14 март 2019 7 400

Як смачно приготувати шашлик з курячих сердечок: рецепти з відео

Курячі сердечка – дієтичний, дуже приємний на смак і дуже корисний продукт, який в більшості випадків недооцінюється. Відкрити для себе різноманітність страв з цього субпродукту допоможуть рецепти, представлені в статті.

Курячі сердечка – субпродукт, який часто недооцінюється. Багато хто вважає їх недостатньо привабливими в естетичному і гастрономічному плані. Але цей непоказний з вигляду продукт можна приготувати різними способами, застосувавши різні техніки.

І після того, як ніжне ласощі розтане у роті, змушуючи радіти смакові рецептори, курячі сердечка назавжди увійдуть у список улюблених страв.

Одним з найбільш оригінальних і смачних видів приготування є шашлик із сердець.

Вибираємо і обробляємо сердечка перед приготуванням

Щоб курячі серця вийшли по-справжньому смачними, необхідно вже на стадії їх придбання і підготовки до подальшої обробки звернути увагу на деякі деталі.
  • Свіжий продукт має насичений винний колір і щільну структуру;
  • Краще не вибирати заморожений продукт, досить, що він буде охолодженим. А принісши додому, не варто засовувати їх у морозильну камеру, краще приготувати серця відразу;
  • Перед приготуванням їх необхідно ретельно промити, вимиваючи кров. А після зрізати зайвий жир і плівки.
Правильно маринуємо
Інгредієнти Кількість
Субпродукт (сердечка) - півкіло
Масло пісне рафінована - 2 ст. л.
Класичний Соус соєвий - 2 ст. л.
Лимонний сік (краще свіжовіджатий) - 2 ст. л.
Сіль, перець - за смаком
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 95 Ккал

Правильно підібраний маринад теж грає не останню роль для кінцевого результату. Просто посолити субпродукти буде недостатньо. Ідеальним є маринад із звичайного оцту і соєвого соусу (беруться в пропорції 1:1). Добре підкреслюють смак продукту різні спеції – імбир, орегано, перець мелений.

Дуже смачними виходять серця, замариновані в лимонно-соєвому маринаді.

Як замаринувати курячі сердечка для шашлику:

  1. Вимиті серця заливаємо соєвим соусом, соком і олією. Солимо, посипаємо перцем;
  2. Продукт маринується не менше 3-х годин;
  3. Сердечка нанизуємо на шпажки, щоб потім обсмажити на сковороді або на відкритому вогні, але тоді необхідно взяти металеві шампури.

Готуємо шашлик з курячих сердечок на сковорідці

Якщо вибратися на природу часу або можливості немає, а спробувати незвичайний шашличок не терпиться, можна приготувати їх на звичайній сковороді будинку.

Серця в томатному соусі

Необхідні інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Соус соєвий класичний – 25 мл;
  • Паста томатна – 2 ст. л;
  • Сіль, трави прованські – по чверті ложки;
  • Масло пісне (оливкова або соняшникова) – 1 ст. л;

Послідовність приготування:

  1. Миємо й чистимо субпродукт;
  2. Змішуємо олію і соєвий соус, домішуємо пасту і всі спеції. Замочуємо субпродукт у маринаді години на 3;
  3. Надягаємо серця на шпажки з дерева і відправляємо на сковороду. Спершу треба обсмажити їх з усіх боків до утворення апетитного золотистого відтінку, а потім залишити на 4 хвилини дійти на слабкому вогні під закритою кришкою.

Серця в часниково-оливковій соусі

Необхідні інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Часник – пару зубчиків;
  • Вода кип'ячена – 2 склянки;
  • Сік лимонний – 2 ст. л;
  • Масло пісне рафінована – за бажанням;
  • Спеції — сіль, перець.

Послідовність приготування:

  1. Ретельно миємо та очищаємо субпродукт;
  2. Для маринаду часник подрібнюємо пресом або натираємо, змішуємо з сіллю. Потім розбавляємо водою, змішаною з лимонним соком. Можна додати ложку — дві олії;
  3. Заливаємо серця маринадом, накриваємо плівкою і залишаємо на 3 години;
  4. Одягаємо їх на шпажки з дерева і обсмажуємо на сковороді хвилин 7.

Як курячі крильця замаринувати для шашлику, щоб м'ясо залишалося соковитим і ніжним.

Як смачно замаринувати цибулю до шашлику, читайте наші рецепти.

Візьміть на замітку шашлик з баранини замаринований в соусі з ківі. Це дуже смачно!

Серця в імбирно-соєвому соусі

Необхідні інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Соус соєвий класичний – 1 ст. л;
  • Імбирний корінь – 30 гр;
  • Цибулина середня) – 1 шт;
  • Оцет яблучний – 1,5 — 2 ст. л;
  • Масло пісне рафінована – 4 ст. л;
  • Суміш прованських трав, сіль, хмелі-сунелі.

Послідовність приготування:

  1. Починаємо з виготовлення імбирного соусу. Очищаємо корінь імбиру і цибулину. Подрібнюємо окремо в блендері. А потім збиваємо з оцтом, 2-ма ст. л. олії і 2-ма ст. л. води;
  2. Ретельно промиті та підготовлені серця заливаємо сумішшю з імбирного і соєвого соусу, додавши до них спеції;
  3. Маринувати потрібно 4 години;
  4. Підготовлений продукт нанизуємо на шпажки з дерева і обсмажуємо на сковороді з додаванням олії 10 хвилин.

Готуємо шашлик з сердечок в духовій шафі

Тим, хто незмінно вважає калорії і не дуже любить смажену їжу ідеальним стане варіант запікання шашличка з субпродукту в духовці. У цьому разі виключається накопичення канцерогенів, а смак буде таким же божественним.

Серця в соєво-медовому соусі на шпажках

Необхідні інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Мед квітковий – 1 ст. л;
  • Класичний Соус соєвий – 2,5 ст. л;
  • Оцет яблучний – 2,5 ст. л;
  • Перець з сіллю – по чверті ст. л.

Послідовність приготування:

  1. Починаємо з маринування. Перемішуємо мед, соус, оцет і спеції в одній ємності;
  2. Промиті і почищені серця замариновываем на 3,5 години;
  3. Заздалегідь включаємо духовку, щоб нагріти його до 200°. На нижню позицію ставимо деко з водою;
  4. Підготовлені серця садимо на шпажки і розподіляємо по решітці, яка повинна знаходитися на середньому рівні;
  5. Таким чином запікаємо до 20 хвилин, поки не з'явиться золотава скоринка;
  6. Після цього акуратно виймаємо продукт і насолоджуємося.

Серця в лимонно-соєвому соусі з кунжутом

Необхідні інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Масло пісне олію (можна оливкове) – 2 — 3 ст. л;
  • Класичний соус соєвий – 1 ст. л;
  • Сік лимонний (краще свіжий) – 1 — 2 ст. л;
  • Кунжутне насіння – 2 — 4 ст. л;
  • Сіль, петрушка, прованські трави.

Послідовність приготування:

  1. Обробляємо і моєму сердечка;
  2. Маринуємо в соусі з включенням масла, соку лимона, спецій і кунжуту не менше 3-х годин;
  3. Розкладаємо на решітці в розігрітій духовці і запікаємо на малому вогні близько 15 хвилин.

Серця в медовому соусі з кетчупом

Необхідні інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Мед рідкий – 2,5 — 3 ст. л;
  • Кетчуп не дуже гострий – 1 ст. л;
  • Оцет столовий – 2,5 ст. л;
  • Сіль;
  • Цибулина – 1 шт.

Послідовність приготування:

    1. Моєму субпродукт і потім заливаємо підготовленим маринадом (суміш меду, кетчупу, оцту, солі);

    1. Після того, як вони годину маринувалися, дістаємо і нанизуємо на шпажки;

    1. Перекладаємо шашлички на решітку, змащену олією в розігрітій до 180° духовці;

  1. Запікаємо до 15-ти хвилин.

Готуємо шашлик з курячих сердечок на мангалі

Любителі проводити час на пікніках знають, що одні і ті ж рецепти шашликів часто набридають. У такому випадку можна спробувати приготувати на мангалі курячі сердечка. Наситившись димком, вони придбають незвичайний смак, який приємно здивує.

Серця в соєво-лимонному соусі з перцем болгарським

Необхідні інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Масло пісне – 2 ст. л;
  • Класичний соєвий Соус – 2 ст. л;
  • Перець болгарський – 1 — 2 шт;
  • Сіль з перцем, різні трави.

Послідовність приготування:

  1. Вимитий і як слід оброблений субпродукт маринуємо в соєвому соусі, лимонному соку, олії, солі та спеціях;
  2. Залишаємо на 4 години;
  3. Моєму перець і вирізаємо у нього серцевину. Ріжемо на кружечки;
  4. Нанизуємо серця на шампури, чергуючи їх з кільцями перцю. Не забуваємо поливати шашличок маринадом;
  5. Через 15 хвилин знімаємо з мангалу.

Серця в лимонно-пивному соусі

Необхідні інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Лимонний (або гранатовий) сік – 3 ст. л;
  • Пиво світле – пів склянки;
  • Цибулина – 1 шт;
  • Гірчиця – 0,5 ст. л;
  • Вода газована – 0,5 склянки;
  • Спеції – сіль, перець.

Послідовність приготування:

  1. Моєму і готуємо сердечка. Змішуємо їх з дрібнонарізаною цибулиною;
  2. Готуємо маринад. Вичавлюємо сік з лимона (можливо замінити гранатом – так буде ще пікантніше), змішуємо з пивом, водою, гірчицею і спеціями;
  3. Заливаємо сумішшю сердечка з цибулею і залишаємо на 3 години;
  4. Після нанизуємо субпродукт на шампури і смажимо на вогнищі. Не забуваємо поливати маринадом і час від часу перевертати.

Серця в медово-часниковому соусі

Необхідні інгредієнти:

  • Субпродукт – півкіло;
  • Соус соєвий класичний – 3 ст. л.;
  • Мед квітковий – 2,5 ст. л.;
  • Олія оливкова або соняшникова – 2,5 ст. л.;
  • Оцет столовий (яблучний, винний) – 0,5 ст. л.;
  • Часникові зубчики — 1 шт;
  • Кунжутне насіння – 2 ст. л.;
  • Сіль з перцем.

Послідовність приготування:

  1. Промиваємо і очищаємо сердечка від плівок;
  2. У глибоку ємність кладемо суміш з протертого часнику, спецій, меду, олії й оцту. В кінці наливаємо соєвий соус;
  3. В такому маринаді сердечка мають насичуватись не менше 10-12 годин;
  4. Підготовлені продукти нанизуємо на шампури, намагаючись розміщати їх так, щоб вони не стикалися, і розкладаємо на мангалі.
  5. Готувати до золотистого кольору (близько 15 хвилин).

Враховуємо деякі моменти в підготовці і приготуванні

  1. Курячі сердечка дуже ніжний продукт. Їх потрібно готувати не більш 15-20 хвилин. В іншому випадку вони вийдуть не занадто м'якими;
  2. Маринувати серця бажано не менше 2-х годин, тільки при дотриманні цієї умови субпродукти вберуть в себе всі відтінки маринаду і вийдуть смачними;
  3. Для шашлику з сердечок треба обдумано вибрати спеціальні шпажки. Краще, щоб вони були виготовлені з берези і мали плоску форму. У такому разі серця не будуть крутитися під час готування;
  4. Під час маринування м'яса можна шпажки замочити і в звичайній воді. Таким чином запобігає їх пригорання під час подальшого зажаривания.

Рецептів приготування курячих сердець існує дуже багато. Можна експериментувати, додаючи в маринади свій улюблений компонент. Але яким би способом їх приготувати, сердечка припадуть до душі і гурманам, і невибагливим їдцям.

Що ще почитати: