24 март 2019 1618

Кулінарні рецепти з листкового бездріжджового тіста

Кожна господиня має свій, перевірений роками рецепт універсального тесту, з якого можна приготувати смачну домашню випічку.

Розглянемо найбільш поширений рецепт бездріжджового листкового тіста докладно.

Його з успіхом можна застосовувати як для приготування солодких десертів, так і для несолодкої випічки з різними видами начинок.

Покроковий рецепт листкового бездріжджового тіста швидкого приготування
Інгредієнти Кількість
борошна пшеничного - 1 кг
крижаної води - 250 мл
вершкового масла або високоякісного маргарину - 0,5 кг
кухонної солі - 1 чайна ложка
Час приготування: 300 хвилин Калорійність на 100 грам: 472 Ккал

Це найбільш поширений варіант швидкого приготування листкового тіста без дріжджів для всілякої випічки – пирогів, слойок, піци.

В рецепті використовується всього два інгредієнти: велика кількість вершкового масла або якісного маргарину і борошно вищого гатунку.

Покрокове приготування з цього швидкому рецептом з фото:

  1. Просійте борошно з сіллю;
  2. Попередньо розм'якшене вершкове масло ретельно перетріть з борошном;
  3. Поступово подбавляйте холодну воду;
  4. Замісіть круте тісто, оберніть його харчовою плівкою і поставте в холодильник на кілька годин (краще на ніч).

Все готово!

Легкі рецепти смачною випічки і солодких десертів

Коли основа готова, то тут-то і приходять на допомогу рецепти ароматної випічки з листкового бездріжджового тіста, якими ми із задоволенням поділимося з вами, а ви — зі своїми гостями. Виходить, що всі будуть ситі і задоволені. Отже, почнемо!

Десертні груші в листковому бездрожжевом тесті

Вишуканий десерт на французький манер відмінно прикрасить святковий стіл, а прянощі і спеції додадуть особливу пікантну нотку звичного для більшості смаком груші.

До того ж, його можна підготувати заздалегідь і прибрати в морозильну камеру, вам залишиться тільки дістати його та обернути підготовлені груші, вони виходять м'якими і ароматними, з легким медовим присмаком. Контраст м'яких груші з хрустким тестом просто ідеальний.

Інгредієнти для десерту:

  • 500 грам заздалегідь приготованого бездріжджового листкового тіста;
  • Кілограм груш твердих сортів, оптимально Дюшес.

Компоненти для сиропу:

  • 1 літр води;
  • 1 склянка цукру;
  • 5 столових ложок квіткового меду;
  • Ваніль і кориця за смаком.

Поетапне приготування грушевого десерту:

  1. Вимиті груші очистити від шкірки, хвостики не вирізаємо;
  2. У ємності з подвійним дном варимо цукрово-медовий сироп;
  3. У киплячий сироп акуратно помістити очищені груші і варити з моменту закипання близько 20 хвилин;
  4. Готові груші вийняти і перекласти на блюдо до охолодження;
  5. Сироп продовжувати уварюють до загусання;
  6. Листкове бездріжджове тісто, приготоване за вказаною вище рецептом, розкачати тонким шаром і нарізати на смужки шириною близько 1 см;
  7. Тепер беремо грушу, ставимо її на тарілку (якщо падає, підрізаємо денце для більшої стійкості) і обережно обмотуємо смужками, починаючи знизу вгору;
  8. Якщо смужка закінчилася – беремо іншу, а кінці тесту з'єднуємо між собою;
  9. Так проробляємо з усіма грушами і перекладаємо на застелений пергаментом деко;
  10. Поставити деко з грушами в духовку на 180 градусів і випікати до появи золотистої скоринки;
  11. Перед подачею до столу на дно тарілки налийте медовий сироп, в центр поставте грушу.

Подавайте з м'ятним чаєм або легким білим вином.

Якщо любите готувати їжу на пару, то наступна стаття вам дуже знадобиться. Незрівнянний Ханум: рецепт східної кухні з покроковим фото. Цей рулет поєднує в собі найкращі якості — шикарний смак і користь для шлунка!

Про те, як можна по-особливому приготувати жульєн з курки з грибами, читайте тут. Ці способи приготування рекомендують всі провідні шеф-кухарі.

Дізнайтеся тут, яка риба найбільше підходить для запікання в фользі в духовці і який рецепт вважається універсальним і найбільш смачним.

Яблучний штрудель

Штруделі міцно закріпилися в ресторанних меню і сучасних кав'ярнях. Зазвичай такий десерт прийнято подавати гарячим з кулькою морозива і гілочкою свіжої м'яти.

Спробуємо приготувати популярний десерт в домашніх умовах, використовуючи базовий рецепт швидкого приготування тіста, зазначений вище.

Список необхідних інгредієнтів:

  • 500 г готового листкового бездріжджового тіста;
  • 5-6 великих яблук кисло-солодкого сорту;
  • 100 грам родзинок;
  • 50 грам цукру або пудри;
  • Вершкове масло – 75 г;
  • Яйце – 1 шт.

Покрокове приготування:

  1. Для начинки подрібніть горіхи в блендері;
  2. Ізюм промийте і залийте окропом;
  3. Яблука очищаємо і нарізаємо кубиками;
  4. На розігріту сковороду кладемо вершкове масло, потім яблука і тушкуємо все 3-4 хвилинки;
  5. Тісто розгортаємо в прямокутний пласт товщиною один см;
  6. На розкачаний корж рівномірним шаром розкладаємо тушковані яблука, родзинки і подрібнені горіхи, присипаємо цукром або пудрою;
  7. Звертаємо шар з начинкою в рулет, краї защипуємо, щоб начинка не витекла в процесі приготування;
  8. Змащуємо майбутній штрудель збитим яйцем (для цього зручно використовувати силіконову пензлик);
  9. Випікаємо 20-25 хвилин при температурі 175 С;
  10. Готовий штрудель виймаємо з духовки, нарізаємо порційними шматками і подаємо до столу в теплому вигляді, за бажанням можна покласти кульку вершкового морозива або збиті пишні вершки.

Пропонуємо вам подивитися відео, в якому описаний рецепт приготування чудових тістечок. Тепер на питання, що приготувати з листкового тіста без дріжджів, ви вже знаєте відповідь!

Міні-піца з салямі

Особливою популярністю останнім часом користуються всілякі порційні закуски, серед яких лідирують піци міні формату. Такі міні-піци можна подати на вечірці, їх зручно їсти, до того ж виглядають вони на святково накритому столі дуже ошатно.

Любителі гострого соусу можуть використовувати кетчуп з перцем чилі, маслини додадуть випічці пікантний смак, а базилік – пряний аромат.

Для приготування нам будуть потрібні такі складові:

  • Завчасно підготовлене і добре охолоджене листкове тісто без дріжджів;
  • Томатний соус або кетчуп – 3-4 ст. ложки;
  • Помідори для прикраси – 1 шт.;
  • Салямі – 150 грам;
  • Перець солодкий – 1 шт.;
  • Маслини або оливки без кісточок – 1 банка;
  • Сир твердий типу голландського – 200 грам;
  • Зелень (базилік або сухі прованські трави) – опционально.

Починаємо готувати поетапно:

  1. Для початку дістанемо з холодильника готове листкове бездріжджове тісто і розкотимо його в тонкий пласт товщиною 1-1,5 див;
  2. Потім потрібно нарізати тісто на невеликі квадрати, приблизно 10х10 див.;
  3. Кожен отриманий квадрат щедро змащуємо томатним соусом або кетчупом;
  4. Болгарський перець нарізаємо тонкою соломкою і викладаємо на кетчуп;
  5. Зверху щільним шаром викладаємо кружечки тонко нарізаної ковбаси салямі;
  6. Голландський сир натираємо на тертці і посипаємо поверх ковбаси;
  7. Маслини (особливо ефектно виглядають чорні маслини) нарізаємо кружечками і розкладаємо останнім шаром;
  8. На деко викладаємо піци, намагаючись не соприкасать їх між собою;
  9. Ставимо наші майбутні піци в духовку і випікаємо 15 хвилин при середній температурі;
  10. Отримані міні-піци дістаємо, викладаємо на блюдо для подачі і посипаємо дрібно нарізаним базиліком або сухими прованськими травами.

Подаємо до столу негайно, з пилу, з жару!

Трикутники з полуницею та сиром рікотта

Другий варіант назви цього смачного десерту — «Гості на порозі», так як готуються такі солодкі трикутники гранично просто, а отриманий результат просто чудовий. Ароматна полуниця в поєднанні з ніжною рікоттою дає чудовий смак.

Все що вам знадобиться, щоб вразити своїх гостей – заздалегідь підготувати листкове тісто без використання дріжджів.

Необхідні інгредієнти:

  • 0,5 кг готового листкового тіста (без дріжджів);
  • 100 грам рікотти або кремоподібного сиру;
  • 50 гр. цукру;
  • 1 столова ложка кукурудзяного крохмалю;
  • 200 грам полуниці (можна використовувати заморожену суміш ягід);
  • 1 яйце для змащування слойок;
  • Плитка білого шоколаду для прикраси (за бажанням).

Готуємо наступним чином:

  1. Тісто розгортаємо і нарізаємо на квадрати 10х10 см;
  2. Змащуємо їх сиром;
  3. У центр кожного квадрата кладемо 2-3 полунички;
  4. Присипаємо ягоди крохмалем (щоб начинка не витікала) і цукром за смаком;
  5. Защипуємо краю у формі трикутника;
  6. Змащуємо слойки збитим яйцем;
  7. Відправляємо в розігріту духову шафу на 20 хвилин;
  8. Остуджуємо наші слойки і поливаємо зверху розтопленим в мікрохвильовці білим шоколадом.

Готові Слойки, кличте всіх до столу!

Корисні поради недосвідченим господаркам

  1. Не лінуйтеся просіяти борошно перед замісом, вона збагатиться киснем і тісто вийде особливо легким і повітряним;
  2. Завжди присаливайте тісто, це забезпечить потрібну консистенцію та смак готового виробу;
  3. Вода для приготування листкового тіста обов'язково повинна бути крижаний, для цього додайте пару кубиків льоду в склянку з водою;
  4. Використовуйте якісне вершкове масло або маргарин підвищеної жирності, так основа буде пишніше;
  5. Готове тісто обов'язково має вистоятися в холодильнику пару годин, а краще всього помістіть його на ніч в морозильну камеру.

Рекомендуємо всім хазяєчкам тримати невеликий запас листкового бездріжджового тіста в морозилці. Ви будете у всеозброєнні при зустрічі незапланованих гостей і зможете порадувати всіх смачною здобної випічкою.

Наостанок вашій увазі ще один простий рецепт чудових троянд з ковбасою. Сподобаються вони і дорослим, і діткам. Дивимося:

Що ще почитати: