15 май 2019 7 133

Як приготувати заливний пиріг з рибними консервами

Багато жінок не люблять возитися з пирогами. Поширені причини такої нелюбові: небажання бруднити руки під час вимішування тіста і значні, як їм здається, витрати часу на приготування випічки. Але виявляється, що є рецепти, за якими можна готувати пироги, не забруднивши рук і не проводячи по дві години біля духовки.

До таких страв належать заливний пиріг з рибними консервами, який часто ще називають «Щаслива рибка». Тісто для нього можна замісити за допомогою міксера або звичайної вилки, а час випічки займе від 40 хвилин до 1 години.

Ще кілька плюсів цього рецепта: всі необхідні інгредієнти знайдуться в холодильнику у будь-якої господині, до того ж блюдо виходить дуже смачним і ситним. Воно ідеально підійде як для сніданку, так і для непозднего вечері.

Заливний пиріг з рибними консервами на кефірі
Інгредієнти Кількість
яєць - 2 шт.
кефіру - 200 мл
рослинної олії - 2 столові ложки
солі - ¼ Чайної ложки
розпушувача для тіста - 1 чайна ложка
борошна - 180-240
рибної консерви - 1 банку (240 грам)
кропу і зеленої цибулі - по 1 пучку
розтопленого вершкового масла - для змазування пирога
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 219 Ккал

Варіацій «Щасливої рибки» існує багато, але базовим рецептом є заливний пиріг на кефірі. Він добре виходить як у початківців хазяєчок, так і у досвідчених кухарок. Оскільки для нього використовується дріжджове тісто, то рецепт сміливо можна віднести до категорії страв на швидку руку.

Етапи приготування:

  1. Злегка збити виделкою курячі яйця, щіпку солі, влити кефір, додати розпушувач або соду. Соду не потрібно гасити, це зробить молочна кислота кефіру;
  2. Потім невеликими порціями всипати борошно, поки тісто не стане густим, як сметана. В залежності від консистенції кефіру, борошна знадобиться від одного до півтора склянок борошна;
  3. Для начинки: рибну консерву розім'яти виделкою, кріп і зелений лук дрібно порубати ножем, все добре перемішати;
  4. Дно форми для випічки застелити пергаментом, вилити половину тіста, потім викласти начинку, а зверху вилити другу половину тіста;
  5. Випікати при 180°C 30-40 хвилин. Готовий пиріг полити зверху розтопленим вершковим маслом і дати охолонути під рушником.

Пиріг з рибною консервою і картоплею на сметані

Цей страву ще називають «Ніжним рибним пирогом». Це свою назву він отримав завдяки ніжному тесту, замешенному на сметані. У начинці, крім рибної консерви, є картопля і цибуля, які роблять її більш соковитою і ситним.

Для ніжного тіста на сметані необхідні такі продукти:

  • 200 грам сметани;
  • 3 курячих яйця;
  • 200-250 грам борошна;
  • 1 чайна ложка соди або розпушувача;
  • 1 щіпка солі.

Інгредієнти для начинки:

  • 240 грам рибних консервів в олії;
  • 1 ріпчаста цибулина середнього розміру;
  • 2 середніх картоплини;
  • 1 щіпка чорного меленого перцю.

Час приготування: трохи менше 60 хвилин.

Калорійність страви: 206,6 ккал/100 г.

Послідовність дій:

  1. З сметани, яєць, солі, соди і борошна замісити тісто як на оладки. Дати йому трохи постояти, щоб сода погасилась;
  2. Тим часом злити рідину з консерви розім'яти її виделкою, цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками, картоплю почистити, помити і порізати тонкими кружечками;
  3. Форму для пирога змастити маслом і посипати сухарями, або просто застелити папером для випічки;
  4. Вилити у форму ½ частину тіста, зверху викласти шар картоплі, злегка поперчити, потім рибні консерви, зверху – кубики цибулі і залити рештою тестом;
  5. Випікати 40-50 хвилин при двохстах градусах до готовності.

Пиріг з рисово-рибною начинкою

Після кефіру і сметани популярним основним інгредієнтом основи заливного пирога став майонез. З ним, звичайно, страва виходить більш калорійним, але не менш смачним. До того ж це непоганий спосіб використовувати майонез, який залежався в холодильнику.

Інгредієнти для основи:

  • 500 грам майонезу;
  • 3 курячих яйця;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 1,5-2 склянки борошна.

Для начинки:

  • 100 грам відвареного розсипчастого рису;
  • 240 грам рибних консервів;
  • 30 грам зеленої цибулі і кропу.

Приготувати це блюдо можна за 40-50 хвилин.

Калорійність 100 грам складе 380,1 кілокалорії.

Хід роботи:

  1. Замісити густе, як на оладки, тісто, змішавши міксером або віночком всі необхідні інгредієнти;
  2. Для начинки змішати відварений рис, розім'яту виделкою консерву і рубану зелень;
  3. В підготовлену форму для випічки шарами викласти шар тіста, начинку і знову тісто;
  4. Випікати пиріг 30-40 хвилин в розігрітій до 180-200 градусів духовці, визначаючи готовність дерев'яною шпажкою або зубочисткою.

Новорічне меню 2018 — ця добірка страв, допоможе вам створити справжній святковий бенкет.

Як спекти морквяний пиріг на кефірі — смачний, ситний і дивно корисний. Адже, як відомо, каротин краще засвоюється після теплової обробки.

Курка з рисом і кукурудзою в духовці — ще одне блюдо, яке обов'язково потрібно спробувати.

Рецепт холодцю пирога в мультиварці

Оскільки мультиварка підкорила серце не однієї господині, то неможливо не розповісти про приготуванні холодцю пирога з рибними консервами з використанням технічних можливостей цієї помічниці.

Для тіста знадобиться:

  • 300 грам кефіру;
  • 100 грам майонезу;
  • 3 курячих яйця;
  • 10 грам розпушувача для тіста;
  • 360-400 грам борошна.

Для начинки можна взяти такі продукти:

  • 240 грам рибних консервів в олії;
  • 1 середня цибулина;
  • 3 відварених круто курячих яйця.

На приготування цієї страви в мультиварці піде трохи більше 1 години.

Калорійність 100 грамів пирога – 215,4 ккал.

Порядок кулінарних процесів:

  1. Трохи збити віночком яйця, додати майонез і кефір, потім всипати розпушувач і борошно. Все добре розмішати, щоб не залишилося грудочок;
  2. Для начинки розім'яти виделкою консерву, зварені круто яйця. Цибулю нарізати кубиками. Все перемішати;
  3. У чашу мультиварки вилити половину тіста, зверху розподілити рибну начинку і залити рештою тестом;
  4. Готувати в режимі «Випічка» («Кекс» або «Пароварка») протягом 60 хвилин.

Корисні поради

Щоб випічка вийшла особливо смачною, слід звернути увагу на такі поради щодо вибору інгредієнтів і випікання пирога:

  1. Які консерви вибрати для начинки – виключно справа смаку. Сюди чудово підійде як риба в маслі, так і в томаті;
  2. Щоб випічка довше не черствела, пиріг зверху можна полити розтопленим вершковим маслом або дати йому охолонути під рушником або пергаментом;
  3. Для красивої рум'яної скоринки за 5-10 хвилин до закінчення випічки можна посипати пиріг зверху тертим сиром;
  4. Не варто поспішати і виймати готову випічку з духовки, їй потрібно дати «дозріти» у вимкненій духовці з відчиненими дверцятами.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: