Сливовий пиріг: рецепти від відомої кулінарної майстрині Юлії Висоцької
Рецептів приготування пирога – безліч.
Хтось любить дотримуватися традиційних варіантів, а хтось- пробувати нове.
Сливи в сиропі або в цукрі – чудовий десерт, але якщо вони, скажімо так, чистому вигляді приїлися – можна побалувати себе і близьких сливовим пирогом.
Хоча зі слив готують і варення, і узвар, і навіть соуси до м'ясних страв.
А якщо якось цікаво викласти їх на пиріг – вийде ще красивіше.
Цілком ймовірно, що згодом страва може стати коронним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
волоських горіхів - | половина склянки |
просіяного борошна - | 250 грам |
солі - | щіпка |
яєць (жовтки і білки) - | 3 шт. |
вершкового масла - | 130 грам |
холодної води - | 4 столові ложки |
цукрової пудри - | 70 грам |
розпушувача - | 1 чайна ложка |
сиру - | 350 грам |
вершкового сиру - | 120 грам |
рідкого меду - | 3 столових ложки |
цукрової пудри, ванільного цукру - | 1 їдальня ложка |
борошна - | 1 їдальня ложка |
великих злив - | 5-6 шт. |
Час приготування: 100 хвилин | Калорійність на 100 грам: 241 Ккал |
Чому саме він привернув увагу?
Тому що у нього пісочне тісто і разом зі сливами присутній волоський горіх, а ще його радить сама Юлія Висоцька!
Волоські горіхи подрібнюємо в дрібну крихту і змішуємо з пшеничним борошном.
Вершкове масло додаємо в борошно і перетираємо ці продукти.
Додаємо жовток, перемішуємо трохи отриману масу міксером, а після вливаємо холодну воду.
Далі вимішуємо тісто і викладаємо його у форму, попередньо змащену маслом.
Відправляємо нашу випічку в духовку на пів години, приблизно на 180 градусів.
Готуємо сирну начинку: все, крім білків яєць, змішуємо і збиваємо блендером.
Білки необхідно збити окремо до піни, а вже після змішати з сирною масою.
Залишаються останні кроки: викладаємо начинку на пиріг, поверх начинки – сливи, розрізані навпіл без кісточок, і в духовку при 180 градусах на ті ж 30 хвилин.
Традиційний пиріг зі сливами
Всім любителям класики можна порадити приготувати цей рецепт.
Інгредієнти, які знадобляться, наступні:
- 200 грам борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 2 свіжих курячих яйця;
- 200 грам цукру;
- 100 грам вершкового масла;
- 1 чайна ложка кориці, і, звичайно ж, сливи – 300 грам.
Його розтираємо приблизно з 150 грамами цукру і яйцями.
Гарненько перемішуємо і додаємо решту продукти – борошно і розпушувач.
Власне, тісто після цього вимішується і викладається у форму.
Прибираємо його в холодильник на десять хвилин, зайнявшись в цей час начинкою.
Сливи моєму, сушимо, розрізаємо знову навпіл і видаляємо кісточки.
Тісто до цього часу поспіває – розкладаємо рівномірно фрукти на нього і посипаємо цукром, заздалегідь змішаним з корицею.
Ставимо отриману масу в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на годину.
Третій рецепт ніжного сливового пирога
Для тесту нам знадобляться наступні інгредієнти:
- 150 грам маргарину, хоча краще вершкового масла;
- половина склянки сметани;
- півтори чайних ложки розпушувача;
- один або два склянки борошна, попередньо просіяного.
Для начинки візьміть сливи, приблизно 200 грам.
Також для приготування пирога зі сливами необхідна буде заливка сметанна, для якої знадобляться:
- один стакан сметани;
- один стакан цукру;
- два яйця;
- одна чайна ложка ванільного цукру;
- борошно.
Почнемо з тіста.
Розтоплюємо вершкове масло, краще це робити в мікрохвильовій печі, так як його можна використовувати відразу, а не остуджувати.
Борошно потрібно просіяти і розмішати з розпушувачем, далі поступово всипаємо в миску зі змішаними заздалегідь вершковим маслом і сметаною.
Наступний етап – це, в разі необхідності вмочаючи пальці в борошні, викласти тісто на дно форми для випікання, не забувши сформувати краю.
Нехай поки тісто постоїть, а в цей час приготуємо начинку.
Для цього зливу миється, сушиться, розрізається навпіл (кісточка, природно, видаляється) і розкладається на тісто рівномірно.
Що ж ще?
Ах, так – залишилася сметанна заливка!
Сметану і обидва види цукру, ретельно перемішуємо.
Окремо трохи збиваємо яйце і вливаємо в цукрово-сметанную суміш.
Перемішуємо, і акуратно тонкою цівкою, не забуваючи постійно помішувати, всипаємо борошно – так не утворюється грудочок.
Ще раз ретельно перемішуємо суміш і рівномірно розподіляємо її майбутнього пирога.
Ставимо форму в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів і чекаємо приблизно 50 хвилин.
З заготовками солоних огірків на зиму не забудьте про помідори! Прості і незвичайні рецепти засолювання помідорів.
Мрії про стрункому тілі не покидають вас? Тут наш дієтолог розповідає про найбільш ефективних дієт для схуднення.
Спробуйте приготувати днями що-небудь новеньке, наприклад, бешбармак. Це блюдо національної кухні Казахстану познайомить вас зі смаковими уподобаннями казахів.
Поради наостанок
Є декілька хитрощів, без яких сливовий пиріг може не вийти:
- після вимкнення духовки на фінальному етапі приготування, слід почекати близько десяти хвилин, так як в противному випадку вся сирна начинка впаде;
- сливи розрізати найкраще з боку плодоніжки;
- якщо пиріг буде готуватися в мультиварці, то спочатку викладається начинка зі сливами, а вже зверху тісто;
- готовність перевіряється сірником, яка втикається в випічку;
- заморожені сливи, а також переспілі брати не варто: перші зіпсують смак, а другі – вид.
Ось і підійшов до кінця майстер-клас з приготування сливового пирога.
Це дуже смачне блюдо і ніякі дієти не стануть забороною – відмовитися від того, щоб не спробувати хоча б шматочок, неможливо.
Погодьтеся, що навіть від опису вже течуть слинки!
Оригінальна ідея Юлії Висоцької по приготуванню дивовижного ласощі зі сливами: