16 апрель 2019 1 197

Рецепти ідеального тесту для перемячей

Сьогодні у нас в меню три види тіста, з якого можна приготувати неймовірні перемячи. Це щось на зразок пиріжків, але тільки татарських. Мають вони на вигляд біляшів, а начинка найчастіше складається з фаршу. Готуються вони точно з дріжджового чи прісного тіста. Також в кінці буде невеликий бонус у вигляді повноцінного рецепта.

Рецепт приготування з дріжджами
Інгредієнти Кількість
цукор - 5 г
борошно - 0,7 кг
пресовані дріжджі - 30 г
яйце - 1 шт.
вода - 60 мл
молоко - 250 мл
сіль - 1 пучку
Час приготування: 175 хвилин Калорійність на 100 грам: 243 Ккал

Зараз ми приготуємо дріжджове тісто для перемячей, яке дуже схоже на звичайне пиріжкове. Воно вийде дуже пишним, легким, а випічка в результаті буде незабутньою!

Як приготувати:

  1. Підігрійте Воду і залийте нею покришені в миску дріжджі.
  2. Ретельно перемішайте, щоб дріжджі розчинилися.
  3. Всипте цукор і невелику кількість борошна. Потрібно додати стільки, щоб вийшла консистенція сметани.
  4. Приберіть майбутнє тісто в тепло на півгодини.
  5. Хвилин через п'ятнадцять введіть в опару борошно, яйце.
  6. Молоко підігрійте до кімнатної температури і теж влийте до інших компонентів.
  7. Додайте сіль і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не буде легко відходити від рук.
  8. Після цього приберіть його в тепле місце на годину.
  9. Коли пройде час, обімніть тісто і приберіть ще на сорок хвилин.
  10. Далі поділіть його на кульки вагою 100 грам.
  11. Викладіть на піднос або обробну дошку, прикрийте рушником.
  12. Дайте підійти ще протягом півгодини і далі використовувати за призначенням.

Порада: можна використовувати свіжі дріжджі, але тоді їх знадобиться в два рази менше.

Прісне тісто для перемячей: кращий рецепт

Якщо вам не подобається пишне тісто, пропонуємо зробити наступне. Воно готується дуже швидко, а перемячи здаються більш насиченими начинкою.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цукор 15 г
яйця 2 шт.
молоко 200 мл
борошно 0,8 кг
рослинна олія 30 мл
сіль 2 дрібку
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 287 калорій

Як приготувати:

  1. Борошно пропустіть через сито в глибоку ємність.
  2. Вбийте в неї яйця, додайте сіль і цукор, перемішайте.
  3. Молоко підігрійте трохи, влийте до решти інгредієнтів.
  4. Туди ж додайте масло і все перемішайте.
  5. Замісіть тісто і дайте йому відпочити до приготування начинки.
Порада: замість молока можна використовувати воду.

Заміс на кефірі без дріжджів

Кажуть, якщо випічка готується на кефірі, то вона довше буде залишатися свіжою. Але це не важливо у випадку перемячей, так як вони розходяться вмить!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
сода 1 пучку
кефір 0,1 л
яйце 1 шт.
сіль 2 дрібку
борошно 250 г
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 245 калорій

Як приготувати:

  1. Кефір заздалегідь вийміть і дайте йому дійти до кімнатної температури.
  2. Розчиніть у ньому соду, дайте настоятися хоча б п'ять хвилин.
  3. Коли час пройде, введіть яйце, сіль і борошно.
  4. Вимісіть тісто, яке не липне до рук.
  5. Дайте йому відпочити протягом двадцяти хвилин.
  6. Після цього сміливо приступайте до готування!

Порада: можна використовувати замість соди розпушувач.

Читайте також, як швидко приготувати тісто для біляшів з сухими дріжджами.

А тут ви дізнаєтеся, як смачно і правильно готувати ечпочмак по-татарськи.

Як варити азу по-татарськи? Покрокові рецепти з фото є на нашому сайті.

Домашні перемячи з соковитою начинкою

Давно хотіли на обід, вечерю або перекус чогось смачного? Тоді цей рецепт для вас. Тут ми готуємо пишні пиріжки-перемячи з соковитою м'ясною начинкою. Вам сподобається!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибуля 3 головки
молоко 0,2 л
рослинна олія 30 мл
сіль 2 дрібку
сухі дріжджі 15 г
яйце 1 шт.
борошно 1 кг
вода 200 мл
цукор 15 г
баранина 0,5 кг
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 226 калорій

Як приготувати:

  1. Воду і молоко підігрійте, змішайте з сіллю, цукром і яйцем.
  2. Дріжджі з'єднайте з борошном і всипте в молочну суміш.
  3. Далі замісіть м'яке і еластичне тісто, введіть масло.
  4. Вимішуйте тісто до тих пір, поки масло не вбереться.
  5. Після цього покладіть його в миску, накрийте і приберіть в тепло, щоб гарненько піднялося.
  6. Коли воно стане в два або три рази більше, обімніть його і дайте йому піднятися знову.
  7. Баранину за цей час промийте, очистіть від усього зайвого.
  8. Обов'язково обсушіть її, потім наріжте кубиками.
  9. Цибулю почистіть і подрібніть, з'єднайте з м'ясом.
  10. Доведіть начинку спеціями до смаку, ретельно перемішайте.
  11. Готове тісто розділіть на кілька частин.
  12. Перетворите кожну з них в коржик, в центр покладіть начинку.
  13. Краї коржі зберіть до середини, але обов'язково залиште отвори.
  14. Розігрійте фритюр і хвилин через двадцять після останньої расстойки обсмажте перемячи до рум'яності.
Порада: спочатку потрібно обсмажувати до рум'яності ту сторону, де отвір, і тільки потім іншу.

Корисні поради

Щоб тісто швидше піднімалося, помістіть його на плиту над відчиненими дверцятами духовки. Гаряче повітря буде виходити, і з-за цього маса буде підніматися швидше.

В начинку таких перемячей ви можете додати все, що вам подобається. Це може бути м'ясо, сир, сир, зелень і багато іншого. Це дуже смачно і поживно!

Перемячи – це татарські біляші. Можливо, тісто для них готується точно так само, але смак все ж виходить трохи іншим. Ви обов'язково повинні спробувати, вам сподобається!

Що ще почитати: