Добірка рецептів страв з курячих сердечок
Як нагодувати улюблених ситним і корисним обідом без особливих витрат часу і сил? Приготуйте курячі сердечка з печінкою або шлуночками, поєднуючи їх з різними соусами. Ці страви по достоїнству оцінять члени сім'ї та гості. Отже, представляємо вам рецепти таких страв з курячих сердечок.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Серця курячі - | півкілограма |
Цибуля ріпчаста - | 80 г |
Вершки 20%-ной жирності - | пів-літри |
Гірчиця столова - | 30 г |
Пармезан або будь-який твердий сир - | 30 г |
Масло рослинне - | 30 мл |
Кухонна сіль і чорний перець - | за смаком |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 164 Ккал |
Страви з цього субпродукту часто рекомендують людям хворим анемією, але багато схильні ігнорувати його через невизначеного або негативного ставлення до цього інгредієнту. Щоб виправити ситуацію і відкрити не тільки дуже корисний, але і смачний субпродукт, варто лише приготувати його з простим вершково-гірчичним соусом.
Сердечка промиваються і відкидається на друшляк. Це робиться для усунення зайвої рідини. Після можна відрізати жир, клапани та жилки, а також розрізати їх навпіл, щоб промити їх зсередини, однак це необов'язковий пункт, достатньо просто помити їх;
У сковороді розігрівається рослинне масло, потім викладаються сердечка і обсмажуються протягом 25 хвилин. В останній момент слід посолити і поперчити субпродукт;
Цибулю дрібно шинкуется і обсмажується разом з сердечками ще 10 хвилин. Важливо постійно помішувати силіконової або дерев'яною лопаткою;
У вершках розмішується дві ложки гірчиці, а рідина виливається на сковорідку. Страву доводять до кипіння, а потім його необхідно накрити кришкою і томити при слабкій температурі близько 10 хвилин;
На завершальному етапі додається тертий сир, для того щоб він розплавився потрібно потримати сердечка на вогні ще хвилину. Обов'язково варто спробувати блюдо, щоб переконатися в достатній кількості солі і перцю.
Курячі сердечка — пружний продукт, однак додавання гірчиці зробить його не тільки смачним, але і трохи м'якше і ніжніше.
Болгарська варіація приготування сердечок в мультиварці
Однак за смак страви завжди відповідає господиня, тому важливо правильно вибрати супутні інгредієнти. Краще всього для гасіння сердечок підходить болгарський рецепт з перцем і соєвим соусом.
Інгредієнти:
Сердечка курін. | півкілограма |
Томати | 280 р |
Перець червоний солодкий | 174 г |
Цибуля ріпчаста | 80 г |
Морква | 120 г |
Зубчики часнику | 18 г |
Соус соєвий | 75 мл |
Чорний перець | За смаком |
Приготування триває: 140 хвилин.
Калорійність на 100 г: 63, 5 ккал.
Особливий смак сердечок виходить завдяки злиттю болгарської і китайської кухні, типового поєднання овочів для болгарського лечо і заправки з соєвого соусу.
Перед приготуванням включається мультиварка в режимі «Випічка», після того як вона прогріється у неї закладаються вимиті і очищені від жиру сердечка. Їм необхідно прокипіти, щоб випарувалася зайва рідина.
Другим кроком буде підготовка овочів. Цибулю дрібно шинкуется, морква, болгарський перець по довжині і товщині повинні бути приблизно однаковими, вони нарізати тонкою соломкою.
В соєвому соусі змішують половину чайної ложки перцю і роздавлені зубчики часнику.
На останньому етапі приготування овочі і соус відправляються до сердечком. Виставляється режим «Гасіння» і вже через годину ніжні курячі субпродукти в овочевому соку і соєвому соусі будуть готові.
Ранок страва не втратить своїх смакових якостей, а навпаки тільки виграє від просочування прянощами і соками овочів.
Рецепт тушкованих курячих сердечок і шлуночків
Недорогі і корисні субпродукти можна приготувати разом і отримати не лише задоволення від чудового смаку, але і користь від вмісту в них корисних речовин. Розглянемо смачні страви з курячих шлунків та сердечок.
Інгредієнти:
Серця курячі | півкілограма |
Шлунки курячі | півкілограма |
Цибуля ріпчаста | 160 р |
Морква | 120 г |
М'ясний бульйон | пів-літри |
Сметана 10%-ної жирності | 250 г |
Сіль | 5 г |
Чорний перець | щіпка |
Зелень | пучок |
Хмелі-сунелі | 30 г |
Олія рослинна | 50 мл |
Приготування триває: 70 хв.
Калорійність на 100 г: 108 ккал.
- Сердечка промивають і очищають від клапанів і жиру. Шлуночки так само слід промити і видалити плівки. Після субпродукти окремо відварюють у підсоленій воді;
- Поки варяться основні інгредієнти, робиться піджарка. Цибулю нарізають півкільцями, а моркву натирається на крупній тертці, потім їх обсмажують постійно помішуючи;
- Сердечка і шлуночки викладаються на сковорідку і тушкують разом з ними протягом 15 хвилин, після додається бульйон, і страву доводять до готовності ще близько 10 хвилин;
- На останньому етапі сердечка і шлуночки заливаються сметаною, посипаються спеціями і разом з ними тушкують ще чверть години;
- Перед подаванням страву посипають свіжою зеленню, подавати субпродукти можна з рисом або пюре.
Курячі сердечка і шлуночки, тушковані з томатною пастою
Томатний соус чудово поєднується з субпродуктами і стане хорошою альтернативою сметанним підливаючи.
Інгредієнти:
Шлуночки | 0, 4 кг |
Сердечка | 0,4 кг |
Паста з томатів | 30 г |
Морква | 120 г |
Цибуля репч. | 80 г |
Сіль і цукор | щіпка |
Приготування триває: 160 хвилин.
Калорійність на 100 г: 87 ккал.
- Субпродукти промиваються і очищаються від жиру і плівок, а потім обсушують;
- На сковороді раскаляют масло і обсмажують в ньому сердечка і шлуночки близько 10 хвилин;
- Після інгредієнти заливається літром води і тушкують близько 120 хвилин. Чим довше вони будуть нудитися, тим м'якше виходити в підсумку. У процесі гасіння знадобитися додати ще близько 400 мл рідини;
- Потрібно підготувати пасеровку з дрібно нарізаної цибулі і моркви, а потім додати до обсмажених овочів томатну пасту. Обсмажувати ще хвилини три постійно помішуючи суміш;
- На останньому етапі овочі і субпродукти змішуються, до них додається сіль і цукор, а також улюблені спеції для досягнення необхідної гостроти або аромату. Всі інгредієнти тушкують ще 10 хвилин.
Ніжне «Рафаелло» в домашніх умовах приготувати не складно, якщо слідувати нашим радам.
читайте як приготувати торт на кефірі «Чорний принц», простий рецепт з покроковими фото.
Читайте як приготувати смачний вафельний тортик зі згущеним молоком і бананами. Рецепт тут.
Курячі сердечка з шлуночками і грибами в сметані
Цей рецепт досить універсальний і залишає місце для експериментів. Субпродукти можна обсмажувати з грибами на сковорідці або ж тушкувати в глиняних горщиках. Соус може бути соєвим або вершковим, все залежить від особистих переваг, проте в будь-якому випадку страва виходить смачним.
Інгредієнти:
Серця і шлунки курячі | 1000 м |
Сметана 10% жирності | 0,2 кг |
Печериці | 0,5 кг |
Цибуля ріпчаста | 160 р |
Масло сливочн. і рослинне | По 50 г |
Перець чорний, сіль | За смаком |
Приготування триває: 110 хв.
Калорійність на 100 г: 132 ккал.
- Сердечка промиваються в проточній воді і очищаються від зайвого жиру, якщо додаються шлуночки, то їх так само слід обробити і порізати на шматочки;
- На сковорідці розігріваємо близько 60 г вершкового масла, після викладаються субпродукти. У цей момент їх солять, перчать, а потім додають склянку окропу і тушкують близько години;
- Після серця і шлуночки викладаються в окрему миску, а в сковорідці обсмажується до прозорого стану цибулю. Його після закінчення смаження відправляють до субпродуктів;
- Останніми з інгредієнтів обсмажуються печериці, можна додати трохи масла, якщо його недостатньо;
- Гриби, цибулю і субпродукти викладають в одну сковорідку, знову солять і перчать за необхідності;
- Інгредієнти заливаються сметаною і тушкують при невеликій температурі протягом 10 хвилин.
Печериці можна замінити морквою, натертою на крупній тертці. Для того щоб зробити страву більш ситним, можна додати картоплю, нарізану кубиками.
Куряча печінка з сердечками по-домашньому
Простий, невигадливий рецепт з того, що завжди є у господині під рукою.
Інгредієнти:
Печінка | 800 г |
Цибуля ріпчаста | 160 р |
Сметана 10%-ної жирності | 200 г |
Морква | 120 г |
Чорний перець | 8 горошин |
Кріп | пучок |
Сердечка | півкілограма |
Лист лавра |
Приготування триває: 60 хв.
Калорійність на 100 г: 153 ккал.
- Для початку потрібно приготувати засмажку, обсмаживши до золотистого кольору цибулю та моркву, нарізану дрібною соломкою;
- Печінка і сердечка промити і видалити зайве (плівки і жир), а потім викласти їх на сковорідку до овочів. На цьому етапі додаються всі спеції і блюдо заливають сметаною. Перемішавши інгредієнти, їх слід загасити під кришкою протягом 15 хвилин;
- Перед подачею субпродукти в соусі посипаються зеленню. Подавати страву з курячих сердець і печінки можна як з пюре, так і з рисом або макаронами.
Курячі сердечка — корисний і недорогий продукт. Їх приготування не вимагає великого досвіду або спеціальних знань, досить слідувати рекомендаціям з рецепту. Вони добре поєднуються з повсякденними гарнірів і вносять різноманітність у будь раціон.