Рецепти ідеального тесту для перемячей
Сьогодні у нас в меню три види тіста, з якого можна приготувати неймовірні перемячи. Це щось на зразок пиріжків, але тільки татарських. Мають вони на вигляд біляшів, а начинка найчастіше складається з фаршу. Готуються вони точно з дріжджового чи прісного тіста. Також в кінці буде невеликий бонус у вигляді повноцінного рецепта.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 5 г |
борошно - | 0,7 кг |
пресовані дріжджі - | 30 г |
яйце - | 1 шт. |
вода - | 60 мл |
молоко - | 250 мл |
сіль - | 1 пучку |
Час приготування: 175 хвилин | Калорійність на 100 грам: 243 Ккал |
Зараз ми приготуємо дріжджове тісто для перемячей, яке дуже схоже на звичайне пиріжкове. Воно вийде дуже пишним, легким, а випічка в результаті буде незабутньою!
Як приготувати:
- Підігрійте Воду і залийте нею покришені в миску дріжджі.
- Ретельно перемішайте, щоб дріжджі розчинилися.
- Всипте цукор і невелику кількість борошна. Потрібно додати стільки, щоб вийшла консистенція сметани.
- Приберіть майбутнє тісто в тепло на півгодини.
- Хвилин через п'ятнадцять введіть в опару борошно, яйце.
- Молоко підігрійте до кімнатної температури і теж влийте до інших компонентів.
- Додайте сіль і вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не буде легко відходити від рук.
- Після цього приберіть його в тепле місце на годину.
- Коли пройде час, обімніть тісто і приберіть ще на сорок хвилин.
- Далі поділіть його на кульки вагою 100 грам.
- Викладіть на піднос або обробну дошку, прикрийте рушником.
- Дайте підійти ще протягом півгодини і далі використовувати за призначенням.
Порада: можна використовувати свіжі дріжджі, але тоді їх знадобиться в два рази менше.
Прісне тісто для перемячей: кращий рецепт
Якщо вам не подобається пишне тісто, пропонуємо зробити наступне. Воно готується дуже швидко, а перемячи здаються більш насиченими начинкою.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цукор | 15 г |
яйця | 2 шт. |
молоко | 200 мл |
борошно | 0,8 кг |
рослинна олія | 30 мл |
сіль | 2 дрібку |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 287 калорій |
Як приготувати:
- Борошно пропустіть через сито в глибоку ємність.
- Вбийте в неї яйця, додайте сіль і цукор, перемішайте.
- Молоко підігрійте трохи, влийте до решти інгредієнтів.
- Туди ж додайте масло і все перемішайте.
- Замісіть тісто і дайте йому відпочити до приготування начинки.
Заміс на кефірі без дріжджів
Кажуть, якщо випічка готується на кефірі, то вона довше буде залишатися свіжою. Але це не важливо у випадку перемячей, так як вони розходяться вмить!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
сода | 1 пучку |
кефір | 0,1 л |
яйце | 1 шт. |
сіль | 2 дрібку |
борошно | 250 г |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 245 калорій |
Як приготувати:
- Кефір заздалегідь вийміть і дайте йому дійти до кімнатної температури.
- Розчиніть у ньому соду, дайте настоятися хоча б п'ять хвилин.
- Коли час пройде, введіть яйце, сіль і борошно.
- Вимісіть тісто, яке не липне до рук.
- Дайте йому відпочити протягом двадцяти хвилин.
- Після цього сміливо приступайте до готування!
Порада: можна використовувати замість соди розпушувач.
Читайте також, як швидко приготувати тісто для біляшів з сухими дріжджами.
А тут ви дізнаєтеся, як смачно і правильно готувати ечпочмак по-татарськи.
Як варити азу по-татарськи? Покрокові рецепти з фото є на нашому сайті.
Домашні перемячи з соковитою начинкою
Давно хотіли на обід, вечерю або перекус чогось смачного? Тоді цей рецепт для вас. Тут ми готуємо пишні пиріжки-перемячи з соковитою м'ясною начинкою. Вам сподобається!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибуля | 3 головки |
молоко | 0,2 л |
рослинна олія | 30 мл |
сіль | 2 дрібку |
сухі дріжджі | 15 г |
яйце | 1 шт. |
борошно | 1 кг |
вода | 200 мл |
цукор | 15 г |
баранина | 0,5 кг |
Час приготування: 180 хвилин | Калорійність на 100 грам: 226 калорій |
Як приготувати:
- Воду і молоко підігрійте, змішайте з сіллю, цукром і яйцем.
- Дріжджі з'єднайте з борошном і всипте в молочну суміш.
- Далі замісіть м'яке і еластичне тісто, введіть масло.
- Вимішуйте тісто до тих пір, поки масло не вбереться.
- Після цього покладіть його в миску, накрийте і приберіть в тепло, щоб гарненько піднялося.
- Коли воно стане в два або три рази більше, обімніть його і дайте йому піднятися знову.
- Баранину за цей час промийте, очистіть від усього зайвого.
- Обов'язково обсушіть її, потім наріжте кубиками.
- Цибулю почистіть і подрібніть, з'єднайте з м'ясом.
- Доведіть начинку спеціями до смаку, ретельно перемішайте.
- Готове тісто розділіть на кілька частин.
- Перетворите кожну з них в коржик, в центр покладіть начинку.
- Краї коржі зберіть до середини, але обов'язково залиште отвори.
- Розігрійте фритюр і хвилин через двадцять після останньої расстойки обсмажте перемячи до рум'яності.
Корисні поради
Щоб тісто швидше піднімалося, помістіть його на плиту над відчиненими дверцятами духовки. Гаряче повітря буде виходити, і з-за цього маса буде підніматися швидше.
В начинку таких перемячей ви можете додати все, що вам подобається. Це може бути м'ясо, сир, сир, зелень і багато іншого. Це дуже смачно і поживно!
Перемячи – це татарські біляші. Можливо, тісто для них готується точно так само, але смак все ж виходить трохи іншим. Ви обов'язково повинні спробувати, вам сподобається!