здивує.
Серця в соєво-лимонному соусі з перцем болгарським
Необхідні інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Масло пісне – 2 ст. л;
- Класичний соєвий Соус – 2 ст. л;
- Перець болгарський – 1 — 2 шт;
- Сіль з перцем, різні трави.
Послідовність приготування:
- Вимитий і як слід оброблений субпродукт маринуємо в соєвому соусі, лимонному соку, олії, солі та спеціях;
- Залишаємо на 4 години;
- Моєму перець і вирізаємо у нього серцевину. Ріжемо на кружечки;
- Нанизуємо серця на шампури, чергуючи їх з кільцями перцю. Не забуваємо поливати шашличок маринадом;
- Через 15 хвилин знімаємо з мангалу.
Серця в лимонно-пивному соусі
Необхідні інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Лимонний (або гранатовий) сік – 3 ст. л;
- Пиво світле – пів склянки;
- Цибулина – 1 шт;
- Гірчиця – 0,5 ст. л;
- Вода газована – 0,5 склянки;
- Спеції – сіль, перець.
Послідовність приготування:
- Моєму і готуємо сердечка. Змішуємо їх з дрібнонарізаною цибулиною;
- Готуємо маринад. Вичавлюємо сік з лимона (можливо замінити гранатом – так буде ще пікантніше), змішуємо з пивом, водою, гірчицею і спеціями;
- Заливаємо сумішшю сердечка з цибулею і залишаємо на 3 години;
- Після нанизуємо субпродукт на шампури і смажимо на вогнищі. Не забуваємо поливати маринадом і час від часу перевертати.
Серця в медово-часниковому соусі
Необхідні інгредієнти:
- Субпродукт – півкіло;
- Соус соєвий класичний – 3 ст. л.;
- Мед квітковий – 2,5 ст. л.;
- Олія оливкова або соняшникова – 2,5 ст. л.;
- Оцет столовий (яблучний, винний) – 0,5 ст. л.;
- Часникові зубчики — 1 шт;
- Кунжутне насіння – 2 ст. л.;
- Сіль з перцем.
Послідовність приготування:
- Промиваємо і очищаємо сердечка від плівок;
- У глибоку ємність кладемо суміш з протертого часнику, спецій, меду, олії й оцту. В кінці наливаємо соєвий соус;
- В такому маринаді сердечка мають насичуватись не менше 10-12 годин;
- Підготовлені продукти нанизуємо на шампури, намагаючись розміщати їх так, щоб вони не стикалися, і розкладаємо на мангалі.
- Готувати до золотистого кольору (близько 15 хвилин).
Враховуємо деякі моменти в підготовці і приготуванні
- Курячі сердечка дуже ніжний продукт. Їх потрібно готувати не більш 15-20 хвилин. В іншому випадку вони вийдуть не занадто м'якими;
- Маринувати серця бажано не менше 2-х годин, тільки при дотриманні цієї умови субпродукти вберуть в себе всі відтінки маринаду і вийдуть смачними;
- Для шашлику з сердечок треба обдумано вибрати спеціальні шпажки. Краще, щоб вони були виготовлені з берези і мали плоску форму. У такому разі серця не будуть крутитися під час готування;
- Під час маринування м'яса можна шпажки замочити і в звичайній воді. Таким чином запобігає їх пригорання під час подальшого зажаривания.
Рецептів приготування курячих сердець існує дуже багато. Можна експериментувати, додаючи в маринади свій улюблений компонент. Але яким би способом їх приготувати, сердечка припадуть до душі і гурманам, і невибагливим їдцям.