22 март 2019 20 051

Добірка рецептів страв з курячих сердечок

Як нагодувати улюблених ситним і корисним обідом без особливих витрат часу і сил? Приготуйте курячі сердечка з печінкою або шлуночками, поєднуючи їх з різними соусами. Ці страви по достоїнству оцінять члени сім'ї та гості. Отже, представляємо вам рецепти таких страв з курячих сердечок.

Вершково-гірчичний соус з курячими сердечками
Інгредієнти Кількість
Серця курячі - півкілограма
Цибуля ріпчаста - 80 г
Вершки 20%-ной жирності - пів-літри
Гірчиця столова - 30 г
Пармезан або будь-який твердий сир - 30 г
Масло рослинне - 30 мл
Кухонна сіль і чорний перець - за смаком
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 164 Ккал
Субпродукти начебто курячих сердечок містять у собі вітаміни групи В, А, фосфор, залізо, калій. Вони легко засвоюються, так як куряче серце — це м'яз, а отже, білок.

Страви з цього субпродукту часто рекомендують людям хворим анемією, але багато схильні ігнорувати його через невизначеного або негативного ставлення до цього інгредієнту. Щоб виправити ситуацію і відкрити не тільки дуже корисний, але і смачний субпродукт, варто лише приготувати його з простим вершково-гірчичним соусом.

Сердечка промиваються і відкидається на друшляк. Це робиться для усунення зайвої рідини. Після можна відрізати жир, клапани та жилки, а також розрізати їх навпіл, щоб промити їх зсередини, однак це необов'язковий пункт, достатньо просто помити їх;

У сковороді розігрівається рослинне масло, потім викладаються сердечка і обсмажуються протягом 25 хвилин. В останній момент слід посолити і поперчити субпродукт;

Цибулю дрібно шинкуется і обсмажується разом з сердечками ще 10 хвилин. Важливо постійно помішувати силіконової або дерев'яною лопаткою;

У вершках розмішується дві ложки гірчиці, а рідина виливається на сковорідку. Страву доводять до кипіння, а потім його необхідно накрити кришкою і томити при слабкій температурі близько 10 хвилин;

На завершальному етапі додається тертий сир, для того щоб він розплавився потрібно потримати сердечка на вогні ще хвилину. Обов'язково варто спробувати блюдо, щоб переконатися в достатній кількості солі і перцю.

Курячі сердечка — пружний продукт, однак додавання гірчиці зробить його не тільки смачним, але і трохи м'якше і ніжніше.

Болгарська варіація приготування сердечок в мультиварці

Курячі сердечка, тушковані в мультиварці, безпрограшне блюдо для молодої господині і економія часу для дослідної. Всі турботи про правильному гасінні бере на себе чарівний казанок, гарантуючи м'якість курячого субпродукту.

Однак за смак страви завжди відповідає господиня, тому важливо правильно вибрати супутні інгредієнти. Краще всього для гасіння сердечок підходить болгарський рецепт з перцем і соєвим соусом.

Інгредієнти:

Сердечка курін. півкілограма
Томати 280 р
Перець червоний солодкий 174 г
Цибуля ріпчаста 80 г
Морква 120 г
Зубчики часнику 18 г
Соус соєвий 75 мл
Чорний перець За смаком

Приготування триває: 140 хвилин.

Калорійність на 100 г: 63, 5 ккал.

Особливий смак сердечок виходить завдяки злиттю болгарської і китайської кухні, типового поєднання овочів для болгарського лечо і заправки з соєвого соусу.

Перед приготуванням включається мультиварка в режимі «Випічка», після того як вона прогріється у неї закладаються вимиті і очищені від жиру сердечка. Їм необхідно прокипіти, щоб випарувалася зайва рідина.

Другим кроком буде підготовка овочів. Цибулю дрібно шинкуется, морква, болгарський перець по довжині і товщині повинні бути приблизно однаковими, вони нарізати тонкою соломкою.

В соєвому соусі змішують половину чайної ложки перцю і роздавлені зубчики часнику.

На останньому етапі приготування овочі і соус відправляються до сердечком. Виставляється режим «Гасіння» і вже через годину ніжні курячі субпродукти в овочевому соку і соєвому соусі будуть готові.

Ранок страва не втратить своїх смакових якостей, а навпаки тільки виграє від просочування прянощами і соками овочів.

Рецепт тушкованих курячих сердечок і шлуночків

Недорогі і корисні субпродукти можна приготувати разом і отримати не лише задоволення від чудового смаку, але і користь від вмісту в них корисних речовин. Розглянемо смачні страви з курячих шлунків та сердечок.

Інгредієнти:

Серця курячі півкілограма
Шлунки курячі півкілограма
Цибуля ріпчаста 160 р
Морква 120 г
М'ясний бульйон пів-літри
Сметана 10%-ної жирності 250 г
Сіль 5 г
Чорний перець щіпка
Зелень пучок
Хмелі-сунелі 30 г
Олія рослинна 50 мл

Приготування триває: 70 хв.

Калорійність на 100 г: 108 ккал.

  1. Сердечка промивають і очищають від клапанів і жиру. Шлуночки так само слід промити і видалити плівки. Після субпродукти окремо відварюють у підсоленій воді;
  2. Поки варяться основні інгредієнти, робиться піджарка. Цибулю нарізають півкільцями, а моркву натирається на крупній тертці, потім їх обсмажують постійно помішуючи;
  3. Сердечка і шлуночки викладаються на сковорідку і тушкують разом з ними протягом 15 хвилин, після додається бульйон, і страву доводять до готовності ще близько 10 хвилин;
  4. На останньому етапі сердечка і шлуночки заливаються сметаною, посипаються спеціями і разом з ними тушкують ще чверть години;
  5. Перед подаванням страву посипають свіжою зеленню, подавати субпродукти можна з рисом або пюре.

Курячі сердечка і шлуночки, тушковані з томатною пастою

Томатний соус чудово поєднується з субпродуктами і стане хорошою альтернативою сметанним підливаючи.

Інгредієнти:

Шлуночки 0, 4 кг
Сердечка 0,4 кг
Паста з томатів 30 г
Морква 120 г
Цибуля репч. 80 г
Сіль і цукор щіпка

Приготування триває: 160 хвилин.

Калорійність на 100 г: 87 ккал.

  1. Субпродукти промиваються і очищаються від жиру і плівок, а потім обсушують;
  2. На сковороді раскаляют масло і обсмажують в ньому сердечка і шлуночки близько 10 хвилин;
  3. Після інгредієнти заливається літром води і тушкують близько 120 хвилин. Чим довше вони будуть нудитися, тим м'якше виходити в підсумку. У процесі гасіння знадобитися додати ще близько 400 мл рідини;
  4. Потрібно підготувати пасеровку з дрібно нарізаної цибулі і моркви, а потім додати до обсмажених овочів томатну пасту. Обсмажувати ще хвилини три постійно помішуючи суміш;
  5. На останньому етапі овочі і субпродукти змішуються, до них додається сіль і цукор, а також улюблені спеції для досягнення необхідної гостроти або аромату. Всі інгредієнти тушкують ще 10 хвилин.

Ніжне «Рафаелло» в домашніх умовах приготувати не складно, якщо слідувати нашим радам.

читайте як приготувати торт на кефірі «Чорний принц», простий рецепт з покроковими фото.

Читайте як приготувати смачний вафельний тортик зі згущеним молоком і бананами. Рецепт тут.

Курячі сердечка з шлуночками і грибами в сметані

Цей рецепт досить універсальний і залишає місце для експериментів. Субпродукти можна обсмажувати з грибами на сковорідці або ж тушкувати в глиняних горщиках. Соус може бути соєвим або вершковим, все залежить від особистих переваг, проте в будь-якому випадку страва виходить смачним.

Інгредієнти:

Серця і шлунки курячі 1000 м
Сметана 10% жирності 0,2 кг
Печериці 0,5 кг
Цибуля ріпчаста 160 р
Масло сливочн. і рослинне По 50 г
Перець чорний, сіль За смаком

Приготування триває: 110 хв.

Калорійність на 100 г: 132 ккал.

  1. Сердечка промиваються в проточній воді і очищаються від зайвого жиру, якщо додаються шлуночки, то їх так само слід обробити і порізати на шматочки;
  2. На сковорідці розігріваємо близько 60 г вершкового масла, після викладаються субпродукти. У цей момент їх солять, перчать, а потім додають склянку окропу і тушкують близько години;
  3. Після серця і шлуночки викладаються в окрему миску, а в сковорідці обсмажується до прозорого стану цибулю. Його після закінчення смаження відправляють до субпродуктів;
  4. Останніми з інгредієнтів обсмажуються печериці, можна додати трохи масла, якщо його недостатньо;
  5. Гриби, цибулю і субпродукти викладають в одну сковорідку, знову солять і перчать за необхідності;
  6. Інгредієнти заливаються сметаною і тушкують при невеликій температурі протягом 10 хвилин.

Печериці можна замінити морквою, натертою на крупній тертці. Для того щоб зробити страву більш ситним, можна додати картоплю, нарізану кубиками.

Куряча печінка з сердечками по-домашньому

Простий, невигадливий рецепт з того, що завжди є у господині під рукою.

Інгредієнти:

Печінка 800 г
Цибуля ріпчаста 160 р
Сметана 10%-ної жирності 200 г
Морква 120 г
Чорний перець 8 горошин
Кріп пучок
Сердечка півкілограма
Лист лавра

Приготування триває: 60 хв.

Калорійність на 100 г: 153 ккал.

  1. Для початку потрібно приготувати засмажку, обсмаживши до золотистого кольору цибулю та моркву, нарізану дрібною соломкою;
  2. Печінка і сердечка промити і видалити зайве (плівки і жир), а потім викласти їх на сковорідку до овочів. На цьому етапі додаються всі спеції і блюдо заливають сметаною. Перемішавши інгредієнти, їх слід загасити під кришкою протягом 15 хвилин;
  3. Перед подачею субпродукти в соусі посипаються зеленню. Подавати страву з курячих сердець і печінки можна як з пюре, так і з рисом або макаронами.

Курячі сердечка — корисний і недорогий продукт. Їх приготування не вимагає великого досвіду або спеціальних знань, досить слідувати рекомендаціям з рецепту. Вони добре поєднуються з повсякденними гарнірів і вносять різноманітність у будь раціон.

Що ще почитати: