09 май 2019 2 109

Смачний пиріг зі сливою в мультиварці: рецепт домашньої випічки

Пиріг зі сливою — ух яка смакота надзвичайна, просто тане в роті!

А ще якщо він приготований в мультиварці, так і зовсім не піддається опису.

Готується просто, швидко і так корисний.

Він може бути як зі свіжих слив, так і з морожених; як солодких, так і з кислих.

Якщо в будинку є сливи, потрібно обов'язково спробувати такий диво-рецепт.

Вони чудово поєднуються з ніжним пирогом і карамельної заливкою, надаючи їй надзвичайної пікантності.

Рецепт тіста і начинки для пирога зі сливами і карамельної начинкою в мультиварці
Інгредієнти Кількість
цукру - 1-1,5 склянки
ванільного цукру - 1 пакетик
курячих яєць - 2-3 шт.
молока - третя частина склянки
масла вершкового - 130-150 грам
розпушувача - 2 чайні ложки
пшеничного борошна вищого сорту - 200 грам
солі та лимонної кислоти - по дрібці
великих злив - 10-15 штук
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 211 Ккал
Відразу потрібно підготувати саму форму для випічки в мультиварці, так як тісто має здатність до швидкому осіданню і щоб воно вийшло гарним і смачним, необхідно відразу його заливати в чашу, як тільки буде готове.

Для цього достатньо взяти чисту каструлю – форму і дуже ретельно змастити її маргарином по всій ширині і висоті, потім потрібно злегка присипати борошном і відставити у бік.

А тепер виконуємо такі кроки:

  1. Приготуйте сливи до начинки пирога. Якщо вони використовуються заморожені, то, звичайно ж, їх потрібно було дістати заздалегідь для того щоб вони оговтались.
  2. Потім розділіть плоди на дві половинки і при цьому вийміть кісточки.
  3. Далі необхідно на дно чаші мультиварки, яку ми заздалегідь підготували, викласти сливи, причому зрізаною частиною вниз.
  4. Потім відставити форму в бік і приступити до швидкого замісу тіста для пирога. Для цього курячі яйця, причому вони повинні бути кімнатної температури, вбити по черговості в глибоку миску.
  5. Туди ж додати сіль, трохи лимонної кислоти, пакетик ванільного цукру і половину порції приготовленої звичайного цукру (друга половина нагоді для карамелі). Дану суміш продуктів потрібно гарненько розтерти до отримання однорідної білої маси.
  6. Потім в неї додати виміряна кількість молока і вершкового масла, але трошки залишити для начинки, масло повинне бути нехолодным і розм'якшеним.
  7. Потім всипати борошно з розпушувачем і замісити тісто, воно повинно вийти тягучим. Відставте його ненадовго в бік.
  8. Для приготування карамельної начинки знадобиться чашка від мультиварки і жарова режим. Потрібно взяти вершкове масло, те, що залишилося, приблизно 30 грам, і покласти його в чашку з налаштованої спекотною і всипати половину цукру, все ретельно перемішувати. Коли цукор та олію будуть вже добре перемішані, капнути до них трошки води і продовжувати помішувати. Суміш почне карамелізуватися, уважно стежте за нею і як тільки вона стане кремового кольору, вимикайте смаження.
  9. Отриманої карамеллю залити сливи, які лежать у формі для випікання.
  10. Після заливки карамелі потрібно акуратно викласти тісто у форму для випікання.

Випікання сливового пирога

Після того як готове тісто виклали поверх карамельної начинки, прикрийте його кришкою і поставте режим випікання на 60 хвилин.

Можна не боятися, що з пирогом щось буде не так, не варто до нього заглядати кожні кілька хвилин, так як це може тільки нашкодити.

Для того щоб пишну ароматну випічку акуратненько дістати без пошкоджень, необхідно поки вона ще гаряча направити на неї контейнер з пароварки і разом з ним перевернути форму на блюдо.

Смачний пиріг, вийде звідти без всяких проблем.

Також детально з усіма нюансами можна побачити процес приготування сливового пирога в наступному відео:

Важливі рекомендації на замітку!

Перед початком приготування тіста, в той момент, коли вбивають яйця, найкраще для страховки кожне з них вбити в окрему миску і переконається що вони нормальні і свіжі.

Якщо ж хоч одна з них попадеться поганим, то весь пиріг буде зіпсований.

Викладати сиру масу в чашу рекомендується починаючи з країв і доходячи до середини, це забезпечить мучному виробу рівну форму і рівномірне випікання.

Після того, як режим випічки відключиться, можна спробувати проткнути готовий пиріг дерев'яною шпажкою.

Любите готувати в мультиварці? Ця універсальна посудина відмінно справляється з будь-якими стравами. Ось, наприклад, приготуйте на вечерю кашу з гороху. Як правильно приготувати смачну горохову кашу в мультиварці, рецепти

А ще є непогані рецепти приготування курячої печінки тут.

В кінці зими організм людини починає гостро відчувати потребу у вітамінах. На допомогу може прийти черемша. Ця рослина вважається унікальним з давніх часів. Чому? Наші експерти підготували корисну статтю #deletetag#/pitanie/obshhie-voprosy/cheremsha-poleznue-svoystva.html, в якій відповіли на всі питання, що цікавлять вас.

Якщо тісто трохи пристане до неї, значить потрібно його ще допекти 5-7 хвилин.

Для того щоб надати більш свіжий і привабливий вигляд, можна зверху присипати цукровою пудрою, ще в теплому вигляді.

Ось тепер пиріг зі сливою готовий до вживання.

Він є прекрасним варіантом до чаювання.

Смачно, не складно, корисно!

Спробуйте, не пошкодуєте!

Продовжуємо нашу кулінарну традицію радувати вас незвичайними відео-рецептами, які відрізняються від основних класичних і тим самим надають новий смак звичних страв.

Ось відео:

Що ще почитати: