Як приготувати заливний пиріг з рибними консервами
Багато жінок не люблять возитися з пирогами. Поширені причини такої нелюбові: небажання бруднити руки під час вимішування тіста і значні, як їм здається, витрати часу на приготування випічки. Але виявляється, що є рецепти, за якими можна готувати пироги, не забруднивши рук і не проводячи по дві години біля духовки.
Ще кілька плюсів цього рецепта: всі необхідні інгредієнти знайдуться в холодильнику у будь-якої господині, до того ж блюдо виходить дуже смачним і ситним. Воно ідеально підійде як для сніданку, так і для непозднего вечері.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 2 шт. |
кефіру - | 200 мл |
рослинної олії - | 2 столові ложки |
солі - | ¼ Чайної ложки |
розпушувача для тіста - | 1 чайна ложка |
борошна - | 180-240 |
рибної консерви - | 1 банку (240 грам) |
кропу і зеленої цибулі - | по 1 пучку |
розтопленого вершкового масла - | для змазування пирога |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 219 Ккал |
Варіацій «Щасливої рибки» існує багато, але базовим рецептом є заливний пиріг на кефірі. Він добре виходить як у початківців хазяєчок, так і у досвідчених кухарок. Оскільки для нього використовується дріжджове тісто, то рецепт сміливо можна віднести до категорії страв на швидку руку.
Етапи приготування:
- Злегка збити виделкою курячі яйця, щіпку солі, влити кефір, додати розпушувач або соду. Соду не потрібно гасити, це зробить молочна кислота кефіру;
- Потім невеликими порціями всипати борошно, поки тісто не стане густим, як сметана. В залежності від консистенції кефіру, борошна знадобиться від одного до півтора склянок борошна;
- Для начинки: рибну консерву розім'яти виделкою, кріп і зелений лук дрібно порубати ножем, все добре перемішати;
- Дно форми для випічки застелити пергаментом, вилити половину тіста, потім викласти начинку, а зверху вилити другу половину тіста;
- Випікати при 180°C 30-40 хвилин. Готовий пиріг полити зверху розтопленим вершковим маслом і дати охолонути під рушником.
Пиріг з рибною консервою і картоплею на сметані
Для ніжного тіста на сметані необхідні такі продукти:
- 200 грам сметани;
- 3 курячих яйця;
- 200-250 грам борошна;
- 1 чайна ложка соди або розпушувача;
- 1 щіпка солі.
Інгредієнти для начинки:
- 240 грам рибних консервів в олії;
- 1 ріпчаста цибулина середнього розміру;
- 2 середніх картоплини;
- 1 щіпка чорного меленого перцю.
Час приготування: трохи менше 60 хвилин.
Калорійність страви: 206,6 ккал/100 г.
Послідовність дій:
- З сметани, яєць, солі, соди і борошна замісити тісто як на оладки. Дати йому трохи постояти, щоб сода погасилась;
- Тим часом злити рідину з консерви розім'яти її виделкою, цибулю почистити і нарізати невеликими кубиками, картоплю почистити, помити і порізати тонкими кружечками;
- Форму для пирога змастити маслом і посипати сухарями, або просто застелити папером для випічки;
- Вилити у форму ½ частину тіста, зверху викласти шар картоплі, злегка поперчити, потім рибні консерви, зверху – кубики цибулі і залити рештою тестом;
- Випікати 40-50 хвилин при двохстах градусах до готовності.
Пиріг з рисово-рибною начинкою
Після кефіру і сметани популярним основним інгредієнтом основи заливного пирога став майонез. З ним, звичайно, страва виходить більш калорійним, але не менш смачним. До того ж це непоганий спосіб використовувати майонез, який залежався в холодильнику.
Інгредієнти для основи:
- 500 грам майонезу;
- 3 курячих яйця;
- 1 чайна ложка соди;
- 1,5-2 склянки борошна.
Для начинки:
- 100 грам відвареного розсипчастого рису;
- 240 грам рибних консервів;
- 30 грам зеленої цибулі і кропу.
Приготувати це блюдо можна за 40-50 хвилин.
Калорійність 100 грам складе 380,1 кілокалорії.
Хід роботи:
- Замісити густе, як на оладки, тісто, змішавши міксером або віночком всі необхідні інгредієнти;
- Для начинки змішати відварений рис, розім'яту виделкою консерву і рубану зелень;
- В підготовлену форму для випічки шарами викласти шар тіста, начинку і знову тісто;
- Випікати пиріг 30-40 хвилин в розігрітій до 180-200 градусів духовці, визначаючи готовність дерев'яною шпажкою або зубочисткою.
Новорічне меню 2018 — ця добірка страв, допоможе вам створити справжній святковий бенкет.
Як спекти морквяний пиріг на кефірі — смачний, ситний і дивно корисний. Адже, як відомо, каротин краще засвоюється після теплової обробки.
Курка з рисом і кукурудзою в духовці — ще одне блюдо, яке обов'язково потрібно спробувати.
Рецепт холодцю пирога в мультиварці
Оскільки мультиварка підкорила серце не однієї господині, то неможливо не розповісти про приготуванні холодцю пирога з рибними консервами з використанням технічних можливостей цієї помічниці.
Для тіста знадобиться:
- 300 грам кефіру;
- 100 грам майонезу;
- 3 курячих яйця;
- 10 грам розпушувача для тіста;
- 360-400 грам борошна.
Для начинки можна взяти такі продукти:
- 240 грам рибних консервів в олії;
- 1 середня цибулина;
- 3 відварених круто курячих яйця.
На приготування цієї страви в мультиварці піде трохи більше 1 години.
Калорійність 100 грамів пирога – 215,4 ккал.
Порядок кулінарних процесів:
- Трохи збити віночком яйця, додати майонез і кефір, потім всипати розпушувач і борошно. Все добре розмішати, щоб не залишилося грудочок;
- Для начинки розім'яти виделкою консерву, зварені круто яйця. Цибулю нарізати кубиками. Все перемішати;
- У чашу мультиварки вилити половину тіста, зверху розподілити рибну начинку і залити рештою тестом;
- Готувати в режимі «Випічка» («Кекс» або «Пароварка») протягом 60 хвилин.
Корисні поради
Щоб випічка вийшла особливо смачною, слід звернути увагу на такі поради щодо вибору інгредієнтів і випікання пирога:
- Які консерви вибрати для начинки – виключно справа смаку. Сюди чудово підійде як риба в маслі, так і в томаті;
- Щоб випічка довше не черствела, пиріг зверху можна полити розтопленим вершковим маслом або дати йому охолонути під рушником або пергаментом;
- Для красивої рум'яної скоринки за 5-10 хвилин до закінчення випічки можна посипати пиріг зверху тертим сиром;
- Не варто поспішати і виймати готову випічку з духовки, їй потрібно дати «дозріти» у вимкненій духовці з відчиненими дверцятами.
Приємного апетиту!