28 май 2019 1 592

Ідеї смачних страв на вечерю: швидке приготування

Для більшості людей графік трудових буднів настільки щільний і напружений, що особливо гостро постає питання повноцінного прийняття їжі протягом дня.

У такій ситуації вечеря часом виглядає єдиним порятунком.

А якщо до вечора не залишається ніяких фізичних і моральних сил для приготування трапези, то тут більшість людей вважають за краще вдаватися до перевіреного варіанту.

Харчова індустрія попрацювала на славу свого часу, придумавши для вічно завантажених і просто лінивих людей заморожені напівфабрикати.

Звичайно, про запас не заважає мати в морозилці пельмені, котлети або зрази, але підсаджуватися на харчування виключно ними недоцільно.

Організм досить швидко набере зайві кілограми, так і особливою користю напівфабрикати не відрізняються.

Якщо людина піклується про своє здоров'я, то йому потрібно кардинально переглянути кулінарні уподобання, незважаючи на вічну нестачу часу.

Вибір продуктів

Якщо розглянути основну масу продуктів, то виявиться що багато з них не вимагають великих тимчасових витрат на приготування.

До такої категорії належать: куряче філе, м'ясо кролика, індички, риба, крупи і макарони твердих сортів, овочі, а також морепродукти.

Що стосується яловичини або свинини, то навіть і в цій категорії м'яса існують нарізки, готуються швидко.

Так, печеня з яловичини під екстравагантною кавовій заливкою цілком може стати окрасою всього вечора.

Духовка може виступити в ролі рятівника ситуації у більшості випадків, коли хочеться чогось неординарного.

Заклавши всі інгредієнти на деко, можна не турбуватися про процесі протягом 30 хвилин, витративши це час на відпочинок.

Визначимося з меню

Іноді вибір того або іншого блюда на найближчий вечір відбувається спонтанно, в лічені секунди.

Важливо лише визначити, що ж послужить в якості основного інгредієнта.

Якщо це м'ясо, то буде забезпечено насолоду смаком.

Так, куряче філе, запечене з кольоровою капустою і морквою під сирним соусом, не тільки задовольнить гурманів, але і має естетичний зовнішній вигляд.

Рибні страви дуже корисні і не вимагають великої кількості гарніру.

Так, обсмажену в паніровці рибу можна просто посипати смаженою до золотистої скоринки цибулею, трохи окропивши лимонним соком.

Рис дуже дружить з овочами, досить попередньо загасити їх в невеликій кількості води.

Не тільки корисні, але й смачні запечені гарбуз і кабачок зі спагеті.

Для забезпечення різноманітності страв за бажанням можна додавати до них гриби або квасоля.

М'ясні рецепти

Рулети з філе індички
Інгредієнти Кількість
філе індички - 800 грамів
свіжі томати - 3 штуки
часник - 4-5 зубчиків
сметана і майонез для соусу - в пропорції 2 до 1
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 142 Ккал

В якості начинки для страви знадобляться свіжі томати, які можна доповнити маринованими огірочками і сиром.

М'ясо нарізають на стейки товщиною 7 мм

Часник дрібно рубають і рівномірно розподіляють на кожному шматочку індички.

Томати нарізують слайсами, попередньо видаливши плодоніжку, розкладають поверх часнику, солять і трохи перчать.

Деяку частину сметанного соусу заливають поверх начинки для додання страві соковитості.

Потім згортають шматочки індички з начинкою в рулети, викладаючи їх, один за одним в ємність для випікання з високими краями.

Можна скористатися силіконової формою.

Готові рулети заливають соусом, що залишився.

Попередньо розігрів духовку до 200 градусів, відправляють туди форму.

На гарнір підійде варена зелена або консервована квасоля, а також зелений горошок.

Вечеря по-селянськи

Це блюдо є лідером за швидкістю приготування, якщо у господині в холодильнику про запас будуть відварне м'ясо і картоплю.

Для його приготування знадобляться:

  • відварна яловичина – 200 гр.;
  • картопля в мундирі – 5-6 штук;
  • яйця – 3 шт.;
  • помідори — 2 шт.;
  • одна цибулина;
  • оливкова олія;
  • петрушка;
  • гірчиця – 1 ст. ложка;
  • сіль, перець за смаком.

Картоплини чистять, нарізають шматочками і відправляють на попередньо змащену оливковою олією сковороду зі знімною ручкою.

Слідом за ним піде м'ясо, нарізане розібране на волокна.

Інгредієнти швидко обсмажують до золотистого кольору.

На окремій сковороді обсмажують цибулю, порізану півкільцями, відправляють його на вимкнену сковороду до картоплі і м'яса.

Потім обсмажують томати і теж відправляють їх до спільного страви, все ретельно перемішуючи.

Тепер настав час додати зелень петрушки, посолити і поперчити.

Отриманий склад заливають збитими до піни яйцями.

Перш ніж відправити в розігріту духовку на 15 хвилин, роблять останній штрих: страву посипають подрібненим часником.

Швидкі рецепти з риби

Рибний суп

Іноді на завершення трудового дня виникає потреба в рідкій гарячої їжі, особливо якщо до цього вдавалося харчуватися виключно одними бутербродами.

Тоді можна знехтувати правилом використання супу в якості обіду і приготувати швидкий вечерю у вигляді корисного і легкого рибного супу.

Для приготування знадобляться:

  • шматочки сьомги або форелі – 200 гр.;
  • картопля – 3 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • одна цибулина;
  • рис – 2 ст. ложки;
  • томатна паста – 2 ст. ложки;
  • лавровий лист;
  • зелень за смаком;
  • перець чорний горошком.

У киплячу в каструлі воду кладуть промиті і очищені шматочки риби.

Утворену при варінні піну видаляють.

Відразу додають цибулину, лавровий лист, сіль і кілька горошків перцю.

Натерту моркву додають до бульйону, не обсмажуючи.

Риба разом з овочами і спеціями вариться протягом 20 хвилин.

Після цього виймають з бульйону рибу, цибулю і лавровий лист, а на їх місце відправляють нарізану картоплю і крупу, продовжуючи варити.

Поки картопля вариться, очищаємо у звареної риби шматочки від кісток і готуємо томатний соус.

Рибу і соус вливають у суп за 5 хвилин до готовності, посипають зеленню.

Відео-рецепт найніжнішого рибного супу, який легко засвоїться організмом:

Форель в сметані

Для випікання знадобиться велика (до 3 кг) риба.

Швидкий і не вимагає вишуканих інгредієнтів рецепт.

Щоб швидко приготувати смачну вечерю знадобляться:

  • форель масою 1 — 1,5 кг;
  • сметана – 300 гр.;
  • гірчиця – 50 гр.;
  • лимон – 0,5-1,5 штуки, за смаком;
  • сіль, перець.

Спочатку готують соус, ретельно змішуючи сметану і гірчицю.

Форель миють, чистять, виймають нутрощі, видаляють голову з плавниками і хвостом.

Рибу з обох сторін збризкують лимонним соком, солять і перчать.

Далі рясно змащують соусом одну сторону форелі, потім перевертають, щоб зробити порційні надрізи і теж змастити сметанним соусом.

Для випікання форелі масою до 1,5 кг. знадобиться 20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Якщо страва перетримати, то воно може вийти пересушеним.

На гарнір подають салат з помідорів і огірків, або обсмажену цибулю до золотистої скоринки, який викладають прямо на шматочки готової риби.

Вечірні страви з круп і овочів

Фарширований кабачок

Для приготування необхідно взяти:

  • кабачок великий – 1 шт.;
  • м'ясний фарш – 400 гр.;
  • рисова крупа – 150 гр.;
  • сметана – 200 гр.;
  • вершки – 100 мл;
  • томатна паста – 1 ст. ложка.

Фарш краще брати змішаний, з яловичини і свинини, або окорочковый в рівних пропорціях.

Рис відварюють, трохи не доводячи до готовності.

Помитий кабачок нарізати на кружечки товщиною 2 см, видаляють шкірку і акуратно виймають серцевину.

Далі до фаршу додають рис і ретельно перемішують, солять і додають перець.

Отриману начинку викладають всередину кожного кабачка.

Для соусу змішують сметану, томатну пасту і вершки.

Для страви використовують широку каструлю, на дно якої виливають невелику кількість соусу, потім акуратно укладають фаршировані кружечки рядами, проливаючи кожен новий соусом.

Коли останній шар кабачків буде поміщений у каструлю, додають воду так, щоб фаршировані кружечки повністю приховати.

Каструлю закривають кришкою.

Довівши страву до кипіння, томити під кришкою протягом півгодини.

Якщо ви хочете запікати кабачки в духовці, то наступне відео продемонструє покроково всі процеси готування:

Запіканка з кольорової капусти з геркулесом

Практично завжди в стравах з круп і овочів прийнято використовувати рис.

Щоб урізноманітнити меню, саме час звернути свій погляд і на інші крупи.

Для приготування запіканки знадобляться:

  • цвітна капуста – 200 гр.;
  • геркулес – 1/5 склянки;
  • вершки – 1/5 склянки;
  • цибулина – 1 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • сир твердий тертий;
  • масло вершкове для змащування форми.

В окремому посуді геркулес залити гарячими вершками.

Капусту опускають у гарячу підсолену воду на 5 хвилин з метою усунення гіркоти, виймають і розбивають на окремі суцвіття.

Цибулину дрібно нарізають і обсмажують.

У ємність для збивання відправляють суцвіття і набряклий у вершках геркулес, злегка перемелюють блендером.

Потім до складу додають цибулю, зелень за смаком сіль, дають трохи охолонути.

Усе ретельно перемішують з додаванням яйця, укладають у форму для випікання, посипаючи тертим сиром.

Відправляють в духовку на 10 хвилин.

Холодні закуски для швидкого вечері

Салат з копченою ковбасою та квасолею

Швидко і просто приготувати вечерю допоможуть такі інгредієнти:

  • салямі або сервелат – 150 гр.;
  • варені яйця – 2 шт.;
  • квасоля консервована – 200 гр.;
  • морква – 1 шт.;
  • цибулина – 1 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • рослинна олія для обсмажування;
  • майонез за смаком.

Цибулю чистять і нарізають, моркву труть на крупній тертці.

Овочі обсмажують на сковороді протягом 10 хвилин.

Ковбасу нарізають соломкою, варені яйця подрібнюють за допомогою дрібної терки, відправляють інгредієнти в салатницю.

Викладають туди ж трохи остиглі овочі зі сковороди, додають квасолю, попередньо злив сік.

Часник подрібнюють, посипають салат і все ретельно перемішують.

При бажанні додають 1 ст. ложку майонезу.

Салат «Провансаль»

Дуже корисний, який готується в різних варіаціях салат, який може стати улюбленим для всіх членів сім'ї.

Єдиною його особливістю можна вважати те, що, постоявши трохи в холодильнику, він трохи втрачає свої смакові якості та зовнішній вигляд.

Тому рекомендується вживати відразу після приготування.

Знадобляться:

  • капуста свіжа – 1 кг;
  • морква – 1 шт.;
  • перець болгарський солодкий – 1 шт.;
  • цукор – 2 ст. ложки;
  • сіль за смаком;
  • оцет яблучний — за смаком;
  • олія – за смаком;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.

Капусту шаткують тонкою соломкою і віджимають.

Натерту на крупній тертці моркву додають до капусти.

Цибулю нарізають, солять, додають цукор, потім овочі поливають рослинним маслом і ретельно перемішують.

У салат вливають оцет, знову перемішують.

Порада: для того, щоб доповнити це надзвичайно смачне блюдо можна покласти в нього кілька ложок консервованої кукурудзи, пропарені сухофрукти, і навіть шматочки апельсина або груші.

Все залежить від настрою господині, а також від можливостей холодильника.

Швидка шаурма

Для приготування в домашніх умовах необхідно знати кілька секретів, які допоможуть досягти якості страви.

Лаваш для страви повинен бути свіжий, щоб уникнути небажаних поривів.

Для більш довгого зберігання зберігати його краще в морозилці, а безпосередньо перед приготуванням розморожувати в холодильнику, уникаючи різких перепадів температури.

При бажанні, лаваш можна замінювати тортильєю або пітою.

Шаурма не розвалиться, якщо начинку загорнути в м'ясо.

Остиглу шаурму ніколи не підігрівають в мікрохвильовці, для цього використовують сковороду.

Любителі гречки можуть теж швидко зміркувати вечерю і для цього не потрібно багато продуктів. Рецепт приготування корисної гречки з тушонкою в мультиварці.

Якщо до приходу гостей залишилося зовсім небагато часу, то тут ви можете знайти рецепти швидкої піци для вашої компанії.

Багато хто з вас, напевно, скажуть, що саме швидке блюдо — це макарони. Поставив воду, зварив і все. Так от для цього випадку наші експерти представляють цілий ряд різноманітних соусів і підлив, щоб звичайні макарони стали особливо смачними — #deletetag#/retsepty-blyud/vtory-e-blyuda/retsepty-prigotovleniya-podlivy-k-makaronam.html

Інгредієнти:

  • тонкий лаваш – 3 шт.;
  • куряча грудка – 1 шт.;
  • огірки – 3 шт.;
  • томати – 3 шт.;
  • цибулина – 1 шт;
  • капуста білокачанна – 200 гр.;
  • морква по-корейськи – 200 гр.;
  • сир твердий – 200 гр.;
  • майонез і кетчуп для соусу.

Капусту шаткують тонкою соломкою і віджимають, просолив.

Також нарізають соломкою огірки, помідори часточками, цибулину півкільцями.

Сир натирають на крупній тертці.

Грудинку нарізають на шматочки і обсмажують з додаванням спецій.

Інгредієнти начинки розташовують на лаваші шарами, поливають соусом, потім загортають краї лаваша.

І, звичайно ж, ви можете подивитися відео, в якому покажуть як правильно скласти всі інгредієнти в шаурму і загорнути її:

Кулінарні поради

Якщо не вдалося вчасно зняти піну з бульйону, необхідно влити в нього стакан води.

В такому випадку, піна заново підніметься.

Щоб прискорити процес варіння картоплі, в каструлю кладуть шматочок вершкового масла.

Яйця при варінні не будуть тріскатися, якщо у воду додати сіль.

Свіжі варені яйця чистяться краще, якщо після варіння дати їм постояти в холодній воді.

Лавровий лист не залишають в супі, це псує блюдо.

Як виявилося, при бажанні можна витратити зовсім небагато часу на приготування вечері, зробивши трапезу справжньою окрасою всього дня.

У гонитві за відсутніми калоріями важливо не переборщити і пам'ятати, що важкий щільний вечеря разом з почуттям ситості принесе організму лише шкоду.

Якщо трапеза досить жирна, то від десерту у вигляді тістечок і цукерок краще відмовитися.

Страви з круп і овочів не тільки надають сили, але і не обтяжують шлунок.

Не можна забувати про рибі і морепродуктах, обов'язково час від часу включаючи їх у свій раціон.

Ну і наостанок ще один варіант швидкого вечері, на який потрібно мінімум продуктів і часу:

Що ще почитати: