08 июнь 2019 4 275

Фото-рецепти бісквіта в мультиварці — приготувати повітряний десерт легко!

Бісквіт є досить популярним складовим кондитерських виробів. Тим не менш, його приготування в духовці часто вважають непосильним завданням недосвідчені кулінари. Але тепер є диво-помічниця — мультиварка!

Бісквіт — це не тільки основа для приготування багатьох тортів і тістечок, але і відмінний варіант самостійного блюда. Нехитрий склад продуктів і простота приготування — основні його переваги.

А якщо до цього додати дещицю фантазії і гарного настрою в процесі готування, на виході можна отримати десерт, гідний будь-якого святкового столу.

З приходом на кухні незамінною помічниці господинь – мультиварки – позитивні зміни відбулися в умовах приготування більшості страв. Не стала винятком і випічка.

Мультиварка створює ідеальні температурні умови і забезпечує рівномірне випікання без підгорілих країв, чого не так просто досягти в звичайній духовці.

Часто труднощі з випічкою бісквіта в духовці пов'язані з перевищенням необхідної температури, що призводить до швидкого утворення твердої кірки на поверхні пирога. Вона створює перешкоду для випаровується з тіста вологи, що може стати причиною недостатньої готовності бісквіта зсередини і пригорання зовні.

Крім того, непропеченный пиріг неминуче опаде, як тільки буде вийнято з духовки.

Вологість і температура, запрограмовані для спеціалізованих режимів, таких як «Випічка», ідеально підходять для випікання бісквітного тіста без пересушування і пригорання.

Господині залишиться лише правильно підібрати інгредієнти і замісити тісто.

Досягти успіху в реалізації цих завдань обов'язково допоможуть наведені нижче рецепти бісквіта в мультиварці з фото і практичні рекомендації.

Покроковий рецепт пишного і ніжного бісквіту
Інгредієнти Кількість
Борошно - 1 склянка
Яйця - 4 шт.
Масло - для промазування чаші
Цукор - 1 склянка
Ванільний цукор - 1 пакет
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 286 Ккал

Покроковий рецепт приготування з фото:

  1. Збивати яєчні білки до появи стійких піків;
  2. Поступово і акуратно додати жовтки і два види цукру, не припиняючи збивати;
  3. Відклавши міксер, порційно ввести борошно, акуратно перемішуючи тісто ложкою;
  4. Тісто готове;
  5. У чашу мультиварки (її необхідно попередньо промазати маслом) помістити приготоване тісто, підрівняти поверхню;
  6. Випікати коржі, встановивши програму «Випічка» на 50 хвилин;
  7. Готовий бісквіт безпосередньо після закінчення випічки вийняти з чаші і залишити остигати. Високий і такий ароматний бісквіт готовий!

Всі етапи готування цієї випічки ви можете простежити у відеозапису:

Легкий шоколадний бісквіт

Великою популярністю користується шоколадний варіант бісквіта, для приготування якого знадобиться наступний перелік складових:

  • 2 склянки борошна;
  • 2 склянки цукру;
  • 2 курячих яйця;
  • 1 стакан молока;
  • 6 столових ложок какао-порошку;
  • ½ Склянки соняшникової олії;
  • 10 грам вершкового масла;
  • 1 склянку кип'яченої води;
  • 1,5 чайної ложки соди;
  • 20 грам ванільного цукру;
  • 1,5 чайної ложки розпушувача для тіста;
  • Панірувальні сухарі або крихта.

Приготування:

  1. Близько 5 хвилин (до утворення піни) збивати попередньо сполучені яйця і два види цукру;
  2. Соняшникову олію, а потім молоко влити в отриману в пункті 1 (яєчну) суміш;
  3. З'єднати і перемішати залишилися сухі інгредієнти (какао-порошок, борошно, соду, розпушувач для тіста);
  4. Поступово, порціями додавати суху суміш в рідку і розмішати;
  5. Доведену до кипіння воду швидко вмішати в тісто;
  6. У чашу мультиварки (промазану маслом, можна присипати її крихтою або сухарями), викласти тісто, підрівняти поверхню;
  7. Випікати в програмі «Випічка» 75 хвилин;
  8. Діставати бісквіт з чаші краще безпосередньо після закінчення випічки. Пишний шоколадний бісквіт готовий!

Вашій увазі пропонується відео з рецептом приготування цього казково смачного бісквіта:

Рецепт бісквітного торта в мультиварках Редмонд або Поларіс

Справжній бісквітний торт можна спекти в мультиварці Редмонд або Поларіс, розташовуючи наступним набором доступних і недорогих продуктів.

Для бісквіта:

  • 1 склянка борошна;
  • 5 курячих яєць;
  • 1 склянка цукру;
  • 200 грам вершкового масла;
  • 2 столові ложки рослинного масла;
  • 4 столові ложки какао;
  • 150 грам горіхів;
  • 1 пакет ванільного цукру;
  • 1 пакет розпушувача для тіста.

Для крему:

  • 200 грам сметани;
  • ½ Склянки цукру.

Приготування покроково:

  1. Попередньо відокремлені яєчні білки збити міксером, тонкою цівкою всипаючи цукор;
  2. Поступово додавати до маси жовтки, а слідом попередньо подтаявшие шматочки вершкового масла;
  3. Вмішати в тісто борошно;
  4. Ретельно вимісити тісто ложкою або лопаткою, додаючи решту сухі інгредієнти – розпушувач і ванільний цукор;
  5. Відокремити ½ частину тіста і з'єднати з какао-порошком, в іншу половину додати подрібнені за допомогою блендера горіхи;
  6. Випекти коржі в мультиварці (чашу попередньо промазати маслом) за 25 хвилин у програмі «Випічка» кожен;
  7. Приготувати сметанний крем, збивши міксером зазначені вище інгредієнти;
  8. Готові коржі промазати кремом, можна додатково прикрасити або покрити торт глазур'ю.

Ось ще варіант тортика з бісквітною основою, заварним кремом і малиною:

Секретні прийоми в приготуванні вдалою випічки

Приготування бісквіта, як і будь випічки, є свої особливості і секретні прийоми, винайдені досвідченими господинями. Наведемо деякі з них:

  • Серед безлічі способів приготування бісквіта найбільш успішними є ті, якими передбачено окреме збивання білків з подальшим додаванням жовтків по одному. Це надає бісквіту пишність і пористість;
  • Легкість і легкість тесту забезпечується шляхом просіювання борошна перед додаванням. Крім іншого, це допоможе очистити борошно від додаткових домішок. Просіяти борошно рекомендується безпосередньо в тісто;
  • Після додавання в тісто борошна його категорично забороняється збивати будь-яким способом (блендер, міксер і навіть спеціальні насадки для тіста не підійдуть). Це може сильно нашкодити пишноти бісквіта;
  • Бісквітне тісто не любить різких рухів, не рекомендується штовхати, пересувати мультиварку;
  • Протягом часу випікання не слід перевіряти готовність пирога і взагалі відкривати мультиварку. Це призведе до того, що бісквіт відразу ж опуститься. Кришку можна відкрити лише по закінченні передбаченої програми готування.

Читайте ще цікаві рецепти випічки в мультиварці-помічниці. Чудова випічка в мультиварці: рецепти з фото на будь-який смак. Підбірка різних рецептів для вас!

Такі забуті пиріжечки, як сочники з сиром, потрібно згадувати частіше, а ще краще готувати. Тут ви знайдете покрокові рецепти.

Скільки грам в чайній ложці? А в склянці? Відповіді шукайте в цій пізнавальної статті. Занесіть її в закладки, знадобиться!

У мультиварках деяких виробників відсутній режим «Випічка» (це, наприклад, мультиварки Панасонік, Мулинекс).

Господині такого агрегату слід поступити наступним чином:

  • Встановити режим «Суп/На пару» на 10 хвилин;
  • Потім, не відкриваючи кришку, почекати 30 хвилин режиму автоматичного підігріву;
  • Знову запустити програму «Суп/На пару» на півгодини.

При використанні наведеної схеми бісквіт вийде високий і повітряний, точно такий, як і в режимі «Випічка».

Оригінальний і дуже зручний спосіб вилучення гарячого пирога з чаші мультиварки: в чаші слід розмістити спеціальний лоток для парового приготування і просто перевернути її. Бісквіт виявиться на лотку, звідки його легко буде перемістити в інше зручне блюдо.

На закінчення зауважимо, що різноманіття способів приготування бісквіта і його застосування в складі різних десертів може бути обмежена лише межами фантазії кулінара. А мультиварку можна заслужено вважати помічником «номер один» в приготуванні цього виду випічки.

Дотримуючись наведених рекомендацій, будь-яка господиня здатна спекти смачний повітряний бісквіт для торта або іншого десерту.

Що ще почитати: