14 июнь 2019 1 652

Як правильно спекти шоколадний бісквіт

Що може бути краще повітряного, шоколадного десерту з бісквіту? За його смак багато дівчат готові пробачити високу калорійність, але не всі здатні досягти високих смакових якостей. Тому готуємо ручку, блокнот і записуємо самі перевірені рецепти, а також секрети приготування «правильного» шоколадного бісквіта.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яйця (бажано великі) -
масло -
цукор -
борошно (просеянная) -
какао -
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Захотіли приготувати на вечерю десерт, а з вибором не визначилися? У цьому випадку, зупиніться на класичному рецепті шоколадного бісквіта. Без сумнівів будь десерт на основі цього тесту буде вдалим: коржі виходять повітряними, а з додаванням какао — неймовірно смачні.

Етапи приготування:

  1. Білки відразу ж відокремити і прибрати на охолодження;
  2. До жовтків яєць всипати половину рецептурного цукру і на високій швидкості збити міксером до отримання кремовою і однорідної консистенції;
  3. Розігріти духовку до температурного режиму 200С;
  4. Охолоджені до цього моменту яєчні білки на високій швидкості збити до утворення стійкої піни. Всипати цукор і знову збити. В результаті білкова маса повинна бути настільки стійкою, що при перевертанні щільно утримувати на дні посуду;
  5. У борошно пересипати через сито какао і перемішати;
  6. До білкової маси акуратно ввести в жовткову. Перемішати у напрямку знизу вгору;
  7. Поступово всипати суміш з какао і борошна. Не варто затягувати процес замісу, інакше коржі не піднімуться, будуть тугими і гумовими;
  8. Форму змастити;
  9. Влити тісто і відправити випікатися, попередньо зменшивши температуру духовки до 170С;
  10. Шоколадний бісквіт випікають 40 хвилин, при цьому перші 25 хвилин відкривати духовку заборонено, інакше тісто осяде;
  11. Готовність коржа перевірити традиційним способом – зубочисткою;
  12. Готовий бісквітний корж повинен охолонути у формі і тільки потім перекласти на дерев'яну дощечку чи сітку.

Бісквіт шоколадний на кефірі для торта

Будь-яка господиня у своєму кулінарному арсеналі повинна мати, як мінімум два рецепти приготування бісквіта. Ситуації бувають різні. Наприклад, в холодильнику закінчилися яйця, а приготувати торт, ну дуже хочеться.

Рецептурні компоненти:

  • сода – 0,5 ч. л.;
  • цукор – 200 г;
  • кефір (можна кефір) – 1 склянка;
  • какао – 2 ст. л.;
  • борошно – 200 р.

Час готування: на підготовку тесту 15 хвилин + 30 хвилин випікання.

Кількість калорій: 251 ккал.

Етапи приготування:

  1. У кефір всипати цукор і збити;
  2. Ввести соду;
  3. Через сито всипати какао з борошном;
  4. За допомогою лопаточки перемішати інгредієнти тесту до однорідності. Консистенція бісквітного тіста повинна бути рідкою;
  5. Залити у форму тісто;
  6. Випікати бісквітний корж при температурному режимі 200С близько півгодини;
  7. Готовий бісквіт повинен охолонути у формі.

Рецепт крему для капкейків — смачний, ніжний десерт який стане ідеальним частуванням для дитячого свята.

Як приготувати пісне вівсяне печиво читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт пісних вареників з грибною начинкою.

Бісквіт з какао «на окропі»

Мало кому відомий, але дуже «правильний» спосіб приготування пишного бісквіта.

Рецептурні компоненти:

  • молоко – 200 мл;
  • олія – 100 мл;
  • упаковка розпушувача;
  • яйця – 2 шт.,
  • дрібнокристалічний цукор – 250 г;
  • сода – 1 ч. л.;
  • какао – 80 г;
  • борошно (просеянная) – 1,5 граненого склянки;
  • окріп – 1 стакан.

Час готування: на приготування тіста 15 хвилин + 55 хвилин на випікання.

Кількість калорій: 268 ккал.

Етапи приготування:

  1. Всі сухі компоненти, зазначені в рецептурі перемішати в глибокій посуді;
  2. До легкої пінки збити яйця;
  3. Влити молоко з рослинною олією;
  4. Добре перемішати до повного з'єднання трьох компонентів;
  5. Рідку масу цівкою влити до сухих інгредієнтів і перемішати до одержання густої маси;
  6. Влити до отриманого тесту окріп і швидко перемішати;
  7. Форму змащувати жиром не потрібно. Достатньо застелити пергаментом;
  8. Влити рідкий бісквітне тісто;
  9. Перші 5 хвилин корж випікається при температурному режимі 220С, наступні 50 хвилин – 180С;
  10. Готовий пишний корж не виймати з форми до повного охолодження.

Як спекти шоколадний торт в мультиварці

Ще один варіант приготування шоколаду на окропі», але тільки в самому улюбленому багатьма господинями кухонному девайсі – мультиварці. Бісквіт, спечений за цим рецептом, вийде настільки пишним, що для прошарку його доведеться розрізати не на 3, а на 4 коржі.

Ще одна перевага: просочувати його не треба, так як після випічки він вже буде вологим. Однак різати його потрібно акуратно, щоб не розсипався.

Рецептурні компоненти:

  • масло – ½ склянки (рафінована);
  • какао-порошок – 5 ст. л.;
  • крутий окріп – 1 стакан;
  • борошно (просеянная) – 400 г;
  • дрібнокристалічний цукор – 400 г;
  • ванілін – 20 г;
  • упаковка розпушувача;
  • яйця (великого розміру) – 2 шт.;
  • молоко – 200 мл

Час готування: для підготовки 40 хвилин + 1 годину і 15 хвилин займе приготування.

Кількість калорій: 280 ккал.

Етапи приготування:

  1. Ванілін, цукор і яйця збити до кремової пінообразної консистенції близько 5 мнуть;
  2. Просіяти в борошно і какао. Об'єднати і всипати розпушувач;
  3. У збиту суміш з яєць влити молоко і масло;
  4. Слідом за частинами додавати суміш із сухих інгредієнтів;
  5. Після повного введення борошна влити склянку окропу і інтенсивно перемішати;
  6. Форму мультиварки змастити маслом, обсипати дно і стінки сухарями або вафельною крихтою;
  7. Встановити режим «Випічка», таймер — 75 хвилин. Якщо таймер розрахований лише на 50 хвилин, то через зазначений час потрібно знову встановити його ще на 25 хвилин;
  8. Як тільки лунатиме сигнал про готовність, бісквіт вийняти і відразу ж акуратно відокремити від форми.

Як зробити крем масляний

Завдяки тому, що цей вид крему прекрасно тримає свою форму, його часто використовують в якості прошарку (щоб зробив торт пишніше) і для оформлення десертів.

Рецептурні компоненти:

  • масло – 1 упаковка;
  • какао – 2 ст. л.;
  • молоко згущене – ¾ банки;

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 541 ккал.

Етапи приготування:

  1. Перед тим як почати приготування крему, масло потрібно довести до кімнатної t;
  2. Розм'якшений інгредієнт збити міксером (на низькій швидкості) близько хвилини;
  3. Продовжуючи процес тонкою цівкою влити згущене молоко;
  4. Як тільки обидва інгредієнта з'єднаються, в однорідну консистенцію всипати цукор і перемішати віночком без утворення грудочок.

Шоколадний крем для бісквіта

Різновидів шоколадного крему так багато, що часом не знаєш який саме вибрати. Однак є кілька варіантів, які жодного разу не підводили господинь: ні смаком, ні консистенцією. Ось один з них.

Рецептурні компоненти:

  • масло – 400 г;
  • гіркий шоколад – 300 г або 3 плитки;
  • упаковка ваніліну;
  • пудра – 2 склянки;
  • яйця (великого розміру) – 2 шт.;
  • маленька щіпка солі.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність: 518 ккал.

Етапи приготування:

  1. Розпустити на водяній бані подрібнений шоколад і трохи остудити;
  2. Масло збити протягом 3-х хвилин разом з сіллю і ванільним цукром;
  3. Поступово всипати пудру;
  4. Слідом вбити яйце. Ретельно збити і ввести друге яйце;
  5. В кінці процесу влити розтоплений теплий шоколад;
  6. Збивати ще 3 хвилини.

Корисні поради

Якщо вирішили освоїти приготування пишного шоколадного бісквіта, то обов'язково візьміть на замітку 8 перевірених порад:

  1. Не відокремлюйте жовтки і білки;
  2. Яйця збивати не менш 20хвилин, щоб піна стала пружною, а об'єм збільшився мінімум в 5 разів;
  3. При використанні ручного міксера пам'ятайте, що збивати треба тільки в одному напрямку;
  4. Форму обов'язково застеляти пергаментом, який необхідно змастити олією. У цьому випадку, ніякого прилипання бісквіта не буде. Небажано посипати борошном форму, манкою, сухарями або крохмалем – всі ці інгредієнти погіршать смакові якості;
  5. Форма до вливання тіста обов'язково повинна бути холодною;
  6. Борошно замішувати тільки вручну – ніякого міксера;
  7. Не залишати готове тісто «на потім»;
  8. Випікати шоколадний бісквіт в добре розігрітій духовці.

Приємного чаювання з домашньою випічкою!

Що ще почитати: